/spanien/barcelona/forum/295.aspx/spanien/barcelona/forum/295.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El_Jefe
2017-07-21 14:19
Loco Lucho

Den här jippoturnén handlar ju dock mer om marknadsföring än något annat. Förmodligen därför han får vara kvar.
Barcelona Loco Lucho
2017-07-21 14:11
Om fallet är som de senaste ryktena skriver, att Neymar kommer åka mot Paris istället för Barcelona efter USA-touren så förstår jag inte varför man inte släpper honom redan nu?? Ska han få spela matcher där man skulle kunna använda sig av andra spelare för att försöka få ihop laget och se vad som behöver förbättras när han ändå några dagar senare ska skriva på för ett annat lag?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-07-21 14:03
Vi möter Betis (hemma) i första ligamatchen denna säsong och avslutar även hemma mot Sociedad i maj. Första mötet med Real är hemma den 20:e december, men då spelar ju Real klubb-VM. Får se vad det blir av det. Annars en "lätt" inledning med matcher mot Alaves och Getafe samt hemmamöten mot Espanyol och Eibar. Därefter väntar dock bortamatcher mot Girona (derby), Atlético och Bilbao
Barcelona yeezus
2017-07-21 14:02
Spelschemat släppt!

Vi startar hemma mot Real Betis.

Ang El Clasico spelas det första mötet på Benabeu den 20 december och det andra mötet på Camp Nou den 6:e maj!
Barcelona Rambla~
2017-07-21 13:56
Davids3 Jag tänkte precis det samma. Kan någon här inne se samma scenario ske hos RM? Alltså att en av deras fixstjärnor tillåtits hålla ett järngrepp om klubbens ballar? Ni behöver inte svara, jag vet redan vad svaret blir. :) Barcas ledning är så svaga och handlingsförlamade och man blir bara så less på deras oduglighet. Innan Blaugrana91 kommer till deras undsättning, bespara mig det tack, jag vet vad du kommer skriva. Inget illa ment, vi har alla olika åsikter och tankar. :) Det jag menar är att hade de gjort sin läxa från början så hade det inte gått så här långt som det nu har gjort. En stark ledning ser till att "regera" med bestämdhet, klara direktiv och ett väl genomtänkt samt tydligt sportsligt projekt. Även med hårdhet när det behövs för enstaka spelare ska inte tillåtas "sticka upp" så som Neymar och hans farsa nu gjort. Passar inte galoscherna? Fine, där dörren. Lycka till i PSG, vi ska först ha våra pengar och till den summan som vi värderar dig till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2017-07-21 13:55
@DizzLow:


Alltså jag har inte förstått det här fantasitänket om att Messi skulle kunna droppa ner som CM. Visst mot lite sämre lag så absolut, men i en eventuellt CL-slutspel mot de bättre lagen så är det inget annat än dumheter. Han orkar inte ta dom extra löpningarna för att stå på rätt sida boll och skära av passningsvinklar o dylikt. Vi kommer bli ännu mer ihåliga på mitten.
Barcelona 1899 - Puyol
2017-07-21 13:49
Neymar efter försäsongsmatcher kommer han direkt åka till Paris för att slutföra affären. Flera källor skriver samma. Neymar kommer inte åka hem med killar så nästa flight lär bära åt Paris för pengakåta Neymar o hans pappa fanskapet. En mörk dag för alla Culés.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DizzLow
2017-07-21 13:48
Barcelonistas

Vad betyder individuell statistik när vi inte inte vinner något?

Att ta ner Messi på mittfältet, innebär ju att vi kommer bli mer genombrott starka, samt lättare ta oss förbi motståndares press Om vi nte lyckas få in Veratti, är det nog inte många andra spelare än just Messi, som kan spela tiki taka i en sån roll.
Neymar är redo och ta det till nästa nivå, och jag ser helst att han gör det med oss.
Barcelona Cule4life
2017-07-21 13:40
För att vara Neymar och med sådana sopp rena framspelningar av Messi Suarez & co så borde Neymar legat på miiinst 30 ligamål. Arda hade smackat in 25 om han fick den speltiden Neymar får. Neymarr grym men han är ingen målgörare av rang. För att ens jämföras med Messi behöver jan göra myckeeeeet mer.
Barcelona Barcelonistas
2017-07-21 13:28
Neymar behöver spela på en högre nivå mer kontinuerligt. Med förra säsongens prestationer så ska han inte ens kolla på den nummer 10 rollen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-07-21 13:24
Dizzlow- "Att hans varumärke kan likställas med Messi, om inte än mer på sociala medier.
Dels.. På samma sätt Ronaldinho fick stå åt för Messi, kanske det nu är Messi tur att stå åt sidan för Neymar." Skillnaden är dock att Ronaldinhos formkurva rasade ihop totalt under Rijkaards sista två säsonger. Framför allt 07/08 säsongen. Det var betydligt lättare för Messi att ta den nummer 10 rollen än vad det är för Neymar. Messi är idag fortfarande världens bästa spelare även om han inte är lika bra som tex 08-13 åren så är hans högstanivå så hög att Neymar inte ens är i närheten av den. Ett sådant scenario som du målar upp där Messi ska kliva åt sidan för att ge rum åt Neymar ser jag inte i dagsläget. Messi är alldeles för bra för att han ska göra det, det hade dock varit en annan sak om Messi hade en nedåtgående formkurva som Dinho hade hos oss men sådant är inte fallet. Sen får vi inte glömma av kampen Messi vs Ronaldo. Inte för att jag tror att Messi tänker på den rivaliteten så mycket. Men jag tror ändå att han tänker lite på den där guldbolls-kampen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-07-21 13:21
@LennyRomario:


Det var jag som kanske tänkte fel om att det blir billigare. Läste fel summa tidigare, så my bad.
Men känns ändå konstigt om Qatar skulle "skänka" pengarna för att PSG ska komma undan FFP eftersom det är uppenbart vart pengarna kommer ifrån och att de kan spåras till PSG's ägare. Och Fifa kan då bestraffa dem rejält.

Sedan ur en annan synvinkel. En donation på 300 miljoner till Neymar, hur ser spanska staten på det om de inte beskattas. Ses det som en muta och korruption om Qatar, som borde ses som en organisation gör detta. Och måste inte Qatar på sitt håll också redogöra för sina utgifter rent lagligt och inte GE bort 300 miljoner till en person bara sådär?

Det är så mycket som skriker att det inte är så enkelt som det låter.
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-21 13:17
Haha. Man kan ju inte ta bort Messi för att ge Neymar den rollen han vill ha. Galenskap! Det är Messi, hallå? Han är kungen. Gör vad han vill. Och Neymar kommer ändå inte leverera i närheten av Messis målskörd om han skulle få den "rollen". Messi ger ju redan nu Neymar allt han kan och ändå nöjer han sig inte. Ser ni inte det? Så som Neymar beter sig - ska vi då förminska Messi för att mätta Neymars ego? Neymar kommer ändå garanterat lämna inom några säsonger. Nej, nu ser jag hellre att Neymar lämnar. Vänder kappan efter vinden? Ja, kanske det men även om han stannar så tycker jag han har svikit klubben men framförallt fansen. #neymargate
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-07-21 13:12
Dizzlow

När messi fortfarande vinner skytteligan överlägset och har sjuka statistiker så är det ingen ide att flytta ner han till mittfältet.. Den dagen han börjar tappa i sin acceleration och målskörd så är det dags för han att kliva ner ett steg.
Barcelona LennyRomario
2017-07-21 13:01
@Katalano:
Sant. Ja, just att ingen gjort nåt liknande talar för att det inte är möjligt. Pengarna beskattas olika på att lösa ut klausuler vs betala det som sign on bonus? Eller varför blir det billigare? Ytterligare tanke.... kontrakt och lön får man ju bokföra/dela upp på lika många år som spelarens kontrakt. Men en sign on bonus bokförs på samma år som den betalas ut, inget lag klarar att ha en utgift på 2 miljarder på ett bokföringsår.
Barcelona DizzLow
2017-07-21 12:58
Rambla

Jag måste tyvärr säga att jag inte håller med dig.
Det här tycks vara en tydlig känslomässig reaktion från Neymar, som visar att han inte är 100% nöjd med hans roll i laget. Ledningens prio nr 1 bör nu vara att tillfredsställa Neymars alla behov, även om det innebär att han trampar på vissa spelares tår. För lets face it, n keep the right principles.
Om nu fallet är att Neymar vill ta rollen som nr 10, så finns det mkt som argumenterar för att han har rätt i sin sak.
Dels.. Det han visat dem matcherna Messi varit skadad eller borta ur matchbilden (tänker främst på PSG båda hemma matcherna, och clasicon på Bernabeu)
Dels.. Att hans varumärke kan likställas med Messi, om inte än mer på sociala medier.
Dels.. På samma sätt Ronaldinho fick stå åt för Messi, kanske det nu är Messi tur att stå åt sidan för Neymar.

Vad skickar vi för signaler om vi prioriterar dem äldre, före vår framtid?

Personligen ser jag hellre att Messi går ner som mittfältare, och hjälper dem med våra tiki taka issues, och Neymar blir vår nye 'go to guy'
Barcelona Katalano
2017-07-21 12:54
@LennyRomario:


Det går ändå inte ihop. Ponera att Qatar inte skulle vara involverade i detta. Och att PSG istället övertalade Neymar att köpa ur sig från sitt kontrakt helt med sina egna pengar och att de istället erbjuder Neymar en Sign on bonus på samma summa. På detta sätt skulle de också klara sig billigare undan än att betala utköpsklausulen. Det måste finnas andra hinder som gör att vi inte ser denna typ av värvningar. Exempelvis att en spelare som köper ur sitt kontrakt utan klubbens tillåtelse inte får skriva på en annan klubb inom 1-2 år eller liknande. Så att de likställs med att avsluta sin karriär ungefär.

Som sagt, det kan inte vara så enkelt, för då hade vi sett det tidigare.
Barcelona LennyRomario
2017-07-21 12:41
@Katalano:

Håller med dig. Men TROR han menar att staten Qatar skulle skänka pengarna, inte klubben . Nåt sånt scenario har man ju aldrig varit med om tidigare. Tidigare har ju ffp slagit ner på överdriven sponsring från Qatar airways till psg, men då har ju pengarna gått till klubben . Nu är ju klubben egentligen inte inblandad (På pappret alltså).

Vem kan hindra någon/ett land att skänka pengar till vem de vill? Att sen Neymar "råkade" skriva på för psg är inte Qatars problem.

Säkerligen inte alls troligt, men intressant rent teoretiskt.
Barcelona Kookoo
2017-07-21 12:32
Mina nyförvärv för Neymars pengar, Ousmane Dembele, Alaba och Manolas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-07-21 12:30
I'am a fanboy, fanboy really, really fanboy!
Barcelona Mauwie
2017-07-21 12:29
Neymar, Neymar, Neymar...

... Vad ska man säga om allt det här? Det finns så många olika sätt att se på det här att jag inte vet var jag ska börja.

1. Om det nu skulle vara att PSG eller Qatar eller att någon på något sätt löser Neymars klausul så var det droppen som fick bägaren att rinna över för mig! 2 miljarder! Det är en helt sjuk summa i en fotbollsvärld där ekonomin helt har ballat ur! Det som är hemskt är att 2 miljarder är en summa som för många också är för litem, och även om jag hatar dessa stora summor så förstår jag. Som ett varumärke är Neymar värd så otroligt mycket pengar, vilket tar oss till punkt 2.

2. Instagram och allt på sociala medier. Märker att folk lackar ur på hur han beter sig och bilderna han nu lägger upp på social medier men detta är en av anledningarna som gör hans varumärke så stort. Sociala medier är stjärnors primära plattform nu för tiden och pengarna som finns där är enorma. Neymar är inte beroende av tidningar och tv som andra stjärnor var för i tiden. Han la upp bilden där han låg i gräset och "tänkte" och hela fotbollsvärlden går bananas på internet. Alla pratar om det vilket gör honom ännu större. Det är så här det är och så här det kommer fortsätta vara om Neymar stannar i Barca.

3. En ersättare om han lämnar... Det här kommer jag få skit för det räknar jag med, men jag anser att ersättaren redan finns i truppen. Jag är partisk nu eftersom jag har haft ett gott öga till den här spelaren länge och har en turkisk landslagtröja i garderoben med Arda och nummer 14 på ryggen. Jag tycker han har fått oförtjänt mycket skit och folk kanske dömer honom på hans insats som central mittfältare och där håller jag med, där håller han inte. Men jag tycker samtidigt att han gör det bra ute på vänsterkanten när han spelat där i Neymars frånvaro. Samtidigt är han inte en långsiktig lösning till vänsterkanten men om ledningen skulle få 2 miljarder att handla för skulle de sätta sprätt på dom direkt och det skulle bli så fel enligt mig! Mbappe eller Dembele är inte värda de summor det snackas om. Hazard eller Dybala är fel spelare att köpa enligt mig. Vem vi borde köpa? Ärligt talat vet jag inte men det är därför jag säger spela med Arda tills vi verkligen vet vad vi behöver. Marknaden är sjuk just nu! Betala inte dessa enorma summor för ett namn som är hett just nu (även om spelare också sitter på grymma egenskaper) utan scouta och köp den spelare som kommer passa in bäst i det laget och med den filosofin som Valverde skapar.

Sorry om det blev en negativ text men just nu är jag bara så trött på alla pengar som helt och hållet har tagit över fotbollsvärlden. Det är inte bara transfers utan vi har det korrupta FIFA och VM som väntar i Ryssland och Qatar. Jag orkar snart i med det längre, blir till att börja följa badminton eller innebandy istället.
Barcelona Katalano
2017-07-21 12:29
@Treyh:


Utan att ha koll på detaljerna så kan det omöjligt vara så enkelt. Då skulle klubbar ge pengar direkt till spelarna hela tiden så att de kan köpa ur sig från sina kontrakt.
Barcelona Davids3
2017-07-21 12:07
Enligt sport har Barca stoppat alla förhandlingar för att istället ha fokus på Neymar. Jag får ont i magen av hur mesig min klubb är. Tycker Barca ska ställa krav på Neymar att bestämma sin framtid innan x dag. Vad hände med att klubben är större än spelaren. Hade det varit Messi hade man tänkt okej det är ett undantag. Föreställ er hur Bayern eller Real hade agerat.
Barcelona Fcb88
2017-07-21 12:00
@Rambla~:


Klockrent!
Barcelona MessiyoyO 10
2017-07-21 12:00
När det har gått så långt att en av de mest uppskattade spelarna i FCB ska köpa ut sig med smutsiga pengar från Qatar då har det gått alldeles för långt.
Neymar trasslar in sig i så in i helvete att frågan är vilken tillit man som klubb och fans kommer att ha för honom om han nu stannar.
Dessa jävla brassar och deras giriga farsor.
Allt som FCB har gjort för honom, och detta får man tillbaka...

Jag tror själv att det pågår förhandlingar. Varför skulle det ryktas så mycket som det gör annars? Sen om det blir av eller inte det återstår att se.
Så mycket pengar har aldrig varit involverade i en transfer så det ska ändå mycket till för att det ska klicka för alla parter.

Messi Messi Messi, vilken kung! Vilken fotbollsspelare! Vilken människa! Vilken lojalitet!
Barcelona Treyh
2017-07-21 11:57
Wow! Qatar kan alltså "skänka" Neymar dessa pengar för att köpa ut sig själv, för att sedan bli "fri" och skriva på för PSG? Teoretiskt kan de göra det och ändå komma undan FFP antar jag? Oh snap. Är det sant att Brasiliens skatteverket har fryst Neymars tillgångar för 50 mijoner euro? Det är en jävla massa pengar. Om det nu är sant att Qatar är villiga att betala denna summa så finns det tyvärr stor möjlighet att Neymar lämnar oss.
Barcelona Soko
2017-07-21 11:49
Bartomeu säger till Associaded press att Neymar är inte till salu. Att ingen klubb kan köpa honom för 2.2 miljard och hålla sig till financial fair play. Så enligt Bartomeu är det omöjligt att köpa Neymar.
Nästa är höjs Neymar klausul till 2.5 miljard.
Barcelona Rambla~
2017-07-21 11:39
Holá! Snälla, bara packa och dra så fort det bara går säger även jag om de två senaste dagarnas cirkus verkligen stämmer, alltså att han själv vill dra. Till vad dessutom? En andra klassens klubb som desperat försöker köpa sig storklubbs-status med pengar från en diktatur. Jag vet, vi var/är förknippade med Qatar vi också så det kan låta lite motsägelsefullt. Fast storklubb var Barca långt innan Qatar kom in bilden. Så bara stick Neymar om nu allt detta stämmer. Lycka till med att harva i den skitligan. Oavsett vilket, juntan ska under inga omständigheter börja förhandla med aset Nasser (avskyr fanskapet, har typisk nyrik aura omkring sig) utan hänvisa till Neymars klausul. De ska plockas på varenda euro det bara går, för förr eller senare så kommer raset för den klubben, antingen genom FFP eller något annat. Jag måste tro på det faktum, för det ska inte att driva en fotbollsklubb på det viset, åtminstone för min sinnesfrid skull.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2017-07-21 11:31
Men är ni goa lr. Neymar dementerar nyss flytt rykten o sa att han trivs och ser fram emot nästa säsong. Han är på försäsong med laget, knappast att han står o gör intervjuer om Alves och hur mkt han vill flytta dit. Skitsnack. Han stannar 100 %.
Barcelona Soko
2017-07-21 11:21
Tror ni att Qatar hämnas mot oss för att vi valde bort de för Rakuten?
Annons: