/spanien/barcelona/forum/2977.aspx/spanien/barcelona/forum/2977.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2015-06-23 17:15
Diar Shekha DiMarzio skrev detta efter att Laporta svarat på följande fråga under gårdagskvällens TV-sända intervju; Finns det någon spelare som dia gon hade kunnat förstärka laget? Laporta: Pogba. Med tanke på att Laporta tidigare under gårdagen på frågan om han hade några värvningar på gång svarade nej, så ger jag inte så mycket för detta rykte. Personligen tror jag att det var en form av respons på det som MD och Sport läckte ut angående Bartomeus pre-deal. Så ta dessa rykten om Pogba med en stor nypa salt Och med det sagt: Pizzabagaren Raiola får gärna hålla sig utanför Barcelona.
Barcelona barca!54
2015-06-23 17:15
Gabriel Svaret är ett enkelt. Vi lever i en MESSI era!
Barcelona the cameroonians
2015-06-23 17:10
Med tanke på att vi en gång gav bort Spaniens främste målskytt för ynka €2,5 miljoner till en toppkonkurrent så är priset för Deu "helt okej".

Skulle han göra succé så blir det ju också billigare att köpa tillbaka honom då återköpsklausulen procentuellt sett säkert hade genererat ett högre pris om försäljningspriset också varit högre.

Dessutom: det är Deus önskan att åter bli en Toffee, och det ska vi unna honom.
Barcelona Diar Shekha
2015-06-23 17:06
Jag börjar nästan vänja mig vid att Pogba blir en Blaugrana spelare inom en snar framtid. Enligt ökände Di Marzio har Laporta börjat snacka om en eventuell affär med Mino Raiola.

Jag älskar Pogba & tycker att han har framtiden för sig men jag vill inte ha honom i vårt lag på grund av att hans agent heter Mino Raiola & hans prislapp som är rätt pinsam för min smak. Vad har han uträttat för att vara värd 80-100 M euro? Vi kan inte göra såna monster affärer varje sommar!

Raiola är ett av fotbollens största svin! Jag minns fortfarande när han kallade Cruyff & Guardiola för vidriga saker 2010. Peps & Cruyffs fiender bör även vara våra fiender efter allt de har gjort för oss. En sån agent bör vi hålla oss borta från. Han är en mediahora som kan kasta ut sig vad som helst utan att tänka i förväg & vi är FC Barcelona & bör sätta såna typer på plats.

Vad gör vi om Raiola bråkar me nästa styrelse & övertalar Pogba att lämna oss? Vad gör vi om Raiola knackar hos styrelsen & kräver mer cash för Pogba? Jag känner på mig att det kommer bli kaos & för att slippa huvudvärket vore det bäst att inte värva Pogba alls!

Återigen, jag har ingenting emot Pogba som spelare. Han är ett av EU's största talanger och kan bli hur bra som helst. Det är agenten det är fel på.
Barcelona Gabriel
2015-06-23 16:56
Älskar för övrigt Puertans diskussioner om vilka anledningarna är till att man vunnit så få titlar, i synnerhet La Liga, under de senaste 7 åren. Svaret är enkelt men ingen nämner självklart det uppenbara: FC Barcelona har varit och är för bra!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-06-23 16:10
När det finns spanska talanger i överflöde som faktiskt presterar och får speltid så tycker jag 55 miljoner kronor för deulo är rimligt. Som varken har presterat eller lyckats få speltid Att engelska talanger är överskattade behövs inte ens diskuterat. Priset är relaterat till det dåliga utbudet samt efterfrågan av engelska talanger existerar knappt. Därav ett högt pris för något som ser "talangfull" ut Nästan ett mirakel att vi ens får pengar för honom med tanke på att det är vi som säljer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-06-23 16:09
Martinez från Porto sägs vara mycket nära Atletico
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-06-23 15:48
Ärligt talat bryr jag mig inte så mycket om var Deulofeu hamnar längre. Har tröttnat på honom, inte ett fan av varken hans spelstil eller attityd. Jag tycker en försäljning med återköpsklausul låter bra. I Liverpool kommer han inte vara ordinarie direkt från start men är övertygad om att han skulle kunna ta plats i startelvan. Gör han inte det får man helt enkelt släppa honom och gå vidare med mer ambitiösa talanger. Presterar han över förväntan kan man köpa tillbaka honom om ett par år. Det enda kravet jag har är att man får se till att få bra betalt. 6 miljoner är ingenting, vad är det för skitsumma. Deulofeu håller högre klass än de flesta jämnåriga i den ligan och vi får då förhandla fram ett bra pris med en inte alltför hög återköpsklausul.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-06-23 15:41
bra att vi kan köpa tillbaka han ifall vi vill. deulofeu asså.. jag är 100% säker på att han kommer att slå igenom
Barcelona Rambla~
2015-06-23 15:30
@el Flaco:


Mitt problem är att det i spansk media (jag vet inte om Barto hävdar det också) målas upp som om värvningen skulle vara klar på något sätt. Det är så långt från sanningen man bara kan komma. Var samma sak förra sommaren. De ville värva Koke. Jaha? Klarade de av att ro värvningen i hamn? Nej just det. Sluta upp och lova något som inte finns. Laporta om någon vet hur det kan straffa sig. Vi minns alla valet sommaren 2003 när Golden Balls skulle anlända och inta Katalonien, allt enligt Jan Laporta. :)
Barcelona Rambla~
2015-06-23 15:18
Funkar alldeles utmärkt att skriva ç redan med engelskt t-bord på iPhone. Tryck på jordglob, byt t-bord, håll sen nere c-knappen ock välj ç. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-06-23 15:13
@the cameroonians:


Seriöst, €6m? De borde ta och kolla vad brittiska unga spelare går för inom PL. Då är de inte i närheten att vara så talangfulla som Deulofeu kan jag lova.
Barcelona the cameroonians
2015-06-23 15:01
Sandro kan vara på väg att återvända till sin födelseort. Las Palmas är nämligen intresserad av att knyta till sig den snart 20-årige anfallaren.

Samtidigt verkar Deulofeu fått klartecken att förhandla med andra klubbar och enligt Liverpool Echo är en deal nära förestående. Det skulle i så fall handla om €6 miljoner med möjlighet för Barcelona att köpa tillbaka yttern fram till 2018.
Barcelona lapulgatomica
2015-06-23 14:30
SOMISEREM1899 Insåg det, men kom på att man kunde ladda ner ett katalanskt tangentbord. Nu kan jag skriva Barça! För iPhoneanvändare, gör så här: Gå in på inställningar, vidare så trycker ni på allmänt. Bläddra ner till ni hittar fliken "Tangentbord". Tryck på den. Tryck sedan på lägg till tangentbord. Lägg till katalanskt tangentbord. När ni sedan ska skriva t ex Barça eller força skriver ni Bar, byter tangentbord och lägger till ç:et. Låter krångligare än vad det är. Hoppas denna mini-guide varit användbar! ¡Visca Barça!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SOMISEREM1899
2015-06-23 14:20
lapulgatomica

Har du iPhone så funkar det tyvärr inte. Android har däremot den funktionen.
Barcelona lapulgatomica
2015-06-23 13:38
the cameroonians Har smartphone, men fungerar ändå inte. Tack ändå
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-06-23 13:36
Har du smartphone borde det räcka med att hålla in C-tangenten så får du alternativ i en ruta att välja från.
Barcelona lapulgatomica
2015-06-23 13:32
Hur gör man ett katalanskt c från mobilen? Dvs ett c med cedilj. Går det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-06-23 13:28
Innan vi värvar någon dock så skulle jag vilja se vad Rafinha och Denis Suarez kan göra nästa säsong. Tycker att Samper borde bli busquets back-up också. Halilovic och Adama borde lånas ut till typ Celta Vigo eller liknande klubbar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-06-23 13:23
Gabriel Om jag inte har fel så har han kontrakt till 2017 va? Vilket innebär att vi borde kunna få honom billigt nästa sommar. Angående Reus så tror jag att han har någon sorts klausul i sitt nya kontrakt, måste vara så.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-06-23 13:21
Angående Thiago så tror jag att chansen till att köpa tillbaka honom ökar markant med Laporta. Han hade nog älskat att köpa tillbaka Thiago och därmed leverera ut en enorm känga till Rosell-Barto juntan.
Barcelona Barca4life98
2015-06-23 13:17
Gabriel och El Flaco Om jag får hoppa in i er diskussion, för dom pengarna det snackas om för Koke alternativt Pogba så skulle man säkert kunna få Reus och Thiago nästa sommar tror jag? Håller ni inte med? Angående presidentvalet så håller jag med er.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-06-23 13:06
el Flaco

Finns inte så mycket mer att tilläga, skriver under helt på ditt senaste inlägg. När det kommer till presidentvalet är vi helt eniga.
Barcelona el Flaco
2015-06-23 12:44
Gabriel/

Jag hoppas på Laporta. Tycker han utstrålar så mycket energi och karisma. När man såg honom hålla sin presskonferens häromdan gav han intrycket att redan ha vunnit valet. Han ser ut som en president. Jag hoppas att han tar tillbaka Alexanco som huvudansvarig för La Masia oh jag är intresserad vad Abidal kan åstadkomma som sportdirektör.

Benedito hade nog varit mitt andrahandsval, men jag blev orolig att se hans siffror i de senaste opinionsmätningarna. Han känns väldigt seriös och mogen i sin approach som presidentkandidat. Hade han vunnit hade vi nog även tagit en paus från kriget mellan Laporta och Bartomeu. Smutskastningen mellan de båda fraktionerna kommer nog pågå om Laporta blir vald till president, vilket är så typiskt Barça. Vi måste alltid ha drama och dispyter inom klubben, även när det går bra för oss.
Barcelona Gabriel
2015-06-23 12:37
el Flaco

Bra, då är vi överens om den biten åtminstone. Och visst, jag kan köpa att Simoenes taktik var usel i CL-mötena mot Real men det förklarar fortfarande inte Kokes rent ut sagt otroligt svaga insatsa vad gäller bollbehandling, kontroll, teknik och passningsspel. Han var under all kritik på mittfältet - även om Simeone fucked up rent taktiskt.

Coutinho är kanske inte jätte jämn men han hade vuxit något otroligt mycket i en klubb som Barcelona, han är ung, man kan inte förvänta sig jämnhet på samma sätt som mer etablerade och äldre spelare av spelare som Coutinho och Pogba.

Du vet att jag är stor anti till denna ledningen och vill därmed att Barto är den som får minst röster av dem alla, tillsammans med Freixa. Viktigast av allt känner jag att ingen av dessa två vinner. Sen vill den nostalgiska delen av mig se Laporta vinna, har längtat efter att bara se hans sköna leende på läktarn så fort Barcelona gör mål och kamerorna filmar honom. Däremot har jag fått ett väldigt gott intryck av Benedito, det känns som att de båda delar på samma värderingar kring vad FC Barcelona bör representera utåt och stå för.

Själv?
Barcelona el Flaco
2015-06-23 12:31
Gabriel/

Jag kan hålla med om att ha två tvåvägsspelare i form av Rakitic och Koke inte hade varit det mest ideala. Det hade nog krävts minst en bollsäker spelare som kan hantera possession-spelet.

Men att döma Koke efter hans insatser mot Madrid så beror det på vilka matcher du menar. Om det är mötena i Champions League senast så anser jag att det var mer Simeones fega taktik som ledde till att de såg så bleka ut. I ligamatcherna och mötet i cupen, där Atlético vågade mer och var mer aggressivare, var Koke outstanding.

Jag gillar inte Coutinho särskilt mycket. Visst, han kan briljera då och då, men han är alltför ojämn alltför ofta för min smak.

Nu verkar det som att både Laporta och Bartomeu är ute efter Pogba. Hur ser du på presidentvalet? Vem vill du se vinna?
Barcelona Gabriel
2015-06-23 12:16
L.A.M Nr 10

Håller med dig om att Coutinho hade varit en fantastisk värvning. Jag hade mer än gärna sett honom i våran vackra tröja, att han är så bra vän med Neymar hade också hjälpt honom att komma in i omklädningsrummet snabbare.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-06-23 12:11
Av alla dessa tekniska mittfältare du nämner Gabriel så måste väl ändå Coutinho vara enklast att värva? Vi har köpt spelare från Liverpool förut, de spelar inte CL och för brassen själv är det ett tydligt steg framåt i karriären, om inte 2-3. Dock är han mer av en Iniesta-typ men skulle verkligen inte skada att få in honom i laget, fantastisk teknik och driv med bollen. Thiago, Verratti, Gundogan, Coutinho och kanske någon annan är spelare vi ska försöka ta hit. Blir det inte någon av dessa ser jag hellre att man satsar på det mittfältare som redan finns i klubben och fortsätter jobba med kontinuitet och att ta fram unga spelare från La Masia.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-06-23 11:43
el Flaco Poängen med att bortse från Raiola var inte att låtsas som att han inte finns, utan snarare ett sätt för mig att få reda på vem av dessa två spelare du föredrar rent spelmässigt. Om vi bara pratar om Pogba till Barça utan att jämföra honom med någon annan spelare (se Koke) så har jag faktiskt medgett här på forumet att jag har mina starka frågetecken kring det hela, framför allt när det gäller Raiola, precis som du. Men om vi däremot jämför honom med Koke så råder det inga som helst tvivel i alla fall från min sida - Pogba alla dagar i veckan. Jag är verkligen inget Koke-fan, tvärtom så ser jag honom som en enormt begränsad spelare. Om folk säger att Pogba är överhypad då vette fan vad Koke är. Han har tur att han har kommit fram i en generation där Spanien för närvarande inte har lika många skickliga mittfältare på toppen av sina karriärer som för bara några år sen. Missförstå mig inte nu, David Silva och Cazorla exempelvis är båda duktiga fotbollsspelare, men om vi ska gå in närmare och analysera de spanska mittfältarna så har kvalitén sjunkit sedan Xavi slutade och Iniesta gått ner sig. Det i sig var väl dock rätt så väntat då dessa två förmodligen är den mest boll och passningsskickliga duon i fotbollshistorien. Men det går inte att komma ifrån faktumet att det spanska mittfältet faktiskt inte alls är så där jätte imponerande för tillfället - även om spelarmaterialet på pappret säger det. Tillåt mig att förtydliga. Spaniens förstamittfält, så som jag ser det och om jag fick bestämma har fortfarande all potential att bli det världsledande landslagsmittfältet, och då är det ett mittfält bestående av Thiago - Busquets - Isco. Den trion hade varit enormt skicklig på alla sätt och vis men som vi alla vet så finns det en del problem här. Thiago har en oturlig tendens att tyvärr skada sig titt som tätt vilket inneburit att han aldrig fått en ärlig chans att visa upp sig för A-landslaget på allvar, och Isco har, oavsett vad han gjort och hur han har presterat på plan, varit en bänksspelare för Real Madrid som gått miste om nödvändigt förtroende och kontinuitet som han behövt för att verkligen ta det där sista klivet i hans karriär. Hur ser Spaniens mittfält ut för närvarande? Spelare som Cazorla, Fabregas och David Silva - 3 Premier League spelare, har fått mer speltid än vad de egentligen skulle ha fått. Cazorla är en duktig fotbollsspelare men absolut ingen spelare för de bästa klubblagen i världen, åtminstone inte om man ser till startelvans material. David Silva vet jag att många fortfarande gillar, men de senaste 2 säsongerna har han gått ned sig i kvalité enligt min åsikt och är inte alls lika skicklig som han var när han spelade för Valencia eller hans första säsong i City. Och Fabregas behöver jag väl inte ens gå in på? Men jag gör det ändå, Fabregas, en helt värdelös skithög till fotbollsspelare. Han är segare än en snigel på snooze-tillstånd och har en arbetskapacitet sämre än en bidragslevande Socialdemokratsälskare. Det kändes skönt att få det sagt om Cesc, nu ska jag fortsätta med Koke. Vad har Koke egentligen som gör honom så bra? Ingenting, det är inte på det sättet han sticker ut. He's made his living genom att vara sådär genombra på det mesta; passningsspel, teknik, huvudspel, målskytt etc, samtidigt som han springer och kämpar tills dess att han blir utbytt eller att matchen är över. Vi har en spelare i laget som påminner om den här beskrivningen (även om jag tycker att han är på tok en mycket bättre fotbollsspelare än vad Koke är), kan du gissa vem? Ivan Rakitic, ja, kroaten är nästan en identisk spelartyp som Koke, eller åtminstone har hans roll i Barça i år varit den samma. Rakitic kan däremot klara av att få en offensivare roll och sticka ut mer med sitt spel vilket gör att alternativen med honom blir fler än med Koke. Men i en snabb och enkel jämförelse så har vi redan en "Koke" i laget, en bättre version dvs, som vi också fick för ett reapris. Och även om jag är super nöjd med Ivans säsong för oss så har vi ändå fått se vissa begränsningar i hans teknik, bollbehandling och passningsspel; det är sånt som noteras extra mycket i just Barcelona där vi culés är vana vid Xavi och Iniesta fotbollsfötter. Med det sagt är det tur att vi har haft en Iniesta eller Xavi på plan samtidigt som Raktic då dessa två spelartyper kompletterar varandra perfekt på mittfältet. Den ena har stått för bollsäkerhet, styrt passningstempot och mittfältsspelet medans den andra har stått för tvåvägsspel och alternativ offensivt för anfallarna samtidigt med spring, spring och mera spring. Detta är en kombination jag tror stenhårt på för Barcelonas mittfält i framtiden, antingen det eller så måste det vara två spelare som är sådär överdrivet dominanta i sin teknik, precis som Xavi-Iniesta en gång i tiden var, att man kan äga motståndarna på det sättet. Men jag tror absolut INTE på en kombination med två spelare som erbjuder det Rakitic och Koke gör och jag vill aldrig heller se Barcelona anamma sitt mittfältsspel på det sättet heller. Vad Barcelona behöver är inte en begränsad spelare vad gäller teknik, bollbehandling och passningsäkerhet som väger upp det med att springa och kämpa - nej, Barcelona behöver en mittfältare som kan ge oss ytterligare en dimension rent tekniskt. Spelare som Coutinho, Isco, Verratti, Thiago, Pogba, Modric osv - det är sånna typer av fotbollsspelare vi behöver till Barcelonas mittfält. Skickliga tekniker simply put. Sen har var och en av dessa sin egna personliga stil och erbjuder en variant av diverse saker men the basics är fortfarande att den här typen av spelare ger Barcelonas fotbollslag en ny dimension tekniskt - och det är det vi behöver, inte ytterligare en slitvarg kombinerat med tvåvägsspel. Sen måste jag bara avsluta med att Koke fullständigt sög mot Real Madrid, helt värdelös. Man såg stora brister i hans passningsspel och bollbehandling i de två CL-matcherna, något som understryker det jag nyss argumenterat för. Nu blev detta ett sjukt långt inlägg så jag hade svårt att komma till punkt, men det positiva är att jag känner att jag fick med allt jag ville ha sagt. Men alla har sina personliga preferenser. Jag personligen hade föredragit att klubben på allvar försökte köpa hem Thiago istället för Pogba, eller värva Coutinho typ. Men men...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-06-23 11:13
@lapulgatomica:


Känns ju bra att jag inte var så långt ifrån "sanningen" i min egen krönika.

Jag hoppas att det kommer pratas betydligt mer om la Masia under valkampanjen är det hittills gjort. Det kommer naturligtvis vara en strategi från Bartomeus sida att man ska fokusera på helt andra saker för att inte bli levande begravd i en eventuell debatt kring ämnet.
Så skjuter man ett problem framför sig.

Annars var det en befrielse att se Alexanco stå vid Laportas sida igår....
Annons: