/spanien/barcelona/forum/2938.aspx/spanien/barcelona/forum/2938.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
LeoM3ssi10
2015-09-22 01:06
Hur många mål har Messi gjort totalt i officiella matcher i karriären?
Barcelona Arda-Turan
2015-09-22 00:42
asså Harregud skulle fan skjuta ett skot i pannan på alla som sitter i korrupt organisationen jag kommer fira som om vi hade vunnit champions league den dagen de rensar skiten Fifa won't allow Arda to be registered now as they dont't accept the Spanish rules regarding replacing injured players. [cope]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-09-22 00:41
[QUOTE=Smogen]Känner du någon på FIFA eller? Blatter kanske? Sluta sprid skit utan att ange källa tack. [/QUOTE] Klubben ställde frågan tidigare i somras ich fick nej. Nu gör man samma förfrågan via RFEF. Problemet är att Arda inte är en free agent eftersom han får lön och har kontrakt med Barça. Det gör en registrering i princip omöjlig. men men, allt kan ju hända, eller inte...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2015-09-21 23:52
@Arda-Turan:

Enligt puertan så är Perez ett helgon. Fundera på den du =)
Deras åsikt betyder ingenting.
Barcelona Smogen
2015-09-21 23:25
@enkos:Känner du någon på FIFA eller? Blatter kanske? Sluta sprid skit utan att ange källa tack.
Barcelona Arda-Turan
2015-09-21 23:22
Enligt Puertan kommer vi inte klara oss när Messi har lagt av medan de kommer försätta vara bra när Ronaldo har lämnat med Ronaldo i laget nu vinner de ju nästan ingenting, trots att han sitter 50 mål varje säsong. jag menar, hur ska de bli bättre när Ronaldo har lämnat då? då de tycjer Ronaldo är bäst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-09-21 23:06
Fifa har idag redan nekat dispens för Arda..
Barcelona neymar JR
2015-09-21 22:55
Eh få inget hopp, FIFA kommer neka det direkt och förbundet kommer inte rättfärdiga detta trots att straffet är avtjänat
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-09-21 22:36
[QUOTE=FCB_Messi]Om allt går som det ska , när kan arda spela som tidigast då ? [/QUOTE] Man tror att FIFA kommer med ett svar om cirka 10 dagar, sen ska hans licens administreras av RFEF. Så om cirka två veckor, efter landskampsuppehållet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-09-21 22:30
Det är tre månader och 20 matcher kvar tills Arda och Vidal får spela. Visst låter det mycket men ändå är jag övertygad om att Barca kommer klara sig galant utan dem.. Alves är nu tillbaka och truppen käns starkt just nu...
Barcelona FCB_Messi
2015-09-21 22:27
Om allt går som det ska , när kan arda spela som tidigast då ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2015-09-21 22:20
Det här snacket om Messi och att det måste bytas straffskytt känns överdrivet, visst har det blivit lite för många missar den senaste tiden men kollar man under hela hans karriär har han varit duktig och sedan har ju Suarez inte varit bra på straffar i Liverpool och Neymar har väl missat några med? Då finns det typ Iniesta kvar?

Nä, låt Messi fortsatta ta straffarna.
Barcelona DM1982
2015-09-21 21:47
[QUOTE=Smogen]Spännande med Arda situationen. Ska bli mycket intressant att följa vad ligaförbundet, FIFA och Barcelona gör. [/QUOTE] Känns som man vet vad som kommer hända, FIFA kommer neka en registrering. Även om de inte kan neka enligt reglerna så kommer de görs det och hitta på någon bs regel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2015-09-21 21:41
Spännande med Arda situationen. Ska bli mycket intressant att följa vad ligaförbundet, FIFA och Barcelona gör.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-09-21 21:27
Verkar inte som att Adama hinner få grönt ljus till morgondagens cupderby mot Birmingham och tränaren är väldigt besviken;

It's taken an awful long time. I am a little bit disappointed with it. But it is what it is.

Så nu blir det att lägga full fokus på Bayern - Wolfsburg i morgon i stället.
Barcelona DM1982
2015-09-21 21:15
Barcelona have today received the legal confirmation that Fifa's two-window transfer ban ended on 31 August. [ser] With Fifa's ban ended, their should be no more obstacle to register Arda Turan for Liga and Copa, to replace lont-term injured Rafinha [ser] Så med andra ord ska det inte finnas några förhinder för Barcelona att registrera Turan nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2015-09-21 21:15
Har någon liga erbjudit sig att släppa in oss om vi blir kickade ur La Liga? Vet att Ligue 1 gjorde det för ett tag sedan, men läste att även Serie A och möjligen PL (hoppas ej) fanns som alternativ.
Barcelona the cameroonians
2015-09-21 21:14
Barcelona have today received the legal confirmation that Fifa's two-window transfer ban ended on 31 August. [ser]

With Fifa's ban ended, their should be no more obstacle to register Arda
Turan for Liga and Copa, to replace lont-term injured Rafinha [ser]

Få se vilken respons det kommer från FIFA nu... Tror inte sista ordet är sagt.
Barcelona the cameroonians
2015-09-21 21:07
Det vore såklart ett politiskt självmord för Tebas och Cardenal om de skulle gå ut och "samverka" till en katalansk självständighetspropå.

Självklart kommer de att vara pro-Spanien i alla sådana processer, i alla fall om de är intresserade av att behålla sitt jobb.
Barcelona Mdawg
2015-09-21 21:00
Kan det inte vara så att dessa uttalar sig om detta för att få en politisk effekt av det hela, alltså att skrämma upp folk så de ska tänka två gånger innan de röstar för självständighet? För fotbollen innehar en så stor del av många katalaners hjärtan.

För känns verkligen som att ifall nu det skulle genomföras, så skulle alltså ligaförbunden skjuta sig själv rätt rejält om de hindrar Barcelona från att spela i La Liga..
Barcelonismo
2015-09-21 20:52
Mycket intressant läsning där artikelförfattaren analyserar mycket grundligt Busquets och hans betydelse för vårt spel. Något som jag varmt kan rekommendera, även om det är gammalt skåpmat för vissa härinne.
Barcelona the cameroonians
2015-09-21 20:38
Angående parlamentsvalet som hålls i Katalonien den 27:e så är det uttalat (via Kataloniens ledare, Artur Mas) att OM de partier som förespråkar självständighet vinner majoritet i parlamentet kommer man att ta fram en plan för att förverkliga en självständighet inom 18 månader.

MEN.

Spaniens grundlag säger inte att Katalonien är en enskild region eller att katalanerna är ett eget folk, utan endast att Spanien är ett land och ett folk.
Det är det som är skillnaden mot t. ex Skottland och gör denna process betydligt svårare att genomföra.

För Barcelonas del (och Espanyol) kommer en eventuell självständighet att innebära att man inte kan spela i la Liga. I alla fall om man ska tro på ligaförbundets chef Tebas som uttalade sig i frågan förra veckan. Detta uttalande får också stöd från direktören av det verk som samordnar de spanska sporterna.

Det är alltså inte så "enkelt" som det låter att Katalanerna röstar om självständighet den 27:e.
Barcelona DM1982
2015-09-21 20:33
Kickas Barcelona (och Espanyol) från ligan om det röstas för självständighet är det dödsdomen för ligan. Finns ingen som kommer köpa ligan utan Barcelona, den är ju till och med svår att sälja nu. Hela ligan kommer implodera utan pengarna och lagen kommer gå under. Som jag ser det så är det tomma hot.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mdawg
2015-09-21 20:15
Är det sant att inom 6 dagar får vi veta om Katalonien blir självständigt?
Hoppas de blir det, men att Barcelona får spela kvar i spanska ligan likt Monaco får spela i Ligue 1.

Ligapresidenten uttalade ju sig dock på twitter om att så blir inte fallet om Katalonien skulle bli självständigt. Får hoppas det inte är mer än ett hot med tomma ord som inte blir verklighet, ligan hade förlorat så mycket prestige och pengar så känns inte som det blir verklighet av det utspelet.

Om de inte får det så hoppas jag att de genast övergår till Ligue 1 de med.

Någon som har mer koll? Väldigt intressant ämne som jag hoppas vi försöker följa lite mer noggrant som dagarna går.
Barcelona NoGo™
2015-09-21 20:05
Barça will formally ask RFEF and FIFA to register Arda Turan after Rafinha's injury. (@jordiborda)
Barcelona Yellow cake
2015-09-21 20:03
@enkos:
Ja det är märkligt det där med straffar. Målvakter som chansar åt ett håll kan ju plocka en väl placerad straff. Ska man skjuta hårt blir det ju automatiskt svårare att placera, då är det ganska lätt att pricka stolpen eller att bollen går lite utanför. Tomas Brolin och Mendieta är de kyligaste straffskyttarna jag sett, dom hade förmågan att ALLTID vänta ut målvakten ochlägga den åt det andra hållet som målvakten slängde sig, men det är en sjuk konst.
Barcelona Yellow cake
2015-09-21 19:58
Såhär med facit i hand känns det som att Barca lånade ut och släppte lite väl mkt spelare. Fel att ha haft kvar Adama och Halilovic iaf!
Barcelona Mdawg
2015-09-21 19:55
Smogen,

Och jag sa aldrig att du sa att den avgjorde ligan. Jag konstaterade bara att den straffen i slutändan inte kostade oss mer än 2 poäng i ligaspelet.

Vilket resulterar i, att Messi i själva verket har varit genomgående bra för oss även från straffpunkten kan jag tycka. Han har punkterat och avgjort så många matcher, hans missar har inte varit av större katastrof som folk vill få det till. Hans straffutdelning är i det stora hela faktiskt bra.

Man glömmer snabbt och är lite väl hårda mot honom när han missat straffar på senare tiden. Jag tycker främst det är något som media förstorat upp och det har fått en hiskelig effekt av hatande hormonfyllda tonåringar som bara älskar att slänga ur sig kommentarer på sociala medier.

Jag försöker bara konstatera att vi bör sitta lugnt i båten och inte försöka välta den i onödan.
Barcelona Barclasico
2015-09-21 19:06
@neymar JR:Exakt samma citat kom från Iker Casillas tidigare. Vilka hjältar!
Barcelona Smogen
2015-09-21 18:53
Mdawg Det jag sa att Messis straffmiss kändes som en vändpunkt den säsongen, inte att den avgjorde ligan. Barcelona 1899 Aj, shit. Det lät mycket värre än Sevillamatchen! Vi drog till Raval o söp huvudet av oss! :)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: