/spanien/barcelona/forum/26703.aspx/spanien/barcelona/forum/26703.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona svaviyeaah
2005-06-02 15:23
tro aldrig på sportal
Barcelona Sonde
2005-06-02 17:05
Cruyff rekommenderade Rijkaard till Laporta, Laporta bad inte Cruyff att övertala honom.

Varför ingen klagade på Cruyff under valkampanjen var för att ingen visste att han först skulle vägra vara med i styrelsen för att därefter styra och ställa så mycket hans hjärta bara orkar, utifrån. Dessutom är det väl bara naturligt att folk börjar klaga när något så idiotiskt är en bidragande orsak till att en omtyckt styrelsemedlem hoppar av.
Barcelona PepS
2005-06-03 13:45
Forca Blaugranas:
"Madrid cabron, salud al campeon?" Sade Figo efter Barcas senaste ligaguld...
Barcelona Maestro_
2005-06-03 16:26
Patrick Kluivert har
skrivit treårskontrakt med spanska
Valencia. Den 28-årige holländaren
fick lämna Newcastle gratis. Han
gjorde 13 mål i cuper och liga för
det engelska laget under en säsong.

Från svt text. Märklig värvning...
Barcelona Beautiful_ Barça
2005-06-03 14:27
Skribenterna på aftonbladet är rena katastrofen. De vet ju inte ens i vilka lag spelarna spelar. Skriver fel jämnt. Har för mig faktiskt att det är hockey fans som skriver om fotbollen där också.
Barcelona Kristian
2005-06-03 12:26
Addess//
I shopen finns allt du kan tänka dej från matchtröjor till klubbens egenproducerade vin. Shopen är gigantiskt, som två stora sportaffärer ungefär.

Younies/
Håller med dig helt och hållet. Ronaldinho och Deco kommer, som en del verkar tro, inte lämna klubben bara för att Rosell har valt att göra det. Sedan vill jag ge en eloge till de 39% som valde att rösta på Rosell i vår omröstning på startsidan angående konflikten mellan Rijkaard och Rosell. Verkar som många inte är insatta i vilken roll Rosell hade i klubben. Jag kan säga såhär: Ronaldinho skulle INTE ha kommit hit om det inte vore för Rosell. Rosells högt uppsatta position i Nike samt hans mycket goda spelarkontakter gjorde honom guld värd. Styrelsen har slarvat bort sin viktigaste medlem. Dock kunde vi inte sparka Rijkaard, att sparka holländaren när han precis vunnit ligan vore fel, men Rosell betyder mer för klubben än Rijkaard gör, det finns många stora tränare i Europa som skulle kunna göra ett minst lika bra jobb som han, utan tvekan!
Barcelona hammabarça
2005-06-03 13:08
Läste precis på sport att ronaldinho hade talat ut om rosell situationen och att han oxå tänkte på nästa säsong och att försvara barcelonas färger.
Barcelona Kharles
2005-06-02 16:02
Joaqiun öppnar dörren till Barça..
Barcelona Blaugrana_1899
2005-06-02 15:28
Vi har tagit hem ligan och ska börja bygga och planera inför kommande säsong och så dyker det upp jätte problem i ledningen!! :/
Barcelona Younies
2005-06-02 15:31
Idioter hela ledningen. Nu när det går bra så ska dom förstöra allt. Ut med hela Packet. Laporta och hans män. OCh ut med holländarna.
Dom håller inte sams.
Sätt dit en ny ledning !
Barcelona giovani
2005-06-02 15:31
Altså alla får det att låta som om Cruyff sitter vid sidan om och viskar i Laportas öra och han lysnar, så är det inte. Laporta gjorde det väldigt tydligt direkt från början att Cruyff var en person som han förvänta sig hjälp ifrån, jag står fast vid det jag sa en väldigt stor annledning till varför Laporta vann och ställde upp i valet överhuvudtaget var Cruyff. Det var också Cruyff som fick människor att bli possetiva till stora värvningar som Beckham och alla andra. Och vem var det alla vände sig till när dom ville han nån som skulle övertyga tränare att komma till Barcelona. Får alla tidningar i Barcelona kriticera förutom Cruyff eller hur tänker ni. Varför ber ingen att sport eller elmundodeportivo ska hålla käften är det bara för att dom har inte lika mycket inflytande i det dom skriver. Är det här någons fel så är det Laporta och inte Cruyffs.

Det finns 2 annledningar till varför Cruyff inte finns med i styrelsen, ett han har hjärtproblem även om vissa kallar det skitsnack så kvarstår det faktum att han får inte av familjen. 2 han har själv sagt att styrelsen är inget för han, för han kan det inte han kan fotboll och det är det han kriticerat jag ser inget fel med det.

att Sandro säger att han inte har en vinnar skalle får mig att börja skratta. Cruyff kom till Barcelona och direkt sålde han 11 spelare han vann 4 LaLiga, 2 CL finaler, 1CvC final supercuppen osv. Sandro all ära men att kunna skaffa spelare han inget med vinnarskalle att göra. Ingen tränare i världen skulle vågat kicka så många topp spelare som Cruyff gjorde. Kanske glömmer alla att Cruyff hade muntligt kontrakt med Zidan o Rui Costa samma sommar som han fick sparken och det var innan dom var kända, så visst vet han nått när det gäller spelare. Hela Dream Team var uppbyggt av Cruyff det ingen förneka. Men skillnaden var att Cruyff bygde Dream Team inte köpte det. Så när han säger att Robinho är fel spelare att köpa så lysnar jag. Ja det är gammalt nu men det bevisar att han kan mer än vad folk vill ge han kredit för men det är just därför Laporta lysnar på han.

Cruyff är för mig fotbollens Platon, han är en klass över alla andra när det gäller hur man ser på fotbollen specielt efter att ha läst hans bok men det får jag stå för.
Las Palmas culé hasta la muerte
2005-06-02 14:26
Ämne: Ämne: Kubala;....KUBALA igen...
Du vet nog inte riktigt varför Bartomeu slutade tror ja...När Laporta vann valet så var uppläget att Bartomeu skulle ta hand om Basket, Handbollen, inomhusfotbollen och hockeynsektionen....Detta sprack när Valero Rivera (f.d. handbollstränare) slutade och Laporta lovade honom en plats i styrelsen och då fick han av Laporta utan att tala me Bartomeu full kontroll över handbolls och basketsektionen...Detta gjorde att Bartomeu blev vannsinig och slutade med sin post men va kvar i styrelsen för Rosells skull och inget annat...Bartomeu var medveten att den ekonomiska biten inte var den bästa i dessa sektioner men det var just detta han skulle jobba me...Genom att Valero Rivera tog över posten och han hade samarbetsproblem med S.Pesic (baskettränarn) som har fixat den ENDA Euroleague titeln för Barca fick sparken..o så går de för basketen idag..ingen vidare fast Laporta försöker fixa de inför nästa år genom att Ivanovic (en av Europas bästa tränare dock tillsammans med Pesic) ska ta över laget...

Las Palmas culé hasta la muerte
2005-06-02 14:19
Ämne: Att Cruyff står utan....
KUBALA

För de första så kan jag säga att Cruyffs hjärtoperation skedde när "Dream Team" vann sin andra ligaseger o han missade dom sista 4 matcherna men laget coachades istället av Rexach....Så de du säger är bara, ja, skitsnack rent ut sagt...Att han kan fotboll kan ja hålla me dig om, men vi måste ändå ha i åtanke att de tog TVÅ år för Cruyff att kunna vinna någon titel med Barcelona. Och att för hans girighet så stack M.Laudrup till Real Madrid, Stoichkov till Parma osv. osv. finns så mkt exempel....T.ex. att slänga ut 60 m kr för Koeman tyckte han de va helt ok men betala betydligt mindre pengar för att få en annan back (kommer dock inte ihåg men, men han var oxå riktigt bra) var för mkt pengar...Visserligen var Koeman bra och han gav oss Europacupen 92, men ändå nåt att ha i åtanken...När de gäller de där me holländarna i laget så kritiserade han de just för att Van Gaal var tränaren och de är ärkefiender...Vi ska inte glömma att när man kunde ha 4 utlänningar i laget o han tränade Barcelona så köpte han in Koeman, Witschge, när vi ändå hade Hristo, Laudrup...o sedan Romario...så liksom av 4 platser 2 holländare så jag är övertygad över att om han hade kunnat hade han köpt in fler!


Sen Kubala skriver du så här:"Vad han har sagt är att det inte bra med för många utlänningar från samma land, vare sig det är kineser eller jugoslaver." och då frågar jag dig har de visat sig att det är fel? Jag menar vi vann ligan i år, lr? De där med vinklad förenkling är just de att de handlar om de, om du hade lyssnat på radiointervjun Rosell var me i förra veckan i El Larguero så hade du nog förstått att de är just Cruyff skugga bakom Laporta som har skapat allt detta...
Sen ser jag självklart att det är positivt att FR, JC och Txiki har en sån bra relation. Men varför vågar inte Cruyff ta ansvar och gå med i styrelsen? Jo, för att om han går med och gör fel då kommer han o bli kritiserad. Men genom att skriva en spalt på en tidning o säga va han tycker o får rätt, ja då beskriver han sig själv som gud! Nähe du Cruyff är en fegis som inte vågar ta ansvar och du ska veta att Laporta försökte få me han i styrelsen redan under valrörelsen....
Las Palmas culé hasta la muerte
2005-06-02 14:26
Barcelona Lucho
2005-06-04 15:20
Forca Blaugranas: Nej, Del Horno är verkligen inte klar. Av det jag läst så verkar inte heller Barça vara så jätteheta på honom (än så länge åtminstone). Näe, mitt tips är att ryssen kommer med sina smutsiga pengar och köper honom ändå.
Las Palmas culé hasta la muerte
2005-06-02 14:26
Barcelona kubala
2005-06-02 14:03
Ämne: kubala... angående R....
FR satsade på Valdés från början. Rustu tabbade sig när han fick chanser.
Barcelona svaviyeaah
2005-06-02 15:24
fan asssååååå va ere som händer?????????????????
Barcelona kubala
2005-06-02 13:54
Ämne: Det borde finnas en ....
Skulle FR inte vilja satsa på egna talanger? Var det inte han som satsade på en ung Valdés förre en nyinköpt världsmålvakt som Rustu? Var det inte han som satsade hela tiden på Puyol och Xavi som lagets viktigaste spelare? Var det inte han som äntligen trodde på Luis García? Var det inte han som slängde in Demià i betydelsefulla matcher. Är det inte han som följer alla matcher med våra ungdomar?. Var det inte han som vägrade att Iniesta skulle lånas ut och gett honom speltid i alla matcher utom en?

Demokrati kanske är att ta kontakter med Scolari bakom ryggen på hela klubben.
Demokrati är kanske att vilja värva under vintern Edu, som skulle blir bosman 6 månader efter och Maniche när vi har 2 defensiva mittfältare på skadelistan som kommer till nästa säsong och det utan att fråga vare sig tränaren eller sportmanagern.
Barcelona hammabarça
2005-06-03 17:13
Ämne: nu när Rosell har lä....
haha knappast. Rijkaard kommer vara tränare en låång tid framåt.
Barcelona Puyolinho
2005-06-02 14:27
Silly Season är i full gång och de hejdlösa ryktena med den. Enligt uppgift har Samuel Eto'o hamnat i onåd hos Barcatränaren Frank Rijkaard och detta har i sin tur gjort att klubben nu jagar Arsenals skyttekung Thierry Henry. Men enligt David Dein finns det ingen chans att fransmannen lämnar Highbury i sommar.

Från Sportal ! Sant eller inte ? :S
Las Palmas culé hasta la muerte
2005-06-02 13:07
Ämne: på frågan vem som är....
De enda jag har o säga när de gäller Rosell och konflikten med styrelsen är att de är Cruyff som ligger bakom o spökar. Dessutom är vår käre Johan lite feg då han vill inte våga ta ansvar o komma med i styrelsen (Rosell bjöd han en post i ett par tillfälle). Men näe då, Cruyff gillar mer o skriva sin spalt i La Vanguardia varje måndag där han skriver va han vill o ändå påverkar Laporta o dessutom så säger han alltid va han tycker till Laporta....Cruyff har sedan kritiserats att de bara värvas brasilianare och att de inte är bra...men som en journalist från Sport sa häromdan skillnaden är att Brasilien har vunnit 5 VM guld och Holland har inte vunnit nån....
Barcelona kubala
2005-06-02 14:02
Ämne: Kubala; Du ser ingen....
Det där med externa källor har blivit en medial mantra. Jag tror att alla helt enkelt underskattar FR och Txiquis fotbollskunnande.
Dem som säger upp sig var givna sen tidigare. Bertomeu är en mycket kompetent man, men han har insett att Laporta tänker inte satsa ekonomisk på basketlaget, som är Bartomeus älsklingsbarn, på den nivå som garanterar Euroleague.
Att läkaransvarige slutar ser jag som väldigt positiv, då just den avdelningen har inte fungerat alls under den här tiden.
Att Colomer, ungdomsansvarigen, slutar är självklart då B och C laget har presterat sämre än på många år och sägs av dem som följer dem inte kommer att tillföra någon storspelare till klubben dem närmaste 4 åren.
Barcelona Valdés
2005-06-02 14:08
Du måste läsa hela meningen - det står egna unga talanger vilket inte längre Puyol, Xavi och L. Garcia är. Men visst petade han helt utan förklaring en av världens tre bästa målvakter till förmån för Valdés och likadant fick Damià spela en del fram till den ödesdigra bortamachen mot Villareal (men var det framförallt Damiàs fel att försvaret inte fungerade i denna match ) även Iniesta har fått spela när Giuly har varit allför dålig eller skadad.

Demokrati är att tillåta avvikande åsikter och diskussion.
Barcelona Woods
2005-06-06 08:21
Torres är för mig det enda alternativet ifall vi skulle värva en anfallare till.. Han e ung, kommer lägga världen för sina fötter! En ung, redan färdig världsstjärna. Om han kommer har vi vårt dream team! Visst det får vi med Henry också.. men en hungrigare och framförallt billigare Torres är väl ett självklart bättre alternativ?! Det skulle iaf göra min sommar!:)
Barcelona Sport Älskare
2005-06-06 09:16
Vad fan Arsenal kommer aldrig att släppa Hery han är ju deras bästa spelare.!!!

Satsa på Torres eller Forlan och Milito
Barcelona Siempre Barçelonista
2005-06-05 23:12
Ämne: Är det bara Van Bomm....
Om du klickar på Silly Season så kan du läsa att Santiago Ezquerro och Marc van Bommel är klara för Barça !
Barcelona Valdés
2005-06-02 13:51
Kubala; Du ser ingen fara i att så många avsätts/avgår och att man som skäl anger samarbetssvårigheter och ett för starkt inflytande av externa källor (Cruyff bla).

Jag vidhåller att Cruyff i media har gått ut med väldigt många minst sagt "konstiga" uttalanden och att ursäkta dennas ovilja att ta ansvar med en hjärtoperation håller inte eftersom hans uttalanden ser till att ständigt sätta honom själv i fokus vilket han är mycket väl medveten om - han borde "hålla käften" eller ta ett ordentligt ansvar.
Barcelona Beautiful_ Barça
2005-06-02 13:59
kubala... angående Rustu så var det inte valdes som fick förtroendet där. Rustu hade tabbat sig så många gånger i målet som en målvakt kunde göra utan att bli avrättad och då var Valdes det alternativet man hade.
Håller med om att Rijkaard kan ersättas men det skulle få väldigt dålig effekt på moralen hos spelarna då han har så bra kontakt med dem. Hur som helst så kan detta omöjligt sluta i något gott.
Barcelona Daniel el magnific
2005-06-05 11:51
Det finns planer på att kidnappa Ronaldinhos mamma se länk.
Annons: