/spanien/barcelona/forum/2803.aspx/spanien/barcelona/forum/2803.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Junta Dimision
2015-07-20 02:24
@Capitan \(^.^)/:

Utöver Bartos terror över klubben kan man ändå fråga sig hur Adama inte blev uttagen till den här truppen?
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-07-20 01:31
@Liunil Masse:
Vad skulle Ibrahimovis säga om han hade spelat denna match? Enligt Xavi, Busquets och Iniesta var det här matchen den perfekta match från minut 1 till domaren blåste av den.. 5-0 matchen mot R.Madrid..
Barcelona Liunil Masse
2015-07-19 23:44
Nostalgi alltså, Barcas första 20 min borta mot Arsenal 2010. @barcastuff: Ibrahimovic: "The game with Barça against Arsenal in 2010 was one of the best games I’ve ever played in. The first 30 minutes was crazy." Indeed it was, Arsenal totalt avklädda haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-19 23:40
1.70-ligan

"Å andra sidan kändes inte laportas valkampanj heller hundraprocentig, inte sant?"

Tyckte valkampanjen, med tanke på den korta tid han hade, var okej.
Han gick till val på samma modell som var framgångsrik tidigare och förklarade att han inte var för att sälja ut klubbens tillgångar - tröjan och arenan till Qatar.

Dessutom var han uppbackad av personer med hjärtat på rätta stället, dvs för KLUBBEN, vilket är en riktigt bra grund att börja från. Samtidigt anser jag att hans valprogram var väl tunt, sen om det hade att göra med tidsbrist eller arrogans låter jag vara osagt.
Barcelona the cameroonians
2015-07-19 23:33
Barcadinho

Du missar en vital poäng. Åren innan hade Van Gaal under Gasparts presidentskap i två olika sejourer infört en typ av modell där han förespråkade holländare och utlänningar mer än la Masia.

Det var först när Laporta kom till makten med Cruyff vid sidan som det åter blev fokus på la Masia med rätt människor som ansvariga. En medveten satsning som renderade i att akademin, genom Rijkaards mod att väga ge spelare chansen, fick självförtroende och kunde blomstra.

2005/06 var början, sen följde Messi, Iniesta, Giovanni & Bojan samt säsongen efter Pedro och Busquets. Därefter var det Thiago och Jeffren.

Du säger att la Masia inte är en del av identiteten? Det är för fan en del av spelmodellen och utbildar spelare i Barcelonas filosofi. Gör om gör rätt.
Barcelona 1.70-ligan
2015-07-19 23:21
Tack barcadinho! Precis vad jag behövde läsa som sista inlägg innan läggdags. :) Sov gott allihop.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan
2015-07-19 23:19
The cameroonians Visst är det så, att Rosell och Bartomeu har samma mål och visioner. Jag anser dock att det känns rätt överdrivet att belasta honom för det faktum att Barca saknade någon spelare i ungdomslandslaget som precis vann EM. Och jag tror att OM han skulle leda Barca ens i närheten av de skräckexempel vissa här inne målar upp, blir han inte kvar i 6 år. Jag är inte superglad över utfallet i valet men jag tror inte heller det är en katastrof. Och jag hoppas verkligen jag får rätt.. :) Å andra sidan kändes inte laportas valkampanj heller hundraprocentig, inte sant?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2015-07-19 23:17
Startelvan i cl finalen mot arsenal var:
Valdés
Oleguer
Márquez
Puyol (c)
Giovanni van Bronckhorst
Edmílson
Deco
Van Bommel
Giuly
Ronaldinho
Eto'o

Den här startelvan var ungefär samma under hela säsongen plus Belletti, Sylvinho o Motta, Lite Xavi också.

Hur många egna produkter ser ni här? Inte många va.

Jag kommer inte ihåg en enda kommentar här på LR eller en enda artikel nånstans i världen som har nämnt nånting om egna produkter o La Masia det året.
Kan hända att minnet sviker mig eller om jag har missat, men jag tror inte.

Hur kommer det sig att folk idag ser det på så olikt sätt? Jag undrar.
Eller var det lika viktigt med La Masia då som nu hos fansen?
Jag märkte inte starka reaktioner i media i så fall.


Jag personligt tycker att exempelvis Ronaldinho har gett klubben mer än vad de flesta egna produkter har gett. Ikonen och gurun Cruyff är inte heller spansk, tom grundaren Gamper. Min poäng är alltså så - jag tycker inte att La Masia är absolut nödvändigt för att bygga identitet. Det beror mycket på vilka personligheter och engagemang outsiders har. Historian skrev inte på en dag, ett år eller 6 år. Och det har väldigt många aspekter än bara tid.


Däremot kan jag förstå om folk är trötta på den kommersiella fotbollen, Vi ser många klubbar som har tappat sina gamla fans, toppfotbollen är inte arbetarklassen längre om så ni vill ha det. Men glöm inte att bakom alla fina historiska höjdpunkter så har Barca en stor del av den här utvecklingen. Barca är inte precis Degerfors IF eller hur.

Mitt tips i såna stormiga dagar - koncentrera er på fotbollen och spelarna.

Och har ni råd så ta en sväng till Barcelona, lätt att älska staden, och så tar ni också en tur till CN, match och/eller museet, Jag lovar att era känslor kommer tillbaka :-)
Att gå på en match på CN är ofta magi, oavsett vilken president som sitter på podiet. Ni får bussvissla om ni vill när bilden kommer fram för att rensa hjärtat, men igen glöm inte att titta på matchen :P
Barcelona the cameroonians
2015-07-19 23:07
Om man inte kan se och har förstått att Bartomeu har samma agenda som Rosell hade så har man sovit gott de senaste fem åren.

Han var vice-president och ansvarig för sportsektionen, en av de tyngsta rollerna.

När han tog över gjorde han det för att han verkligen trodde på programmet och projektet, inte för att köra sin eller någon ny väg.

Han skrev under merparten av alla kontrakt i Neymar-affären.

Han är för en förlängning med Qatar.

Han fortsätter hetsjakten på Laporta och den gamla ledningen.

Han vill genomföra Espai Barca.

Bartomeu = Rosell och tvärtom. Same shit, different name.

Men fortsätt gärna att hoppas på en "förändring", den lär inte komma de sex närmsta åren i alla fall.
Barcelona Smogen
2015-07-19 23:05
Det första Rosell och Bartomeu gjorde när dom fick kontroll över Barcelona var att göra sig av med ungefär hälften av la Masias tränare och ledare. Det är det vi idag ser effekterna av och kommer göra i många år. UEDA och Platini pratar tex. mer och mer om att man i CL måste ha mer än dagens 8 egenfostrade spelare i truppen. Tror det pratas om hälften. För 5 år swdan så hade vi alla skrattat åt det och sagt att det kommer ge oss ännu fler titlar. Nu kan det istället bli ett riktigt problem för oss om några år. Låt det sjunka in lite. Vi, Barcelona kanske inte kan ha tillräckligt med bra egenfostrade spelare i truppen för att vinna CL.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2015-07-19 22:59
Låt oss göra så här. Innan vi bråkar mer om Barcelona och hur klubben borde styras så får alla läsa den fantastiska krönikan Junta Dimision länkade till strax här nedanför. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2015-07-19 22:37
[QUOTE=1.70-ligan ]Fast är det verkligen Bartomeus fel? Han har suttit 1,5 år på presidentposten. [/QUOTE] Har du inte förstått, allt är Bartomeus fel enligt många här.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-07-19 22:36
@1.70-ligan:
Han har ju även suttit 4,5 år på vicepresident-posten. Han har ju varit med och påverkat klubben sedan 2010, det är inte så att han åkte in till sitt kontor för att dricka saft och äta bullar när han var vicepresident medan allting som sker runtomkring honom är bortom hans makt. Jag säger inte att allt är hans fel, men han har definitivt haft mycket stor inverkan på de problem klubben har idag.
Barcelona 1.70-ligan
2015-07-19 22:29
@Capitan \(^.^)/:Fast är det verkligen Bartomeus fel? Han har suttit 1,5 år på presidentposten.
Barcelona 1.70-ligan
2015-07-19 22:14
*hjärta* el Jefecitos hesa röst

Mitt svar till din fråga. Personligen kommer jag alltid vilja se Barca lyckas sportsligt, oavsett hur fel man tycker saker och ting sköts vid sidan av planen. Det finns för mycket känslor med i bilden för att kunna hoppas att laget tex förlorar mot Madrid, åker ut CL i gruppen eller någon annan "katastrof" med Barcas mått mätt som hade kunnat leda till förändringar... sportslig framgång för Barca kommer alltid att glädja mig, däremot kanske man i efterhand skulle kunna försöka intala sig att ett tufft nederlag kanske ändå var positivt i det långa loppet - men det är mer ett sätt att bearbeta sorgen ;)

För mig är det inte riktigt samma sak. Jag ogilla hur saker och ting sköts, men jag kommer fortfarande alltid att hålla på Barca. Den dagen jag inte hade mått "dåligt" efter en el clasico-förlust är de dags att byta lag.. men den dagen kommer aldrig att inträffa.
Det finns ju ett ordspråk som säger att kärleken till ett fotbollslag är större än till en partner och ja, det stämmer nog så till vida att det åtminstone handlar om en mer trogen kärlek. Man skiljas från sin partner, men man byter fan inte fotbollslag. Där är man alltid förlåtande.

Barcelona Rambla~
2015-07-19 22:10
Inte en enda spelare från Barca i truppen för U19 som nyss vann Em. La Masia blomstrar vekligen. :(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-07-19 22:08
Känner exakt likadant som Rafael Hernandez över Barcelonas situation, värt att läsa.
Barcelona Capitan \(^.^)/
2015-07-19 22:07
Rambla

"Spain wins the U19 Euros for the 8th time, and without a single La Masia player on the squad."

Lägg märke till "squad" (truppen) och inte startelvan. Det är denna framtid vi går tillmötes med Bartomeu... Skandal.

Barcelona 11-9-10
2015-07-19 22:04
Hjärta Är det en pik mot mig? Rolig är du, bad ingen att älska barto utan att acceptera att han är president
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2015-07-19 22:02
Rambla skrev ett fantastisk inlägg om det här med demokrati och det är bra med att folk tycker olika. Jag håller med honom & det är bara köpa läget. Se det från en annan sida, hur många klubbar styrs av sina medlemmar, där folket bestämmer vem som ska styra klubben istället för att en shejk eller oljegark ska komma och bestämma allt helt själv, som en diktatur. Hur mycket tror ni fansen i Chelsea, City & PSG har att säga till om? Intd ett piss om jag får gissa. Jag ska vara ärlig och erkänna. Jag är Anti Bartomeu av hela mitt hjärta och kommer vara i opposition så länge han är i vår klubb. Men ingen i hela världen kommer någonsin få mig att sluta älska Fc Barcelona, jag håller i slutändan på klubben pga det sportsliga även med tiden får man upp ögonen för alla kategorier i klubben. När jag blev Cule 2004 visste jag varken vem Laporta eller Rosell var, men med tiden fick jag lära mig det. Anledningen till att jag skriver det är att vi ska vara större än så, förstår inte riktigt hur vissa säger att man bör bojkotta laget pga Bartomeu. Tänk på våra spelare i slutändan, allt de gjort för klubben och allt de offrar varje dag under matcher & träningar. Vi har köpt 2 spelare som är beredd att offra 6 månader av deras karriär pga att spela för oss. Det säger väldigt mycket.
Barcelona Rambla~
2015-07-19 21:33
Final i U19 nu på Eurosport för de som är sugna på fotboll. Spanien leder 1-0 mot Ryssland med en kvart kvar. Oj, 2-0 precis nu. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2015-07-19 21:32
@the cameroonians:
Jag håller helt och hållet med. Jag vill belysa faktumet att även jag kommer att stötta fotbollslaget och personerna som gör det hårda jobbet på planen, Lucho, Messi och Co. Att önska att klubben går i eld för att en ledning som man inte önskar har valts är av högsta absurditet. Inte skall lagen och även vad klubbens historia straffas pågrund av några individers misstag. Jag tänker att vi cules borde vara större än sådant.
Barcelona Rambla~
2015-07-19 21:30
*hjärta*.... Culé som man är kan jag aldrig önska att det ska gå käpp rätt åt h-e för laget/spelarna. Det funkar inte för mig rent känslomässigt hur jag än hade försökt hoppas på det värsta. Det är en sak att vara kritisk till ledning, sponsor eller tröjdesign fast när det kommer till det sportsliga är det bara en sak som gäller. Fast se det så här. Den här klubben, speciellt de som styr lyckas alltid på ett eller annat sätt fucka upp allting och det även när det sportsliga blomstrar för fullt. Se bara på Laporta som fick en misstroende omröstning emot sig trots alla pokaler som vanns. Du har säkert hört uttrycket klubben är sin egen största fiende myntas mer än en gång tidigare? Så du får leva på hoppet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta* el Jefecitos hesa röst
2015-07-19 21:15
11-9-10

den där kim jong killen är inte så pjåkig han heller, inte heller den där adolf på 30-talet, han hade ju halva europa på sin sida.

Till er andra mer seriösa skribenter har jag en fråga då jag själv är kluven.

En sida av mig vill att det ska gå käpprätt åt helvete för Barca dem kommande åren, den andra sidan älskar fortfarande våra grabbar Messi, pique, busi, iniesta osv. Men framförallt legender som puyol och pep och jag skulle aldrig någonsin önska olycka för dessa killar. Jag är rätt kluven alltså för vilken ställning jag ska ta när det vankas tävlingar. Att se våra grabbar lira med lodräta ränder och en stor fet qatar logga på bröstet med en korrupt råtta hejandes från presidentpodiet, kommer att bli tufft.

Hur kommer ni själva känna när det vankas matcher? Då vänder jag mig till de mer erfarana cules som LAM, cameroonians, flaco, gabriel, xaviesta, lion24, 1.70-ligan, blaugrana91 o andra fler mogna herrar. Troll och "gilla läget"-kommentarer undanbedes.
Barcelona Rambla~
2015-07-19 21:08
Ok, nu är vi FC Barcelona-supportrar, inte medborgare i landet Nordkorea. Hålla käften och snällt rätta in sig i ledet? Skulle inte tro det va! Wake up call. Hela klubben och dess medlemmar är uppdelade i två läger. Det visade valet om inte annat där Bartomeu lyckades vinna. Fast efter ett väldigt lågt valdeltagande. Visst, det är demokratiskt och alla andra får respektera och acceptera utfallet. Inga problem där. Om det nu är en sådan splittring inom klubben, varför ska då alla här på forumet tycka likadant? Det är ju det som är lite av charmen med det hela att så många har så olika åsikter och visar engagemang. Se det lite som i politiken. Invånarna går till val för att välja en regering. Ett eller flera partier vinner, går ihop och bildar en regering. Vad gör de andra partierna då? Går de hem, tystnar helt och rättar in sig i ledet? Nej verkligen inte. De är nu i opposition och ägnar resterande 4 åren till att försöka få bort de styrande vid nästa val. Du får ha motsatta åsikter och värderingar än de som för närvarande styr. Detta kallas för demokrati. De som inte stödjer Bartomeu, är de som nu är oppositionen. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-07-19 20:55
Orka gnälla och klaga i detta forumet, barto är president inget mer med det. Acceptera det och andas in den tunna luften Antingen sköter han det galant, eller gör han bort sig och missförtroende omröstning påbörjas. Likt hur fallet hade varit med någon annan president Folket har talat, kandidaterna svek en och den som vann var den som ville åt jobbet mest. Han utlyste nyval och sen vann han valet, ska han utlysa ett nytt val och anpassa allting efter sina motståndare Vi har laporta som tog detta alldeles för lätt Vi har benedito som knappt har fått några röster under 2 val Istället för att bli besvikna på att barto vann, bli besvikna på kandidaterna som inte kunde gripa tag i tillfället Jag började älska klubben för legenderna som har tillhört/tillhör klubben. Aldrig brytt mig nämnvärt om kostymnissarna, att vi har dåliga presidenter är inget nytt det heller. Varenda en har minst sagt visat sig vara ovärdig den posten inklusive laporta Det är inte president eller kontorsarbetarna som definierar klubben, utan det är dom på plan som spelar med glädje och kärlek. Och känner jag mitt Barcelona rätt så kommer vi aldrig sluta få fram legendarer och vi kommer fortsatt bli underhållna ( ja 2014/2015 var ett riktigt underhållande lag)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2015-07-19 20:46
Thierry Henry Att kalla honom vid hans rätta namn och att ha rätt årtal för en mandat period klart för sig är väl en ganska relevant sak att tillrättavisa, tycker du inte? Du behöver inte dölja din brist på tillräcklig kunskap med att göra narr av att jag rättar till dessa två saker. Vidare, med din slutsats kan vi konstatera att om Jimmy Åkesson hade vunnit valet och blivit Sveriges nya statsminister så borde vi alla sluta upp bakom honom och vara "Åkessonistas" annars är vi inga riktiga svenska medborgare. Tycker du själv det låter rimligt? Om du ska svara på mina inlägg, ge mig åtminstone något kvalitativt att jobba med för det här är ingenting som stimulerar mitt sinne. Alldeles för lätt att slå bort dina "åsikter" eftersom dom inte bygger på logik. Jag kommer aldrig att "sluta upp" bakom Bartomeu eller någonting överhuvudtaget från Rosell-eran och det har ingen påverkan på hur pass stor culé jag är eller inte. DU bestämmer inte det. Jag fokuserar på laget kommande säsong, själva spelarna samt tränaren, men jag kommer aldrig att sympatisera med styrelsen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-19 20:46
"Bartomeu är nog inte dummare än att han lärt sig av misstagen som begåtts när han suttit i ledningen. Därför har jag stor förhoppning om att alla såna tråkigheter kommer ligga bakom oss framöver." Okej. För inför domaren i Neymar-affären sa han att han skulle agera exakt likadant igen. Killen har taskig självbild, är arrogant och vill inte kännas vid ett endaste fel. Så nej tack. Jag stöttar inte Bartomeu, i alla fall inte förrän han visat att han kan leda klubben på ett sätt som är värdigt FC Barcelona. Om det gör mig till "en icke-culé" i vissas ögon så får det väl vara så. Däremot kommer jag alltid att stötta laget, men det är för mig en helt annan sak.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-07-19 20:43
* Till Thierry Henry
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-07-19 20:41
Kan hålla med om att det blir lite överdrivet tjafs emellanåt men så blir det när man diskuterar i sammanhanget väldigt allvarliga och viktiga ämnen. Valet är över men självklart behövs det åtminstone några dagar för utvärdering och diskussioner om hur det gick. I synnerhet när det inte spelas några matcher förens om 1-2 veckor.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: