/spanien/barcelona/forum/2760.aspx/spanien/barcelona/forum/2760.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 14:27
Bentley King

Om man ser till dagens träning så har det troligtvis inget med Luchos tyckande kring Samper, de som var med på träningen var de som inte startade för B-laget igår (förutom Aitor som ersattes efter en timme av Babunski).

Det är uppenbart (genom handlingar och ord) att både Lucho och Gerard anser att Samper ff har en hel del att slipa på. Frågan är dock om det är i Segunda B han kan göra detta.
Personligen tror jag inte det är rätt miljö och jag är relativt säker på att spelaren själv börjar inse samma sak. Däremot tror jag inte att han lämnar i januari. Sägs iofs att hans agent har begärt ett möte med klubben.

Bara för att det är kul att spekulera... Xabi Alonsos kontrakt går väl ut till sommaren, kanske kommer Bayern och knackar på dörren ytterligare en gång?
Barcelona neymar JR
2015-11-02 14:25
Enkos Påstår du att masken hinner med bale & Ronaldo? Haha! Det är passningsläggaren som skall stoppas Jag vill inte ha en huvudlös hörna som alltid spelar på gränsen oavsett situation då startar jag hellre med matheiu!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-11-02 14:11
@neymar JR:

Vem ska jaga ikapp Ronaldo Bale och co när de kontrar sönder oss? Masken är väl snabbast av alla (undantag Alba)
Barcelona Bentley King
2015-11-02 14:06
@the cameroonians:


Jag blev överlycklig när jag såg att du skrev Samper, men när jag kollade upp det blev jag snabbt besviken igen. Tor du att Lucho har gjort sitt val och att Samper lämnar?
Barcelona neymar JR
2015-11-02 13:56
Enkos Tyvärr så är inte masken snabb, vi behöver 2 huvudstarka mittbackar pga benzema Marcelo & benzema är dom som oftast gör det jobbigt för oss. Lås höger kanten med alves&roberto stäng igen benzema med pique& vermaelen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-11-02 13:52
Angående matchen mot Real så vore det ingen big deal om vi förlorade. Vi är inte ens i vår toppform. Hade vi haft fullt lag så tror jag vi hade vunnit mot Real. Precis så som vi brukar göra. Senaste två säsongerna så har vi vunnit El Clasico 3 gånger av 4 i ligaspelet. 13/14 Barcelona 2-1 Real Madrid Real Madrid 3-4 Barcelona 14/15 Real Madrid 3-1 Barcelona Barcelona 2-1 Real Madrid
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-11-02 13:46
@neymar JR:

Nöstan Bra elva men är inte Mascherano ett måste mot Real då vi behöver en snabb spelare som gör grov jobb? Tom LE har sagt att det vore katastrof om Mascherano missade EL clasico men som tur blev inte han avstängd den matchen också. .. Byt ut Mascherano mot Vermalen så ser det bra ut
Barcelona Barcelonistas
2015-11-02 13:30
Xaviesta - en spelare som får starta både mot Roma och Atletico borta är i mina ögon inte en bänk spelare. Lucho valde tom att byta ut Rakitic mot Atletico medan Rafinha fick va kvar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 13:27
@Bentley King:


Nej, men Campins... Gumbau är ju redan en "självklarhet" i truppen...
Barcelona Bentley King
2015-11-02 13:16
@the cameroonians:


Det var Gumbau och inte Samper som tränade
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 13:13
Rafinha har förlängt sitt kontrakt till 2020 med en utköpsklausul på €75 miljoner!
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 13:12
Lucho kommer att genomföra träningspass alla dagar denna vecka förutom på onsdag när det är match. Idag tränade Campins, Aitor, Babunski och Palencia från B-laget med A-truppen. EDIT: Inte Samper. Tveksamt om detta kommer att innebära något för truppen mot BATE, men i mina ögon hade det varit ett bra tillfälle att testa Samper som pivote och vila Sergio. Men Mascheranos avstängning i ligan för väl att han mest troligt kommer ta den platsen istället.
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 13:04
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:


Ställa sig bakom laget?
Det var precis det han gjorde i våras när han valde att inte offentliggöra sin kampanj förrän säsongen var över. Hade han gjort det tidigare hade det kanske påverkat prestationerna på planen.

Springa runt och skrika?
Han har gett två intervjuer, en i CatRadio och en för en Monaco-baserad tidning. I det första var det som en uppföljning på generalförsamlingsmötet där Bartomeu återigen kastade skit på Laporta genom att hänvisa till de ihopkokade dåliga siffrorna 09/10. Som man bäddar får man ligga.

Ska man anklaga någon för att medlemmarna inte är enade så är det Bartomeu.

"man" måste förstå att Laporta varit föremål för den sittande ledningens trakasserier från 2008 och framåt där media ständigt och jämt svartmålat honom. Än idag är han ett villebråd trots att en domare arkiverat anklagelserna om att ha misskött ekonomin. Bartoemu använder det i sin propaganda. Återigen - som man bäddar får man ligga.

Laporta har aldrig huggit laget eller klubben i ryggen, däremot har han tydligt visat att det finns en opinion som Bartomeu & CO ska vara medvetna om. Alla är inte lika lättlurade som de Nuñistas som står bakom ledningen.

Detta är baksidan av att ha en medlemsägd/styrd(?) klubb. Det är sällan eller aldrig lugnt i båten. Men hellre det än att vara ägda av Qatar och säga adjö till all historia som byggt Barcelona till en av, om inte den mest, åtråvärda klubbarna att spela för. Om det inte vore för riktiga culers som Laporta så skulle vi förmodligen vara ett stort steg närmare en extern ägare.
Barcelona Liunil Masse
2015-11-02 12:49
Tror ett 4-4-2 som neymar JR skrev om kan bli rkt bra. Vi såg det i andra halvlek mot Getafe och det såg bra ut. Helt seriöst, stänger man Marcelo så är mycket vunnit. Han måste vara världens bästa ytterback när det kommer till det offensiva, sanslösa inlägg. Mer rädd för honom än någon annan i Real. Problemet i många möten mot Real är Marcelo på Alves kant, det är liksom för enkelt att såra oss på Alves kant. Därför hade ett 4-4-2 där Roberto ger understöd till Alves defensivt vara en bra idé.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-11-02 11:36
Ville bara tillägga att jag är verkligen emot att Laporta springer runt och skriker att Barca's ekonomi är åt helvete och att Neymar kanske måste säljas.

Älskar honom men du har förlorat valet och stod för dålig valkampanj. Ställ dig bakom laget stället. Hatar verkligen den smutsiga politikern i FC Barcelona.
Har någon av er hört såna uttalande från andra storlag som Bayen, R.Madrid, Psg o.s.v. Barca måste vara enda laget där medlemmarna lägger mer fokus på att hugga och slakta sitt eget lag stället att vara förenade mot alla yttre fiender utanför klubben.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-11-02 11:31
@neymar JR:


Det enda jobbiga är att ha Alves för att han tappar rätt många bollar nuförtiden.
Hur det än blir så är det bättre att Messi blir 100% frisk. Hoppas att han själv och Barca inte stressar fram rehaben. Låt det det ta sin tid.

Vill också att Vermaellen får spela men då måste Lucho ge honom de minuterna han behöver för att bli fit for fight. Hittills har han inte fått det.
Barcelona DM1982
2015-11-02 11:12
Leo's dad says he's recovering "according to the set timeline" but that no one knows if he'll make it to the Clásico https://t.co/Mh3vNUkoTP
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-11-02 10:59
Så vill jag ha laget mot real
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-11-02 10:58
Nej 4-4-2 skall spelas, om ni missade det så gick lucho över till det i andra halvlek mot Getafe Roberto-pique- vermaelen-Alba Alves- rakitic-busken-iniesta . Suarez-neymar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-11-02 10:56
Med tanke på just Sergi Robertos fina inlägg, vad skulle ni säga om att prova honom som högerytter istället för Munir/Sandro? Jag tror att han skulle klara av att göra ett riktigt bra jobb där ut samtidigt som han kan ta ett defensivt ansvar och kliva ner i banan och hjälpa till att bygga upp spelet vid behov.
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 10:18
Om Lucho lärt sig någonting av det som hänt under hösten så startar han med en extra mittfältare i stället för Munir/Sandro. Låter vi högerkanten vara lite fri finns möjlighet att locka upp Marcelo i banan och då kan exempelvis Roberto smyga ut i den ytan och slå ett par fina inlägg.

Sen kommer förmodligen mycket att hänga på i vilken grad Real kan och vill sätta press på vår backlinje. Får vi rulla boll som mot Atlético eller Getafe kommer vi att göra en bra match. Blir vi satta under press och måste förlita oss till att mittbackarna klarar uppspelen - ja då är det värre, särskilt om Mathieu startar.

Jag hoppas att Vermaelen får starta både mot BATE och Villarreal så att han och Piqué kan hitta tillbaka till ett bra samspel. Har dock en föraning om att Lucho kommer starta med Mascherano i el Clásico.

Men varför spekulera redan nu, det är 19 dagar kvar och mycket fotboll ska spelas innan dess. Den som överlever får se.
Barcelona Gabriel
2015-11-02 10:00
Tyvärr så stället jag mig bakom ledet att Barcelona utan Messi förmodligen inte har en någon chans att vinna mot Real Madrid, inte nödvändigtvis för att Barcelona i normala fall inte skulle kunna det utan mer för att Barcelona som lag anpassat sitt spel efter just Messi i så många år att hans alla arsenal behövs för att kunna få med sig en vinst mot de allra bästa lagen i världen. Nu är fotboll fortfarande fotboll och allt kan givetvis hända men det är knappast en lågoddsare att Barcelona inte vinner den matchen. I mina ögon gäller det nu att ta till sig den matchen på ett smart sätt och se till att vi gör allt i våran makt för att inte förlora den matchen utan att åtminstone få med oss ett kryss, i värsta fall inte förlora med för många bollar med tanke på att det kan komma att bli inbördes möten som avgör ligan i slutändan. Nu är jag väl medveten om att Barcelona inte är ett lag som går ut i sina matcher och satsar på något annat än en vinst, men det är får ses som ett speciellt fall. Real Madrid är tillsammans med oss och Bayern München världens bästa lag, och vi har själva sett hur spelet sett ut utan Messi efter hans skada så det gäller att vara både smarta och realistiska. Bortsett från att det givetvis är otroligt tråkigt att världens bästa spelare missar El Clasico så tycker åtminstone jag att det ska bli intressant att bedöma ett par saker utan Messi nu när det blir så. Hur kommer Neymar att kunna leverera i den här stora matchen utan Messi för första gången? Hur klarar Luis Enrique att lägga upp taktiken? Hur kommer Barcelona att klara sig som lag osv. Det är ett par frågor som all världens fotbollsintresserade personer alltid undrat under alla dessa år, nu får vi iaf svar på dem. Hur tråkigt och läskigt det än må vara är det också lite spännande, som en nervöst kittlande känsla. Framför allt är det skönt att man valt att ta det lugnt med Messis skada, det är det smartaste i längden. Det är inte värt att skynda hans rehabilitering i risk att han skadar sig på nytt. Vi minns alla hur det slutade sist han skadade sig, och det tog lång tid innan han blev sig själv igen. Låt Messi få ta den tid han behöver för att friskna till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-11-02 09:51
neymar JR

Bra poäng där som jag instämmer med. De är vana vid ett lag som styrs av Messi, men har inte mött oss utan honom där Neymar har friheten att leka av sig. Förhoppningsvis kan detta innebära en hel del öppningar.
Barcelona DM1982
2015-11-02 09:47
[QUOTE=enkos]Utan Messi är vi chanslösa mot Real på Bernabeu tyvärr.. Spelar inte Messi är det viktigt att spela smart och inte förlora för mycket.. eftersom det är inbördes som gäller vid lika poäng.. så förlora tex med 3-1 borta och vinna med 2-0 hemma är vi mästare vid lika poäng.. har en känsla att just det kommer att avgöra denna säsong... [/QUOTE] Självklart är inte Barcelona chanslösa utan Messi men det blir svårare. Allt kan hända.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-11-02 09:35
the cameroonians

Jag gillar att läkarna inte vill ge falska förhoppningar utan ger information först när man har något att ta i att lägga fram. I Real Madrid forumet så finns irritation när så många spelare påståtts vara klara för spel tidigare än deras kroppar tillåtit och de därför fått information i senare läge att spelare x och y blir borta ytterligare 2 veckor. Hellre leva i ovisshet än att räkna med att Messi ska spela för att sedan bli besviken när han inte är redo på matchdagen.
Barcelona neymar JR
2015-11-02 09:34
Amen snälla vi ska låta Messi bli frisk och inte riskera något alls. Det är absolut inte värt det, förlorar vi så förlorar vi. Hjärtat säger vinst och hjärnan säger kryss Folk glömmer att dom har benitez som tränare och Madrid kommer vara tillbakatryckta rejält Sen herregud vi har neymar, suarez, busken, rakitic/iniesta, Alba, bravo, ROBERTO. Samt så har vi överraskningsmomentet nu, Madrid känner bara till Barcelona med Messi och inte utan. Kommer förhoppningsvis bli en galen match
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-11-02 09:25
Utan Messi är vi chanslösa mot Real på Bernabeu tyvärr.. Spelar inte Messi är det viktigt att spela smart och inte förlora för mycket.. eftersom det är inbördes som gäller vid lika poäng.. så förlora tex med 3-1 borta och vinna med 2-0 hemma är vi mästare vid lika poäng.. har en känsla att just det kommer att avgöra denna säsong...
Barcelona the cameroonians
2015-11-02 09:15
Det är som vanligt blandad information i katalansk media angående Messi.

Sport skriver att han definitivt kommer missa el Clásico eftersom hans knä ännu inte klarar belastningen från löpträning och att han därmed ligger en vecka efter i rehab-planen.

MD skriver däremot att man kommer göra en utvärdering i morgon eller på onsdag för att se var argentinaren står och att det ff finns möjlighet.

Det som båda tabloiderna hur som helst är enade om är att såväl spelaren som klubb och tränare är överens om att inte hasta fram något. De har lärt sig från tidigare skador och inser att säsongen är lång och inte står och faller med en enstaka match i ligan. Läkarna är därför med all rätt konservativa i sin syn på saken och vill inte ge falska förhoppningar.
Barcelona Andresito
2015-11-02 08:52
Nu jublas det för fullt borta i Madrid efter att Sport skrivit att Messi missar El Clasico. Hoppas att det bara är en taktik för att lura Madrid-lägret för att sedan se en helt frisk Messi kliva in på Bernabeu och leda laget mot en ny manita.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jonis
2015-11-02 08:46
@Santiago Cazorla:
3:48 och 4:02, Messi-vibbar
Annons: