/spanien/barcelona/forum/278.aspx/spanien/barcelona/forum/278.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2017-04-13 16:04
Alltså Coutinho, visst, jag har vid flera gånger uttalat mig om vilken underbar fotbollsspelare det är, men det betyder inte för den sakens skull att han borde värvas enligt mig. Liksom, man behöver inte betala miljonbelopp för Coutinho när det finns en sådan som Andreas Pereira som hade gått för betydligt mycket mindre, för att inte tala om Denis Suarez som mycket väl kan explodera så småningom med en bra tränare och förtroende. Coutinho är duktig, jätte duktig faktiskt, många säger att han är ojämn men äh, det säger mig inte så mycket. Man är blind om man inte ser hans talang, sen är det en annan diskussion om han är verkligen den vi behöver för tillfället. För mig blir svaret nej.
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-04-13 15:54
Reymar Det är ju bara rykten såhär långt men om det stämmer så låter det helt fantastiskt. Samper och Deulofeu bör kunna konkurrera om en plats i startelvan. Verratti, Coutinho och Dybala skulle vara grymma tillskott och i synnerhet då Verratti. Thiagodrömmen måste man nog släppa, jag förstår att han inte vill komma tillbaka till ett både sämre lag och sämre skött klubb som svek han från början. Bellerin är jag inte övertygad om men samtidigt är han född 95 och har därmed potential till att bli betydligt bättre än nu och utveckla exempelvis defensiven.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-04-13 15:49
Defeat against Juve has led to doubts about Unzue's chances, with Oscar Garcia emerging as a contender to become new Barça manager. [sport]

Mathieu, Arda Turan and Mascherano are among the players who could leave Barcelona this summer #fcblive [sport]

[1/4] Barcelona have taken the decision to revolutionise the squad for the next season due to the lack of consistency this season. [sport]

[2/4] Barcelona will look to sign a couple of quality players, with more graduates from La Masia joining the senior team #fcblive [sport]


[3/4] Barça will try to sign Liverpool's Coutinho, PSG's Verratti, Arsenal's Bellerin & Juve's Dybala as the summer transfer window unfolds.

[4/4] Deulofeu will be resigned from Everton, Samper could return from loan and Carles Alena will be promoted to the first team. [sport]
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-13 14:14
Han har kanske inte haft tid att reagera på det tidigare, då en och annan herre/pöjk bombarderar forumet med Madrid kopplade inlägg....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-04-13 14:06
Kröjjff

Mycket onödig kommentar av dig. Speciellet att du svarar på något från igår och till en skribent som går till personangrepp.
Du kan bättre.
Barcelona Soko
2017-04-13 13:44
Först sänkte han Barcelona och idag blev Dybala belönad med en kontrakt till år 2022. Han blir näst bäst betald efter Higuain. Inte första gången vi bidrar till att göra andras spelare till supermän.
Barcelona Kröjjff
2017-04-13 13:36
På denna plats matades ett s k troll. Tills jag kom på bättre tankar och städade upp efter mig; härinne finns redan mer än tillräckligt med skräp så det räcker och blir över.
Barcelona the cameroonians
2017-04-13 13:34
Angående Oscar Garcia och fotbollstänket.

Läste en radda tweetar igår som handlade om det faktum att de som idag ansvarar för metodtänket i la Masia, Seirul-lo och Vilá, går mot pension då de är 63 respektive 69 år.
De fanns på plats sedan långt tidigare och arbetade med hur talanger ska tänka, anpassa sig till och agera i olika situationer under en fotbollsmatch.

Problemet är att det nu tillsatts ansvariga i form av Pep Segura (sportansvarig för Juvenil A och Barca B) och Gerard Moreno (B-lagstränare) som inte står bakom modellen och inte heller förstår densamma.

På grund av detta saknar idag många talanger, vilket inte minst märks i B-laget, den taktiska kunskapen. Resultatet är viktigare än modellen, och det märker man ju även av i A-laget. Dilemmat är att om inte resultatet kommer, som i år, då har klubben inget att falla tillbaka på längre. Ingen modell, inga färdiga (kunskapsmässigt) talanger.

Et ytterligare exempel på hur skevt det är i metodologin är att tränarna för de yngre lagen inte är välkomna på A-lagets träningen. Ingen röd tråd.

OM Oscar Garcia blir utsedd till tränare är det därför inte solklart att det automatiskt betyder att en massa talanger kommer slussas in. För om de inte de rätta kunskaperna om Garcias/Cruyffs modell - ja då finns det inte utrymme att utveckla mer än nån enstaka i en A-lagstrupp.

Ett exempel på detta är att spelare som Fontás, S. Gomez och Planas är i Celta Vigo i primeran medan de som försvunnit mer nyligen är i lägre divisioner. De sistnämnda fick aldrig kunskapen. Ta bara Adama Traoré, hur utvecklades han taktiskt från det att han vann Youth League med Juvenil A tills att han lämnade?

Vad jag vill komma till är att det måste ske en förändring från toppen till gräsrötterna, och där har såklart den nya tränaren en viktig roll. Frågan är om ledningen har cojones nog att ta bort Segura och andra som inte är med på metoden och den fotboll som Barcelona står (stått) för.

För viss är det ironiskt, man namnger en fotbollsstadium efter Cruyff, men pissar samtidigt på hans fotbollsidé. Gör om gör rätt.

Till sist.
Metoden ger ingen garanti för att det automatiskt kommer titlar, men den garanterar att klubben kan falla tillbaka på något när de (titlarna) uteblir.
Och då är det lättare att komma tillbaka (snabbt) igen.
Däremot kan vi inte lägga allt ansvar på den nye tränaren.
Alla måste med på resan.
Barcelona Barca Barca
2017-04-13 13:28
@Sebbe8:


Härliga nyheter om det nu så stämmer. Arda och Gomes har jag aldrig varit förtjusta i och hur dom misslyckades fatalt att slå sig in i startelvan gjorde inte saken bättre. Sagt det innan och säger det igen, Gomes startade i Portugals landslag i EM, slarvade extremt mycket, i andra matchen blev han utbytt, resten är en historia. Den spelaren som blev petad i EM köper vi. Finns ingen logic. Arda skulle vara Xavis ersättare, inte ens de köpet var väl genomtänkt.

Av den listan skulle jag gärna ha kvar Mascherano. Vet inte, men jag älskar den spelaren, han har varit med ganska länge nu, skulle vara en utmärkt reserv på mittfältet och som alternativ på mittbacksplatsen, ingen för startelvan dock. En kämpe vill jag inte kasta bort.
Barcelona Sebbe8
2017-04-13 13:22
Väldigt intressanta nyheter i Sport idag. Spekuleras i att Arda, Mascherano, Mathieu, Digne, Gomes och Alcacer kan vara påväg bort för att ge plats åt mindre antal, men bättre spelare som går in i startelvan. Istället för att värva en massa spelare som sitter på bänken och inte håller för att sättas in när det behövs ska man satsa på egna talanger kryddat med spetsspelare som verkligen gör skillnad. Skönt att ledningen (förhoppningsvis) har insett detta nu.

Palencia, Marlon och Aleña nämns som tänkbara spelare att flyttas upp samtidigt som Deulofeu kan komma att plockas hem.
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-13 12:58
Bosketts Kan ha fel men Barto och Oscar Garcia har ingen dålig relation. Barto ville ha Garcia som sportchef när Zubi försvann 2015. Som sagt, kan ha drömt, men har ett starkt minne av detta :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-04-13 12:57
Bosketts Låt oss få drömma i dessa mörka stunder, i tider som dessa blir man glad för minsta lilla positiva rykte som kommer, då 99% av nyheterna man får via medier bara gör en mer frustrerad. Håller självklart med dig i det du skriver om att det inte verkar speciellt trovärdigt att Oscar Garcia skulle få chansen av Bartomeu med tanke på historien som denna junta visat gentemot Cruyff och hans legacy, men tänk om, bara tänk om. Många vet inte vem Oscar Garcia är och varför så många culés ser detta som en positiv nyhet. Det är egentligen ganska så simpelt. Oscar Garcia är Johan Cruyff, på samma sätt som Laporta och Pep Guardiola. Han är en beundrare och elev av Cruyffs sätt att se på fotboll och det är precis vad vi behöver återgå till. Vi behöver distansera oss från det pragmatiska tankesätt som införts av Luis Enrique och Unzue och återgå till den filosofi som gjorde oss det vi egentligen är. Oscar Garcia är visserligen fortfarande oprövad i en riktig storklubb, men det var även Rijkaard och Pep. Det viktigaste för en Barça tränare är inte att han har flera års meriter och erfarenheter från att träna storklubbar ute i Europa, det är just det culés måste inse, men detta är samma culés som ansåg att Rosell hade rätt när han ville att Laporta skulle sparka Rijkaard och ersätta honom med Filipe Scolari, och det är förmodligen också samma culés som hellre ville ha Mourinho som tränare än Pep när det begav sig och valet tillslut föll på den senare (pga Laportas tillit till Cruyff som rådde honom att satsa på Pep). Oscar Garcia gjorde Juvenil A till en vinst maskin, vann alla titlar som gick att vinna och fick fram talanger som Deulofeu, Rafinha och även Icardi. Han anammar en filosofi som skriker "Cruyff" ända ut i fingertopparna, med bollinnehav, positionsbyten, press spel och framför allt, att man TÄNKER FOTBOLL snarare än bara spelar fotboll. Kan vi säga det liknande om Luis Enriques Barcelona? Oscar Garcia är precis rätt person att få fart på skutan igen, och om man vågar drömma så är det det enda man kan göra. Det är fan så att man hoppas på att laget inte tar en enda titel, inte ens CdR så att ledningen känner sig illa tvungna att ta ett sådant beslut. För jag läste att inget beslut kommer att tas förens man kan summera säsongen i form av titlar. Med det sagt, trippeln gjorde oss mer ont än nytta med tanke på att Bartomeu gynnades av lagets framgångar. Och om resultatet av en titellös säsong (eller en fnuttig CdR vinst) blir Oscar Garcia som tränare så skriver jag på det redan nu. Hellre det än en liga och CL vinst och förtroende för Unzue inför nästa säsong. Nej tack, ingen CL vinst är värd att vi ska fortsätta på samma spår även nästa säsong.
Barcelona Soko
2017-04-13 12:53
Nu när både ligan och CL är i stort sett grusade och förlorade så hoppas jag i alla fall på att Messi ska vinna skytteligan i CL och guldskon.
Just nu ligger han etta i båda. Kampen om guldskon är mycket tajt med många spelare inblandade. Messi och Dost ligger på 27 mål var och många andra med bara någon mål efter.
I CL har Messi gjort 11 mål , de som ligger närmast bakom honom Cavani och Lewandowski och Aubameyang har åkt ur. Kvar är Ronaldo på 4 mål, Griezman och Benzema på 5. Tar de sig till final har de minst 4 matcher kvar. Så chansen är att Messi fortfarande tar hem det.
Barcelona Barca Barca
2017-04-13 12:45
Skulle vara sjukt underbart ifall Oscar Garcia skulle ta över. Jag minns hur jag blev extremt besviken när han fick lämna klubben. Jag var en av få som slog slag för honom när alla tränar alternativen kom fram efter LE presskonferens där han meddelade att han lämnar klubben. Vem annars än självaste Oscar Garcia känner till klubben och alla ungtuppar som vill äta sig in i A-laget ? Hade framgångsrika som ungdomstränare.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-13 12:34
Nu slog tanken mig att xavi kan komma bli assisterande till garcia i framtiden. Åh herre Jesus så fantastiskt det hade varit. Fullbordas det så ska det mesta (inte allt) ledningen har gjort förlåtas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-13 12:29
Bosketts Jag tror på det ryktet till 100% och skall förklara varför. Har velat ha honom som tränare otroligt länge nu. Klubben behöver hålla hårt i plånboken, vem passar bättre än en garcia då? Han kan klubben ut och in, han har koll på varenda talang. Ledningen vet att talangerna måste fram och måste utvecklas rätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2017-04-13 12:25
@Gabriel:
Just nu är det inte särskilt kul att vara barcasupporter och jag bävar inför vad som komma skall. Men behåller min klubbjacka på i alla väder, med nedböjt huvud men rak i ryggen. Och försöker ändå tänka positivt och har för mig själv myntat uttrycket: Jag skiter fullständigt i om glaset är halvtomt eller halvfullt, så länge som det ändå innehåller "fulwhiskey". En dubbel kallas det visst. Men det är väl bara att glömma.
Barcelona Bosketts
2017-04-13 12:19
Oerhört goda nyheter om Oscar Garcia-ryktet stämmer.

Dock tror jag inte på det för en sekund. Barto och Rosell har gjort det ganska tydligt att de inte vill ha något med Cruyffs adepter att göra. Exempelvis skickades han ut från klubben efter tre oerhört framgångsrika år i Juvenil A, där han vann allting man kan vinna på den nivån. Tanken var att han skulle få ta över Barca B efter Lucho, något han också lovades av Barto. Men när dagen kom så fick Eusebio jobbet (som skickade ner laget ännu längre ner i systemet).

Sen dess har Oscar Garcia förvandlat alla lag han tränat till välspelande vinnarmaskiner. Men det ska dock sägas att att han ännu inte tränat någon klubb i världsfotbollen. Brighton, Salzburg etc. Han har dock varit assisterande till Cruyff i Katalanska landslaget.

Hade varit en dröm i mardrömmen. La Masia skulle återigen förvandlas till den kokande gryta av talanger det är, och tiki-takan skulle definitiv återkomma.
Barcelona Gabriel
2017-04-13 12:16
Den här nyheten om Oscar Garcia som Luis Enriques ersättare kan vara den bästa nyheten under hela 2017, även om det enbart är ett rykte. Please make it happen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2017-04-13 12:12
Varför inte helt enkelt bolagisera FC Barcelona med Donald Trump som president, sälja ut i stort sett alla spelare vi har och köpa in två tredjedelar av Real Madrids trupp, så det blir frid och fröjd bland de mest missnöjda fansen på forumet som tror sig kunna trolla med knäna?
Barcelona wallmannen
2017-04-13 10:48
Gomes = "Spelaren det slår gnistor om!" Paco har väl inte direkt fått så där jääättemånga matcher på sig att bevisa vad han går för. Tycker faktiskt han har sett ok ut, det lilla man har sett av honom nu på slutet. Om Arda ska vara kvar måste han tvångsrakas. Det är bara en spelare i Barca som får ha skägg, och vi alla vet vem det är...
Barcelona A good coach is everything!
2017-04-13 10:24
Vi har slängt galet stora summor för bokstavligen skit spelare ! Säg mig gör Gomes? Paco? Suarez den sämre? Arda blev en flopp tyvärr. Gör av dessa lirar någon skillnad?Vi har köpt utfyllnads spelare när vi redan hade massa :/ köper man så gör man det för att man ska kunna skrämma motståndarna. Inte för att fylla ut bänk platserna ! Kolla våra rivaler, dem har fucking James och Isco på bänken dessa spelare kan göra skillnad i vilken match som helst. Att möta ett lag som har James och Isco på bänken är en skillnad..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2017-04-13 09:43
Hade knappast behövt oljepengar för att ha satsat på Grimaldo istället för Digne, Batra istället för Mathieu, Muneer/Sandro istället för Paco samt Samper istället för Arda/Gomes. Det handlar inte om att spendera miljarder, det handlar om att ta de rätta besluten. Hade vi inte köpt spelarna ovan, så hade vi inte haft några problem med att ro hem två stora namn så som tillexempel Verrati och Coutinho. Ledningen tillsammans med Luis Enrique har tagit allt för många felbeslut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2017-04-13 09:34
Du är korkad. Real har lite bättre backlinje och mkt bättre mittfält än oss förutom Busquets. Deras anfallstrio tjänar minst lika mkt som våran. Deras bänk med Isco James tjänar inga kaffe pengar löner direkt Barca har råd. Man kastar istället 1.5 miljard på Gomes Arda Paco Mathieu Digne, helt onödiga spelare som tillför Noll. Istället för att behålla vissa la masia spelare kryddat med 2 cracks. Barca är sämst på transfers för att emellanåt göra riktiga klipp.
Barcelona Messmargodly
2017-04-13 09:09
Kan folk sluta vara så jävla korkade och snacka om att vi behöver världens bästa mittfältare samt världens bästa bänk och dessutom behålla MSN Kolla på vilket lag som betalar ut högst löner idag. Vad får er att tro att vi är så mycket rikare än Real och övriga oljelagen? Det kostar att ha MSN (världens i särklass bästa trio) därför får vi kompromissa bort världens bästa mittfält , för tro fan att världens bästa mittfältare också vill ha världens bästa lön. Ska vi behålla MSN då får vi acceptera ett mittfält som vi har idag eventuellt utveckla någon diamant, eller ersätta en högavlönad spelare som Iniesta eller dylikt. Messi ska ha högre lön snart också på det hela. Folk vill bara ha och ha, det nämns Veratti och Thiago, dessa spelare vill ha massiva löner plus så kostar dom en massa att köpa. Och deras klubbar vill inte och behöver inte sälja dem. För mycket FM tänk i detta forum, skrämmande
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-04-13 09:04
Ska Sampaoli köra Sevilla och Argentina samtidigt? Känns ganska oproffsigt på den här nivån. Aldrig att han kan lägga ner 100 % av det arbete som krävs på båda lagen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2017-04-13 08:59
Kör på Oscar Garcia. Det kan inte bli värre. Att få in en Cruyffista hade vart guld värt dessa tider då klubben vandrat vilse pga av ngn lekt med navigatorn. Drömmen är sen Veratti och Thiago på varsin sida om Busquets och ngn fysiskt stark bollsäker högerback från typ franska ligan. Då blir det åka igen
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-04-13 08:31
Jag kommer fortfarande ha hopp om att den här säsongen blir lyckad men det ska nästan blir skönt när spiken med största förmodan sätts i kistan nästa vecka. Vi ska klara av Real Sociedad och sedan har vi två raka matcher som definitivt kan sätta ett stopp för titelambitionerna, förutom cupfinalen vi har kvar då. Vi ska göra allt för att vända mot Juventus och oavsett utgång där ska vi vinna på Bernabeu. Det känns tyvärr som man återigen kommer bli besviken och vi i åtminstone i en av dessa matcher kommer stå för en horribel och pinsam insats. Dock finns faktiskt chansen, vår högstanivå är alltjämt skyhög, högre än Reals, och vi ska kunna slå både dem och Juve med några bollar om vi kommer upp i nivå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Legend Carles Puyol
2017-04-13 06:54
Inte en chans att Messi missar 4 matcher, därmed kommer dem överklaga så jag tror att han missar 2 inte 4.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-13 06:48
Varför ska Messi fira? Han kommer ändå knappt delta och Argentina kommer inte att ta sig till VM. Hade det förbundet haft vett så hade dom anställt honom innan han gick till Sevilla.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: