/spanien/barcelona/forum/2736.aspx/spanien/barcelona/forum/2736.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Heisenberg
2015-06-03 22:17
Figo demonstrerar återigen vilken fingertoppskänsla han besitter....
Barcelona 11-9-10
2015-06-03 22:12
Vilket jävla hån mot våran klubb ifall Judas får ha på sig tröjan Hoppas Juventus legendarer bryter benen på honom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2015-06-03 21:57
Vad i helvete är det jag läser, ska F*go få ta på sig den Blåröda tröjan igen?? Nä nu jävlar!
Barcelona Xavi 6 // Visca Barca
2015-06-03 21:57
Figo will wear the Blaugrana shirt again in a UEFA friendly. A bloody disgrace and the club should openly oppose it.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi 6 // Visca Barca
2015-06-03 21:53
[QUOTE=Liunil Masse]#NoAFigoEnBerlin, varför är detta en liten trend nu på Twitter? Vem fan bjöd in honom? [/QUOTE] Har för mig att han kommer lira en JuveFCB legendarers match eller nåt..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-06-03 21:47
#NoAFigoEnBerlin, varför är detta en liten trend nu på Twitter? Vem fan bjöd in honom?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
2015-06-03 21:46
Från Juventus forum:

"Chiellini dras med muskelproblem innan finalen. Var tydligen tvungen att avbryta dagens träning. Mardröm."
Barcelona Nemesis 10
2015-06-03 21:45
LeoMessi Haha det var dagens! Jag undrar hur han orkar med allt, trots hans 2 andra jobb så har hur mycket energi som helst på planen. Han är ett odjur helt enkelt ;)
Barcelona LeoMessi
2015-06-03 21:28
Suarez lever värsta trippellivet tydligen! Sjukt mäktigt av honom att hinna med allt :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2015-06-03 20:25
@Davids3:


Äh, lika bra att han gör det.. han eldar då på hatet mot ledningen, vilket minskar deras chanser att vinna valet
Barcelona Mido
2015-06-03 20:23
[QUOTE=CuleAK]Vad var det för event idag där spelarna taggade Xavi, och skulle någon kunna länka ett klipp. [/QUOTE]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CuleAK
2015-06-03 19:33
Vad var det för event idag där spelarna taggade Xavi, och skulle någon kunna länka ett klipp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bàckis - adoradors de Rivaldo
2015-06-03 19:24
Davids3 Eller så ser man det som att han också sätter press på nuvarande styrelse, och det är ju gratis propaganda för att medlemmar inte skall skall rösta på Bartomeu i sommar :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mdawg
2015-06-03 19:20
Lite insiderinfo angående Juventus inför lördagens final...

Chiellini dras med muskelproblem innan finalen. Var tydligen tvungen att avbryta dagens träning.

Men det råder en optimism i Juventus-lägret att Barzagli ska hinna återhämta sig fullt till på lördag. Han har tydligen varit långtidsskadad, men anses som ett bra mittbacksalternativ, faktiskt deras starkaste mittback enligt vissa av supportrarna. Däremot har han som sagt varit borta länge och missat de stora matcherna, och inte lika samspelt med den andra mittbacken "Bonny". Han har dessutom slutfört hela träningen idag, se länk:
http://www.juventus.com/juve/en/news/3june2015_training

Enligt Sky är det tydligen större chans att Barzagli spelar än Chiellini.
Barcelona Davids3
2015-06-03 19:05
Neymar: "Om jag var presidenten hade jag förlängt med Alves" Är det bara jag som stör mig på sådana saker? Neymar har rätt att tycka och så, men varför göra det till medierna, det är inte hans ansvar att förlänga med spelare. I just detta fall så håller nog alla med Neymar, vi vill ha en förlängning med Alves. Men nästa kan det handla om en spelare som vi behöver bli av med, och så kommer någon annan och "stöttar" honom. Typiskt "sätta näsan i blöt"-beteende. Skapar rubriker i onödan. Vad händer om vi inte förlänger med Alves? då kommer det stå nästa dag "Neymar är ej överens med klubbens styrelse" osv.. Äh, ska inte göra ett fjäder till en kyckling. Men sådana grejer är typiskt Neymar.
Barcelona Junta Dimision
2015-06-03 19:00
@Gabriel:
Jag vågar dock säga att Gundogan besitter högst högstanivå av dessa fyra, men kanske inte potentialen att ha den högsta högstanivån, där anser jag att Verratti är nummer 1 av dessa. Även om han inte är på samma tekniska nivå som dessa så finns det andra egenskaper han behärskar bättre.
Barcelona Suarez9
2015-06-03 18:47
Tycker vi endast behöver en mittfältare då vi redan har en iniesta som kan spela på kanten. Ja han är inte lika teknisk och ja han är inte bäst där men fortfarande bättre än pedro. Samtidigt tycker jag att det hade varit bra att ha Adama och ev deolou (stavning) som truppspelare. Glöm inte av alla dessa tre hatar att bytas ut de vill spela varje match.
Barcelona Gabriel
2015-06-03 18:42
LAM Jag är inte helt emot en värvning av Gundogan, skulle han komma så skulle jag välkomna honom med öppna armar men jag anser fortfarande inte att han är på samma tekniska nivå som exempelvis Coutinho, Verratti eller Thiago.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-06-03 18:10
Gabriel

Vi har tydligt olika åsikter om Gundogan. Enligt mig är det en klasspelare som verkligen skulle förstärka vårt lag. Den spelare på högsta nivån som liknar Xavi mest, sett till fysik/kroppsbyggnad, spelintelligens, rörelsemönster, passningsspel etc. Gundogan är väl lite mer åt Iniesta-hållet i det avseendet att han kan driva upp med bollen och ta sig förbi spelare, och med detta i åtanke tror jag han skulle komplettera Rakitic på ett utmärkt sätt. Frågetecken för fysiken efter skadeproblemen, men han är ung och jag tror inte det är något som inte går att jobba på.

Coutinho skulle vara en direkt ersättare till Iniesta med tanke på deras likheter i spelstil. Thiago, Verratti och Gundogan har mer gemensamt med Xavi. Däremot tycker jag inte man ska lägga för stor vikt i vem som liknar vem med tanke på Rakitics mångsidighet och våra olika sätt att spela fotboll på. Får man in någon av de nämnda spelarna hade man kunnat få in dem i startelvan och fått det att fungera. Gundogan är den som är tillgänglig för ett rimligt pris och därför ser jag det som smart att gå efter honom.

Jag tycker en mittfältare blir alldeles lagom i och med att vi redan har en presterande och förhoppningsvis till nästa säsong ännu bättre Rakitic, Iniesta och Rafinha på uppgång. Vi har två "säkra" kort i Busquets och Rakitic som med största sannolikhet kommer att fortsätta leverera till nästa säsong. Det finns helt klart fog för att sätta ett frågetecken över Iniestas säsong, men det är trots allt en spelare med hög lägstanivå som besitter egenskaper ingen annan har. Rafinha får förhoppningsvis ännu mer speltid och kan i och med det fortsätta utvecklas. Att köpa in två mittfältare och därmed ha fem väldigt duktiga mittfältare skulle innebära att minst två av dem får mindre speltid än de bör ha, något som i mina ögon bara hade skapat problem snarare än hjälpt oss. Får man in Gundogan har man ersatt spelartypen Xavi. Man kan då välja att rotera mellan honom och Iniesta beroende på form och matchbild där Rakitic har lätt för att anpassa sig till olika roller. Jag tror det kan fungera bra, det är bra spelare samtidigt som alla kommer bli nöjda. Iniesta behöver inte spela alla matcher längre, Rakitic klagar inte och Gundogan kommer förmodligen bara vara glad över att vara i Barcelona. Han nöjer sig nog med ett rotationssystem även om han självklart inte vill bli bänkad för många matcher i följd.

Ett sista ord angående Iniesta. Jag håller med dig om att han har underpresterat men vi bör vänta och se innan vi dömer ut honom helt. Det är ganska tydligt att han haft svårigheter att anpassa sig till en ny mittfältsroll och det betyder att det inte är något som inte går att fixa. Jag är övertygad om att Lucho trots den framgångsrika säsonger ser problemen med Iniesta och försöker rätta till det. Jag tror han kan komma tillbaka starkt till nästa säsong, han är trots allt bara 31 år och fysiskt sett har han helt klart ett par fina år kvar i kroppen.
Barcelona Chrisicito
2015-06-03 17:32
Gabriel

Varför Benatia gick för det priset han gjorde till Bayern skulle jag tro kan haft att göra med detta i länktipset. För så bra som han presterade och sen sälja honom för under 30 m euro(som jag tror de gjorde) är jag tveksam till att de skulle göra om allt vore frid och fröjd. Minns inte om Bayern värvade Benatia efter eller före våra MB värvningar, så kanske kan det vara så att Roma ville ha högre pris för honom, och att Barca (om de ens var ute efter honom) då gick för andra spelare.

När vi pratar om Thiago, undra om han inte hellre skulle vara i Barca nu. Xavi lämnar(visst vi har Rakitic nu oxå) och lillbrorsan Rafinha i klubben också, och vi är CL finalister. Visst han lär ju ha fått högre lön i Bayern än han hade i Barca antar jag, men frågan är om han hade fått chansen att fått göra det ogjort (flytten från Barca) om han gjort det då?!
Barcelona Vampíro
2015-06-03 17:27
Nej det är inte mitt argument. Jag tycker bara inte man ska strunta i att förstärka laget för att det finns nån yngling i B-laget som kanske blir bra. Håller de nivån för Barça så får de chansen men att gambla med att inte värva spelare i hopp om att nån ska utvecklas är naivt. Det är mitt argument. Kanske blir tydligare när jag skriver det igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi
2015-06-03 17:21
@Vampíro:

Endast på grund av vår senaste historia av spelare som inte lyckades ta det enorma klivet från B-laget till A-laget så skall vi inte ge chansen till ytterligare spelare? Är det ditt argument?
Ingen här hävdar att spelare som adama och halilovic kommer att få en fast plats i A-laget, utan sådana spelare måste få förtroendet genom att först befinna sig i en rotationsroll, precis som Xavi var i hans tidiga dagar.
Faktumet som många förmodligen glömmer är att vi inte får värva inom sex månader, en period som man kan ge spelmöjlighet till dessa spelare som har potential.
Barcelona Gabriel
2015-06-03 17:13
ALERT!

Chellini var idag tvungen att avbryta träningen pga muskelproblem. Det har ännu inte framkommit om man valde att avbryta träningen pga en skada eller bara pga säkerhetsåtgärder. Juventus har också Barzagli skadad och seriöst tveksam till spel.
Barcelona Cule4life
2015-06-03 17:07
Det är en stor sorg att Barca inte får värva, medan dom andra lagen får vässa sk elvor så får vi köra på med samma om ändå har varit förträfflig, så måste ändå Barca storhandla.

Veratti, Rues, Hummels hade jag varit toknöjd med.
Barcelona Vampíro
2015-06-03 17:03
Har aldrig förstått när folk skriver om Denis Suarez och Halilovic som spelare för A-laget redan nu. Är det en sak man borde ha lärt sig så är det att det knappast är så enkelt. När var det sist nån kom upp och lyckades leverera? Kolla bara på senaste gänget med Bartra, Montoya, Muniesa, Dos Santos, Roberto med flera. Vissa är duktiga men håller absolut inte för att spela i Barcelona varje vecka. Jag köper inte alls resonemanget att inte förstärka positioner bara för att man har en yngling som kanske, förhoppningsvis kan bli bra i framtiden, eventuellt. Är kidsen tillräckligt bra så får de chansen. Titta på Pedro och Busquets, de var bra trots att konkurrensen var mördande och de lyckades ändå ta plats. Det var ett bra tag sen någon från La Masia kom upp och verkligen visade klass så man bör vara försiktig med att skräddarsy tröjor åt framtida spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2015-06-03 17:02
Eftersom absolut INGEN bett mig att förtydliga mina resonemang kring guldbollen är det väl ytterst lämpligt att jag gör det. Hur kan man (läs Ronaldo) vinna guldbollen utan att vinna en titel, undrade någon. Det är inte alls särskilt märkligt. Är man den bästa spelaren i världen så är man. Oavsett vad man vunnit eller inte vunnit. Det betyder inte att jag menar att Ronaldo var det. Men på samma sätt som jag tycker att Messi är världens genom tiderna bästa spelare utan att ha vunnit ett VM, tycker jag att man ska ha möjligheten att bli årets bästa spelare utan att ha vunnit en endaste titel. Jag menar, vaknar Douglas till liv nästa år och sprutar in 52 assist och 17 mål från högerbacken och framstår som Roberto Carlos och Cafus kärleksbarn, ja då ska han fan ha guldbollen även om Barca inte vinner någon titel. Någon undrade varför FIFA förlängde röstningen, om det inte var för att det var en komplott? Ja, att de förlängde röstningen för att fler skulle rösta på Ronaldo tror jag absolut stämmer. Att förlänga en röstperiod är ju såklart tramsigt och löjligt. Att göra det EFTER att Ronaldo öst in massa mål på Sverige är såklart ännu tramsigare. Men om man ska vara ärlig så delas ju guldbollen ut per kalenderår, inte säsong. Så att inte ha med avgörande VM-kvalmatch/er innan rösterna läggs var ju idiotiskt ifrån början. Ett annat problem är just att guldbollen delas ut årsvis, vilket jag tror gör att början på en säsong (Augusti - November) gör större avtryck än vad man uträttade i slutet på förra säsongen. Människor glömmer. Många, men inte tillräckligt många, menade ju att Sneijder skulle ha fått guldbollen efter VM 2010 (inte jag), men han kom bara fyra. Det största problemet med guldbollen nu är att rösterna ofta är mer pinsamma än grannröstandet i eurovision. Messi röstar inte på Ronaldo bland de tre, och Ronaldo röstar inte på Messi. Kompany röstar på Courtois, Godin på Diego Costa, Lloris på Benzema. Ja,löjligt helt enkelt. Som skolvalet i sexan, fast utan aromen av luktsudd. Angående att jag tycker man ska skruva ned konspirationsteorierna eftersom Messi vann VM:s guldboll så står jag för det fullt ut. Messi var inte i närheten av den klass han håller denna säsong, då är han ju odiskutabel etta. Jag tycker personligen att både Neuer, James och Mascherano var klart mer välförtjänta av den utmärkelsen. Att kasta skit på Ronaldo och babbla om penaldo, frisyrer och egoism är så enkelt att man just av den anledningen borde hålla sig ifrån det. Det finns ingen anledning att förminska Ronaldo, Messi är inte behov av det. Han kommer att bli ihågkommen som nummer ett ändå.
Barcelona Erik Satie
2015-06-03 16:57
@AndreD:

Jaså, nu hittade jag den. Ful layout likväl.
Barcelona Gabriel
2015-06-03 16:54
L.A.M nr 10 Gundogan är inte en spelare jag vill se hos oss, tycker att han är överskattad dessutom vet man inte heller riktigt vart man har honom efter alla hans skador. Han är en duktig mittfältare men inte på Thiago eller Verrattis nivå, då tänker jag främst på tekniken vad gäller att trassla sig ur trånga situationer och ska vi ersätta Xavi så ska det vara en spelare som har en gudabenådad teknik på små ytor. Det har inte Gubdogan, däremot är en en väldigt duktig passningsspelare som även jobbar hårt. Men jag säger tack men nej tack till honom, jag eftersträvar mittfältare som har det där "lilla extra", något jag absolut inte ser i Gundogan men som däremot samtliga av Thiago, Verratti och Coutinho besitter. Sen kan jag förstå ditt argument att 2 st känns "overkill" men jag håller inte riktigt med. Xavi försvinner och vi behöver alltså ersätta honom med någon. Men nu kommer jag till en fråga, hade vi inte velat köpa en mittfältare även om Xavi bestämde sig för att förnya sitt kontrakt med oss? Jag tycker vi behöver 2 mittfältare till av hög klass, inte bara för att säkra oss i nuet utan även till framtiden. Iniesta är faktiskt 31 år gammal och är knappast purung längre, varför ska vi vänta ännu längre med att köpa in klass mittfältare? Risken är då att Chelsea, PSG, Bayern München eller Real Madrid köper till sig dem, sen står vi där och undrar vem vi ska köpa när dagen kommer där Iniestas all fotboll är slut. Det är ingen risk jag känner att jag är villig att ta. Vi har spelat med samma mittfält sen 2008, bortsett från i år där Rakitic tog Xavis position. Denna säsongen var det första steget till det nya generationsskiftet, men generationsskiftet är långt ifrån genomfört till hundra procent om man frågar mig. Visst, vi har köpt in 2 nya målvakter som håller en grym nivå för att ersätta Valdes med och vi köpte in Rakitic för att ersätta Xavi, dessa 2 positioner är egentligen de enda som kan räknas in som "rena byten" i generationsväxlingen, för när det kommer till anfallspositionerna har Barcelona alltid varit en klubb som siktar på att köpa upp de bästa spelarna så där är byten mellan nya spelare mycket mer av en frekvent sak. Min poäng är att Iniesta behövs också bytas ut förr eller senare. Ska jag vara helt ärlig så anser jag att Iniesta har underpresterat den här säsongen, men vi culés väljer att gulla med honom väldigt mycket för att det just är Iniesta och han har en speciell plats i våra hjärtan. Sen är säkerligen en annan stor anledning till varför Iniesta undkommer så mycket kritik den här säsongen det faktum att laget trots allt gått så bra mot våren och vi redan vunnit 2 titlar och har chans på trippeln om några dagar, men det hade varit intressant att se hur kritiken mot Iniesta från culé-håll hade sett ut om laget inte hade gått som på en räls. Min gissning är att han hade varit en av de som man valt att kritisera allra mest isåfall, just eftersom Iniesta kanske varit den av alla våra 11 ordinarie spelare i startelvan som levererat sämst. Nu anser jag ändå att Iniesta fyller en viktig roll med bara hans blotta närvaro och att han ändå är viktig på flera sätt. När man genomgår en generationsväxling och bänkar en spelare som exempelvis Xavi som varit ordinarie i Barcelona av det jag kan minnas sen 2002 så är det mycket som känns annorlunda för spelarna på planen, då kan det ha varit bra att ha en annan trotjänare på mittfältet som funnits med en längre tid och vet vad det innebär att spela på Barcelonas mittfält. Men när vi pratar om rena prestationer och vad Iniesta levererat på plan så har det funnits mycket att önska från hans sida. Han hade en kort period under kvartsfinalerna mot PSG och kort därefter där han såg ut som sitt gamla jag men kort och gott så har det här varit långt ifrån Iniestas bästa säsong. Nu väljer jag ändå att tro att Iniesta inte är helt slut som fotbollsspelare, vi kan säkert få ut minst 2 bra till säsonger av honom, men hans prestationer den här säsongen samt hans nu, 31-åriga ålder har gjort att jag anser att man på allvar borde tänka på att köpa in 2 bra mittfältare och inte bara 1. Det är så jag väljer att se på saken. Men respekterar de som tycker annorlunda.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-06-03 16:46
L.A.M Nr 10

Jag håller med dig om att 2 nya mittfältare är alldeles för mycket. Då har vi Rakitic, Iniesta och Rafinha på mitten. Kommer 2 nya mittfältare så kommer vi ha 5 spelare på 2 positioner, inte alls optimalt. Lägg till Halilovic och Samper (kanske Denis Suarez, beror på om Sevilla köper honom vilket jag läste att dom hade gjort). Nej det är alldeles för mycket. Jag vill precis som du ha hit Gundogan då det där är en mycket komplett spelare, han är hälften Xavi och hälften Iniesta. Kan kontrollera tempot (inte så bra som Xavi naturligtvis) och kan ta sig förbi 2-3 spelare med en enormt fin teknik.

Sen så verkar han vara ödmjuk också. Han är även van vid ett högt presspel och hög intensitet efter sin tid i Dortmund. Det där är en perfekt spelare i mina ögon. Angående anfallet så håller jag också med dig, det är väldigt svårt att hitta anfallare som kommer acceptera, som du säger, hundraprocentig bänkplats när Ney, Leo och Suarez knappt vägrar att rotera. Dom vill spela hela tiden och vi har sett hur det kan gå när nån av dom blir utbytta. Någon nämnde Deuloefu och Adama men jag personligen tror inte på nån av dom, framförallt den förstnämnda så det där är en klurig fråga. Tror att en spelare som är runt 30 skulle acceptera en bänkplats mer än en ung spelare så det är kanske bättre att kolla åt det hållet. Annars är Halilovic också ett namn för anfallet då jag inte riktigt ser honom som en mittfältare. Man kan inte gå in i en säsong för att hoppas att ingen blir skadad utan man måste vara förberedd på allting.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-06-03 16:27
Gabriel

Två mittfältare känns lite overkill. Hade någon av Coutinho, Thiago eller Verratti kommit hade jag blivit överlycklig men man får inte glömma att vi faktiskt haft ett välfungerande mittfält den här säsongen. Det är Xavi som behöver ersättas, men annars har vi en del talanger på våg underifrån. Gundogan hade varit ett fint tillskott i januari, riktigt fin lirare.

Angående anfallet är det väl en av få, om inte den enda, nackdelen med MSN. Svårt att få någon av dem att gå med på ett rotationsystem och svårt att få in en duktig anfallare som accepterar en hundraprocentig bänkplats, där han i praktiken får sitta och hoppas på att någon blir skadad. Men sen är det ju som du säger, efter Suárez frånvaro de första två månadena har vi haft extrem tur med skador och avstängningar på anfallstrio och man behöver någon som kan axla åtminstone en del av ansvaret vid behov. Man kan också välja att spela med fyra mittfältare och två anfallare. Nu finns ju inte Xavi tillgänglig nästa säsong men i år hade Rakitic kunnat utgå från höger, Iniesta till vänster med Xavi och Sergio som centrala balansspelare. Jag tror även en sådan formation hade fungerat bra.
Annons: