/spanien/barcelona/forum/2839.aspx/spanien/barcelona/forum/2839.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Himne del Barcelona
2015-07-11 20:54
11-9-10

"Att arenan behöver en uppfräschning är ganska självklart, visst det behöver inte vara en extreme make over men den behövs justeras"

Varför är det självklart? Vad är det som behöver justeras? Jag har så svårt att förstå det.
Barcelona 11-9-10
2015-07-11 20:48
Himne del Jo men nu är det såhär att en match endast är 90 minuter, timmarna innan och efter matcher kan klubben tjäna en hel del pengar. Samtidigt ska man tänka på turismen som åker från Japan,Kina, Malaysia m.fl, ska ha något att göra under småtimmarna Jag sitter hellre vid en bar jämte camp nou som går till klubbens kassaskåp än någon random. Samtidigt kommer ett stort projekt av klubben genera en massa jobb till katalanerna som är bra i behov av det. Då hjälper man samhället med Att arenan behöver en uppfräschning är ganska självklart, visst det behöver inte vara en extreme make over men den behövs justeras Jag vill ju helst att camp nou ska stå ett bra tag till istället för att falla ihop helt Hur detta ska finansieras det vette fan, men något behövs göras vare sig vi vill eller inte. Göra som Arsenal skita i att värva under 6 säsonger och lägga den budgeten på lånet och förlita oss på la masia. Titlarna kommer utebli men det är de värt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-07-11 20:46
Himne del Word, helt rätt! Håller med till 110 %. Camp Nou är unik som den är, skulle inte ändra på något!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Himne del Barcelona
2015-07-11 20:27
Blaugrana91 Tycker inte det låter grymt på något sätt. Blir på riktigt illamående när jag läser om det. I mitt tyckte är Camp Nou helt perfekt som den är. Fick jag bestämma skulle jag inte ändra på någonting. Ja, arenan är omodern och det är precis det jag gillar med den. Man riktigt känner hur klubbens historia sitter i väggarna när man kommer in och tar plats i denna mäktiga fotbollsgryta. Jämfört med när man exempelvis kommer till Emirates Stadium som är hypermodern och där man från första stund man kommer in bara känner hur allting handlar om pengar, pengar, pengar. Öka komforten? De som tänker på bekvämlighet och komfort när man är på plats för att följa laget i sitt hjärta tycker jag borde stanna hemma i TV-soffan. Restauranger och shopping? Är det en fotbollsmatch ni ska på eller inte? "Nöjesfält" är ett mycket väl beskrivande ord - för det är precis vad det kommer bli. De får gärna bygga ett - men bygg det i någon annan del av stan så att vi som är där för att titta på fotboll slipper se eländet. Det är mycket möjligt att det är ett måste för att följa med i utvecklingen - det märktes redan den här säsongen utanför Camp Nou med alltmer försäljning av olika slag. Men det betyder inte att man måste tycka om och glädjas åt att fotbollen handlar mer och mer om pengar.
Arda Turanismo
2015-07-11 20:09
Idag har det gått exakt 5 år sedan när vår Iniesta gjorde VM-finalens enda mål mot Holland!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-07-11 19:07
Messi's match mot Chile.. En liten analys om matchen. Alves: " Messi in ARG is different from Messi in Barca. In Barca we give him the ball when we se that he can do things with it. In Argentina they give him the ball when they can't anything with it. when he is surrounded by 3 players or more. Messi enjoys playing in Barca but you can see the pressure when he playing for Argentina. They want him to win matches on his own and they don't support him" Källa: https://twitter.com/messi10stats Kan det ligga nånting i det Alves har sagt?
Barcelona Blaugrana91
2015-07-11 19:02
@Junta Dimision:Som sagt Espai Barca är ju mer än bara en ny arena.

För det första behöver arenan renoveras grundligt, komforten behöver höjas, behövs tak, behövs restauranger dels för komforten för oss som besöker arenan men också för att klubben ska kunna öka intäkterna.

Vidare kommer ju hela omårdet vara ett enda stort "nöjesfält" för oss Barcafans, det ska ju enligt Bartomeu innehålla allt ifrån hotell, restauranger, shopping, ny inomhusarena, grönområden osv.

Tänkt att bara få befinna sig i ett område som enbart är dedikerat till Barca, jag tycker det låter helgrymt!

Angående finansieringen, ja det är ett stort projekt men med tanke på att våra skulder idag är ganska låga sett till vår omsättningen kan vi ta lån utan att behöva oroa oss.
Sen det här med sponsornamn på arenan så kommer det nog förr eller senare komma oavsett vilken president vi har och enligt Bartomeu så kommer sponsorn för arenan INTE vara samma som vi har på tröjan, alltså behåller vi Qatar Airways på tröjan så kommer det vara något annat företag som sponsrar arenan.

Sen får man tänka på när man pratar om kostnaden för projektet att det kommer dra in pengar som betalar tillbaka det man satsat.Barcelona Blaugrana91
2015-07-11 18:49
Messi es el fenómeno número uno

Som sagt varken Laporta eller någon annan har lyckats övertyga mig, även om Bartomeu och hans nuvarande ledning kan kritiseras för en hel del tycker jag ändå att Bartomeu har gjort det bra efter han tog över efter Rosell, det har knappast varit lätt men han har hela tiden framstått som stabil.

Espai Barca är mer än nödvändigt för att klubben ska kunna öka sina intäkter.
TV-intäkterna kommer inte kunna öka så mycket mer, dem kommersiella intäkterna kan givetvis ökas med det innebär mer sponsorer, vilket flera härinne tycks vilja undvika.
Utöver det är det svårt att hitta några inkomstkällor, Espai Barca innefattar ju mer än bara en ny arena som kommer öka "match intäkterna", kommer ju vara restauranger, hotell och shopping i området vilket vi kommer tjäna pengar på.

Ja det finns massor av sponsorer som säkert vill sponsra oss, men frågan är om dem kan matcha Qatar Airways bud?
Både Laporta och Benedito säger sig ha företag som kan tänkas göra det, fine men presentera dessa då eller är det bara tomma ord?

Sen kan du inte heller jämföra med hur det var förut, ja vi klarade oss utan sponsorer då men idag så kostar en spelare som minst €40M, pengarna måste komma någonstans ifrån.Barcelona Junta Dimision
2015-07-11 17:01
Mr Dashir

Laporta nämnde att klubben måste komma överens med borgmästaren av Barcelona för att få bygglov, något Laporta påstod att Bartomeus junta inte hade gjort.
Barcelona Mr. Dashir
2015-07-11 16:18
Angående espai Barca har jag inside info att det för tillfälle pågår en arkitekttävling med världens främsta kontor att göra Nou Camp Nou till världens bästa arena. Har väldigt höga förväntningar på projektet och vinnaren kommer utses senare i höst. Vet inte om presidentvalet kommer påverka då klubben redan fått bygglov för ramarna kring projektet. Vår kära arena har inte uppdaterats nämnvärt på väldigt länge och de extra inkomsterna plus att få faciliteter i världsklass tycker jag motiverar den höga prissumman. En av premisserna med projektet var att det inte kommer ha några sportsliga konsekvenser så tycker det mesta känns positivt. Bara det bästa duger, och nog för att jag älskar Camp Nou hade en liten uppdatering satt fint plus ca 10000 mer sittplatser och tak. Annan intressant kuriosa är att ett tak och skugga på arenan underlättar tidigare matcher vilket gör att vi kan locka mer asiatiska fans, vilket i sig förmodligen kan finansiera större delen av projektet. Gäller att inte låta engelska ligan ta hela den kakan!
Barcelona Mido
2015-07-11 16:07
[QUOTE=FCB_Messi]Zlatan går till Milan så han slipper allt snack om CL eftersom dom inte är med där . Därav slipper han skämma ut sig som alla andra gånger [/QUOTE] Tror du att han tänker på CL? Han är 35 år snart, han och hans familj älskar staden Milano det har han alltid sagt. Han vill hjälpa klubben till toppen igen kanske.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2015-07-11 16:00
Zlatan går till Milan så han slipper allt snack om CL eftersom dom inte är med där . Därav slipper han skämma ut sig som alla andra gånger
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2015-07-11 15:38
Eeh, Det här är fan i mig den bästa "Silly Season" på hur länge som helst! Alla drar till vilken klubbnivå som helst, Gillart! LETS GO, Season 2015/2016!!
Real Madrid Puyol.. wait for it Legendary!!
2015-07-11 15:33
Tjena alla Culés!

Detta inlägg kommer att vara lite OT och om admin anser att jag bryter mot några regler kan ni varna så kommer det inte att upprepas.

Jag har tillsammans med ett par vänner startat en hemsida där vi skriver om europeisk toppfotboll, där i bland Barcelona. Vi har nått en platå där vi inte längre växer lika stadigt som tidigare, och istället för att då spamma olika forum med länkar till vår hemsida har vi valt ett trevligare tillvägagångssätt.

Mina vänner har kommenterat i Puertan, Tottenhams forum och Malmö FF:s forum, de bad mig att kommentera här då vi har fått bra respons från tidigare försök och Les Rambles är ett av SF:s största forum.

Med vänliga hälsningar, Footballdirectz.com
Barcelona BARCA-més que un club
2015-07-11 15:32
Skulle inte Zlatan vinna den där CL där lär ju han inte göra om han går till Milan för dom spelare inte Cl denna säsong haha.
Barcelona Mido
2015-07-11 15:26
Schweinsteiger klar för Man United Zlatan verkar vara klar för AC Milan
Postat via SvenskaFans-appen
Arda Turanismo
2015-07-11 15:14
Guidetti är klar för Celta Vigo.

Hoppas att svensken sänker Madrid med ett hattrick på Bernabeu :)
Barcelona Zellick
2015-07-11 14:27
Senaste åren har vi haft en President. En ledare och kapten om ni så vill som styrt skeppet i en viss riktning. Det har lett till att vi står åtalade på flera punkter. Neymar-soppan stinker, la masia och b-laget sjunker. Men det största av allt är att världens bästa klubb inte får värva spelare ens på grund av legala följder. Det spelar ingen roll om inte Barto själv satte sitt namn på pappret för brotten vi åtalas för då han är ledare och chef så är han ytterst ansvarig för allt som pågår i klubben. Espai barca vet vi som sagt inte mycket mer om än pengarna. Bottom line är att han absolut inte kan sitta kvar med facit i hand. Frågan bör endast stå mellan vem av kandidaterna som kan ta över.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-11 14:10
Trodde inte det här, men måste säga att jag älskar laportas ekonomiska projekt. Wow! Det är exakt va vi på forumet är ute efter, att förhandla!!!!

Snälla Gud vem som helst men inte barto snälla
Barcelona B-Guden
2015-07-11 13:47
Bartomeu borde inte ens få ställa upp när han inte är med på debatterna...
Sen kopierar jag mitt senaste inlägg och frågar er som följer debatterna osv

Alltså pratar kandidaterna nånting om vad dom vill åstadkomma dessa 6 år eller är alla supportrar där nere så jävla dum att dom bara bryr sig i vilka som värvas till Januari fönstret ?

Dom ska ju ändå sitta där i 6 år känns lite konstigt att allt fokus ligger på vilka som värvas, och att Qatar vara eller icke vara för hela valet...
Min frågor är hur ser framtiden för B-laget ut, ?La Masia?, eller kommer det en ny topp värvning varje år ? (Henry, Zlatan, Villa, Neymar, Suarez)

Kommer man värva nån mer etablerad spelare till B-laget, (Soriano Nolito) Som styr upp laget på plan eller ska man bara ha ungtuppar där ?
När har man som mål att få upp B-laget i Andra divisionen igen ?
Barcelona Messi es el fenómeno número uno
2015-07-11 13:45
Oj det blev visst fel med citatet. Skulle endast citera Blaugrana91 men min text blev också som en citat och del av Blaugrana91s text.
Barcelona Andresito
2015-07-11 13:40
@Blaugrana91:


Tycker inte man ska dra alltför stora slutsatser av den omröstningen. Då den ligger uppe på Sport.es kan vem som helst rösta, och hade jag varit Real Madrid- eller Espanyolsupporter hade jag röstat på den sämsta för att väcka oro hos motståndarfansen.
Barcelona Messi es el fenómeno número uno
2015-07-11 13:40
[QUOTE=Blaugrana91]Fast Laporta måste göra något "drastiskt" för att kunna vinna, så kan mycket väl stämma. Kanske var därför Juve nekade budet på €80M då det kom från Bartomeu. Jag hade gärna sett att Laporta vann, men hittills har jag inte blivit övertygad och faktiskt föredragit Bartomeu. Jag tycker t.ex. Espai Barca är ett häftigt projekt, vill Laporta behålla det? Vem ska gå in som tröjsponsor istället för Qatar Airways och kommer dem toppa Qatars bud? Kommer han behålla Turan? Mer info om La Masia och det sportsliga projektet? Många frågor som är obesvarade och får jag jag inte svar på dessa under veckan kommer jag att hålla på Bartomeu. [/QUOTE Alla får tycka olika men VARFÖR tycker du barto ska sitta kvar? Glöm inte bort att det var just han som utlyste nyval på grund av klubben var i spillror för inte mindre än 6 månader sen. Espai Barca, det låter lockande men är det nödvändigt? 600 miljoner euro för ett projekt som kanske inte är så nödvändigt. Av det jag har läst om bartos planer så får jag en känsla att han skiter i Barca B. Han tycker de borde Få mindre fokus på sig. Det är nu B laget behöver som mest stöd och han verkar vilja skita i dem. Det finns tusentals andra sponsorer som funkar minst lika bra. I mer än 100 år hade Barca ett sponsor (unicef) som nästan gav 0 kr i intäkter och klubben överlevde ändå rent ekonomiskt. United har ett avtal med Chevrolet värt 70 miljoner euro, bara en reminder liksom dvs. det finns andra sponsorer att kunna knyta till sig. Klubben är inte i behov av just Qatar. "kommer arda stanna eller lämna" kanske ännu en bevis från bartos sida, att han ville byta fokus på värvningen istället för själva valet. När i Barcas historia har klubben förvärvat en spelare som man kan sälja tillbaka 20 dagar senare? Barto är smart, riktig smart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-07-11 13:33
Blaugrana

Vad är det som är så häftigt med Espai Barca om jag får fråga? Han har ju inte släppt några detaljer alls om det utöver att det kommer kosta 600m euro vilket innebär att vi måste sälja Camp Nous namnrättigheter för att kunna finansiera det + ta ett lån på minst 200m euro vilket innebär att vår skuld endast kommer att höjas. Nej, Espai Barca är ingenting som tilltalar mig tyvärr.
Barcelona Barcelonistas
2015-07-11 13:30
Blaugrana91 - hur är de möjligt att Barto leder så överlägset?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messi es el fenómeno número uno
2015-07-11 13:23
Barto är riktig smart men feg som människa. Undviker att ge sig in i debatter för att han VET att han kommer grillas utav de resterande president kandidater. Istället gör han sina intervjuer dagen efter och får fram det han vill för att fiska ännu mer röster. Värvningen av arda har ingenting med den tillfälliga ledningen att göra. Arda värvades dels på grund av LEs order men också av barto. Barto såg detta som chans att byta fokus från president valet till själva värvningen och på så vis låta tiden rinna iväg till den 18e. När såg ni senast tidningarna (katalanska) från Spanien publicera något om valet? Sedan Arda dök på Barcas radar så har tidningarna endast publicerat om honom och inte om valet. Fan din lilla råtta! Du är inget annat än skam för FC Barcelona. Du saknar ryggrad och pungkulor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2015-07-11 13:23
* Laporta på 27% menar jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2015-07-11 13:22
I Sports omröstning på hemsidan leder Bartomeu på 46%. Tvåa är Laporta på 26% och tätt därefter Frexia (!!??) på 26%. Och sist Benedito. på 1%.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-07-11 13:13
Tänk om Barto vinner då hade det känts som ett uttåg i cl typ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2015-07-11 13:12
[QUOTE=Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]]Blaugrana91 Tveksamt, tror aldrig Pogba skulle gå ut och säga ''Om Laporta vinner så kommer jag joina Barca.'' Kom igen, låter det trovärdigt? De inte så att Laporta kommer vinna valet och att de en självklarhet... Låter för bra för o vara sant. :P [/QUOTE] Fast Laporta måste göra något "drastiskt" för att kunna vinna, så kan mycket väl stämma. Kanske var därför Juve nekade budet på €80M då det kom från Bartomeu. Jag hade gärna sett att Laporta vann, men hittills har jag inte blivit övertygad och faktiskt föredragit Bartomeu. Jag tycker t.ex. Espai Barca är ett häftigt projekt, vill Laporta behålla det? Vem ska gå in som tröjsponsor istället för Qatar Airways och kommer dem toppa Qatars bud? Kommer han behålla Turan? Mer info om La Masia och det sportsliga projektet? Många frågor som är obesvarade och får jag jag inte svar på dessa under veckan kommer jag att hålla på Bartomeu.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: