/spanien/barcelona/forum/2741.aspx/spanien/barcelona/forum/2741.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 11-9-10
2015-07-08 21:59
@barcastuff: Mascherano denies on Twitter reports about him considering to retire from international football after Copa America loss. [@mascherano]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-07-08 21:55
Synd att han gick ut och dementerade just dom uppgifterna ---------------- Tydligen så har en häxjakt efter Messi dragit igång i Argentina och dom skyller finalförlusten på Messi. Till viss del förstår jag dom, Messi borde gå själv och skit i lagkamraterna så hade det gått bättre..... Hur kul kan det vara för han att spela inför en sådan idiotisk publik. Katalonien blir självständigt och Messi leder Katalonien till VM/EM det ni ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2015-07-08 21:43
Macherano har bestämt sig att lägga ner sin landslags karriär
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-07-08 21:41
Vad betyder "penyas"? Är det inofficiella medlemmar? Tack på förhand!
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2015-07-08 21:28
It’s confirmed that Aleix Vidal and Arda Turan will stay at Barcelona, they can play friendlies and train normally until the embargo ends.

Verkar som att Vidal och Arda kan spela under försäsongen. Träningsmatcherna kan dem spela.
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-08 19:12
11-9-10

vinner benedito så kmr d kännas som cl seger för mig haha
Barcelona 11-9-10
2015-07-08 18:13
Eh jag drar till med skrällen benedito kommer gå segrande när det väl gäller i valet. Tror att fansen därnere är lika trötta på denna dokusåpa som vi Vinner benedito så bjuder jag alla här inne på en barrunda
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-07-08 18:00
Inte för att jag är hoppfull men betyder dessa 9000 underskrifter verkligen så mycket? Eller visar det att det är ''avgjort''? Jag tror inte det. Att Laporta ''bara'' fick 4000 underskrifter betyder inte att dubbelt så många föredrar Bartomeu. Jag tror helt enkelt att Laporta bara ville nå 2543-spärren och börja sin kampanj. Medans Bartomeu var slugare och satsade hårdare på att få ännu fler röster så att det skulle se ''snyggt'' och ''tryggt'' ut, en taktik alltså. Jag läste nånstans här inne att Bartomeu sitter på ett register där han kan se vilka som har röstat på han/Rosell tidigare (jag tror det var det, nåt åt det hållet i alla fall) så han har ju haft ett rejält försprång, inte första gången heller. Frågan är inte om alla Bartomeus taktik och kampanjer är på klubbens bekostnad medans övriga får betala ur sin egen ficka. Som sagt, dessa underskrifter behöver inte betyda så mycket, tror jag utan Bartomeu satsade hårdare på just den biten.
Barcelona LennyRomario
2015-07-08 17:26
@Junta Dimision:

Mou var en av kanditaterna till jobbet, och hade en presentation som Barca blev imponerade av.

Men Barca ville inte att Mou skulle fortsätta att uttala sig så mycket i pressen, det är inte Barcas stil. Mou menade att det är så han leder sina lag, det tänkte han inte ändra på. Det är en viktigt del i hans strategi.

Någonstans där i krokarna var Cruyff ute och åt med Pep och meddelade sedan Laporta att Pep är redo. "He sees football with total clarity".

Barca valde bort Mou och tog Pep.

Källa? Minns fan inte vilken bok. Tror det var Graham Hunters "the making of the greatest team in the world".
Barcelona Castefa
2015-07-08 17:22
@Diar Shekha
Jag vet inte exakt vad han menade, men jag tror han ville säga Bartomeu jobbade med penyas för att samla underskrifter. Men det är ju bara medlemmar som får skriva under, så det gör ju inte underskrifterna ogiltiga.
Däremot kan man kanske säga han nådde fler medlemmar på det här viset och att han därför fick fler underskrifter (dvs. det behöver inte vara en reflektion över hur medlemmarna i stort kommer rösta). Fördelen Bartomeu har om han nu har många Penyas bakom sig, vilket jag inte är säker på i det stora hela, är ju att i sådana här val med lågt valdeltagande handlar det ju mycket om att engagera folk så de går och röstar.

Men en Penya kan inte rösta, bara medlemmar.
Barcelona ( Xaviesta )
2015-07-08 17:20
Kröjf Då kan man ju fråga sig följande: vad är vitsen med att vara i ett forum om man inte vill backa upp sina argument? Vill man bara föra en monolog istället för en dialog (som sig bör i ett forum) så finns twitter att tillgå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SOMISEREM1899
2015-07-08 17:20
Junta Dimision

Självklart hade Rosell lämnat ledningen då, my bad. Har dock läst att Rosell enligt Cruyff ville ha Mourinho, sen vet man ju aldrig om det stämmer. Txiki, Cruyff och Yuste var dock alla väldigt inbitna på valet av Guardiola efter Rijkaard lämnade. Även Laporta säger ju sig ha tyckt att beslutet att anställa Pep var väldigt enkelt, men hur diskussionerna egentligen lät lär man ju aldrig få reda på.
Barcelona Junta Dimision
2015-07-08 17:03
@SOMISEREM1899:
Rosell var inte i klubben 2008, Laporta apporachade Mourinho men Cruyff tyckte att Laporta skulle anställa Pep istället vilket han till slut gjorde. Rosell ville dock sparka Rijkaard och anställa Scolari vid 2003.
Barcelona DM1982
2015-07-08 16:59
Real Madrid & Porto have closed the agreement for the transfer of Iker Casillas, official announcement could be in the coming hours. [Marca]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SOMISEREM1899
2015-07-08 16:59
11-9-10

Det var Rosell som ville ha Mourinho 2008, inte Laporta.
Barcelona 11-9-10
2015-07-08 16:50
Liunil masse Hoppas att du vet att laporta ville ha Mourinho istället för Pep?! För antar att du ger lika mycket cred till laporta för trippeln som barto fanskara ger honom :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2015-07-08 16:37
Är det någon här som har lite koll på hur våra val brukar gå till på ett ungefär?

Nu när Bartomeu fick dubbelt så många signaturer jämf med Laporta, lär det ungefär sluta på samma sätt på valdagen dvs att Bartomeu vinner stort eller är det helt andra förutsättningar? För tittar man endast på signaturerna verkar allt vara dukat för Bartomeu. Sen av de som sympatiserar mest med Barto är det folk över 50 och pensionärer. Frågan är om vi har för få ungdomar som är socis eller är de helt enkelt för lata för att gå och rösta?

Så här sa Freixa här om dageb:

Freixa: "If Bartomeu didn't have signatures from the Penya members, he would be on par with the other candidates at best."

Freixa: "Everyone knows it's Penya signatures. And they can't vote for him in the actual elections."

Menar Freixa att de som signerade för Barto ej kan rösta på honom på valdagen? Låter lite galet.
Barcelona Kröjf
2015-07-08 16:29
Papillon replikerade The camerooninas, med bl a följande invändning: "Jag behöver inte backa upp mina inlägg med argument varken för dig eller någon annan". Det var ju också ett argument.
Barcelona Liunil Masse
2015-07-08 16:28
Rätt roligt, Bartomeu ville fortsätta med Tata Martino men Zubi valde Lucho som tränare. Nu är det Lucho som vunnit oss trippeln vilket kommer göra att Bartomeu kommer vinna valet. Alltså en tränare som han själv inte ville ha gör att han kommer fortsätta vara president för Barca. Snacka om att glida på ett bananskal trots att man är efterbliven, fullständigt oförtjänt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messi är fotbollsgudens son
2015-07-08 16:09
Att inte sälja Bale för 1,3 miljarder är konstigt med den ekonomi Real har.

Om de säljer Ramos är frågan vem som ska dra på sig mest utvisningar för Real. Det är en stark back men han gör för många fula saker.
Arda Turanismo
2015-07-08 15:18
Ardas citat via intervju med fcbarcelona.com


"Messi is the best of all time. I've said it before in many interviews. It's an honour to wear the same shirt and play with him"

"Joining FC Barcelona means... a lot: my dream, the reward for the hard work and the climax of my career. It means everything."

"I'm ready for the challenge to play at Barça. I believe in myself and in my teammates. I'm sure they'll help me to adapt"

"I like the way of playing of Barça and Luis Enrique. I'll give my all to adapt to the system and to improve every day."'

"My goal was to play here, beause my philosophy is also to never surrender, to keep believing, and to fight until the end."

"Youth idol? Mine was Maradona, but of the current players, it's Iniesta."

"Scoring? I don't have individual goals, but with these teammates and this system, I'm sure I'll be able to score more."

"I love Barcelona. I was born in Istanbul, near the sea. And now I'll feel the same when waking up every morning near the sea."

"I know some of my new teammates? I'd say Ivan Rakitic. We use to talk after the games."
Barcelona lapulgatomica
2015-07-08 14:29
För er som trots alla argument fortfarande förespråkar Bartomeu så har jag ett råd: googla "Grup 14 Fourteen to zero". Läs alla fem delar och ni lär få er en rejäl tankeställare. Den som efter att ha tagit sig igenom de fem artiklarna fortfarande förespråkar firma Bartomeu/Rosell har jag inte en smula hopp kvar om. Moraliskt felaktiga beslut, demokrati, bedrägeri, och framförallt, det allra värsta, svek mot medmänniskor. Det är vad man får om man hoppar på Bartomeus tåg. Snälla ni, vänta ett litet tag till på perrongen och välj Laportas eller Beneditos segertåg. Vill rikta ett tack mot Kröjf, cameroonians, Gabriel och alla ni andra som trots personliga påhopp orkar sprida eran kunskap om dessa ämnen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-07-08 14:22
Papillon Folk blir inte frustrerade på dig pga att du gärna ser barto vinna. Det snarare så att du försöker idiotförklara folk som klankar ner på honom för att sedan inte ens försöka backa upp ditt val av president. När du inte gör det så blir det lätt att tolka dina inlägg som ett personligt påhopp. Som sagt, det är ingen som blir arg på dig för att du föredrar barto, alla har rätt till sin egen åsikt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-07-08 14:09
Castefa

Det verkar som det krävs en längre tids distanserat förhållningssätt ("break"), i total frånvaro av personliga vendettor under nutid, för att klarsynta tankegångar och slutsatser ska få en ärlig chans i sammanhanget.
Barcelona 11-9-10
2015-07-08 13:13
Börja va aktiv här! Om inte folk fick en klarare syn över det hela nu så vette fan när
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Castefa
2015-07-08 13:06
Har inte skrivit här på många år, men har följt debatten en tid. Det klart det är polariserat, men vad som jag tycker man glömmer är hur impopulär Laporta var på slutet (och fortfarande är). Många frågar sig hur Bartomeu överhuvud taget har en chans... men de flesta av hans röster kommer att komma från "anti Laporta" (på samma sätt som Laporta röster kommer från anti Barto/Rosell). Skulle allra helst se en tredje kandidat, men det verkar inte som att de kommer få chansen. I grund och botten är Laporta en poliker och som de flesta politiker har han en egen agenda. Medlemmarna har en lång tradition i att inte vilja "utnyttjas" i andras syfte och samt en generell misstro mot politiska agendor. -Även om man gillar Unicef, så gillar man inte att Laporta säger att det är därför vi är mer än en klubb(som min svärfar säger, vi var mer än en klubb långt innan Laporta var född). -Självklart är man stolt över La Masia och vill se egna talanger, men att Laporta gör politik av det går inte heller hem. Under hans tid ramlade B-laget ner till 4de division, när han kom köptes ett helt lag. Galaticos som Henry, Zlatan (och även Villa) köptes framför egna talanger. Cesc, Pique, Alba lämnade under hans tid. Lika lite som det anses att det är Barto's förtjänst att vi vann trippeln anses det Laporta förtjänst att vi fick fram en fantastisk generation. Den stora fördelen för Laporta, är att han är mer kompetent. Ingen tror att han var "renare"men att han helt enkelt är bättre på att försvara sig och klubben mot diverse anklagelser. Det gillas också hans temprement och de flesta vill nog se honom gå till UEFA om de vågar ha kvar anmälan om självständighets flaggor från finalen. Men tillsist inget är avgjort. 9000 namnunderskrifterna är bara "16%" i förra valet. Det kan svänga fort.
Barcelona A good coach is everything!
2015-07-08 12:53
the camerooonians /// Du ska ingenstans!! Tänk på alla oss som vill ha ditt stöd i dem tuffa stunderna. Skulle inte förvåna mig om Barto har fler smutsiga ess i rockärmen ! Du är långt från bitter min vän. Ta dig i kragen och va kvar. Lita på mig vi är många som är förvånade och chockade över hur utgången lär bli. Men hoppet är det sista som lämnar än !!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2015-07-08 12:46
Yaoo lägg ner denna diskusssion nu tack! Någon här föredrar Bartemeu ok fine. Jag föredrar min 14 åriga kusin framför Bartemeu men det är min åsikt, och det är hens åsikt.. Visst kan man diskutera om saker men när det inte leder någon vart så bör man lägga ner det! Det börjar spåra ur en aning. Ingen här kan påverka valet punkt slut..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2015-07-08 12:37
the cameroonians

Vad förväntar du dig för svar från mig när du kallar mig för troll? Varsågod, jag bjuder på den...

Jag behöver inte backa upp mina inlägg med argument varken för dig eller någon annan. Jag föredrar Bartomeu (eller någon annan vettig person) framför Laporta och om du vill tro att det har att göra med trippeln, varsågod...

Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona LennyRomario
2015-07-08 12:35
My bad
Annons: