/spanien/barcelona/forum/2704.aspx/spanien/barcelona/forum/2704.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Junta Dimision
2015-05-16 12:26
@Barca4life98:

30-mantruppen har släppts för samtliga nationer.
Barcelona the cameroonians
2015-05-16 12:15
Faus har tydligen lärt sig en läxa efter att Messi under 2013? sa att "han har ingen aning om hur fotbollsvärlden fungerar" och "världens bästa klubb förtjänar världens bästa ledning".
Det var ju i samband med att Faus gick ut officiellt och ifrågasatte varför Messis kontrakt justerades varje år.

Självklart gäller samma sak för fotbollsspelare som för andra löntagare, man tittar på vad andra tjänar och vill ha lika mycket.
Det kommer inte att bli lättare när PL får ett ännu mer lukrativt TV-avtal och drar in betydligt mer lönsamma tröjreklamsdealar. Mycket av de pengarna kommer ju gå direkt in i löneutbetalningar och transfers, såsom det alltid gjort.
Snart tjänar en average speare i England lika mycket som en startspelare i Barcelona.

Så vad är då viktigt för Barcelona att göra för att hänga med i svängarna?

1. Höja intäkterna. Något den sittande ledningen inte på något sätt lyckats lika bra med som Laporta gjorde - trots tröjreklamen. Många klubbar som gått om Barcelona de senaste åren gällande detta. Tar man bort tröjreklamen har vi till och med en negativ utveckling på intäktssidan.

2. Fortsätta utveckla klubbens identitet, värderingar och kopplingen till den vackra fotbollen för att kunna locka med andra faktorer än bara lön.

3. Ta hand om akademin och se till att inte lägga en massa onödiga pengar på övervärderade legoknektar som knappt får speltid.

4. Scouta rätt spelare så att man inte köper in spelare som sedan inte används.

5. Vårda relationen med spelarna så att de inte vill lämna klubben av den anledningen.

6. Se till att de spelare som lämnar klubben säljs för rätt värde. Inga give-aways.

7. Sluta köpa en massa spelare till B-laget som driver upp lönerna ännu mer.

8. Sluta fiffla med pengar som kostar klubben en massa pengar i form av advokatkostnader, straffavgifter etc.

I intervjun med den tyska tidningen handelsblatt sa Faus att ledningen lyckats med att ta ner skulderna från €43 till €280 miljoner och att av dessa var bara €100 miljoner bankskulder. Han sa vidare att man kommer vara skuldfria (precis som Bayern) 2025. Rätt lustigt då man förra året klubbade igenom en ombyggnad av Camp Nou som delvis skulle finansieras av ett banklån på €200 miljoner. Hur den ekvationen går ihop vet jag inte...

Nej, Faus kör på samma gamla skrämseltaktik som innan när Rosell sa att vi kommer behöva sälja Messi om vi inte tillåter tröjreklam. Ska bli intressant att se vad han kommer lova i sin kandidatur till presidentposten den gode Faus.
Barcelona Leo y Cesc
2015-05-16 12:14

@barcastuff: Luis Suarez, who has been working individually due to thigh discomfort, is training normally with the group this morning #fcblive

Barcelona Barca4life98
2015-05-16 12:13
Amigos! Vet ni när Copa America trupperna släpps? Tack på förhand.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2015-05-16 12:13
Gällande Thiago blir jag fundersam kring hans framtid om Pep lämnar Bayern. Thiago är en väldigt specifik typ av spelare som kräver en väldigt specifik typ av fotboll. Men jag tror inte Pep lämnar Bayern ännu. Han är inte färdig där och Thiago är hans ädelsten. Jag tror Pep kommer radikalisera Bayern ännu mer och göra om dem till ett äkta Barca 2.0. ;D

Thiago hade tagit Barca till nya höjder i framtiden men man försummade honom och ironiskt nog är vårt mittfältsspel det sämsta och mest destruktiva på evigheter.

Thiagos försäljning var också starkt indikativ för Barcas framtidsutsikt.

Om inte Laporta kommer tillbaka (eller något vettigt alternativ) så är loppet förlorat. Jäkligt mycket hänger på om Laporta kommer kandidera eller inte. En bra säsong ökar tyvärr chanserna för Bartomeu att bli omvald. Det är inte mycket själslig ro man får som Barcafan.

Det finns en fara i att Barcas klubbmedlemmar utgörs mestadels av gamlingar (lokala katalaner och regionala spanjorer) som får den största delen av sin information från Sport och EMD (medier som sitter knäet på ledningen). Många av dem har knappast tillgång till något brett urval av nyanserade medieplattformar, och de kommer utgöra en betydande procent av de röstande.

Lägg till att Bartomeu varit strategisk och enligt uppgift deltagit i möten runt olika peñas för att komma under skinnet på väljarna.

Maffian som styr Barca är inte av bättre virke än araberna som kommer och köper upp europeiska klubbar. De skulle kunna sälja Camp Nous namnrättigheter till ISIS med förevändningen att det bara är "business". De har redan förstört klubbens rykte med Qatar-dealen, Neymar-gate m.m.

Valet och de kommande åren blir avgörande för vilken sorts klubb Barca ämnar bli. Antingen röstar man in en okorrumperad president som förenar klubben med sina rötter igen, eller så fortsätter man med liberala krafter som kommer globalisera, kommersialisera och urholka klubbens identitet än mer (det är bra att Barca globaliseras men inte på fel premisser).

Eftersom katalaner är ett traditionalistiskt och nationellt sinnat folk så finns det många som kommer göra motstånd, men det finns lika många liberala/passiviserade katalaner och med tanke på fotbollsvärldens utveckling så kommer det också bli svårt att vinna tillbaka och rädda klubbens ära utan att försvagas en del ekonomiskt (vi måste göra oss av med den arabiska tröjsponsorn b.la.).

Men vi behöver inte vara världens rikaste klubb och sälja ut hela verksamheten för att vara bland de bästa i världen. Det är struntprat. Fotboll är en lagsport och klubbar som Atletico (som förvisso sålde sig till Azerbaijan) och Dortmund har varit med bland de bästa tack vare lagsammanhållning, utan att ha de bästa spelarna på varje position.

Att köpa in massa överflödiga superstjärnor som Real Madrid och City gör är bara show-business. Man ska bygga organiskt och krydda med värvningar. Först och främst ska man ha en grym sportchef och scouter med näsa för talang som kan värva morgondagens stjärnor (och då menar jag inte med kriminella kontakter i Brasilien som Rosell).
Barcelona FC Tiki-Taka
2015-05-16 12:02
Luis Suarez, who has been working individually due to thigh discomfort, is training normally with the group this morning #fcblive

Fan va skönt!
Barcelona Peshmerge - AS9
2015-05-16 11:57
Oblak: Messi doesn't scare me

Oh god NO. You didn't !!

(Goal)
Barcelona LeoMessi
2015-05-16 11:41
Då skulle dom heller inte ha förbättrat neymars kontrakt från ingenstans... Speciellt inte om dom är oroliga för att dom betalar ut för höga löner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-05-16 11:40
Enkos Är det något som har slagit dom nu? Tror inte någon av MSN drar om jag ska vara ärlig. Har dom varit villiga att pumpa ut närmare två miljarder för Neymar och suarez så ska dom även ha råd med lönen till dom:)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-05-16 11:16
Barcelonas vice president Javier Faist stavning? säger att det kommer att bli svårt att behålla MSN nästa säsong pga de höga skatter som finns i Spanien och har pga det inte kan konkurrera lönemässigt med lag som Chelsea City och PSG. . Att Barca blir då tvungna att höja lönerna men samtidigt inte får bryta mot financial. . Spelarna tittar alltid efter netto löner säger han
Barcelona 1.70-ligan
2015-05-16 11:16
Jag saknar också Thiago men sedan vi köpte Rakitic för än mindre pengar har det börjat kännas bättre. Älskar den fantastiska kroat!
Sedan hoppas jag vi kan förädla Rafinha på rätt sätt också. Känns som LE inte riktigt hittat hans plats i laget ännu, men när det väl sker kan han komma att explodera.
Barcelona 11-9-10
2015-05-16 10:54
Äntligen har jag hittat tillbaka hit, ett köp av en ny telefon ledde till att jag glömde bort vilken e-post adress jag använde vid registreringen (är alltid online via mobilen endast). Tidigare hette jag Neymar11 Men fick välbehövlig vila från den här sandlådan som det var då, nu ser det mycket bättre ut här inne -------------------- Vad ska man säga om säsongen än så länge, vi har gyllene chans på alla 3 titlar. Inte för att hänga ut hakan allt för långt ut men vore ett rejält misslyckande om vi inte vinner trippeln nu. Speciellt med tanke på omständigheterna som är perfekta Jag var inte alls chockad över att real åkte ut, det har hängt i luften sedan åttondelen. Jag hoppades på el classico i finalen men men skall inte gnälla över det
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andrés V
2015-05-16 10:51
Vad ska vi med thiago till när vi nu har sergi roberto :)
Barcelona Andres "El Ilusionista" Iniesta
2015-05-16 10:45
Tycker thiago bör värvas tillbaka nästa sommar, vad tror ni är chansen att han kommer tillbaka och hur mycket kan han då kosta?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2015-05-16 10:11
@Den vise mannen:


Ja, den är åtminstone uppskjuten så säsongen kommer spelas klart som den ska.
Barcelona Leo y Cesc
2015-05-16 10:01

@barcastuff: If Barcelona win CL, they won't have to pay bonus to Arsenal for Vermaelen deal. Bonus linked to him playing minimum number of games [marca]

Inga extra pengar iallafall. Slut på det roliga nu.
Barcelona Den vise mannen
2015-05-16 09:55
Dåligt uppdaterad. Blir det match imorgon? Är strejken löst?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yellow cake
2015-05-16 08:57
@Liunil Masse:
Ja det ser onekligen bra ut, han har en grym touch på bollen. Det skumma är ju att mittfältet behövdes förnyas, och då släpper vi iväg både Fabregas och Thiago. Jag älskar dock Rakitic. Men det är ändå ngt speciellt när man kan fylla lag med egna talanger!! Typ: Neymar Suarez Messi ----Iniesta-----Thiago ---------Sergio Alba--------------Montoya -----Pique---Bartra Detta lag skulle nog stå sig ganska bra i Europa, och då hade övervägande delen varit inhemska talanger!
Barcelona Bàckis - adoradors de Rivaldo
2015-05-16 08:02
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2015-05-16 07:17
@grande jw:


Kallar du Pogba och för likvärdig till Thiago?

Thiago är på intet sätt likvärdig Pogba. Och jo det fanns många talanger som va likvärdiga och några talanger som va högre rankade än Thiago. Götse, Hazard och Neymar som alla är 1 år yngre va dom största namnen när Thago kom fram .

Det va dumt av oss att sälja honom ändå. Men hans utveckling har inte varit spikrak och dessa åren vi har varit utan honom har inte gjort så stor skillnad då han ändå inte hade platsat hos oss (undantaget denna säsongen). Spelare som Pogba och Verrarti är några år yngre t:ex och har redan bevisat mer än Thiago i sina karriärer. Dom är nyckel spelare i 2 av världens bästa lag och har vart så i 2 säsonger nu. Thiagos skador har förhindrat honom från att sätta något vidare avtryck vare sig i barca eller i bayern. Talang har han dock. Kanske blommar den fram ordentligt snart.
Barcelona Thierry Henry
2015-05-16 07:16
Barcelona Popcorn time
2015-05-16 05:30
test
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-05-16 05:06
Alla som älskar fotboll skulle vilja testa det här..
Jag skulle lätt betala 1000 kr 10 min för att testa det här..

Njut...
Barcelona LeoMessi
2015-05-16 04:03
Gabriel Ville bara säga att jag håller med dig :) Jag ser samma potential i thiago som du gör, men jag slutade älta hans flytt för ett bra tag sedan. Det är nog dags att för många härinne att släppa thiago och inse att det inte var menat att han skulle bli en stor spelare hos oss. Låt oss fokusera på andra mittfältare inom Barca som kan lyckas hos oss, tex samper och Halilovic. Två väldigt intressanta spelare som bidrar med vitt skilda saker på mittfältet :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-05-16 03:53
Thiago är en helt gudabenådad fotbollsspelare och min rent generellt personliga åsikt är att han, när han lyckas mot alla odds, hålla sig skadefri och inpricka formen då är världens absolut bästa mittfältare. I en värld där vi har Modric som visat sig vara kanske en minst lika exceptionellt gudabenådad fotbollstalang själv kanske det kan tyckas vara en konstig åsikt att ha, men jag vill slå mig fast övertygad om att Thiago och "bäst i världen"-mittfältaren hade varit ett mycket mer accepterat uttryck i den här världen om det inte vore för brist på kontinuitet gällande hans speltid - vilket givetvis också resulterar i brist i erkännande av den allmänne soffåskådaren till fotbollsälskare. Men men, så är det. När det kommer till Thiagos möten mot oss så kan jag ärligt talat säga att jag förväntade mig mer från hans sida, utan att på några som helst sätt försöka påstå att han var dålig. Hur som helst kan man läsa tydligt på kroppsspråket han förmedlade matchen igenom att han inte hyser några vidare starka superkänslor för FC Barcelona, utan snarare att han är fullt fokuserad på sitt numera Bayern München. Absolut inget konstigt med det, däremot en nyttig wake-up call till undertecknad då jag innerst inne alltid önskat och hoppats på en return av T.A till mitt kära Barça. Den "drömmen" släpper jag nu, han är fortfarande välkommen från min sida om den dagen skulle komma, men jag tänker inte älta det längre nå' mer. Vad gäller Thiagos val av att flytta från Barcelona till München så gick han själv ut och sade att han väntade på att någon från klubben skulle ringa honom eller bara helt enkelt höra av sig och berätta att man trodde på honom och hade planer för honom. Ingen gjorde det, så ja, utan att vilja bli allt för konspiratorisk tror jag att Rosell ville sälja Thiago och befria nummer 11 från hans namn så att Neymar kunde roffa åt sig den. Att Tito dessutom - TYVÄRR - föredrog den allt mer äckliga och värdelösa nollan Fabregas gjorde helt enkelt att Thiago förmodligen tog sitt enklaste beslut i karriären när Pep ringde på dörren (även om han själv påstår att det var ett tufft beslut att ta). Slutligen kan man väl helt enkelt avsluta med att säga att Barcelona och Thiago wasn't meant to be, om man är en person som tror på ödet och att allt har sin mening. Jag önskar Thiago det bästa i karriären, men det är allt. Ungefär som när man har ett bra break-up med sin flickvän och avslutar allt med att önska varandra lycka till. No more feelings från den här culén.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-05-16 03:12
Papillon Jag har också läst att thiago sa att han ville att klubben skulle höra av sig och säga att han skulle stanna och att dom ville satsa på honom. Men sen har jag också läst att han tyckte att det var mindre viktigt i vilken klubb han skulle lyckas. Så jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Det enda jag är övertygad om är att han har en otrolig talang men att skador har satt stopp för honom att utveckla sin fulla potential.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-05-16 03:02
Jag ber om ursäkt för felstavningar och konstiga formuleringar. Kan inte skriva inlägg längre än tre rader med iphonen utan att massakrera det svenska språket.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2015-05-16 03:01
grande jw:

Du vet alltså att Thiago aldrig fick veta av klubben att de ville satsa på honom och du vet även att han aldrig fick lovord av klubben? Du sitter inne med en hel del "inside information".

Har man hjärta för en klubb så ska ingen kunna övertala dig att lämna, oasvett om det är Pep eller självaste Jesus. Fråga Iniesta eller Xavi.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona LeoMessi
2015-05-16 02:59
Jag vill minnas att thiago sa något i stil med: Jag vill bara lyckas inom fotboll, var är mindre viktigt. Även om thiago hade föredragit att stanna i Barca och lyckas i Barca så var han inte typen som brann för klubben likt några andra talangen. Ta bartra till exempel, han får mindre speltid än han förtjänar men han har bestämt sig för att kämpa om en plats i elvan. Jag gillar thiago och jag hade verkligen tyckt om ifall han hade stannat i klubben. Men jag tänker inte älta hans övergång till Bayern. Just nu är jag likgilti. Varför vet jag inte, kanske för att jag kände att han aldrig brann för klubben så mycket som jag hade önskat eller så kan det vara för att han sa att hans övergång till Bayern är det bästa han har gjort. Jag hade helt ärligt sörjt mer om bartra drog än vad jag gjorde när thiago drog. Inte för att bartra är en bättre spelare, snarare för att bartra är en äkta Culé och att allt han vill är lyckas i Barca. Där har vi en som bitit i det sura äpplet och tagit den svåra vägen eftersom han älskar klubben. Han hade lätt kunnat dragit någon annanstans. Han aldrig heller försökt pressa klubben genom att hota med att dra. Dessutom så var thiago skadad i över två månader sista säsongen hos oss och det gjorde ju det svårare för honom att nå dom minuterna som krävdes för att klausulen skulle höjas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-05-16 02:59
CuleAK Har också för mig att det var något sånt. Det sägs ju att juntan sålde Thiago för att ha råd med Neymar, om det är helt sant vet jag inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: