/spanien/barcelona/forum/2783.aspx/spanien/barcelona/forum/2783.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Zyzz
2015-07-27 13:51
Messi tog inte emot några pengar för att åka till Gabon. Återigen var media bara ute efter att sänka världens bäste.
Barcelona Kröjf
2015-07-27 13:44
(Xaviesta) Nu när jag vaknat till liv igen vill jag också tacka för ditt länktips för länge sen, till den dokumentär som följde Laporta och hans anhang efter det att han blev ny ordförande för FCB när det begav sig. Två saker i filmen noterade jag med särskilt intressse. Det ena var att Sandro Rosell redan då tycktes ta en sådan framträdande plats på podier och annat, som han helt ogenerat visade sig göra. Och den andra var att Sandro Rosell så öppet förespråkade en diktatorisk ledarstil i klubben, eftersom han ansåg att det var vad som visat sig fungera bäst och vara mest effektivt i praktiken. Tankegångar han sen som klubbens ordförande omsatte i praxis. Devisen att laget är större än jaget, verkade aldrig varit en idé som han fann någon anledning att ta fasta på för egen del. Sen vill jag också passa på att beröra din tidigare kommentar till en replik från mig, riktad till Papillon med anledning av att denne vid en tidpunkt inte ansåg sig behöva ange några argument för någon på forumet, när han återkommande inlät sig i diverse diskussioner och förhöll sig starkt ifrågasättande till vad andra tyckte och tänkte. Jag skrev då att det ju också var ett argument. Varpå du vände dig till mig och påtalade att den som inte är beredd att föra en seriös diskussion på vårt forum, kan twittra istället. Om ditt inlägg inte var ett förtydligande av mitt utan resultatet av ett missförstånd, vill jag så här långt i efterhand ta tillfället i akt att förtydliga vad jag menade.Vilket är en enkel sak att göra. Lägg till en svordom och det blir klart som korvspad: "Det var ju också ett jävla argument".SÅ. Inga "loose ends" längre för min del. Skönt. Dags att gå i ide igen.
Barcelona koeman92
2015-07-27 13:25
@the cameroonians:


Ett köp av Abdennour eller någon annan mittback av samma kaliber hade inte varit fel. Dock ser jag gärna att vi då ser till att sälja Mathieu och kanske även Vermaelen eller Bartra (om man inte tänker satsa på honom) för att göra plats för en ny mittback. Säga vad man vill om Mascherano, men att fortsätta med honom som ordinarie mittback är allt annat än hållbart, och hade inte Piqué spelat upp sig så mycket som han gjorde förra säsongen, samtidigt som vi hade ett så starkt kollektivt försvar så hade vi nog fått stora problem. Mascherano är och förblir i slutändan en DM. Det är där han spelar bäst, det är där han hör hemma.
Barcelona Deli.Z
2015-07-27 12:58
Jag hoppas Barcelona köper han.
Barcelona Amo.38
2015-07-27 09:15
Angående målvaktsfrågan tycker jag det är helt rätt val av Lucho att skifta på målvakterna gällande vilka turneringar dom ska spela. Ter stegen kan få speltid över hela säsongen vilket är bra för gynnar hans utveckling risken finns ju att man åker ur CL hur hade det då sätt ut för honom? Bravo kan få stå turneringarna, måste bara säga wow som han har imponerat, en riktig klippa måste jag säga och jag har inget emot om han tar över första spaden så länge han levererar som han gör. Två målvakter av världsklass i Barca haha! Vem trodde den dagen skulle komma! Lyxproblem..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-07-27 05:17
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^ Med reservation för de begränsingar som Youtube-sammanställningar av det här slaget alltid innebär vid bedömning av en spelares styrkor och självfallet svagheter först och främst, måste jag nog efter att yrvaket tittat på ditt länktips säga att du trots allt är något som liknar en s k sanning på spåren. Abdennour påminner onekligen om Puyol, av vad som framgår i dom lösryckta sekvenser dom aktuella klippen visar; låt vara den totala avsaknaden av vår före detta alfahannes hårsvall. Ty något - hjärtat? -säger mig redan nu att det kan röra sig om ett riktigt lejon, även vid en närmare stilstudie på längre sikt. Men lite mer kött på benen skulle ändå inte skada.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-07-27 01:54
@Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR:


Har lagt upp Aymen Abdennour's video klipp från Youtube här upp i forumet ett par gånger. Jag gjorde detta ett par gånger för mycket för att försöka få respons om vad forumet tycker om honom. Anledningen är att jag finner att denna spelaren skulle passa in i Barca utan att ens spela en försäsong med laget.

Så här mycket vet jag om honom. Aymen Abennour kopplades redan till Barca för tre, två säsonger sen när han spelade i Toulouse. Stället värvade Zubi Song (resten vet vi). Han var redan då en av stora mittbackarna i franska ligan. Han lärde en och annan läxa självaste Zlatan och Psg spelarna detta då han spelade i lilla Toulouse. Hans utvecklingskurva har bara pekat uppåt. Han har varit en av två, tre bästa mittbackarna senaste två år.

Han är snabb, tekniskt, robust i sin spelstil så att alla får ont (fråga Zlatan och hans lagkompisar, det gör ont att möta Aymen Abdennour), bra på fötterna och dominerar i huvudspelet.

Jag skrev här för några veckor sen om Bartra och Vermaellen inte tar sina chanser så hoppas att Barca värvar honom. Jag har en känsla av att han kommer hamna hos oss inom de två närmaste åren. Jag hoppas bara att Barca klipper honom innan olja grabbarna (vare sig de är ryssar eller beduiner klipper honom, ska inte glömma R.Madrid eller Pep som har ögat för såna spelare).

Han är en krigare i själen som Masken. Fokus i varenda sek och säkra brytningar som lämnar motståndarlaget med blåmärke här och där :-). Han har samma spelstil som Puyol d.v.s spela med hjärtat varje match.
Om du frågar mig så är Aymen Abdennour klippt och skuren för Barca :-).
Barcelona 11-9-10
2015-07-27 00:40
Känner exakt likadant, för mig kvittar det vem som står. Har fullt förtroende för bägge
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-07-27 00:32
I slutändan är det Lucho som bestämmer vilken målvakt som ska spela var.

Jag tycker att vi ska vara glada att vi har två fenomenala målvakter. Båda två presterade och visade sin klass föra säsongen och det var inte precis walk in the park för dem. För mig kvittar det vem som står. Älskar båda två. Det enda som skiljer de båda två är att Ter Stegen är bättre med fötter men Bravo har rutinen och pondusen.

Många glömmer bort våra målvakter när vi hela världen hyllar bara trion där upp. Utan dessa målvakter skulle vi förlora en och annan titel föra säsongen.
Barcelona Barclasico
2015-07-27 00:18
As per Sport and other sources, Luis Enrique will play Ter Stegen in La Liga and Bravo will play in other competitions.

Det verkar som LE har bestämt sig, vad tycker ni?
Barcelona PUYOL555
2015-07-26 23:43
L.A.M Nr 10

Hoppas på det du säger om Vermalen. Åtminstone han får en ärlig chans under kommande säsong. Brist på speltid när det gäller Bartra. Inte bra! Det ser inte katastrof ut men en förbättring behövs kanske under vinter uppehållet. Hur som helst när vi framme i den tid punkten då får man se.
Barcelona NeymarJ11
2015-07-26 23:38
@barcastuff: Pique: "Uefa's punishment for the Catalan flags is totally unjust. I hope the club takes action." #fcblive #piqueforpresident
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-07-26 23:33
Det lär återigen bli Pique och Masken som är ordinarie vilket är helt rätt. Jag litar fullt ut på båda två efter fjolårssäsongen. Mathieu är en fullt godkänd backup och Bartra börjar tyvärr bli lite gammal för att fortfarande klassas som talang. Bra spelare men har inte tagit det där sista steget än, om det beror på brist på speltid eller annat vet jag inte. Vermaelen tror jag på, dock är jag besviken på hans insats mot United där han stod för ett fruktansvärt passningsspel. Inte bara att det var dålig precision på precis alla långbollar utan han valde även att slå dem för ofta och vid fel tillfällen. Han borde dessutom märkt att det inte gick så bra och därefter spelat enklare. Men som sagt, jag tror på honom, får han spela cupmatcherna och en del i ligan kommer han att komma igång och kunna agera duglig reserv.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-26 22:56
PUYOL555

Ska vi ha 6 mittbackar? Nog för att konkurrens är bra, men överflöd skapar bara oro i truppen och förr eller senare blir det backfire.

Vermaelen lär behöva MÅNGA matcher för att komma tillbaka i en form som påminner om när han var som bäst i Arsenal. Ett köp klubben aldrig borde genomfört.

Skulle inte förvåna mig om det blir Piqué och Masche även denna säsong.

Mathieu? Njae, kommer agera avlastare och Bartra kommer med största sannolikhet att åter hamna i frysboxen.

Men satsar man inte på Bartra bör klubben prioritera en mittback nästa sommar. Nu är vi dock inte i behov av en.
Barcelona PUYOL555
2015-07-26 22:47
L.A.M Nr 10

Låter trevligt och Lucho kan hantera spelarna. Men man vill undvika se brister som exempelvis tunn trupp drabbas av skador. Starkare backlinje med konkurrens.

Respekterar din åsikt. Jag är inte nöjd alls med silly season den nu varit. Man kan bara inte leva på Masch, Marlboro och Shakiro. Frågan? Kommer Vermaelen klara av konkurrera delvis?

De har hämtat han men kommer han få speltid? Mot vilka lag? Personligen tror inte han medioker men duglig rotation spelare. Åtminstone han ha förtroende i cupen. Tycker Lucho bör nu förstärka backlinjen.

Även om man värvar en ny grym mittback med stort pris, han kan ändå på ett eller annat sätt vänta tills förbudet går bort. KOlla klubbarna förstärker jämt. Så att varken Shakiro, Marlboro, Masch osv känner sig trygg på sin position.

En värvning på stark mittback är otroligt viktigt. Nu kommer ny intensiv säsong på väg. Förra säsongen Barca vann trippel. Tack o lov det gick hela vägen med lite tur. NU jävlar vet ingen av oss hur det kommer vara.

Vill inte låta negativ! Framtidsgissning!
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-07-26 22:27
Amo. 38 Inte så säker på det. Även om det blåst en hel del utanför planen känns harmonin i truppen på topp. Det är bara att kolla på stämningen mellan MSN. Jag tycker Lucho efter att ett tag sett ut att ha gått in med fel inställning och rubbat balansen i gruppen nu verkar ha hittat rätt. Bra nivå och balans mellan disciplin och frihet och på det planet är han jämförbar med Pep. Båda verkar duktiga på att hålla en grupp nöjd och glad samtidigt som spelarna är motiverade, krigar på träningarna och pushar varandra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2015-07-26 22:23
Tror vi går en väldigt mörk säsong till mötes.. Den här trippeln vi tog försvårar endast vår klubbs framtid, jag menar vi gick från att vår största stjärna Messi visade öppet missnöje med nuvarande ledning och tränare. Till att vi i princip inte har gjort något åt det. Väntar bara på att det ska blåsa lite kring vår klubb en liten pust kommer bli till en hel storm. Återstår att se.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2015-07-26 22:06
@Mufc_Info: Man Utd and Barcelona are only a few minor details away from agreeing £23m deal for Pedro. #MUFC #Barca #ESP
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zellick
2015-07-26 21:18
[QUOTE=Barcelonistas]Zellick - hallå vakna vi är klasser bättre än United. Att säga något annat vore befängt. Vi ska vinna gårdagens match rätt så enkelt. Vi underpresterade helt klart. United är inte ens topp 10 i världen. Moyes har demolerat de laget till botten. [/QUOTE] Okej det var inget misstag, då slår jag fast att du min vän kan absolut inget om fotboll om du tycker att laget vi mönstrade mot United igår verkligen borde vunnit enkelt. Ledsen men det är totalt oförsvarligt och otroligt arrogant. Har inget mer att säga om ämnet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-26 21:13
Verkar som att vicepresident Manuel Arroyo kontaktat både Farré och Benedito för att veta mer kring de sponsoravtal de presenterade under valkampanjen.

Farré hade ju ett i princip färdigt förslag gällande en sponsor för träningsstället i form av ett internetbaserat casino/bingoföretag - Botemania. Det skulle ge runt €40 miljoner per år vilket är sjukt mycket med tanke på att det inte handlar om matchtröjorna.

Benedito presenterade som bekant "flight without wings" som handlar med energidrycker. Det avtalet, som presenterades tillsammans med huvudföretaget World trade brands finansiella direktör är värt €70-80 miljoner per år under tre år.
Benedito hade tydligen även 3 andra potentiella investerare som kan bli aktuella. Det ska handla om två kinesiska företag inom konsument- respektive teknikbranschen samt ett asiatiskt flygbolag.

Enligt MD ska Bartomeu och Arroya träffa Farré och Benedito efter USA-turnén för att få veta mer om förslagen.

Förhoppningsvis betyder detta att generalförsamlingen har flera förslag att rösta på den 15:e oktober när det ska beslutas om sponsorerna för de kommande 5 åren. Förra gången fanns ju bara Qatar att rösta på.
Barcelona the cameroonians
2015-07-26 20:28
Neymar: "They said Messi and I wouldn't get along, but he welcomed me in an incredible way and he's now the player who gave me most assists" Neymar: "Messi is the best. I admire him a lot, even more now that I know him. For me, Leo is a mirror, a friend, an idol." [tv globo] Grande Neymar :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-07-26 20:23
Zellick - hallå vakna vi är klasser bättre än United. Att säga något annat vore befängt. Vi ska vinna gårdagens match rätt så enkelt. Vi underpresterade helt klart. United är inte ens topp 10 i världen. Moyes har demolerat de laget till botten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-07-26 20:18
Liunil Masse - med dom spelarna som vi hade borta hade vi vunnit med 3-4 bollar. Championship cup Allvarligt sådana titlar tillhör small clubs. Vi är FC Barcelona historiens bästa lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2015-07-26 20:14
Nu har jag visserligen aldrig ogillat Sergi Roberto likt resten av forumet utan tycker att han fyller en funktion… Som visserligen flera spelare i truppen även de skulle kunna fylla, men ändå. Han gjorde det tydligen ganska bra som högerback och det är uppenbart att tränarna ser något i honom, för uppenbarligen gör de vad som helst för att få in honom i laget på något sätt.

Men kan inte sluta tänka på hur Adama hade sett ut på högerbacken… Fast han kanske inte är tillräckligt spelintelligent för att kunna kombinera med övriga spelare. Jag börjar misstänka att det är hans spelförståelse som tränarna tycker är för låg.

Fysik kan man träna upp men spelförståelse finns antingen där eller kommer med åren. Den kanske aldrig kommer för Adama.
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2015-07-26 20:02
Zick9 E) Lord Douglas. :p
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2015-07-26 19:36
@Liunil Masse:


Million dollar question

Vilken av följande spelare spelade inte mot Manchester United?

A Alves
B Mascherano
C Neymar
D Messi
Barcelona the cameroonians
2015-07-26 19:27
FreeYourMind

Zubis medhjälpare är inte kvar, däremot vet jag inte om klubben fortsättningsvis använder sig av André Cury.

Däremot tittar klubben på att ingå samarbete med en ny partner i Brasilien där Neymars pappa (som en deal i Neymar-affären) utfört scoutinguppdrag för klubben. Just nu kommer jag dock inte på namnet på denna agentur.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-07-26 19:15
@the cameroonians:


Jag vet inte om man ska gråta eller skratta. Nu kommer miljondollar frågan. Är de där clownerna Andery Cury och Zubis medarbetare kvar i klubben? Har ledningen tagit nödvändiga åtgärder så att detta inte händer igen?

Zubi tar hjälp av kontakter från Espanyol och Girona? Inte undra på att Atletic B sparkade ut honom.
Barcelona the cameroonians
2015-07-26 18:31
FreeYourMind

När Douglas värvades nämnde Zubi att de via sina brasilianska scouter haft ögonen på honom under ett par år. De fick "hjälp" av André Cury som tidigare haft kopplingar till Traffic, den agentur som var inblandade i värvningarna av Henrique och Keirrison.

Har även läst att någon av Zubis egna medarbetare hade scoutingrapporter om Douglas från den tid de arbetade för Espanyol och Girona - klubbar som är mer på samma nivå med spelaren ifråga än Barcelona.

Det som var den största anledningen till att Douglas kom var dock att värvningen av Cuadrado uteblev och man var desperata att köpa in en högerback om Alves skulle lämna (vilket var planen).
Så desperationen ledde till att en okänd brasilianare, delvis hatad av sina egna supportrar, värvades på ett femårskontrakt för 5,5 miljoner euro.

Det sjuka(ste) är att han ff är kvar i klubben.
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2015-07-26 17:51
Monaco player Aymen Abdennour has put bids from Newcastle and Milan on hold as he prefers Barcelona. Could depend on Adriano leaving [sport] Men alltså va? Aymen är mittback... Någon som kan berätta mer om Abdennour?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: