/spanien/barcelona/forum/2933.aspx/spanien/barcelona/forum/2933.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Neymar N11
8/1/2015 11:14
Man United ceo Woodward could travel to Barcelona next week as a deal on Pedro (28) for 26-28M + 6-4M incentives is close. [sport] Den kommande vecka blir avgörande, hoppas Pedro stannar men säljs han då kan man låta Sandro ta hans plats
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mr. Dashir
8/1/2015 10:07
Kan det vara så att de bästa spelarna i ett lag som åkte ur segundan inte är tillräckligt bra för att platsa i världens bästa lag? Om ens vara gruppspelet.Tror de som klagar över Lucho borde fundera på den informationen han sitter inne på i förhållande till dem själva, och anta att han gör allt för att vinna. Klart vi kan fostra talanger men är de inte tillräckligt bra ska de inte spela helt enkelt. Kan det vara så att denna generations talanger helt enkelt är mycket sämre än de Pep hade? Känns som många här inne vet mer än vad Lucho gör angående våra talanger, det är ju lite ironiskt.
Barcelona Davids3
8/1/2015 09:25
@Mido:


That escalated quickly..
Upplevde komentaren från cule4life mest som ett skämt.
Barcelona Smogen
8/1/2015 09:15
Liunil Masse Word....Lucho är katastrof för våra talanger av väldigt många anledningar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
8/1/2015 08:39
[QUOTE=Cule4life]Jag stör mig fortfarande på att bayern vann andra semifinals matchen mot Barca. [/QUOTE] Ska vi gråta? Och jag stör mig på att vissa har möjligheten att andas. det verkar att ett CL guld räckte inte för dig.. Du verkar ha glömt att vi hoppades på en CL plats efter hösten, å du stör dig på en match som vi gjorde 2 mål på och tog oss till final...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
8/1/2015 07:59
Jag stör mig fortfarande på att bayern vann andra semifinals matchen mot Barca.
Barcelona Liunil Masse
8/1/2015 03:53
Barcelona Liunil Masse
8/1/2015 03:45
Problemet är tränaren inget annat. Vissa vet hur man förädlar talang och andra inte. Lucho är en utmärkt tränare men en grej som skiljer honom med Pep är hur man vågar satsa på talanger. Pep starta med en ung Thiago säsongen 11/12 borta mot Real i spanska supercupen, det hade aldrig Lucho gjort. samma säsong starta Pep med Cuenca hemma mot Chelsea i en Champions League semifinal eller vad sägs om Tello hemma mot Real i en nästan titelavgörande El Clasico. Säg mig hade Lucho gjort detta? Det kan vi alla vara överens om att han inte hade gjort. Ballsen att våga satsa på talangerna, ge dom speltiden i rätt tillfälle så att spelarna blommar ut. Hur tror ni Pedro blomma ut? Pep trodde på honom.

Jag är övertygad om att många av våra talanger är mer än redo att blomma ut men förtroende krävs från Lucho. Förtroende han än så länge inte ger till talangerna och därför som det ser ut nu, tror jag att vissa talanger kommer lämna, tyvärr.
Barcelona MrKnowledge
8/1/2015 03:36
som sagt jag är väldigt pro la masia men förra året var katastrof för b-laget så dålig attityd jag skiter i om du heter halilovic samper osv lucho sa i början av försäsongen att han var besviken på b-laget och med all rätt!, visst eusebio och senare vinyals var kanske inte lyckade men med den potential visa består så skulle dom klara sig kvar i segunda. Barca är fin fotboll visst men de ligger mkt hårt jobb bakom de med en hög press hög backlinjen och våga ta risker tyvärr måste b-laget rycka upp sig framförallt i arbetsinsatsen och visa att dom vill, med de sagt så hoppas jag att alla dessa fina lirare som adama halilovic grimaldo ja listan kan göras lång lyckas för egna produkter is the shit :) förresten vi har många talanger offensivt men hur ser de ut med talanger defensivt? im out
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona barca!54
8/1/2015 02:13
Canaletes Om vi kollar på Thiagos fall så var han i samma situation som många av dagens talanger(Adama, Samper). Thaigo valde att flytta eftersom han inte fick förtroende. Han kommer till Peps bayern som satsar 100 % vilket gör att Thaigo kan blomma ut. I dagens barca får inte talangerna utrymme att växa. Man ger inte talangerna tid och och tålamod. Konsekvensen av miljön som existerar gör att talanger inte kan förädlas till superstjärnor. Det är därför jag tror att tidigare talanger har misslyckats.
Barcelona Canaletes
8/1/2015 01:36
Men sen är ju grejen att alla våra så kallade stora talanger inte riktigt blev som vi trodde. Bortsett från Thiago då kanske...
Barcelona Mikheil
8/1/2015 01:09
Men genom att satsa på egenfostrade spelare så satsade man på en långsiktigt lösning. Som till slut gav frukt. Syftet med mitt inlägg var ju att vår ledning kanske inte har en långsiktig plan. Kanske därför dom satsar på inköpta spelare som "garanterar" titlar. Men det var min tanke bara.
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
8/1/2015 01:00
@Mikheil:
För lite mer än 10 år sedan så befann klubben sig i en mycket sämre ekonomisk period än idag vilket gav upphov till att klubben var tvungen att ge möjlighet till egenfostrade spelare. Det är också värt att nämna att det inte gick bra sportsligt under tiden före Ronaldinhos värning då man var tvungen att hämta in spelare som Edgar Davids på lån för att resurser inte fanns till godo. Går man tillbaka 20 år till 90-talet då Cruyff var coach så bestod barca av många inköpta stjärnor som bildade "the dream team" tillsammans med få egenfostrade spelare. Det argumentet är lite som att säga att Tyskland historiskt sett är ett fattigt land på grund av att de befann sig i en stor depression under 30-talet.
Barcelona Mikheil
8/1/2015 00:51
@papillon:
Självklart vet jag det. Men det var inte syftet med mitt inlägg. Jämför du trupperna 10år tillbaka så ser du en skillnaden då och nu. Då menar jag båda lagen.
Barcelona papillon
8/1/2015 00:48
Mikheil:

Barca har värvat in stora namn sen mer än 2-3 år tillbaka. Hör och "häpna", även Laporta+Pep köpte in färdiga storstjärnor.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Mikheil
8/1/2015 00:02
Efter att ha läst här ett tag angående våra talanger och La Masia. Så känns känns det som att ledningen (kanske med luchos acceptans) har satsat på en kortsiktig lösning för att vinna.

Real Madrid hade en sådan period när dom köpte in världstjärnor "Zidanes y Pavones" var deras taktik för titlar, rätta mig om jag har fel! Fansen ville ha titlar och då krävdes det att satsa på att köpa in namn och fylla på bredden med egna talanger.

Får samma känsla nu med angående vårt lag. Med allt skit som händer kring klubben med rättegång, böter från Uefa (skandal) osv. Så tror jag att ända chansen som ledningen har för att "visa upp sig" är via titlar. Hade vi inte haft någon transferban hängande över oss så tror jag att vi hade rått hem ett stort namn denna sommar med, likt de senaste 2-3 somrar som har gått.

Dessutom så har inte B-laget rosat, självklart så ska tränaren ha skit. Men spelarna ska ha en stor känga också. Kanske därför ledningen med Lucho inte litar fullt ut på våra ungdomar och satsar hellre på säkra kort för att vinna titlar. En kortsiktig lösning!

Sorry för det långa inlägget!
Barcelona 11-9-10
7/31/2015 23:42
Komedin när madridtistas räknar med turnerings vinsterna under försäsongen haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
7/31/2015 21:25
@the cameroonians:
det där med samper är sorgligt. jag förstår inte vad mer vill lucho se? samma sak me adama varenda gång han fått chansen i a laget så har han varit grym. det är nåt som inte stämmer. ändrad filosofi i klubben kanske? ähh vet inte oerhört tråkigt bara. älskade lucho första press han pratade en hel del om la masia o d kändes verkligen som nya pep fast med annorlunda fotboll. men tyvärr så blev inte fallet:(. allt pep byggde ser jag gå åt spillo=( rekord snabbt också
Barcelona the cameroonians
7/31/2015 20:47
Samper och Gumbau tränade inte med A-truppen ikväll utan genomförde istället ett pass med B-laget.

Vet inte om det kommer påverka deras medverkan i Florens.

Börjar hur som få dåliga vibbar när det gäller Sampers framtid i klubben.
Barcelona the cameroonians
7/31/2015 20:19
Ja, det är väl både för- och nackdelar med att de inte följer med. Det är bara att acceptera tränarnas bedömning och hålla ut till den 5:e augusti :-) Sen vet man ju inte om Sport har full koll, väntar in det officiella beskedet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
7/31/2015 20:15
the cameroonians Aja, positivt på ett sätt, vill se mer av Sandro :) Så en träningsmatch (Roma) för Messi, Ney, Masche och Alves innan finalen mot Sevilla?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
7/31/2015 20:01
[QUOTE=the cameroonians]Alves, Mascherano, Messi, Neymar, who started pre-season yesterday, won't play against Fiorentina on Sunday. Will train in Barcelona [sport] Tyvärr. [/QUOTE] De kom precis tillbaka, bättre att de tränar istället. Neymar har sett lite rund ut om magen, han får nog köra lite extra löpträning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
7/31/2015 19:48
Alves, Mascherano, Messi, Neymar, who started pre-season yesterday, won't play against Fiorentina on Sunday. Will train in Barcelona [sport] Tyvärr.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
7/31/2015 18:53
the cameroonians

Tack för ett mycket välformulerat svar. Jag var dessvärre inte med om Nuñez tiden då jag inte är speciellt gammal.
Dock är jag säker på att ett lik ligger begravt i detta valresultat, riggat eller ej. Och som sagt så tror jag att andra parter är inblandade (Qatar) och att det kommer att komma ut förr eller senare.
Barcelona the cameroonians
7/31/2015 18:35
koeman92

Jag tror inte valet var riggat.
Jag tror helt enkelt att Bartomeu segrade på grund av det som @el Flaco skrev i sin artikel - att han hade de äldre nuñistas röst med sig hela vägen.

De äldre medlemmarna har också sina makar/makor med sig, när de blev medlemmar såg de till att hela familjen också blev det. Röstar den ene på Bartomeu gör den andre det också.

Sen är det såklart inget snack om att media, MD, RAC1 och la vanguardia, var på Bartomeus sida. Det har de varit ända sedan de fick nobben av Laporta 2003 då de ville att han skulle ingå allians med honom för att skriva "bra saker". 2008 skapade deras sportdirektör till och med en blogg (Pelikano) som bara hade till uppgift att trasha Laporta.

Det enda som hade kunnat stoppa Bartomeu från att vinna var en sportslig motgång, men det blev tvärtom. Inget gott som inte har nåt ont med sig.

Däremot har du förmodligen rätt i att vicepresidenten Cardoner kommer att ta över om Barto tvingas avgå av en eller annan orsak (rättegångarna). Dock är de nu flyttade till Barcelona från Madrid och det gör att Bartomeus chanser att bli dömd är väldigt låga. Han har mer makt i staden än man kan tro.
Fram till dess kommer han att använda klubbens pengar för att rentvå sig själv och advokatkostnaderna lär inte vara särskilt låga.

Det var ju garanterat en av anledningarna att kontot "altres" skjutit i höjden i den senaste ekonomiska rapporten. Det är förvånansvärt hur lite kritik han fick för ekonomin i slutet av valkampanjen. Men vem bryr sig om pengar så länge man är priviligerad medlem och klubben precis vunnit trippeln. Inte 54 % av de som röstade i alla fall.
Barcelona koeman92
7/31/2015 18:09
Bara jag som tror att valresultatet är riggat? Nog för att Laporta hade en usel valkampanj, men efter allt som har hänt så känns det ändå allt annat än relevant att Barto skulle lyckas få egen majoritet, om ens vara nära en valseger. För att inte nämna hur illa han gjorde bort sig under debatten. Luktar illa på väldigt långa vägar. Om man nu ser lite närmare på det.. Mundo Deportivo, som alltid varit på Bartos sida, kan ha haft en inblandning i detta. Man det vara så att man tvingade sina anställda att rösta på honom? Kan man ha tagit emot mutor för att försöka manipulera väljarna? Att Qatar kan ha haft med detta att göra tvekar jag heller inte på. I och med att Barto ändå riskerar fängelse, så kan detta komma ut som en skandal i det sista, när det väl är försent dvs. Då kommer nog Bartos vicepresident redan ha tillträtt presidentposten och kan komma med ett uttalande som "jag har inget med denna skandal att göra, det var Bartos fel alltihop. Jag tänker heller inte kalla till nyval då detta inte angår mig. Det var Bartomeu som vann det riggade valet, inte jag".

Vad tror ni andra?
Barcelona barca!54
7/31/2015 17:58
KiNg-PuYi

Barto kommer aldrig överge avtalet med Qatar. Allt snacka om att överväga andra sponsorer handlade enbart om att tysta kritikerna och vinna röster under presidentvalet.
Barcelona KiNg-PuYi
7/31/2015 17:52
barto är en orm. och jag har en känsla av att han har ett muntligt avtal med qatar. typ att han säger vi skippar tröjsponsorn för det har blivit mycket snack. och det som skrämmer mig är om han lovat dom arenan. qatar camp nou åh nej tror jag måste spy
Barcelona the cameroonians
7/31/2015 17:23
Idag har Toni Freixa, en av kandidaterna i presidentvalet, skickat över ett "letter of intent" till Bartomeu gällande den sponsordeal han pratade om under valkampanjen.

Det handlar om ett företag som heter Tasweek och ägs av personer i Abu Dahbi i Förenade Arabemiraten. Företaget sysslar med investering och utveckling i fastighetsbranschen och ska enligt Freixa vara villiga att sponsra klubben med €60 miljoner årligen från 2016/17 och tre säsonger framöver.

Har ingen koll på detta företag men det känns lite udda.

Nu finns det åtminstone ytterligare ett alternativ till Qatar vilket är bra när generalförsamlingen ska rösta i oktober. Om nu Bartomeu väljer att gå vidare med förslaget alltså.
Barcelona the cameroonians
7/31/2015 16:47
@Liunil Masse:


Yttrandefriheten är stor i Spanien så länge du inte bor i Katalonien, har en rödblå tröja och viftar med rödgul flagga.

Ska dock bli intressant att höra om något av detta framkommer i hans intervju om han blir klar för Real. Men Perez kommer väl att hota media långt innan.
Annons: