/spanien/barcelona/forum/26774.aspx/spanien/barcelona/forum/26774.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Señor Laporta
2005-03-16 19:53
kubala

Hittade artikeln på www.fcbarcelona.dk, men glömde att länka den. Har också hört talas om detta men i artikeln stog det inget om detta. Mer infon följer säkerligen. Avtalet skrivs på någon gång under nästa vecka och då är det säkert nya detaljer som kommer ut.
Barcelona Gustaf
2004-08-19 14:59
Max//

Ja du har nog rätt angående Henke. UEFA-cupen säger kanske inte så mycket men i dem internationella mästerskapen har han imponerat. Målen mot dem bästa saknas men med tanke på att han representerar ett litet land som Sverige så har han alltid var it grym i mästerskapen.

Det är bara att konstatera att vi har tre världsanfallare. Vi slår dock inte er där i antal ;)
Barcelona Couture
2004-08-22 23:20
Decos mål.
Barcelona Daniel el magnific
2005-03-16 09:29
Då kan vi ju vara ute efter Koeman.
Han var ju trots allt Laportas första val som tränare förre Frank Rijkaard
Barcelona surman
2004-08-20 21:16
Den där är från typ 2001.
Barcelona ZonD
2004-08-19 14:33
Max: Jag är lite osäker på Rijkaards tankar om rotation. Det första som sas när han hade värvats till klubben var att han inte gillade att mixtra med startelvan och gärna vill hålla samma lag säsongen ut. Man kunde se skymtar av det redan förra säsongen men då blev rotationen framtvingad på grund utav skador och dylikt. Det vore dumt att inte ta vara på den bredda truppen och jag hoppas att Rijkaard tar sitt förnuft tillfånga.

Fabian: Var Marquez kass förra säsongen? Du måste ha tittat åt något annat håll.
Spanien Romano Africano
2005-03-16 01:59
Jag tycker det är sorgligt att barca ska förstöra deras vackra tröja vacker mest för att det finns ingen sponser reklam. Men tvärr är det ett måste för att kunna tävla mot lag som chelsea,Man u,Real etc.


Rivaldinho:

Finns ingen chans att Luque inte skulle skulle bänka Giuly,han har gjort 9 mål på vänsterkanten i ett lag som inte är bra i år 100% säker på att han skulle vara mycket bättre än Giuly i barce med hans stenhårda vänsterskott.
Luque skulle vara perfect för barca för han är katalan eller hur?

Föresten finns ingen la liga forum där man kan prata om allt i ligan här nånstans?
Barcelona little_x
2005-03-16 00:00
det e ändå mkt pengar barcelona skulle få av Qatar Airways, de kan köpa en storspelare varje säsong för bara de pengarna.. hade vatt ganska smart o acceptera
Barcelona Valdés
2004-08-20 18:45
Spinbad; Att kvalitén på träningarna senare avspeglar sig i spelarnas agerande på planen ( tror jag nog att Du vet - falsk blygsamhet ). Enkelt uttryckt skapar träningarna spelare/lag som förlorar eller vinner matcher och titlar ( och vi vann ingenting förra året ). Vad det gäller Rijkaards brist på förtroende för unga talanger tror jag att Du märkt av också detta..och jag tror(!) att detta beror på att han inte vågar lita på dem ( är rädd för ) eller på sin egen förmåga att utveckla eller ens instruera mer oerfarna spelare. Vad det gäller spelsystem är det ingen hemlighet att sportchefen Txiki tidigt bestämt att vi skulle spela 4-3-3.

Under större delen av vintern spelade vi förutsägbar och fantasilös chansfotboll där vi helt förlitade oss på individuella prestationer av Ronaldinho. Vi är överens om att vi under våren spelade en mycket attraktiv fotboll men fortfarande hade vi stora problem med lag som spelade med lågt försvar, Rijkaard hittade inga lösningar på detta utan laget fortsatte att till större delen förlita sig på Ronaldinho ( även om också; Valdés, Puyol, Davids, Xavi, L. Garcia och Saviola svarade för fina insatser ).

Att utveckla spelsystem och spelidéer tycker jag egentligen inte handlar om att leka med siffror såsom 4-4-2 eller 4-3-3 utan mer om att få spelarna att utvecklas i sina roller så att man skapar ( rörliga ) alternativ i det offensiva spelet och stänger till ytor i defensiven ( vilket i sin tur utvecklar spelsystem och spelidéer ). Irureta och Benitez är exempel på tränare som är mycket duktiga på detta. Utan att ha de mest spektakulära spelarna når man bra resultat. Enligt mig är den spelartrupp vi har i det närmaste självspelande - ta vilken erkänd tränare som helst och han hade ( troligtvis ) gjort MINST lika bra resultat som Rijkaard.

Vi har olika uppfattningar om Quaresmas och Rüstüs potential. Jag tycker att det är otroligt dåligt att en spelare som varit bäst på plan ( ex Quaresma borta på Mallorca ) i nästkommande match inte ens finns med på bänken och likadant så tror jag att Valdés skulle ha utvecklats ännu mer ( framförallt gällande utrusningar och utsparkar ) av att få känna på rättvis konkurrens.

Självfallet är jag glad för de gånger Rijkaard gav katalanerna chansen - och dessa såg till att ta den. Men Rijkaard hade väl egentligen inga alternativ till Xavi undantaget Iniesta ( som borde ha fått fler chanser..), Oleguer blev en nödlösning då Cocu och Rieziger floppat ( istället för Màrques som också han borde fått chansen ) och Valdés som var tvungen att spela då Rijkaard sett till att knäcka den tidigare världsmålvakten ( jo, Rüstü utsågs till VM;s näst bästa målvakt ).

Jag väljer att upprepa mig - vinner vi inga stora titlar i år heller trots den minst sagt konkurrenskraftiga spelartruppen och ca en miljard investerade kronor över två år så vill jag se en ny tränare som kan göra det bästa med den spelaretrupp som vi faktiskt har.

Vilken titel tror Du att vi har störst chans att vinna?
Barcelona Martin89
2004-08-21 11:27
Ämne: Spinbad; Du har hel....
Xavi kommer spela och inte Deco, Xavi är "Barca". Deco var ett riktigt onödigt nyförvärv!
Barcelona el magico
2004-08-20 19:48
jag ser att redaktionen rensade mitt inlägg
hm,vad hände med ytrande frihet,ni kväver diskusionerna.
förklara åtminstånde
Barcelona Fedor
2004-08-20 22:00
Balletti: http://www.diariosport.com/alminuto.asp?op=partido&idPartido=258&subOp=alMinuto
tror matchen började precis.
Spinbad
2004-08-20 16:48
Ämne: Spinbad Du bad om nå....Valdes:
Jag måste säga att du vet väldigt mycket om hur Rijkaard är. Tyvärr har jag inte så stora kunskaper om hans träningar, inte heller om han är livrädd för unga spelare eller ej. Men det spelsystemet Barcelona använder för tillfället kan jag väl inte direkt klaga på. Det spelet vi hade under stora delen av vinter/våren är jag nöjd med. Om det är Rijkaards förtjänst eller inte är svårt att svara på. Dock ska man komma ihåg (precis som du skriver) att Ronaldinhos form (eller kommer han vara SÅ bra även framöver?) var ruskig under större delen av säsongen vilket självklart hjälpte lagets spel oerhört mycket. Sen måste jag fråga vad du menar med den här meningen:
" Han är ingen innovatör som utvecklar spelsystem, spelidéer"
Vilken tränare är en 'innovatör som utvecklar spelsystem, spelidéer'? Arsene Wenger som kör med det obeprövade men oerhört framgångsrika 4-4-2 spelet?
Eller Ancelotti som spelar det vågade 4-3-1-2? Har du något annat förslag på spelsätt för Barca? Jag tycker Barcelona under vintern/våren bjöd på den vackraste fotbollen av alla lag i Europa.

Rent spelmässigt är jag nöjd med lagets avslutning av säsongen. Om det sedan är Rijkaards förtjänst eller för att vi har så många väldigt skickliga spelare som lyckades prestera bra fotboll trots den inkompetenta dåren till tränare, eller om det rent av var en kombination av de sakerna vet jag faktiskt inte.
Och ang. att utveckla spelare tycker jag att framförallt Oleguer, Xaxi och Valdes tog stora steg framåt i sin utveckling. Detta kanske tyder på att han kanske inte är helt livrädd för unga talangfulla katalaner trots allt? Eftersom hans 'satsat' på vissa av dem istället för de dyra nyförvärven.


Quaresma anser jag personligen vara ganska överskattad och framförallt verkar han ganska omogen om man ska döma av den bilden man fick i media. Dock var behandlingen från Rijkaard inte heller så bra, det håller jag med om. (återigen är det bara bilden vi fått från media).

Att Rüstu petades av en ung talangfull katalan sörjer inte jag. Det måste alla Rijkaard-haters ge honom i alla fall? Att han släppte fram en ung talang på en så viktig position.

Marques håller jag med om. Han kanske borde ha fått spela mer, dock tycker jag det var kul att se Oleguer fick 'chansen'.


Att Rijkaard saknade Barcakänsla tycker jag faktiskt inte man kan klandra HONOM för. Men visst var det en överrepresentation av holländare stora delar av förra säsongen, det håller jag absolut med om. Jag svor lika mycket som alla andra varje gång Overmars fick hoppa in en halvtimma match efter match utan att prestera något alls. Holländarna kunde han sedan tidigare och han gjorde väl det enkelt för sig. Nu är alla utom Gvb utrensade så förhoppningsvis är problemet nästan ur världen.

(det vore förövrigt intressant att få reda på om Rijkaard var inblandad i 'utrensningen' eller om det enbart var Laporta & Co som bestämde det.)

Ang. Zaragosa matchen håller jag med dig. Matchen mot Celtic minns jag dåligt men vilka anfallare hade vi egentligen tillgängliga? Enbart oprövade Sergi Garcia väl?


Om Rijkaard är en bra tränare eller inte kan egentligen bara mätas i en sak: titlar. Än har inte han inte tagit det enda som räknas. Han har stått för en katastrofal höst och en bra vinter/vår. Dock förlorade vi de matcher som i slutändan kunde givit oss en titel.
Jag hävdar inte att Rijkaard är någon lysande tränare, men jag håller inte heller med om att han är så fruktansvärt usel som han ofta framställs på forumet. Säsongen som kommer är hans stora prov. En titel måste väl anses som ett minimum krav?
Barcelona Blaugrana_1899
2004-08-20 21:03
grabbar kolla in länken hahaha :D

http://www.hugi.is/hahradi/bigboxes.php?box_id=51208&f_id=1112
mw
2004-08-20 20:53
BS?
Barcelona Kickboxer
2005-03-16 16:16
Bopi

Oki, jag förstår. Men vissa andra här inne tycker jag har överdrivit i sin goda kritik om Quaresma.
Barcelona Klint
2005-03-15 23:53
Jo men seriöst, vi vill väl inte bli ett nytt "Chelski" som blir uppköpta av någon rik oljemiljardär. Det är ingen framtid jag vill se i den klubben jag nu har älskat i drygt 15 år.
Barcelona Valdés
2004-08-20 15:53
Spinbad Du bad om några exempel på egenskaper och tidigare handlande som visar att Rijkaard är en dålig "Mister";

 Tränaregenskaper - Rijkaard agerar inte och han reagerar knappt. Han är ingen innovatör som utvecklar spelsystem, spelidéer, individuella spelare eller ens spelet vid fasta situationer. De flesta tränare ser det som en utmaning att få en möjlighet att utveckla unga talanger, Rijkaard är livrädd för unga fotbollsspelare.

 Lagledare - de laguttagningar som gjordes baserades i alldeles för stor utsträckning på ålder och nationalitet. Spelare som ex GvB och Cocu tilläts göra väldigt många väldigt svaga matcher utan att bli bortplockade ifrån startelvan.

 Mental ledare - och här finns kanske den största invändningen att Rijkaard förordar "rövslickeri". Spelare som Quaresma, Màrques och Rüstü utsattes för stenhård mobbing och underpresterade till följd av detta. Motiveringarna till varför inte dessa fick chansen var skrattretande; tänker för lite på defensiven ( måste alltid vänta in de egna lagkamraterna innan man kan anfalla - men då hinner ju också motståndarna samla sig!! ), är för långsam ( men är inte Cocu ännu långsammare!! ) och kan inte språket ( skulle man inte spela fotboll. Rijkaard kan ju inte själv heller språket ordentligt ). Cocu och GvB gick ut i media och talade om ett stort förtroende för Rijkaard och självklart får man spela.

 Barçakänsla - han visste väldigt lite om FC Barcelona innan han anlände till klubben. Vilka spelare som Gabri, Motta och Oscar Lopez var hade han inte en aning om trots att dessa visat upp ett väldigt övertygande spel under avslutningen av säsongen 02/03. De egna talangerna borde behandlas på ett betydligt bättre sätt.

Två exempel på avgörande misstag begångna av Rijkaard under fjolårssäsongen; I den avgörande cupmatchen mot Zaragoza plockar han ut Ronaldinho vid ställningen 1-0 till Barcelona
vilket var ett resultat som skulle givit förlängning. På hemmaplan mot ultradefensiva Celtic i den helt avgörande uefacupmatchen inleder vi helt utan anfallare och med 7/8 ( beroende på hur man ser på Xavis roll ) defensivt inriktade spelare. Nej, kalla mig långsint men jag har inte glömt dessa förluster ännu.

När ligan i slutet står och väger så tappar laget poäng mot Real Betis, Celta Vigo och Zaragoza.

Ge gärna egna exempel som visar att Rijkaard är en BRA mister för jag vill självfallet att han skall vara världens bästa. Största anledningen till att han fortfarande tränar FC Barcelona är Ronaldinho, en spelare som gjorde matchavgörande insatser i så gott som varje match under hela våren ( och även under stora delar av hösten ).

Enligt mig har Rijkaard mycket kvar att bevisa och jag hoppas att han gör det i år annars skall jag själv gladeligen köpa honom en enkel biljett ifrån Barcelona.
Atlético Peter Beer
2004-08-20 19:35
På vilken plats tycker ni Luis Garcia kommer av era bästa spelare förra säsongen?
Deportivo Fabian
2004-08-20 17:42
Pratas det om innovatörer måste ju Jabo Irureta nämnas. Han förde Depor till Ligaseger för 5 år sen med det då helt nya spelsystemet 4-5-1. I Em var det vanligare än 4-4-2.
Barcelona Kickboxer
2005-03-16 16:11
För er som pratar om Quaresma. Vart gömde han alla dessa "underbara" egenskaper under tiden han spelade i Barça?

Oki att killen kanske har utvecklats, men sådär mycket som ni beskriver på en säsong?

Visca el Barça!!!
Barcelona Bopi
2005-03-16 15:59
EE : jag såg matchen!! å ni säg säger att vi vill ha C.Ronaldo till klubben har inte set quaresma . asså han e mycket bättre än X.Ronaldo, han e mognare! han gör inte finterna för att göra dom! han gör dom för att komma förbi sin försvarare! ibland gjorde han 3 gubbar, OM de behövdes! .....C.Ronaldo e bara för mycket! visst de kul å kolla på killen, men inte till någon nytta!
Barcelona Kickboxer
2005-03-16 17:24
Señor Laporta

Läste också om att Barça ska till Jylland. Jag åker LÄTT om det stämmer och de verkligen åker dit i sommar. Ingen snack om saken.

Visca el Barça!!!
BigBadOla
2005-03-15 23:16
the_dog
Låter helt ok
Är dock ingen stor fan av Ashley Cole
Kan byta han mot Chivu eller ännu hellre Zambrota. Ja va fan, man kan väl drömma =)
Barcelona Blaugrana_1899
2004-08-20 14:48
lill_yngve: hmm jag i anfallet finns ju frågetecknet etoo eller henke som 9a, Ronaldinho är ju given till vänster och Guily ser ut att ta den högra anfallplatsen, jag är svensk och gillar Henke otroligt mycket, och jag gillar etoo minst lika mycket, men när det är dags för ligastart den 29e så finns det bara ett val enligt mig och det är etoo. Etoo är en giftig anfallare som är näst intill komplett, han har destutom bevisat sinna fotbollskunskaper just i la liga, så all respekt till Henke och hans fina försäsong, men etoo blir mitt val.

Ronaldinho - etoo - Guily
Barcelona Maxi Lopez
2005-03-15 21:36
tycker att det skulle vara onödigt att ge Riquelme och Saviola för att få Luque skulle gärna ge de två och få A.Cole eller Chivu.Eller vad tycker ni?
Barcelona Tompa
2005-03-16 18:09
Reklam på tröjorna ja. Är ingenting man ser fram wmot precis. Men hellre reklam på tröjan än att vara beroende av Abramovich pengar men utan reklam än tvärtom. Ska vi tävla ekonomiskt med de andra storklubbarna är det kanske nödvändigtäven om det inte är kul
att se Barcas fina tröja nedklottrad med reklam.

Det allra viktigaste tycker jag är att Barca inte BOLAGISERAS och hamnar på börsen!
Barcelona Joan Laporta
2005-03-16 15:22
ska köpa en tröjja, visst borde det va den tröjan som kanske är den sista utan reklam på? :)
Barcelona Tompa
2005-03-16 18:09
Reklam på tröjorna ja. Är ingenting man ser fram wmot precis. Men hellre reklam på tröjan än att vara beroende av Abramovich pengar men utan reklam än tvärtom. Ska vi tävla ekonomiskt med de andra storklubbarna är det kanske nödvändigtäven om det inte är kul
att se Barcas fina tröja nedklottrad med reklam.

Det allra viktigaste tycker jag är att Barca inte BOLAGISERAS och hamnar på börsen!
Barcelona RonalDanho
2004-08-20 18:29
http://www.blaugrana.neostrada.pl/brazilhaiti.avi

till er alla som har missat ronaldinhos underbara mål ..han e på väg mot titeln världens bästa spelare ..viva ronie hala barca ..
Annons: