/spanien/barcelona/forum/26763.aspx/spanien/barcelona/forum/26763.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ronaldinho Jr.
2004-08-16 17:12
Nejj! Det var bara på någon hemsida där det stod att SAviola kan bli utlånad eller såld till Atletico och att vi istället skulle få en option på deras Torres!
Barcelona Gaucho_90_11
2004-08-16 15:13
Är Torres på väg till Barca eller inte?
Spanien johan82
2004-08-19 21:13
Hur blir det med Garcia, går han till LFC?

Har någon i Barca uttalat sig om det?
Barcelona Alx
2004-08-19 19:14
Ämne: Alltså brukar folk h....
Jag tycker också att det är synd att en så pass stor talang som Van der Vaart vill till Barcelona men inte kan. Jag tycker liksom du att han inte längre har någon plats i Barcelona. Som offensiv vänstermittfältare har vi Ronaldinho, Luis García och Messi. Som offensiv inntermittfältare har vi Xavi, Iniesta och inte minst Deco. Var skulle Rafael få plats? Tyvärr ingenstans.
Barcelona O fenômeno
2004-08-15 14:24
Vilken klubb vinner La Liga 04/05?

Barcelona

62%

Deportivo

4%

Real Madrid

25%

Valencia

7%

Övrigt lag

2%

Barcelona surman
2004-08-19 19:35
Deco och Xavi får inte plats samtidigt på en fotbollsplan enligt mig. Deco är enligt mig en så onödig värvning så det stänker om det, nästa onödigare än Reals Owen. Är riktigt säker på att Deco kommer floppa, visst man bör ge honom en chans men fansen skulle ej tillåta att Xavi petades ur truppen och när han dessutom valt Xavi som tredje-kapten så.....


Deco lär få starta säsongen tillsammans med Xavi på mittfältet. Det börjar gå dåligt och Deco petas till förmån för GVB/Motta. Deco är riktigt lik Riquelme men Deco kan ju europeisk fotboll så han blir nog inte en lika stor flopp. Tror han kommer bli ungefär som Marquez, d.v.s bra när han spelar men alldrig får förtroende.

Barças mittfält vid säsongens slut tror jag kommer se ut så här.

--------Edmilson---------GVB/Motta
-------------------Xavi
Real Madrid Butragengo
2004-08-19 20:42
Gustaf//
Har redan krypit till korset och ångrat mina synder....
Barcelona Gustaf
2004-08-19 20:40
Butragengo//

Förstår inte heller varför du använder ord som "skrattretande", det ger ju inte direkt mer tyngd åt dina åsikter. Men du gör som du vill.

ZonD//

Både ja och nej. Visst är det viktigt med konkurrens och bredd men frågan är om Rijkaard vågar peta/vila dyrgripar som Ronaldinho och Deco för att ge ynglingarna Iniesta och Messi chansen. Iniesta visade förra säsongen att han är mogen för en större uppgift och han börjar komma upp i den åldern då han behöver speltid ibland. Det var dålig med det förra säsongen och med sommarens alla värvningar har det knappast blivit enklare.

En annan sak som inte nämns så ofta. Barcelona har endast två spanjorer som har en fast plats i laget, Puyol och Valdés. Det kan bli fyra med Oleguer och Xavi men det är inte mycket mer än knappt godkänt.
Spinbad
2004-08-18 10:25
Att Saviola blir utlånad kanske är lika bra så att han får speltid. Dock tycker jag det är lite dumt att Sergio Garcia lånades ut (som visserligen också behöver speltid!); men vad händer om Eto'o eller Henke blir långtidsskadad? Har vi någon cantera 9:a? Eller får någon av mittfältarna spela som central forward? Det är lång säsong, många matcher, en del skador och avstängningar. Enbart 2 spelare känns lite för en så viktig position. Dock hade det varit ohållbart att ha kvar Saviola eftersom 3:e forwarden kommer att få minimalt med speltid.
Barcelona Alx
2004-08-19 19:07
Ok Butragengo, du har rätt i att det var en dålig formulering från min sida. Det kan jag ta! Vi skulle kunna ta en lång och tråkig diskussion inom ramen för vetenskapsteori om vad som är en sanning och vad som inte är det, men det hör inte hemma här på forumet. Det jag ville ha sagt är: håll sådana kommentarer för dig själv. Om du vill skriva på forumet så respekterar du reglerna, varav en är "undvik personangrepp". Att kalla någon för okunnig är ett personangrepp...
(Om du vill fortsätta diskussionen gör vi det genom den interna meddelandeservicen, men helst inte.)
Barcelona Bumbidinho
2004-08-16 08:05
Nu får ligan ta och starta. Har ungefär en halv miljard fjärilar i magen.
Barcelona Alx
2004-08-19 18:43
Butragengo skrev: Skrattretande, det är direkt löjligt och okunnigt att säga [...]

Det som är okunnigt, löjligt och skrattretande är att kalla en åsikt som skiljer sig från ens egen för det. Sådana inlägg retar gallfeber på mig, och jag är helt säker på att jag inte är den enda. Men, jag antar att Butragengo är för ung för att förstå att folk inte alltid tycker likadant och att det faktiskt inte finns någon objektiv sanning.
Barcelona ludovic giuly
2004-08-16 13:05
Puyol//
Att Reijkard inte lät Eto'o spela är inte så konstigt, han har inte haft någon försäsongsträning med Mallorca, och han hade inte gjort någon träning med Barca innan Parma matchen. Då förstår du kanske varför, men lugn, han kommer säkert lira nästa match. Det är lätt att börja klaga på tränaren, men det är så mycket som händer inom truppen som inte vi vet om, någon spelare kan de senaste träningarna voisat usel form vilket ofta innebär en plats på bänken..Angående "Kina matchen", Vi hade ju bara 2 renodlade anfallare med i Asien turnén, Larsson och Messi, sedan fick Luis Garcia skolas om under turneringen. Därför är det inte så konstigt om man skulle ha Belleti som 3:e val i anfallet. Om Reijkard väljer att ha Belleti som 3:e val har han antagligen varit "backup" för anfallre i tidigare klubbar..Jag tycker vi ska ha kvar Reijkard, tänk efter, Antic, Serra Ferrer, Van Gaal har inte heller lyckats de sneaste åren, så det beror inte på tränaren utan att spelarna underpresterar. Jag känner mig mer hoppfull i år än vad jag gjort på många år. Dags att vinna en titel!
Barcelona rico
2004-08-16 13:31
Verkar som vår Saviola lämnar oss!!!
Kan förstå hur klubben tänker o d e bra att han fortforande har en framtid i klubben.
Barcelona Klint
2005-03-15 22:26
Inte för att vara så, men det kommer kännas lite b-aktigt om Spaniens största lag, springer omkring med Qatar Airways på tröjorna, men det är bara min personliga åsikt.

Vad säger ni?
Boixos Nois
2005-03-15 22:29
tycker att Barcas tröjor är bra som dom ör..+ att jag tycker att man inte ska bryta traditionen...
Barcelona el magico
2004-08-16 10:46
barcelona kung//
quaresma är i portos ägo ,men barca har en köp option på honom
Barcelona Gabriel
2004-08-16 01:21
Artistname : G-Scorpio

This is my answer to all the babies that been fantising bout winnnin'
Listen to my song then you be realisin that your just under spinnin'
Madrid,Valencia,Depor...man that's nothing
This year is Barcelona's when we come down with something
been through drivebys, terrorists and suffering
You got high of coke you better run start choking
it's something u ask for
Catalunya is where we livin
haters hate that were winning
man weve have been the best from the beginning
So get down on your knees and pray to that lord above
Just to sorry it wont help couse he will show us love
So while Ronaldinho got's da ball Etoo's about to score
Everybody's buyin' barcashirts up in tha stores
So 1, 2, 3 and four
But dont take it slow we gonna go for more
Bienvendos al Nou Camp,,..man this is hell
C Figo he kissed his ass farwell
Lil-Diego is my nickname and they know just why
So if you want take a try but I'm gonna make ya cry
We got Puyol defending us like an Tarzan-guy
Barca got's the ball on their team and they know just what to do
Were looking for some space to dribble it through
An this year we going to dance with your ass
Come down whit your best..you wont have a chanse
YEAH!! We gonna shine and we gonna glanse
Couse this is the year of Barcelonas --- REVANCH!!!
Nikedine
2005-03-15 17:22
Ang. tröjsponsor så tycker jag att om man blir tvungen till det så skulle man kunna se om det finns något katalanskt företag med tillräckligt med pengar för en sån investering, det skulle jag se som mer acceptabelt än ett storföretag från t.ex. Qatar.
Barcelona Puyol_21
2005-03-15 18:52
Varför ändra på ett vinnande koncept??

Ni får gärna utrycka er om spelare ni tycker Barca ska värva osv men det kommer inte ske. Ni får lov o tänka lite logiskt man ändrar inte på ett vinnande koncept förrän det är nödvändigt!

marquez puyol i mittlås är100%spikat.
vänsterbacks positionen kanske kan förbättras..gabri och belleti fightas om höger backs positionen..beroende på mottas form osv så är väl han rätt spikad till platsen som pivote.

Våra änglar i mitten xavi och deco..och sen har vi anfallet med ronaldinho etoo/giuly o maxi o larsson. Är det nåt som ni bör disskitera är kanske Barcas bänk nåra allround spelare som vi bör få in som är reserver lr ta upp nåra från barca b o blanda rutinerade med b spelare så bänken blir stark den med..

Barcelona Bopi
2004-08-18 02:34
någon som vet om Barca-milan går på tv?? å vilken kanal i så fall??

Tack på förhand!
Spinbad
2004-08-18 11:07
surman:
Visst, men du kan knappast klassa någon av de 3 som centrar. Dock KAN de spela där i värsta fall. Vi får hoppas att det räcker.
Barcelona kubala
2005-03-15 18:53
Ämne: Luque skulle tyvärr ....
Faktum är att Luque är från början högerfotad. Det är genom stenhård träning som han blivit så bra med vänsterfoten. Ett praktexempel på tvåfotad spelare. Dessutom har han alltid spelat som nia. Det är Irurueta som har tvingat honom till vänsterkanten. Men han trivs bättre i mitten. Man ville värva honom dels för att gardera vänsteranfallet, dels för att använda honom som straffområdetsanfallare mot slutna försvar.
Positiv med hans värvning är väl att killen skulle komma hem, vilket han drömmer om, dels har goda vänner i laget, Eto´o från tiden i Mallorca och Xavi som kommer från samma stad utanför Barcelona. Dessutom skulle Lendoiro acceptera gärna ett byte med Riquelme.
Å andra sidan har vi nu skaffat Maxi, och dessutom så finns billiga alternativ till vänsterkanten inför nästa säsong, Esquerro t.ex.
Barcelona Kickboxer
2005-03-15 17:07
Jag saknar Luis Garcia. Läste lite om honom idag på liverpools sida här på svenska fans, och fick då minnen tillbaks av vår duktiga högerforward från förra året. Synd att hans klausul inte var högre än vad den var i somras, för då kanske vi hade kvar honom fortfarande.

Visca el Barça!!!
Barcelona Rivaldinho10
2004-08-17 15:52
ludovic giuly:

mkt bra lag, exakt så som jag har tänkt mig också.
Diamanten där framme med Giuly, Dinho, Eto'o och Deco är farligt vass. Xavi ligger bakom som playmaker medan Edmilson är städgumma på mitten.
Ser oerhört bra ut.
Barcelona Lucho
2004-08-17 19:51
Daniel17: Jag vet att det behövdes köpas in rätt många spelare för att täcka upp dom platser som blev tomma efter sommarens spelarförluster men tror du verkligen att det är smart att under en sommar försöka värva ihop en helt ny startelva? Att ha spelare som är väl ihopspelade är enligt mig lika viktigt som att ha stjärnspelare. Tror knappast att Real Madrid hade upplevt samma framgångar om dom köpt Figo, Zidane och Ronaldo under samma år.

Vad har etoo gjort som är så bra???
aldrig hört talats om.


Jag vet inte vad du kräver av en kille som är 23 år gammal men jag tycker att han är på gränsen till att kallas världsspelare. Visst, hans målskörd förra säsongen var inte lika imponerande som Ronaldos eller Mistas men ha i åtanke att han spelade i ett lag som var med i bottenstriden. Till skillnad från Henke har han bevisat att han klarar av att spela i en stor liga. Han kan avgöra en match på egen hand mot ett av spanska ligans storlag och det säger en hel del. Jag säger inte att jag inte tror på Henke men det är ändå en viss skillnad där. Dessutom är det få 23-åringar som deltagit i 50 landskamper och ändå spelar han i ett landslag med många stora spelare.
Barcelona Messí
2005-03-15 17:37
Ämne: För mig är Evra och ....Precis som "Solari = Gud" säger så är Luque bäst på vänsterkanten. Skulle hellre vilja se en världklassig högerytter istället för en naturlig vänsterytter på högerkanten.

F.ö så tror jag att Giuly kan vara på gång nu. Matchen i lördags kanske var vändpunkten?

Visca el Barça!
Barcelona Barça_best_forever
2005-03-15 17:33
För mig är Evra och Luque 2 perfekta värvningar till sommaren då jag också tror att de inte kommer kosta oss så jättemycket. Bättre att lägga ut lite mindre pengar på spelare som kan utvecklas i vår, än så länge blåröda tröja, än att lägga ut hundratals miljoner på reklampelare som Beckham osv. !

Evra på vänsterbacks platsen med Sylvinho som back-up och Luque som höger anfallare. Då får vi en perfekt balans i truppen. Sen angående en mitback så tror jag inte att vi är i akut behov av en sådan men det skulle inte skada att få in en bra komlettering till Puyol i mittlåset.

Inte någon Nesta, Ferdinand eller Campbell som skulle kosta oss en stor del av Laportas sparbössa.. Utan jag tänker mest på en bra, kanske lite anonym spansk eller sydländsk mittback som verkligen vill spela för Blaugrana!

Mer spelare än så behöver vi inte till nästa säsong nu när våra 3 musketörer kommer tillbaka i början på April (Motta, Edmilson & Gabri).

Jag tycker att vår prioritering nr.1 just nu är att lägga all fokus på att vinna ligan och när väl det är avklarat så kan vi på allvar börja snacka om eventuella förstärkningar.

Men det skadar ju inte att gotta oss med att snacka om lite nyförvärv på Les Rambles ;) !!
Nu tar vi Depor på Riazor så vinner vi La Liga.

Visca El Barça !
Barcelona ludovic giuly
2004-08-17 22:12
Giuly//
Ok, jo jag tänkte att det var lite konstigt när jag såg att han hade nummer 11 och gjorde en djupledslöpning..hehe.
Barcelona ludovic giuly
2004-08-17 21:28
Marquez gjorde 1 mål i dagens os-match mot Grekland, Mexico vann med 3-2.
Annons: