/spanien/barcelona/forum/2868.aspx/spanien/barcelona/forum/2868.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Junta Dimision
2015-09-29 23:57
Barcelonistas

Det är helt korrekt att spelet inte är bra just nu, men bara för det så försummas Luchos tränarinsats förra säsongen då vi vann en trippel? Är det logiskt? Sen så kan du byta åsikt så fort vinden vänder, ena sekunden säger du att Rakitic är en av världens mest kompletta mittfältare för att den andra sekunden säga att han är medioker och tillför ingenting till laget.
Barcelona Gio Style
2015-09-29 23:53
@Puyol5:

Hade man velat att straffet skulle vara till 1 januari hade man sagt att straffet var till 1 januari.
Nu var den inte det och detta fall klassas som ett godkänt undantag.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-29 23:52
Junta Dimision - Lucho blev avklädd av Leverkusens tränare precis. Spelet är så dåligt att jag inte vet vad jag ska tro längre.

Vi får inte glömma att Lucho också var i blåsväder och den som faktiskt tog tag i saker var Xavi som skällde ut Messi och sa att " om du ska fortsätta så här så kmr Ronaldo vinna guldbollen igen". Det var efter dom orden samt att det skulle bli nyval under sommaren, som det verkligen vände.


Dom här 7 kommande matcherna får bli som ett test för Lucho, nu har han ingen Messi, nu har han inte historiens bästa spelare. Nu är det upp till bevis för Mr Lucho.
Barcelona Junta Dimision
2015-09-29 23:47
@Barcelonistas:
Håller du dig till en åsikt någon gång? Tycker du helt seriöst att Lucho inte hade något med trippeln att göra?
Barcelona Barcelonistas
2015-09-29 23:45
Sevilla B
Vallecano H
Bate B
Eibar H
Getafe B
Bate H
Villarreal H

7 matcher kvar utan La Pulga. Sevilla borta, Getafe borta, Villarreal hemma lär bli tuffa!
Barcelona the cameroonians
2015-09-29 23:38
@Liunil Masse:


Han säger att han vill dominera matcherna, men för detta krävs bra passningsspel så att laget kan etablera längre anfall och vara kompakta när man väl förlorar bollen,

Tyvärr existerar inte det här passningsspelet eftersom det till på köpet är för dålig rörelse och motståndarna lätt kan sätta press. En missad passning blir till två och till sist vill försvararna hellre börja dribbla än passa eftersom de inte vågar lägga de normala mackorna till halvmarkerade spelare. Nu har de i stället lagkamrater som står på hälarna och som kommer förlora bollen 9 ggr av 10 i mottagningen - om den nu ens når fram.

Så vårt vanliga spel blir till intet och då får man förlita sig till enskilda spelares prestationer. För vi kommer ju aldrig att lägga långa bollar och genom detta trycka upp laget och åstadkomma något genom ett sånt spel.

Det brukar öppna upp i andra halvlek när motståndarna är trötta och inte orkar täcka alla ytor. Då blir passningsspelet bättre och vi kan åter kontrollera (nåja) matchen.

Jag har svårt att se Lucho ändra på sin taktik eller spelidé, idag lyckades han med bytena - men frågan är hur det hade blivit om inte Iniesta skadat sig? Hade han ff gjort samma byte?

Å andra sidan. Han fick Piqué och Alves att komma tillbaka från djupa svackor, han fick MSN att klicka och uppenbarligen har hans magiska hand berört även Sergi Roberto. Låt oss se om han kan göra samma underverk nu.
Barcelona Puyol5
2015-09-29 23:37
@Rambla~:


Det är ju det jag menar, Fifa har skapat ett kryphål i sitt straff. Fifa ville att Barca inte skulle kunna plocka in nya spelare förens januari när nästa chans till registrering börjar. Om dem tänkt på detta hade straffet troligen varit till 1 januari. En miss man nu upptäcker.
Barcelona Rambla~
2015-09-29 23:33
@Puyol5:


Ja men alltså, vi var aldrig förbjudna att värva spelare överhuvudtaget. Förbudet var att registrera spelare. Alltså är det som att värva in en spelare nu om man reggar Arda eller Turan.

Vadå, ska vi få gå ut och värva en ersättare till Rafinha nu men inte tillåtas avända spelare vi redan äger? Hur skevt är inte det då?
Barcelona Barcelonistas
2015-09-29 23:32
Liunil Masse - sanningen är den att Lucho har glidit inte bara på en räkmacka men även ett bananskal. Vilken tränare som helst i världen hade vunnit trippeln föra året med Barca. vi har världens överlägset bästa trio ( när den fungerar som bäst).


Lucho är en tränare för small clubs han är inte kapabel till att träna en klubb av den här digniteten. Lucho hör hemma i Celta Vigo, Roma, Valencia sådana klubbar.
Barcelona enkos
2015-09-29 23:32
Bara 68 000 på Camp Nou ikväll. . Hade Messi spelat hade det varit 80 000 ...
Barcelona Puyol5
2015-09-29 23:30
@Rambla~:


När värvade vi Turan och Vidal? Under pågående straff. Varav Fifa sätter sig emot. Att registrera någon annan spelare som vi inte värvat under denna period är helt okej såklart.
Barcelona Rambla~
2015-09-29 23:28
@Puyol5:
Spanska förbundet har tidigare beviljat sådana förfrågningar utan att Fifa har blivit inblandade. Nu försöker dock Fifa få RFEF att ändra på sina regler, vilket innebär att de kräver en förändring som kommer drabba alla andra klubbar i Spanien. Ja, med RM kan man ju aldrig veta, de lyckas ju alltid få ett frikort vad det än gäller.
Barcelona Liunil Masse
2015-09-29 23:27
Till lite negativt. Hur fan blir Lucho så utklassad taktiskt av Leverkusens Schmidt? Vi vinner matchen tillslut för att vi har bättre spelare inget annat. Första halvleken var så sjukt jävla dålig. Totalt avklädda av Leverkusen. Nej detta håller inte Lucho, du tränar för fan Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-09-29 23:26
Det finns inget existerande straff efter 31:e augusit.

Vad är Barca försöker få dispens för nu? Inte är det att försöka registrera en spelare hos Fifa för CL-spel när det är ett pågående straff i alla fall.

Nej, utan de försöker få dispens att ersätta en spelare som är bort mer än 5 månader hos det spanska förbundet, för spel i den inhemska ligan och cupen. Något som andra klubbar tidigare har gjort och fått dispens för. Varför ska inte Barca ges samma chans till det vill jag ha ett bra argument för.
Barcelona Puyol5
2015-09-29 23:26
Okej jag lägger ner, jag kan ha tolkat allt fel. Om spanska förbundet beviljar förfrågan har ni rätt, nekar dem tolkar jag det dock som jag resonerat nedan.
Barcelona shalit
2015-09-29 23:25
[QUOTE=grande jw]Visst kan man gråta över Iniesta, men han har typ varit sämst på plan varje match inledningsvis den här säsongen. Känns som vem som helst på bänken kan göra det bättre för tillfället. [/QUOTE] Hoppas du skojar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-09-29 23:25
Vet att jag sågade Rakitic väldigt mycket under matchen men jag står faktiskt för det jag sa. Jag tycker inte han är tillräckligt bra för att spela för oss. Hans teknik är alldeles för dålig, han kan inte dominera ett mittfält, kan inte lägga några genomskärare, kan inte dra skott utanför straffområdet. Rakitic ska vara en spelare som man ska rotera med, men det är ingen spelare som ska vara ordinarie i laget.


Kroos,Isco,Thiago,Coutinho,Reus,Özil,Veratti är alla bättre och det med marginal.
Barcelona vic111
2015-09-29 23:24
Haha vilken match! Mitt i allt elände, vad tror ni kommer hända med Samper i januari?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-09-29 23:23
Sanningen är att FIFA har haft noll koll på hur RFEF hanterat det här med att ersätta långtidsskador och hade därför inte en tanke på att det fanns ett kryphål.

Men med det sagt så kan de ju inte helt plötsligt förbjuda saker som de tidigare godkänt bara för att de själva har begått ett misstag. De har gjort bort sig och nu sätter de press på RFEF att agera mot Barcelona och där igenom massbestraffa samtliga spanska klubbar.
Barcelona Rambla~
2015-09-29 23:23
Puyol5

Nej nej nej

Hur många transferfönster var Fifas straff?

2 fönster, är vi överens om det? När avslutas fönster nr 2?

31:e augusti

Do the math....
Barcelona Puyol5
2015-09-29 23:16
@Rambla~:


Om vi säger så här, varför sätter Fifa gränsen till det datumet? För att man inte får registrera efter det, dvs är nästa chans för nya spelare först i januari. När Fifa sätter straffet är alltså tanken att inga nya spelare får spela i Barca förens först i januari. Med andra ord ett kryphål att en skadad spelare gör det möjligt för en värvad spelare att komma in innan januari. Detta är väl det Fifa påpekar för spanska förbundet i frågan.
Barcelona Gio Style
2015-09-29 23:15
Puyol5

Se Rambla~:s svar :)
Barcelona Rambla~
2015-09-29 23:09
@Puyol5:


Nja, du har nog inte förstått det riktigt. Straffet gällde till 31:e aug. Det att man först får registrera spelare i januari 2016 har ju och göra med att det inte är tillåtet att registrera spelare för Europa under själva säsongen. Därför måste man vänta till nästa fönster öppnar, alltså i januari 2016. Nu vill man ju ersätta en långtidsskada på Rafinha. Spanska förbundet har tidigare tillåtit just detta och det gäller bara för spel i ligan och cupen i Spanien.
Barcelona Puyol5
2015-09-29 23:05
@Gio Style:


Njaa, är det verkligen så straffet är utformat? Inga nya spelare får registreras förrän nästa fönster. Långtidsskada eller inte. Väldigt stort kryphål i straffet annars.

Inte mig emot om det ändras, men förstår Fifa om dem förbjuder det eftersom det är straffet dem delat ut.
Barcelona Davids3
2015-09-29 23:00
Tänk om Douglas omskolas till ytter och imponerar och vi börjar hylla honom om 1 månad ?
HAHAHA inget är omöjligt i det här laget alltså..
Barcelona Gio Style
2015-09-29 22:59
@Puyol5:

För att straffet slutade gälla när transferfönstret stängde 31 Augusti.
Registrera Turan rör bara spanska fotbollsförbundet som brukar tillåta det vid långtidsskador.

Så egentligen har inte FIFA nåt att säga till om men vill ändå ha ett finger med i spelet.
Barcelona Vampíro
2015-09-29 22:58
Några snabba tankar efter matchen. Resultatet gick vår väg men man får inte glömma hur jävla mörkt det såg ut alltså. Vi måste höja oss rejält och förhoppningsvis blir detta en moralboost nu när Leo är borta. Plus till Neymar som hela tiden försöker trots att det alltid inte går vägen. Hans entusiasm är ovärderlig för Barça, speciellt i dessa dagar när vi behöver kreativitet. Suaréz fick till slut sätta dit den men han såg inte bra ut alltså, känns som att man ser Gudjohnsen på topp ibland när han ska ta emot bollen. Vill se mer skärpa från honom samt att han trimmar ner ett par kg. Ett stort plus till Sergi Roberto som från ingenstans verkar kunna bli en stöttespelare under denna hemska höst. Han har gjort några bra matcher som ytterback men gjorde ikväll ett kanoninhopp som mittfältare, positionen där han tidigare varit helt bedrövlig. Snälla jag hoppas av hela mitt hjärta att detta inte var en one-off för just nu behöver vi all hjälp vi kan få. Håller alla mina tummar att Andrés skada inte är allvarlig heller. Till sist Mathieu, denna fucking Mathieu. Hat är ett starkt ord men fy fan alltså. Jag skrev efter hans pinsamma insats i supercupen att han var död för mig och han svarar upp det med det här? Nu när vi har skador och han har chans att ta revansch? Jag vill aldrig mer se honom representera min favoritklubb, aldrig aldrig aldrig. Blir fan förbannad av att se honom lunka omkring med sitt usla jävla spel. Mediokert, omotiverat och allmänt oprofessionellt. Det är för mig omöjligt att försvara honom längre. Lämna. Visa Barça även under de mörkaste tiderna!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2015-09-29 22:55
[QUOTE=Rambla~]Du, inte så farligt. Vi överlever det. Det är snart landskamer också. Var inte så negativ hela tiden, försöker tänka åtminstone lite positivt? :) [/QUOTE] Jag ska försöka. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-09-29 22:53
@Barclasico:

Räknade redan in honom som given truppspelare :).
Barcelona the cameroonians
2015-09-29 22:53
Om man ska hitta något positivt med Iniestas skada så är det ju att det efter helgen är landskampsuppehåll.

Sevilla borta kommer hur som helst att bli en riktig holmgång, får se hur de presterar i sin match i morgon.
Annons: