/spanien/barcelona/forum/2974.aspx/spanien/barcelona/forum/2974.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barclasico
2015-09-15 18:43
@Cule4life:Tydligen räckte inte lönen som Barca erbjöd på,
Thaigo Silva - "Jag måste sörja min familj".. Bättre att han inte kom
Barcelona Capitan \(^.^)/
2015-09-15 18:11
@Ali G:


Men Ronaldos hår är ju häftigt och kul. Den har ju ränder och så. Plus så är han snabb och stark och hoppar högt. En gång gjorde han en skithäftig överstegsfint! Nä, skämt å sido, Ronaldo är bland de bästa strikers jag sett men han är så innerligt tråkig att se på. Mål är det enda han gör, resten är bara överhypade effekter av hans fanboys. 
Barcelona Ali G
2015-09-15 18:01
@S.Eto'o:

Jaha och på vilket sätt tycker du att Ronaldo gjort fotbollen roligare? Ronaldo är nog den tråkigaste spelaren att kolla på, han kan varken dribbla och har stora svårigheter med att lägga en enkel sidledspass. Du måste nog tycka att Ronaldos tap ins är underhållande...
Barcelona Cule4life
2015-09-15 17:25
Thiago Silva,
"För mig är Barcelona bäst, Bayern München och Real Madrid är på tur och efter det är det Manchester City, Chelsea och vi. När man tittar på det här laget tycker jag att det är ett fantastiskt lag. Jag tror det här är det bästa laget jag spelat i, det finns så mycket kvalitet. Min största dröm är att jag lämnar PSG efter att ha vunnit Champions League."

Du borde kommit till Barca efter Milan tiden och samlat på dig CL bucklor, du tog inte chansen att spela i världens finaste klubb.
Barcelona Xaviesta
2015-09-15 17:17
Barcelonistas Jag är varken pro eller con någon av bröderna. Jag väljer att låta bli att jämföra dom helt enkelt och tycker istället det är befängt att du direkt efter en match mot Atletico påstår att Rafinha är mycket bättre än storebror, att det var bra att Thiago lämnade (här var du tvungen att understryka än en gång hur pass mycket bättre Rafinha är) och summan av kardemumman blir som vanligt att du är överdrifternas mästare i vårt forum och bedriver en sorts propaganda helt plötsligt. I vanlig ordning är du onödigt högljudd och i vanlig ordning är du inblandad i diskussioner där man jämför två spelare mot varandra, tex Messi vs Ronaldo. Nu är det ju inte så att det är otillåtet direkt och var och en får tycka som dom vill men att du drar till med att Rafinha är bättre och använder Atletico matchen som måttstock visar tydligt vilken nivå du sätter på diskussionen och då väljer jag att hålla tyst med min åsikt om vilken av bröderna som slår den andra på handen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2015-09-15 16:18
Svårt att jämföra olika tidsepoker, men jag tycker att dagens fotboll är mer teknisk, taktisk, snabbare, mer mångsidig o komplicerade. Dvs den har utvecklats i stort sett på alla parametrarna. Men däremot har gräsmattorna har blivit bättre domarna är strängare o tillåter mindre och varje enskild spelare har bättre medspelare runt sig. Ingen aning hur Messi skulle klara sig allt tufft spel o leriga gräsmattan för. Och ingen aning hur Maradona skulle prestera i dagens fotboll .
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcadinho.
2015-09-15 16:05
Jag tycker att bildandet av EU med sportsliga effekter som Bosman har en stol betydelse för varför fotbollen ser ut som idag. Fram till ca 95 kunde klubbarna ha begränsad antal utländska spelare också europeiska inräknade. Barca t ex kunde hs bara 4 utländska i truppen (och bara 3 på plan samtidigt). Barcas nuvarande trupp var helt omöjligt då. Samma gällde övriga klubbar. Tänk att exempelvis en holländsk spelare räknades som utländsk då fram till 95. Det gick att bygga starka truppet mef pengar men det var begränsad. Övriga i truppen var alltså spanjorer. Det gjorde också stt inte alla cracks försvann till stora klubbar. Många stannade kvar längre. Därmed var hela fotbolls Europa Jämnare. Liverpool var stora på 80 talet men långt ifrån Dagens Real el FCB.. Många varnade för denna utveckling efter Bosman, men det gick inte stt köra över mer övergripande lag o regler. Man försökte få dispens för fotbollen men msn misslyckades.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcelonistas
2015-09-15 15:42
FCB MESSI och Xaviesta


Vad har Thiago visat? Killen har varit mer skadad än glasmannen själv. Raffe är betydligt mer mogen i sitt spel än vad Thiago var här under Tito. Raffe släpper bollen i tid kladdar inte för mycket, drar sin gubbe i rätt lägen. Hans prestation i Atm matchen var ren konst.
Barcelona LeoMessi
2015-09-15 15:29
Thiago och rafinha är inte lika på något sätt! Thiago är mer av en spelfördelare med fin touch, bollbehandling och fantastiskt spelsinne. Rafinha är en mer offensiv lagd spelare vars styrkor ligger i hans riviga spelstil samt hans förmåga att göra sin motståndare. Rafinha har en väldigt bra touch och driv med bollen. Det har thiago också, men rafinha är mer rak i sitt sätt att spela. Thiago är en elegantare spelare, en som är rolig att titta på. Han kan styra ett mittfält och det kan inte rafinha. Rafinha är mer lik en ytter i sitt spelsätt. Snabbare, starkare och högre arbetskapacitet. Som mittfältare så thiago bra mycket bättre än sin yngre bror. Men som sämre som en ytter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2015-09-15 14:44
Någon som vet den yngsta spelaren i historien att ha spelat 100 matcher i CL? Blir det Messi imorgon eller? Sjukt fakta är att Messi och Ronaldo står på 77 mål var samt 21 respektive 22 assist i CL. Dessa två karlar gör fotbollen mycket roligare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2015-09-15 14:23
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^

Thomas Vermaelen blir borta upp till tre veckor
Barcelona Coach Pep.
2015-09-15 14:21
@neymar JR:


Att spelarna är mer ”all-round” är ju precis vad som är problemet enligt mig. Förr hade du betydligt mer varierande spelartyper med specifika uppgifter: riktiga mittbackar, riktiga spjutspetsar, riktiga 10’or osv. Nu domineras sporten av tvåvägsspelare som är bra på lite allt möjligt och är väldigt likriktade. Tycker du att det är bra att man förstör mångfald och klassiska roller på det sättet? Att man systematiserar en sport istället för att låta individuella läggningar blomma ut?

Att spelarna skulle vara bättre taktiskt nu stämmer inte. Vad betyder ens det? Spelet är mer organiserat och går snabbare, vilket inte är synonymt med taktisk fulländning. ”Försvararen går inte på samma skit matchen igenom”.. Vad betyder det? Försvararna är ju sämre än någonsin.

Vad har internet och sociala medier att göra med huruvida spelarnas privatliv uppmärksammas eller ej? Det beror ju snarare på att det finns en sjuk kultur med tidningar som jagar spelare eftersom det finns en efterfrågan på sådant hos ”fans”. Folk tycker det är mer intressant med såpoperor än fotboll. Internet och sociala medier är neutrala fenomen i sig, även om sociala medier bidragit till att förstöra integritet.
Barcelona FCB_Messi
2015-09-15 14:03
Barcelonista Ta det jävligt lugnt grabben
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep.G "Can you believe this guy"
2015-09-15 13:01
Helt ärligt gubbar. Rafinha har faktiskt gudabenådad talang. Problemet med han är att han tar dumma beslut då och då. Men vad är felet? Mittfältare ska inte ens peaka nu. Snart kommer ni se att han toppar som fan!

Sen är Thiago en smartare kille än sin lillebror, men Rafinha har minst lika mycket potential, sanna mina ord.

Barcelona Xaviesta
2015-09-15 12:58
Barcelonistas Jag är enormt frestad sugen och det kliar kopiöst i fingrarna men jag väljer att låta bli.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-09-15 12:49
S.Roberto och Rafinha gjorde deras bästa matcher nånsin i Barca's A-lag mot Atletico i helgen. De ska hyllas för den matchen. Det är inget fel på det.

Men när man läser citat som att Rafinha är bättre nu än Thiago eller att han är klar nu som världsspelare tänker man. Sluta trolla grabbar! :-)..

Han gjorde en bra match och hoppas han fortsätter på samma nivå för att laget behöver det. Vi en väldigt, väldigt tunn trupp med p.g.a FIFA korruptionen.

Några nyheter om Vermaellen?
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-09-15 12:43
Rafinha bättre än Thiago? Aldrig i livet. Inte i närheten av samma naturliga bollbehandling och touch. Thiago är bättre på allt som har med bollen att göra, sen tycker jag de är likvärdiga när det gäller arbetskapacitet, möjligtvis att Rafinha dock är strået vassare där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-09-15 12:36
Nästa vecka är han sämre än munir enligt dig Han är inte på långa vägar i närheten av thiagos kvalité, men han gör det bra nu när han får chansen. Han ska fortsätta med detta hela säsongen sen kan man tingen höja honom eller sänka honom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-09-15 12:10
Rafinha är redan nu bättre än Thiago. Så som Raffe dominerade mot Atm har Thiago aldrig lyckats med under sin karriär. Jag är glad att vi släppte Thiago han var alltid överskattad. Faktum är att det var det bästa beslutet vi någonsin gjort, vi sålde Thiago och nu kan Rafinha ( som är bättre) få en chans och ta över mittfältet.

Hade Thiago varit kvar hade Rafinha aldrig blommat ut så här.
Barcelona Deulofeu
2015-09-15 10:08
Rafinha håller på att växa in i kostymen rejält och det är precis vad vi behöver.Han kan spela precis överallt och kan göra sin gubbe och är inte rädd för att glidtackla samt spela fysiskt.

Det är bara ett problem om 4 månader kan han förhandla med vilka klubbar han vill om han är sugen på att lämna.

Förläng hans kontrakt nyss!

Barcelona Kröjf
2015-09-15 09:18
Det är lätt hänt att förväxla tidsålder med individuell sådan. Särskilt om man inte är vuxen uppgiften att inse och förstå skillnaden.
Barcelona neymar JR
2015-09-15 08:25
Spelarna är dummare nu!? Jo men tjenare Visst har fotbollen till stora delar blivit tråkigare, stelare, resultatinriktat och publiken har glömts bort. Det är inte samma fina koppling mellan spelare och publik längre. Utan allt handlar om statistik. Men nej spelarna är allt som oftast allround nu, bättre taktiskt och allt sker så mycket snabbare. Du hinner inte stanna upp och fundera på vilken fint du ska göra nu. Försvararen går inte på samma skit matchen igenom Sen att spelarnas privatliv uppmärksammas så mycket kan du tacka internet och socialamedier. Dom har ingen frihet längre, allt dyker upp på nätet Bara kolla på behandlingen av neymar så ser man vart fotbollen är påväg. T om här inne av sina egna häcklas han för sina konster. Tragiskt med tanke på att han är en av få som spelar för publiken Fotbollen är bättre och svårare nu, men den är långt ifrån kul. Kan ha att göra med åldern....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2015-09-15 01:18
@Awymard:


Barca förlorade förmodligen för att de förtjänade att göra det. På den tiden var fotboll folkets sport och på planen var den betydligt mer spontan och oreglerad. Om du ser på Barca idag vet du att de kommer vinna nästan varje match eftersom fotbollen blivit så systematiserad att slumpen knappt är en giltig variabel längre. Fotboll förr i tiden var bättre eftersom den huserade betydligt mer säregna och unika spelare både fotbolls så som karaktärsmässigt. Det var snyggare mål och oväntade konststycken inträffade oftare.

Kolla på sporten idag.. Alla lag spelar likadant och spelarna är dummare och tråkigare än någonsin. De tänker på nästa paycheck och några tidbrytande karaktärer a lá Cruyff kan du bara drömma om. Numer är Balotellis bravader utanför planen och Zlatans nya bilköp det som media och fans tycker är "intressant". För 20 år sedan spelade Pep som pivote och tänkte mer fotboll på planen under en match än Zlatan ens reflekterat under sin karriär. Du hade Cruyff som låg om nätterna och filosoferade fram en helt säregen fotbollsideologi medan han nästa dag uträttade underverk på planen. Idag är Penaldos tap-ins "snygga" mål och hans solsemester med flickvännen det som sätter standarden för unga män och fotbollspelare att se upp till.
Barcelona Kröjf
2015-09-14 23:34
Låt oss för all del inte glömma bort att den snabba repliken på Torres mål, i form av Neymars vackra frispark, mycket väl kan ha varit lika viktig resultatmässigt och t o m för den fortsatta matchutvecklingen, som Messis fantastiska inhopp.
Barcelona Andreas-
2015-09-14 23:09
Vampiro Jag tycker också att La Liga är den bästa ligan i världen, men Barcelona o Real Madrid är fortfarande löjligt överlägsna. Ligan är ojämnare än PL, t ex. Chelsea vann PL överlägset förra året i princip, det håller jag med om. Men titta vart dem ligger nu. Där ser du aldrig oss ligga i La Liga, inte för att spanska lag är sämre än de engelska utan för att vi är otroligt mycket bättre än Chelsea. Det är bara Barcelona o Real Madrid som kan vinna La Liga, med undantag för Atleticos makalösa säsong 2013/2014. Det kanske största problemet? Spelar ingen roll om du slängt in City, Juventus eller PSG i La Liga. Det hade fortfarande uteslutande handlat om Barcelona eller Real Madrid i titelracet. Dessvärre blir det något som sänker spänningen. Jag förstår exakt vad du menar dock, man tycker att folk ska ha bättre koll som jobbar/pratar om en viss sak. Dessvärre är nog Barcelonas o Reals överlägsenhet en rätt stor anledning till att folk inte sätter sig in lika mycket, som i t ex PL, trots att La Liga kvalitetsmässigt är bättre.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-14 23:04
Awymard läs detta) LOL I must say I'm surprised by this because most of the times you sound smart... OK I proved to Valencianista and every Real Madrid fan this 100 times already and because of that I don't even bother any more because here FACTS mean nothing. You're using statistics and FACTS wrong, it's true that Barca has won 9 league titles before Franco's death but you're forgetting that Barca didn't win the league from 1960 until his death in 1974 and has won only 3 CdR trophies (1963 final was in Barcelona) in that time. In 40's Franco wasn't concentrating on football as much as he did on politics, at that time he didn't realize how big football is, he had much more important things to do than to care about football. In 50's both Barca and Real won the league 4 times each with Di Stefano and Kubala, at that time Franco realized that football players are big stars and that football stadiums attract big crowds, back then every club was associated with some political party so when Real beat a club like Barca and A.Bilbao it was just another way to show the domination of his regime over Catalans and Basques. Franco got involved in football in middle 50's when he already had control over the politics but he still didn't have the control over the people, football was his way to make people happy, Real Madrid were his Gladiators. Between civil war and in 40's he was fighting only against Catalans in political ways but in the 50's he realized that FC Barcelona is the heart and soul of Catalans, if he wanted to break the people's will he had to get rid of FC Barcelona but the more he was trying to destroy FC Barcelona the bigger they get in hearts of every Catalan. In 60's he even punished Barca with some kind of transfer ban, FC Barcelona (and some other clubs I think) weren't allow to buy any foreigners for almost 10 years. In 1974 Barca won their first title in 14 years with legendary Cruijff who started the revolution of FC Barcelona with Nunez but they won only ONE league title until 1990 because the shape of a club was really poor after decades of Franco's abusing. Nunez had to start building the club for scratch and he did more than great job, it took him only 16 years to bring Barca back among the best. Barca has won 9 league titles and 3 CL trophies since 1990 to 2010 which means that they won the same number of titles in last 20 years than in 35 years under Franco (first title was before him). I can't do nothing but laugh to idiots that are saying ''why didn't Real win every trophy if Franco was fixing games''.... well MADRID won every trophy, for Franco was more or less the same thing, only thing that mattered was that a team from MADRID was winning. Before Franco... FC Barcelona and Atletico Bilbao were the best Spanish clubs dominating Spanish football from 1940 to 1974 (34 years) aka Franco's era.... Real MADRID 13 league titles, (Athletico MADRID 7 league titles), FC Barcelona 8 league titles... so both MADRID clubs together have much more than half of the league titles... in 34 years when Franco was in charge the trophy went to MADRID 20 times... just a FACT from 1974 until 1990 (16 years) when Barca was picking up.... Real Madrid 10 league titles (A.Madrid TWO), FC Barcelona ONE PS. you can't expect that just because Franco died the whole regime was wiped out over the night, the same people were in control of the league and Spanish government so at least 10 years was needed to clean it up (same as Yugoslavia when Tito died) from 1990 until today (20 years), no Franco or his faithful ''friends'' in Spanish FA.... Real Madrid 6 league titles (A.Madrid 1), FC Barcelona 9 league titles So by purse logic... Barca was better BEFORE Franco and Barca is better now AFTER Franco... is it really so hard to understand?? edit: Heheh... it was always interesting that in this section facts mean nothing, I will try again, it's getting boring for me personally because this is 233rd time I'm talking about this here and it's always the same story... 1. As I said before, he didn't give a sh!t about football from sport point of view, only reason why he supported MADRID clubs (Real and Atleti) was because of political reasons... as I said already 2. look at #1. 3. I thought I made that one very clear too..... his direct influence on Spanish football started in middle 50's with Di Stefano.... as I already said (for 5th time only in this question) he was politician first and then everything else, do you really think his priority was football, you guys sound like he was fighting against FC Barcelona and not against Catalonia. Until 1943 when Bernabeu became the president Real was small club, but it became on of the best just in 10 years after. Don't you think it's a coincidence that a man (Bernabeu) who was fighting under Franco's fascists becomes the president of the club because of some kind of fan violence after the game against BARCA and the club becomes #1 club in country and city after that??? 4. That happened because of some woman, not because of political reasons. The general that had to leave said or did something to a wife of his close friend so he kicked him out.... it just PROVES that he was connected with Franco because, he would be DEAD for sure if he didn't have his protection. 5. Di Stefano came to Spain to play for FC Barcelona but because of Bernabeu and Franco he had to play for Real Madrid.... Real Madrid was the best in that period because they STOLE the player that came to FC Barcelona... lol... AFTER that Real Madrid started with their domination, before that Barca, A.Bilbao and A.Madrid were best Spanish clubs. Without Di Stefano Real wouldn't be half the club they're today and Barca would have 5 more CL and La Liga trophies..... if Di Stefano stayed in Barca as he was suppose to now Barca would have 24 La Liga titles and Real 26... that's how important Di Stefano was in Barca vs Real rivalry. 6. we can talk about referees 10 days and we still wouldn't get to half of it, top (richest) teams in every league are protected, it always was like that and it always will be, Real was no exception 7. says who??? FC Barcelona and Atletico Bilbao were best Spanish clubs before Franco..... Atletico MADRID and Real MADRID were the best during Franco's regime.... Real Madrid was the best after Franco because Barca was rebuilding and FC BARCELONA is the best in last 20 years when Catalans are politically strong just as Spaniards. Not even Juan Carlos who was FRANCO's man can't influence football as much as they did before, only way is with the refs which they're doing great. ''the post Franco regime had a transition period of 3 years. After 3 years, NO relationships with the dictator remained in the Spanish government''..... LMAO you must be kidding right, it says clear in the link YOU posted... ''Franco had HAND-PICKED Juan Carlos and had overseen his education. He was considered an enigma, having publicly swor
Barcelona Vampíro
2015-09-14 22:59
Andreas- Jag håller inte med. Jag tycker att La liga är den bästa ligan, det spelas bäst fotboll helt enkelt och är bara där en anledning att följa. Så överlägsna tycker jag ändå inte att Barça och Madrid är heller. Real kryssade sin premiär och Barcelona fick stryk med 4-0 för inte så länge sen av Athletic. Tycker inte ligan är så ojämn heller om man jämför med andra ligor i Europa där Juve springer hem Serie A relativt enkelt och Chelsea förra året i princip var mästare efter jul för att inte nämna Bundesliga. Min poäng handlade dock inte om average-Svenssons intresse för La liga utan om Euro Talk där sk. fotbollsexperter knappt har nån koll på ligan. Det är ju ändå deras jobb och i detta fallet handlade det inte om att Getafes reserv på vänsterbacken utan om Atléti och Barcelona som är två toppklubbar. Jag tog upp La Liga Weekly igår och där är det dag och natt jämfört med den svenska bevakningen. Genuint intresse från folk som jobbar med produkten(usch vilket äckligt ord) och det sköts på ett otroligt proffsigt sätt. Kunskap blandat med underhållning. Som sagt jag gillar Euro Talk men tycker det är fascinerande hur man kan snacka om Leicester och Swansea i 45 minuter men inte vet vad som händer i toppklubbarna i Spanien. Lika bra att skippa den spanska delen i så fall.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-09-14 22:57
Awymard - Barcelona var en klubb som var otroligt skadad efter 50 talet det tog åratal innan man kunde lufta klubben. En anledning till att klubben inte heller vann något när vi hade spelare som Cruijff berodde på att klubben inte ens då var i bra skick. Om jag inte har fel så vann Cruijff som spelare bara 1 ligatitel med Barca.

Det var slutet av 80 talet som klubben höll på att fixas. Under 90 talet börjades Storhetstiden och vi har sedan dess varit överlägset bäst i världen. Vi var även bäst innan Franco kom in i bilden.
Awymard
2015-09-14 22:50
@the cameroonians:


Ber om ursäkt.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-14 22:45
II Barca II - hahahha är det real elr skoj?
Annons: