/spanien/barcelona/forum/2790.aspx/spanien/barcelona/forum/2790.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1899
2015-10-28 18:48
Tips på bra stream? =)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-10-28 18:39
[QUOTE=1899]Kanal ikv.? =) [/QUOTE] Stream.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-10-28 18:00
the cameroonians

Otroligt intressant läsning. Tack för att du delar med dig!
Barcelona 1899
2015-10-28 17:57
Kanal ikv.? =)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-10-28 16:53
Rekommenderar starkt den här videon.

Barcelona Tiki Taka 2009-2015.
Barcelona Barcelonistas
2015-10-28 16:46
"Den tiki takan som vi spelade under Pep var väldigt sårbar mot kontringar och omställningar. Det var det motståndarna läste ." Håller inte med. Fanns inga svagheter som Peps Barca hade. Möjligen att man i väldigt få matcher inte lyckades med sitt spel. Tänker på Inter 2010 där vi hade svårt att skapa chanser. Vi blev dock rånade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-10-28 16:29
Riktigt kul och intressant att läsa hur spelarna i motståndarlaget känner inför matchen ikväll. Anfallaren Anxo, känd som trollkarlen från Laxe (orten där han föddes) är supertaggad inför mötet med Barcelona och menar att trots att han haft förmånen att spela mot lag som Atlético och Celta tidigare i karriären, är kvällens möte trots allt höjdpunkten som fotbollsspelare. Han hade som mål att försöka få Iniestas tröja efter slutsignalen eftersom han kan relatera till honom både som spelare och människa med bra värderingar. Nu när don Andrés är skadad och inte kommer spela säger Anxo att han nöjer sig med vilken tröja som helst. Däremot hoppas han att inte bli tillfrågad om att byta bort sin egen tröja - för då skulle han bli skyldig klubben 45 euro. Hela hans familj från Galicien kommer vara på plats ikväll och Anxo hoppas att de kommer att njuta av matchen. Men han nöjer sig inte med det, han hoppas att laget kan bjuda upp till dans och få till ett bra resultat. "Det kommer att bli tufft, men vi ska ge allt vi har".
Barcelona Den vise mannen
2015-10-28 16:02
Skulle inte säga att tiki-takan är död men vi måste vidare utveckla den och göra ngn hybridvariant av långt spel och äkta tiki-taka, tror jag. Den tiki-takan vi spelade när vi spelade som bäst kommer vi inte se inom en rimlig tid då vi inte har det spelarmaterialet att tillgå. Det man måste komma ihåg är att det spelarmaterialet vi hade när vi spelade som bäst var oslagbart för just den fotbollen. Det var spelare som var i sin absoluta prime och bäst i världen. Fanns inte egentligen en enda spelare i hela världen som man hade kunnat stoppa in för att tillföra ngt i spelet. De flesta spelare vi hade då var framavlade och uppväxta ur la Masias sköte. De hade allt det som för mig FC Barcelona står för. Jag tror nästan att om du tittat under deras fotsulor att det finns en inskription där - Made in la Masia. Vilka tider. En fotboll vi aldrig kommer att få skåda igen. Hoppas dock att jag har fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2015-10-28 14:50
Den tiki takan som vi spelade under Pep var väldigt sårbar mot kontringar och omställningar. Det var det motståndarna läste . I dagens fotboll är presspel nyckeln . Pressar man högt och väldigt aggresivt och vinner boll tidigt samtidigt som spelarna håller sina positioner så är matchen vunnen . Det är det Pep spelar med Bayern i dagsläget. Tiki taka 1.0 ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-10-28 14:45
Imzon 5# Busquets Man kan tro att det är jag som skriver det. Håller med till fullo! Man är orolig för framtiden. När vi inte kan dominera mittfältet hemma mot Eibar så vet jag inte vart vi är på väg.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2015-10-28 14:39
[QUOTE=Imzon #5 Busquets]Innan Lucho kom in i bilden var jag så trött på att vi bara rullade runt bollen utanför straffområdet, possesionspel i ett nötskal. Det kändes verkligen som om vi var sönderlästa av alla typer av motståndare. Jag blev desperat, ville ha en lösning, ville ha rakare spel.. varför slår vi alltid den där jävla sidledspassningen när vi kan gå på skott eller hitta någon med en djupledsboll. Jag blev till och med så frustrerad och desperat att jag ville ha en förändring till egentligen vilket pris som helst. Lucho kom och förändrade, spelet blev mycket rakare och det possessionspelet utanför motståndarnas box uteblev. Underbart, fantastiskt och kul att vi äntligen lyckades överraska och sänka de stora lagen och till slut vinna en magisk trippel! Men nu börjar något hända något som jag inte alls var beredd på att ge upp för att vinna inser jag. Pep G tider gör sig påmint och det gör ont. Tyvärr har det slagit mig allt mer och mer på sistone att Lucho har totalt förändrat vårt mittfältspel, mittfält exkluderas allt mer i den fotboll vi spelar. Jag anser att det är mer fokus på fysik, längd (undantaget masken) och kondis än det vi haft tidigare. Kanske därför Gumbau är före Samper? Tack för allt Lucho, du kom, du såg och du segrade med en fet trippel. Men nu är det dags att lämna över detta till någon som kan hitta tillbaka till ”riktiga” Barca, spelet som förtrollade en hel generation med tiki-taka.. [/QUOTE] Den traditionella tiki taka är död, sönderläst och lätt att vinna över,, fotbollen har utvecklats sen pep,, MEN, tiki taka kan utvecklas också eller justeras...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-10-28 14:29
Angående Iniesta-Messi-Busken som vissa diskuterar så glöms det bort att när Xavi spelade som kom Messi ner i planen och bidrog till spelet. Kan ett 4-manna mittfält vara en lösning kanske där Arda också spelar mittfältare, med Ney och Suarez på topp?
Barcelona Imzon #5 Busquets
2015-10-28 14:21
Innan Lucho kom in i bilden var jag så trött på att vi bara rullade runt bollen utanför straffområdet, possesionspel i ett nötskal. Det kändes verkligen som om vi var sönderlästa av alla typer av motståndare. Jag blev desperat, ville ha en lösning, ville ha rakare spel.. varför slår vi alltid den där jävla sidledspassningen när vi kan gå på skott eller hitta någon med en djupledsboll.

Jag blev till och med så frustrerad och desperat att jag ville ha en förändring till egentligen vilket pris som helst. Lucho kom och förändrade, spelet blev mycket rakare och det possessionspelet utanför motståndarnas box uteblev. Underbart, fantastiskt och kul att vi äntligen lyckades överraska och sänka de stora lagen och till slut vinna en magisk trippel!

Men nu börjar något hända något som jag inte alls var beredd på att ge upp för att vinna inser jag. Pep G tider gör sig påmint och det gör ont. Tyvärr har det slagit mig allt mer och mer på sistone att Lucho har totalt förändrat vårt mittfältspel, mittfält exkluderas allt mer i den fotboll vi spelar. Jag anser att det är mer fokus på fysik, längd (undantaget masken) och kondis än det vi haft tidigare. Kanske därför Gumbau är före Samper?

Tack för allt Lucho, du kom, du såg och du segrade med en fet trippel. Men nu är det dags att lämna över detta till någon som kan hitta tillbaka till ”riktiga” Barca, spelet som förtrollade en hel generation med tiki-taka..
Barcelona Amo.38
2015-10-28 14:00
Gillar verkligen idéerna nedan! Ett mittfält bestående av Iniesta-Busquets-Messi hade varit att föredra med Neymar-Suarez-Arda som komplement på topp!
Det hade varit åka av för varenda motståndare.
Barcelona neymar JR
2015-10-28 13:35
Dm1982 Jag håller mig på det gråa i denna frågan då jag själv brukade åka på rött för sånt! Haha Visst är det professionella spelare som skall föregå med gott exempel men samtidigt vet man hur provocerad man kan bli av domare Spelare måste få reagera åt domslut med
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-10-28 13:02
[QUOTE=neymar JR]@barcastuff: Barcelona have been informed that Mascherano will be suspended for two games after his red card against Eibar on Sunday #fcblive [ser] [/QUOTE] Det bästa vore om spelare i Barcelona kunde lära sig att hålla käft och sluta tjafsa med domarna. Sammanlagt sex matchers avstängning på Pique och Mascherano, fullständigt onödigt. Snackkort är de meningslösaste kort man kan ta. Trots allt är två matcher helt ok, jag var inställd på fyra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-10-28 12:27
@barcastuff: Barcelona have been informed that Mascherano will be suspended for two games after his red card against Eibar on Sunday #fcblive [ser]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2015-10-28 12:26
[QUOTE=Flavía]Jag kan nästan lova att detta kommer aldrig att ske. Om Barcelona ska spela i Ligue 1, så bör även Espanyol göra det med. För att inte tala om de andra katalanska lagen som måste ingå i det franska ligasystemet. [/QUOTE] Samtidigt skulle Barca i Franskaligan vara lösnibgen på deras största problem. Nämligen att PSG gjort det till en enlagsliga. Inte omöjligt att man skulle utöka lugan med 2 lag så att (nästan)alla blir nöjda. Nu skulle ju Spanska ligan tappa för mycket pengar om Barca lämnade, så lär ju inte hända ändå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-10-28 11:46
Måste och måste, kan räcka med att enskilda klubbar söker/får dispens
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2015-10-28 11:24
@Barclasico:

Jag kan nästan lova att detta kommer aldrig att ske. Om Barcelona ska spela i Ligue 1, så bör även Espanyol göra det med. För att inte tala om de andra katalanska lagen som måste ingå i det franska ligasystemet.
Barcelona neymar JR
2015-10-28 11:10
@barcastuff: Former (2013-14) Barcelona assistant Rubi (45), sacked by Valladolid (2nd div) in June, has been appointed as coach of Liga team Levante Fan vad kul!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-10-28 11:06
Liunil Masse Sampaoli eller Paco Jemez hade jag velat se hos oss när Luchos tid tar slut hos oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-10-28 11:03
Kröjf är inne på det men jag skulle vilja göra en förändring Messi-busken-iniesta Men Messi skulle ha tagit rollen från iniesta då hans dribblingar och slutprodukt är för bra för att inte utnyttjas. Sedan låt iniesta agera à la xavi, pga hans rörlighet samt speluppfattning. Iniesta har alla attribut för att klara av xavi rollen, just nu är problemet taktiken och hans förmåga att vilja behålla bollen för länge Ett sådant här mittfält hade vi rullat varenda lag som finns. Kommer i brallan av tanken bara, speciellt vilka man ändå hade framför det mittfältet med Ney-suarez-arda Alla 3 är rivhästar i presspelet och kreativa nog för att producera Enda problemet försvaret... Där behövs det förstärkning bland mittbackarna
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-10-28 10:31
Gabriel Det sorgliga i sammanhanget är ju att vi faktiskt har spelare som skull kunna få fart på spelet igen. Ett återkommande mantra är att Xavi fattas för att få ihop ekvationen. Det beror i mina ögon på att vi blivit hemmablinda. För den rollen är som klippt och skuren för ingen mindre än Messi. Jag tror dessutom att det är en tidsfråga innan han får axla densamma, när explosiviteten i löpsteget sakta avtar. Men varför låta himlen vänta? Låt sen Arda Turan bli Lionel Messis nya lekkamrat på högerkanten. Han har ju redan en på den vänstra i Neymar, som visat att även en brasse kan spela på "one touch" med briljans då det sydamerikanska tandemparet zickzackat sig genom motståndarnas straffområde. Och Luis Suárez må varit under isen ett tag. Men att han är en ekvilibrist på "one touch" när han väl får till det, vet alla som följt honom. Och att Inesta har mycket mer att ge om han får tillbaka sin position och uppgift högre upp i plan är jag övertygad om. Busquets skulle utan tvivel närma sig sitt gamla jag igen om det högintensiva presspelet och ständigt två passningsalternativ via Tiki Takans trianglar, togs till vara på nytt. Ja, det finns mycket mer att säga men jag stannar där. Vad väntar vi på? Bättre tider? Dessa kommer definitivt inte att kunna köpas för dom pengar vi eventuellt får för en utförsäljning av exempelvis Samper. Så mycket vet vi väl?
Barcelona Gabriel
2015-10-28 09:51
Kröjf Vilka tider! Vågar man någonsin hoppas på att vi får se den fotbollen igen, och isånnafall i vår klubb? För i nuläget verkar det så avlägset att tom drömmar känns otillåtna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-10-28 09:40
neymar JR

Jag har redan förstått. Det är musik i sig vi ser utspelas. Och dom som tänker i termer av "possesion" i åsynen av denna blixtrande anfallsfotboll, ja dom om några borde skämmas. Tiki Taka är tvärtom antitesen till självändamålsenligt bollinnehav.
Barcelona neymar JR
2015-10-28 09:32
Kröjf Det där är inte fotboll utan en symfoni i sin allra finaste skepnad för oss fotbollsfantaster Sätt på klassisk musik (Beethoven) och den videon så förstår du!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2015-10-28 09:30
Det bästa ännu så länge är att trots skador och dålig form på många spelare leder vi både ligan samt champions league. Det viktiga är att vi inte tappar mark för snart kommer Arda som är sjukt spelsugen samt även Vidal och då kan vi äntligen rotera lite och sätta in bra spelare.


Är sjukt sugen på att se de bägge i laget de har tränat länge för detta och bör kunna komma in hyfsat bra direkt.
Barcelona Deulofeu
2015-10-28 09:28
Xavi är saknad Iniesta går inte längre att känna igen inte många av spelarna har gått framåt och nyförvärven har inte hållit klassen undantaget Neymar samt Suarez.

Det sjuka är ju att vi har Samper som är både Xavi och Busquets i ett.

Hoppas man kan hitta en stream till ikväll för mittfältet vi förväntas ställa upp med är sevärt och då ryktas det om att Samper har Xavi rollen ; )

Intressant att se Sandro i den centrala rollen upp till bevis nu Munir tycker jag för stunden ser lite bättre ut.

Hoppas på Ter Stegen i målet och att våra inte så ordinarie backar tar chansen ikväll.

Mest hoppas jag på en kanonmatch av Samper men det är inte omöjligt av han överglänses av Kaptoum som är en mycket sevärd spelare också ; )
Barcelona Kröjf
2015-10-28 09:08
För dom lever i tron att alla sporter inklusive fotboll är under konstant utveckling och hela tiden förfinas till det bättre samt blir snabbare och snabbare, kan det vara bra att med jämna mellanrum påminna sig om hur det såg ut "förr i tiden". Suck.
Annons: