/spanien/barcelona/forum/26738.aspx/spanien/barcelona/forum/26738.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Tompa
2004-02-09 11:17
Jätteskönt med en seger men spelet måste bli bättre! Det saknas helt linjer i spelet och det går aldrig i långa loppet få någon topplacering med så tafatt anfallsspel. Nu väntar riktigt tufft motstånd framöver och trots de segrar som man tagit så kommer spelet som presterats hitills inte räcka långt på bortaplan mot Valencia och Deportivo.
Barcelona Zlobban
2004-02-09 11:26
Personligen tycker jag att Saviola blir lite misshandlad av Riijkard, tyckte att han förtjänade att få spela vidare hela matchen igår!!! Tycker dessutom att det vore illa som tusan om han lämnar klubben, jag menar killen är ju ung och vi behöver bygga ett nytt lag!! Saviola är en klasslirare, och såna behövs!
Barcelona Tompa
2004-02-09 11:17
Jätteskönt med en seger men spelet måste bli bättre! Det saknas helt linjer i spelet och det går aldrig i långa loppet få någon topplacering med så tafatt anfallsspel. Nu väntar riktigt tufft motstånd framöver och trots de segrar som man tagit så kommer spelet som presterats hitills inte räcka långt på bortaplan mot Valencia och Deportivo.
Jompdinho
2004-02-09 11:33
Här är betyg från matchen igår(1-5)Med korta kommentarer....
Valdes 3 Agerade stabilt och så en del svettiga räddningar
Reiziger 2,5 Gjorde inget större väsen av sig och även han agerade stabilt och lugnt.
Marquez 3,5 Gjorde underbara perfekt tajmade glidtacklingar och även kung i luften.
Puyol 2,5 Kämpa och slet precis som vanligt fast dock lite ringrostig.
van Bronckhorst 2,5 Defensivt var han bra offensivt alldeles för slarvig i uppspelen
Cocu 2 Gjorde vad han skulle absolut INGET mer
Davids 3,5 Var dominant från sin position och van n matchen i matchen mot Alfredo
Xavi 3 Lite väl osynlig ibland men när han fick bollen gjorde han inga fel, underbara pass också
Luis Garcia 2,5 Gjorde en hyfsad match gjorde sig spelbar hela tiden men fick inte så mkt uträttat.
Ronaldinho 4 Jag behöver nog knappast kommentera hans insats det räcker att bara säga KUNG..Målet var VÄRLDSKLASS....
Saviola 3 Kul att det börja lossna med målskyttet gjorde annars en bra match fick bra bollar att jobba på och gjorde det bra...

Macthens Artist: Utan tveken Ronaldinho

Nå vad tycker ni om mina bedömningar kom gärna med synpunkter...


Barcelona Anders
2004-02-09 12:57
Hmm.. förstår inte riktigt alla här som vill få det till att Ronaldinho gjorde en bra match igår! bortsett från målet var han rent utsagt usel! han hade ju inte rätt på planen, varje gång han fick bollen blev han av med den och då tittade han bara på domaren och ville ha frispark!
Barcelona Barca_91
2004-02-19 16:46
Kolla länken den handlar om Davids avstängning!
Barcelona marcus_keta
2004-02-07 19:40
BARCA BLOD... adu? han är en spelare jag INTE vill ha inköpt.. han har inget att göra i framtidens barcelona... mittfältet prioriterar jag minst av allt.. vårt mittfält e bra som det är.. han är en bra avbytare. Däremot är en spelare som aimar är alltid välkommen!

jag tror barcelona försöker skaffa sig kezza o aimar.. óch jag förstår deras prioriteringar.. med dom två har vi ett GRYMT lag.. och vet att vissa inte vill ha Aimar... men han e världsklass. Backar kan vi vänta med då oleguer o marques kan visa hur bra dom egentligen är.. ge dom denna och nästa säsong... SEN kan vi klaga! däremot en vänster back.. del horno!

Och angående van der Vaart... tyvärr går hans kontrakt ut 2006 :/
Barcelona Jónathan
2004-02-07 15:11
Gå in på Parmas sida på Svenskafans och läs om deras tragedi. Tycker att det är så jävla synd.
Alla som gillar fotboll borde på något sätt kunna hjälpa dem. Ber för Parma just nu, det känns så sorgligt.

Matchen imorgon måste vi bara vinna. Tar vi en trea där så ser det otroligt mkt ljusare ut för framtiden. Osasuna har släppt in näst minst mål i hela ligan men vi ska se till att de för alltid kommer minnas dagen de mötte F.C.Barcelona!

Barcelona Izquierda
2004-02-07 10:22
Holländaren//

När man gör en sån grov indelning/generalisering som jag gjorde, så är det underförstått att jag inte är särskilt mån om att nyansera. Gränsen mellan generationerna är t.ex. i allra högsta grad godtycklig.
Jag säger att den förlorade generationen (95:orna) misslyckades, och det tycker jag att man kan säga överlag, även om sedan enstaka spelare har lyckats bra i sina klubblag. Landslaget vann inget, de hann t.o.m. med ett och annat rejält magplask, och det var många av de här spelarna som INTE lyfte sina klubblag, det vet vi Barcafans alltför väl.
Du har en poäng i skillnaden mellan Ajax-gänget och PSV-spelarna, även om det egentligen inte bestrider mitt resonemang. Cocu och Zenden må ha lyckats i perioder, men jag jämför med kejsarna Guillit, van Basten, Rijkaard och Koeman. Dessa dominerade världsfotbollen genom att vinna EM-guld och genom att ta sina respektive lag till stora framgångar i de europeiska cuperna.
Brist på hunger är dock en underskattad effekt inom fotbollen. Det är bara att se på VM -90, då holländarna fortfarande hade ett grymt lag (förutom de fyra jag nämnde hade man van Breukelen, Wouters och vandenBourg som alla var kvalitetsspelare, jag glömmer säkert flera), men såg loja ut och åkte redan i åttondelen. Visserligen mot blivande världsmästarna, men ändå.

Personligen ser jag gärna att Hollands-epoken är över för Barcas del. Jag tycker inte att en klubb ska satsa så hårt på att köpa in spelare från ett visst land. Vi ska prioritera katalaner högre än andra, av hänsyn till klubbsjälen, men i övrigt ska vi välja det bästa vi kan komma över, oavsett nationalitet.
Vad som kan hända om man skaffar sig ett helt gäng spelare från en nation såg vi under van Gaal, och vi ser det den här säsongen.
Av de unga holländare du nämner, så skulle jag egentligen inte ha nåt emot Robbens, van der Vaart eller Sneijder, men det finns lika bra spelare från andra länder och de nämnda ska inte ha förtur för att de är holländare.
Barcelona Barcelona evigt troget
2004-02-10 16:55
barca kommer denna säsong att knipa en fin CL plats,det är jag övertygad om!!
spelarna har blivit mer samspelta nu och alla kommer att höja sig ännu ett snäpp
Barcelona Barca_91
2004-02-07 11:04
Vi Barca fans som har klagat på tv4+ borde vara riktigt glada för dom har visat varenda match Barca spelat sen Barca-Real....
Och imorgon visar dom Osasun-Barca och nästa helg visar dom Barca-At Madrid...

Bra att ni visar så mycket Barca tv4!!!
Barcelona Izquierda
2004-02-06 23:06
Zoran//

Dina tips kan säkert glädja en del, men för min del handlar problemen om att få ut något av den horribelt dåliga engelska som babelfish producerar. Eftersom spanska och engelska är två språk som är väldigt olika uppbyggda, och eftersom babelfish inte har någon som helst känsla för språknyanser eller grammatik, blir översättningarna usla. Vissa artiklar tycker jag är snudd på meningslösa att ens försöka läsa, andra kan det gå att få ut något av.
Som sagt, för er som förstår åtminstone lite spanska, är det lika bra att läsa originalartikeln.
Barcelona Andreas
2004-02-07 11:13
Jag skulle bra lämna ett förslag till redaktionen om en artikel, nämligen om Barcelonas utlånade spelare. Jag har sett att bland annat Milan och Juventus har gjort det. Skulle vara kul att läsa hur det går för dom och vilka som har chans att komma tillbaka till Barça o.s.v.
Barcelona Andreas
2004-02-07 11:13
Jag skulle bra lämna ett förslag till redaktionen om en artikel, nämligen om Barcelonas utlånade spelare. Jag har sett att bland annat Milan och Juventus har gjort det. Skulle vara kul att läsa hur det går för dom och vilka som har chans att komma tillbaka till Barça o.s.v.
Barcelona Holländaren
2004-02-06 23:53
Kejsargenerationen stämmer väl ganska bra, men redan här hade man en hel del inre stridigheter. Exempelvis Ruud Gullit var inte den som höll sin åsikt inne.

Mellangenerationen som du kallar den, eller "95:orna" som man säger i Holland är förmodligen mätta på framgång.
Stam (PSV), Seedorf (Ajax), Davids (Ajax), samt följande: Reiziger (Ajax), Hesp (en annan generation), Bogarde (Ajax), Zenden (PSV), Overmars (Ajax), Cocu (PSV), van Bronckhorst (Feyenoord), Kluivert (Ajax), och de Boer (Ajax och Ajax) talar sitt tydliga språk. Gänget som vann 95 har tydligt tröttnat på fotbollen ett antal år för tidigt pågrund av bristen på hunger. Endast järnviljorna som Edgar Davids och van der Sar har egentligen presterat efter att de lämnat Ajax, även om också de andra haft någon bra säsong. Titta sen bland de framgångslösa PSV-spelarna Stam, Cocu och Zenden så ser man en klar skillnad. Stam är en av världens bästa backar, Cocu höll bra enda tills för några månader sedan och Zenden gör succé i Boro.

Förmodligen så skulle exempelvis Kluivert få ett lyft av en flytt till en liga där Ruud van Nistelrooy (PSV förövrigt) spelar. Jimmy Floyd Hasselbaink kan också räknas till den där generationen.

Den nya generationen ser lovande ut, speciellt eftersom Wesley Snijder och Rafael van der Vaart aldrig kommer att vinna CL med Ajax. Men, på senare tid så har även van der Vaart börjat tjafsa och eftersom ungdomslagen i Ajax är så överlägsna så räknar spelarna med att dem är mycket bättre än alla andra, vilket är ännu en anledning till Ajax-spelarnas ovilja.
Jag tycker dock gott att Barcelona kan fortsätta satsa holländskt, men bara om det är på rätt holländare. Ingen jävla van Bronckhorst, köp Robben, Hofland, Bouma, van der Vaart och Sneijder istället!
Om det ska fortsätta satsas på holländare, vilket nog blir fallet så länge Cruyff lever, så måste man även ha en holländsk tränare då holländska spelare inte accepterar vissa spelsystem, som enkelt 4-4-2 och liknande.
Barcelona Zoran
2004-02-06 22:20
Och för er som inte klarar av bablefish, gör så här. Lägg in denna strängen i adress fältet innan alla siter ni vill översätta från spanska till engelska:

http://babelfish.altavista.com/babelfish/urltrurl?lp=es_en&url=http://

Efter http:// lägger ni bara till tex. www.marca.com och whops ni har marca översatt från spaska till engelska. Hela strängen ser då ut så här:

http://babelfish.altavista.com/babelfish/urltrurl?lp=es_en&url=http://www.marca.com

Vill ni översätta www.as.com så ser strängen ut så här:

http://babelfish.altavista.com/babelfish/urltrurl?lp=es_en&url=http://www.as.com

Osv. ni hänger med va? ;)

Barcelona Zoran
2004-02-09 13:35
Del Orno har förlängt sitt kontrakt i Atletic Bilbao med 3 år. Barca har inte ens förhandlat med honom, snacka om att Rijkaard planerar att köpa loss Gio i sommar!
Barcelona Kim
2004-02-09 11:28
Vad håller Rijkaard håller på med? När han precis har hittat ett spel som fungerar med offensiva ytterbackar i en fyrbackslinje så ger han sig på att flytta om halva laget i en otroligt viktig bortamatch, som detta trots allt var. Vad vill karln egentligen? Ibland undrar jag om han endast är ute efter att sänka laget helt och att den senaste månadens framgångar är en missräkning i hans ettårsplan. Som någon skrev tidigare, hönsgård a la Rijkaard. Låter som en soppa, vilket det väl kanske också är.
Barcelona JAG
2004-02-09 02:13
Får Jorquera stå nästa match så ska det ganska mycket till om Rustu får/vill stanna till nästa säsong. Säkerligen blir det så då man knappast flyttar på någon av de tre som spelade idag.

Luis Enrique har också tydligen tackat för sig då han tappar humöret och blir utvisad för varje gång han får spela. Åldern är ikapp. och tiden är inne för vår käre Luis att ställa skorna på hyllan.

Slutligen 3 sköna poäng! Försvaret har spelat upp sig ordentligt och att vi fortfarande inte har någon spelidé eller spelmönster beror bl a på att vi fortfarande inte har någon riktig anfallare. Ronaldinho håller klass i anfallsspelet och det är allt. Iniesta, Quaresma eller Luis Garcia kan göra bra ifrån sig då och då men vi är beroende av en klasspelare till där framme.
Real Madrid Jonsson
2004-02-09 17:12
har en fråga....någon som har en lista över vilka spanska spelare som kommer ifrån vilken region??? typ katalonier, basker osv. tacksam för hjälpen!!
Barcelona Barçolog
2004-02-09 01:07
woooo CL-guld olé olé olé!!
Synd bara att det är ett sånt stort avstånd till trean (6p) annars ser allt ok ut.... CL-guld olé olé olé olé
Barcelona Izquierda
2004-02-09 17:06
Jag hoppas att ingen påstår att Barca spelade 4-3-3 även igår. I så fall skulle alltså van Bronckshit föreställa anfallare, och då måste jag nog säga att hans insats var än mer patetisk.
Barcelona Bopi
2004-02-09 16:31
Micke : mm jag fattar inte heller det...måste ju vara FEL!!!hahah
Barcelona Der Afro
2004-02-09 08:39
RONALDINHO: Jag tror du hörde fel. Dom sa att Ronaldihno INTE var på väg bort.

Dani: Lite snåla betyg kanske. Davids 2,5? Nääää.
Barcelona jcb
2004-02-09 00:05
Ronaldinho-filmer:
http://perso.wanadoo.fr/anel7ka/video.htm
Barcelona Der Afro
2004-02-09 08:39
RONALDINHO: Jag tror du hörde fel. Dom sa att Ronaldihno INTE var på väg bort.

Dani: Lite snåla betyg kanske. Davids 2,5? Nääää.
Barcelona Alx
2004-02-09 01:21
Ni som vill ha Robinho till Barça: Har ni sett honom spela? Då menar jag inte videoklipp utan hela matcher. Jag såg en hel del matcher från Copa libertadores i fjol och Robinho imponerade inte på mig. Visst visade han fina takter och bra teknik, men räcker det? I min mening var Diego mer framträdande och visade större speluppfattning, han imponerade på mig! Sjutton år gammal var han dominerande på mittfälter i sydamerikas motsvarighet till Champions League.

Sedan så tycker jag att det är befängt att tro att Barcelona har råd med att köpa en spelare för 15-20M Euro för att sedan låna ut honom... men det är jag ju inte ensam om som tur är.

Vad tycker ni om Sergis utvisning? Jag tycker att det är löjligt att få sitt andra gula kort på grund av en sån sak. Tyvärr tyckte inte domaren likadant och nu blir det ingen Sergi på Camp Nou nästa omgång... synd!
Barcelona ashkan
2004-02-09 00:09
4 FC Barcelona 23 10 7 6 35 27 37

kan det finnas något som är underbarare med tanke på dagens läge? helt underbart!
Barcelona Barca Barca
2004-02-10 16:33
Izquierda: Vet du hur Rijkaard jobbar?? vet du hur han tänker?? Han kanske hade en speciell plan/taktik under Osasuna matchen. Han kanske såg en svaghet hos laget och ändrade taktiken till(Det är vad ja tror)
3-4-3.
--------Valdes
--Puyol-Marquez-reziger
------------------------Van.b
--Xavi----Cocu----Davids
-------------Ronaldinho
--L.G-----Saviola


OBS!! Jag menar inget illa med det ja skriver nu.

Asså ni här inne på forumet klagar så mycket. Först så gick det dåligt för Barca och ni och jag klagade. Nu när vi börjar vinna våra matcher fortsätter ni att klaga. Jag säger inte att alla klagar men några st gör det och ja tycker att ni har fel. Som Gabriel sa, "att ändra allt negativt till underbart på en enda sekund O.S.V. Och jag håller med honom totalt.

Jag tror att vi vinner våra tre kommade.

Visca EL Barca
Spanien RONALDINHO
2004-02-08 23:50
Jag själv tycker Robinho är en man för Barca därför att det har varit många brassar där som verkligen kan dribbla och enligt barcas fans är det offensift spel som gäller inget italienskt gnetspel FORZA ROBINHO
Annons: