/spanien/barcelona/forum/26700.aspx/spanien/barcelona/forum/26700.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Super-Barca
2004-04-30 12:13
Roman Abramovic e en tokig Ryss som inte kan ETT skit om fotboll jag skulle inte vilja att han hade köpt Barca visst han har mkt pengar men han har ingen kunskap han köper bara för skojjs skull hellre än kunnig president som vet vad hans ska göra med pengarna än en tokig Ryss
Barcelona Gustaf
2004-05-02 11:16
Hur kan Rijkaard blivit imponerad av Overmars mot Real Madrid?

Baraja är en fantastisk mittfältare och jag skulle verkligen inte tacka nej till honom men det finns andra positionsförstärkningar som borde prioriteras före. Davds-Xavi-Baraja känns lite obalanserat, samtliga tre tar gärna löpningar framåt. Det behövs en som alltid stannar kvar. Vi har Cocu, Valencia har Albelda.
Real Madrid JRC
2004-04-30 01:37
Kom igen nu, alla vet att domaren kände pressen av att bli anklagad för att dömma till Real madrids fördel, och att det ledde till att han var lite hårdare än vad han kunde ha varit.
(Real Madrid fick 5/6 gula medan Barca fick 0= lite konstig)
Domarna kan ju också göra misstag.
Det är bara rättvis att han slipper röda kortet för det var riktigt onödigt hårt dömd.

Ni förtjänade ändå vinsten på sätt och viss efersom ni också spelar vacker fotboll(1-1 eller 2-2 hade varit bäst). Hade Figos orättvisa utvisning hänt mot Valencia så hade jag blivit tokig. De spelar så j..la trist fotboll(pinsamt för La Liga).

Lycka till!
Barcelona Camparn på nou
2004-04-29 23:39
Felstavning det skulle stå

som kan bli storstjärnor i Barca.

på trejde raden från slutet.
Barcelona Andresinho
2004-04-30 13:04
SKANDAL!
Figo den där jävla pesetero och real har säkert mutat spanskaförbundet, det här börjar synas för mycket med all hjälp dom har fått på matcherna av vissa domare,och dom säger att Valencia bara klgar.Det är säkert däeför att real spelar så coola när dom för hjälp av domare.
Skandal.
Barcelona Bopi
2004-04-30 02:10
hahahahaha,,,det e bara att skratta åt att dom tog bort Figos andra kort!!!..*asg* det gör la liga så mycket sämre!!...bara för att domarna av gör vilka som ska villa la liga!!!..aj aj aj men men
Barcelona Kharles_Kubala
2005-03-09 21:59
Spur On Bender

Look what the cat dragged in...
Deco_Barça
2005-03-09 20:19
grabbar inte undra på varför vi släppte in så många mål Marquez fattades.Man såg hur mycket vi saknade honom i försvaret.
Barcelona Davidsito
2004-04-29 23:43
Ang. Chelski så kan jag visst förstå varför spelarna väljer att gå dit. London är en trevlig stad, Chelsea har många fans, de har en av europas allra finaste anläggning +plus detta så får de mycket pengar!! inte så svårt att förstå... Att ryssen skulle paya 100 euro för Gaucho är otänkbart, det finns inte helt enkelt..


Väldigt osäker på om det är bra att köpa in fler unga oprövade latinamerikaner... face it Rochemback, Riquelme, Geovanni ja till och med Saviola har alla mer eller mindre floppat.. Just Saviola har ju lyckats bäst men jag ser honom som en besvikelse... Nej till Robinho nej till Luís fabiano.... Ja till Trezeguet Ja till Dimitar Berbatov!

y Figo, puta tú madre! eller va man nu säger..

Tack
Barcelona Gaucho-10
2004-05-02 12:36
Barca Barca.. va menar du me grabbar ? de finns tjejer här också =D
em1l
2005-03-09 19:51
gabriel vad står Visca El Barça snälla sbvara:)
Barcelona Damia
2005-03-09 20:46
Rivaldinho9 //

Alltå bara för att dessa spelare (inte alla dock, som du säger) var dåliga igår så betyder detta inte att de inte håller CL-Klass. Men vissa spelare kan jag dock förstå. Men att du säger "Hade vi slått Chelsea igår så hade vi nog åkt mot Milan till slut ändå som är kompletta på alla positioner" kan jag inte förstå. Vi vann mot Milan och dem vann mot oss. Iof så skulle dem gå vidare med ett bortamål mer, men det spelar ingen roll eftersom att vi ändå har vunnit mot dem, och spelat ut dem totalt två matcher irad. Varför inte vinna med 2-1 i en final? Då spelar det inte ens roll om Milan gjort ett mål eller inte. Så just det här med Milan tycker jag var lite konstigt av dig. Sen till spelarna. Alla tjatade om hur kass Gio var förra säsongen , även jag, men om han kan få upp formen och hålla i den som han gjorde ett litet tag i början av säsongen så håller han hög klass, men jag tror att hans tid är förbi nu? Jag skulle iaf inte vilja säga det direkt just nu, isånnafall efter säsongen. Annars roligt att läsa det du skrev.

Visça El Barça!!
em1l
2005-03-09 19:57
gabriel tack så mkt:)
Albacete Sir John Spencer
2005-03-09 20:47

visste ni att Ronaldinho lirat en liten biroll i filmen " Plutonen ", han spelar där en flinande vietnames
Albacete Sir John Spencer
2005-03-09 20:47

visste ni att Ronaldinho lirat en liten biroll i filmen " Plutonen ", han spelar där en flinande vietnames
Barcelona Puyolinho
2005-03-09 19:55
Deco_Barça

www.fcbarcelona.dk

Där har du alla gjorda mål från Säsongen !
Barcelona G.Pazzino
2005-03-09 20:39
Det ända jag vill gnälla på i matchen mot Chelsea är markeringen av både Terry (målet) och Joe Cole.. annars en bra insats..
Barcelona barcapimp
2005-03-09 20:54
Rivaldinho
bra beskrivning av spelarna.
Så här skulle vårt lag kunna se ut nästa säsong om jag fick välja.

Valdez

Poyul Marquez Edmilson Sylvinho

Iniesta Motta Xavi/Deco Ronaldinho

Maxi Etoo

Iniesta har jag satt på högerytter eftersom jag inte kan se någon annan där förytom Giuly som dock inte är en av mina favoriter.
Barcelona JAG
2004-05-05 15:20
Det är bara och instämma med Valdés inlägg!
Är övertygad om att Peppayo (K.A.K.A 40-70) hade hållit Ronaldinho som världens, utan tvekan bästa fotbollsspelare genom tiderna om han hade varit spanjor!;)
Barcelona B_a_r_c_a
2004-05-06 23:31
Asså kan ni sluta snacka om samma ämne hela tiden, varje en av er har sin åsikt och verkar inte vilja ändra på det för ni säger i prencip samma saker om och om. Alla tycker olika så sluta tjata om det.
Barcelona Barca forever
2004-05-03 19:20
Ni ska inte klaga på Rijkaard, han kanske inte var den absolut bästa tränaren i början av säsongen men nu har han ju faktiskt varit med och fört barca tillbaka igen. jag tycker vi ska fortsätta med honom även nästa år, han har j0u nu visat att han kan coacha ett fotbollsalag. nån skrev tidigare att det enbart var spelarnas förtjänst att vi kommit tillbaka. visst dom har gjort ett underbart jobb men på vems order??
dom lär ju inte bara gått ut och struntat i allt rijkaard sagt.
Barcelona Barca forever
2004-05-03 19:20
Ni ska inte klaga på Rijkaard, han kanske inte var den absolut bästa tränaren i början av säsongen men nu har han ju faktiskt varit med och fört barca tillbaka igen. jag tycker vi ska fortsätta med honom även nästa år, han har j0u nu visat att han kan coacha ett fotbollsalag. nån skrev tidigare att det enbart var spelarnas förtjänst att vi kommit tillbaka. visst dom har gjort ett underbart jobb men på vems order??
dom lär ju inte bara gått ut och struntat i allt rijkaard sagt.
Barcelona Der Afro
2004-05-03 23:44
Om ni inte redan laddat hem målen så kan ni göra det här:

http://www.fcbarcelona.dk/Direkte.htm
Barcelona Der Afro
2004-05-03 23:44
Om ni inte redan laddat hem målen så kan ni göra det här:

http://www.fcbarcelona.dk/Direkte.htm
Barcelona Valdés
2004-05-06 19:17
Pelayo (A.K.A 14-79); det är glädjande att Du börjar förstå orimligheten i antagandet av objektiva principer. Nästa sak som är viktig för Dig att förstå är att endast den diskussion där argument och faktapåståenden genomgår en hållbarhets- och relevansprövning är meningsfull eftersom det bara på så sätt går att närma sig en högre respektive lägre grad av sanning.

Därför tillåter jag mig nu att sammanfatta de argument och påståenden som hittills framkommit i diskussionen.

Mina argument för att Ronaldinho inte "viker ner sig" i matcher av större betydelse och mot bättre motstånd har varit de följande;
- I den första matchen mot Celtic låg han bla bakom 4;a frispelningar.
- I den andra matchen mot Celtic låg han bakom en frispelning av Gerard och skapade själv ett friläge.
- I matchen mot Deportivo låg han likaså bakom mer eller mindre allt som skapades i anfallsväg, skillnaden i jämförelse med matcherna mot Celtic var att här missade inte lagkamraterna helt öppna lägen.
- Mot Valencia som var den mest tillknäppta tillställningen briljerade han endast vid ett tillfälle, slog en lysande passning som Saviola placerade bollen i mål ( men Saviola kom att felaktigt att vinkas av för offside). I denna match var det ingen som briljerade mer än någon annan men Ronaldinho kämpade och slet och Barcelona vann.
- Mot Real Madrid slog han den direkt avgörande passningen, en otroligt genial passning som Xavi på ett vackert sätt placerade i mål. Dessutom skapade han ett två mot en läge vilket borde ha resulterat och likaså frispelade han Kluivert. Han såg även till att skrämma "skiten" ur Realförsvaret mer än en gång genom egna genombrott.

I matcher av större betydelse är det vanligt att det blir tillknäppt spel, det skapas få ordentliga målchanser. Den spelare som skapar dessa målchanser är guld värd och bör enligt mitt sätt att se det betraktas som en spelare av världsklass. De få chanser som skapas måste självfallet resultera ( och därmed har vi nått fram til en tydlig brist i dagens Barcelona - det saknas en målgörare av världsklass ). Ronaldinho har i samtliga viktiga matcher sett till att skapa frilägen för lagkamraterna ( ingen annan spelare i varken det egna laget eller motståndarlaget har sett till att skapa mer än vad han har gjort i dessa matcher ), när de egna lagkamraterna inte lyckas med detta kan man enligt mitt sätt att se det inte skylla på honom ( i matcherna mot Celtic var det andra som tyvärr helt vek ner sig, såväl flera av medspelarna som tränaren ). Faktum är att vi under hösten utan Ronaldinho förlorade på hemmaplan mot våra tre huvudkonkurrenter för att under våren med Ronaldinho ( även Davids har varit viktig ) vinna mot dessa. Att han dessutom var en av de brasilianska spelare som tydligast dominerade senaste VM;et förstärker detta faktum, han avgjorde bla semifinalen och var självskriven i det världslag som togs ut.

Om jag sedan sammanfattar Dina argument för att Ronaldinho viker ner sig så lyder de;
Xavi gjorde en större prestation som fick bollen i mål / Zidane har avgjort en VM-final för 6 år sedan / det finns de som önskar uppföra en staty av Ronaldinho på Ramblan / alla tycker att han är bra / Du står för objektiva värden / Ronaldinho filmar / domarna är orättvisa / han bidrar inte i defensiven / Zidane är ur form / Figo är slut.

Jag väljer att upprepa mig - kom gärna med nya fakta och argument för att stärka relevansen och hållbarheten i Din tes för de ovanstående är pinsamt irrelevanta och i flera falla direkt osanna.
Real Madrid Dani
2004-05-03 17:54
Holländaren:
"Därför man inte spelar unga spelare lika mycket. De är betydligt mer ömtåliga eftersom de inte alltid vet hur man ska göra i olika situationer som kan skada dem." - ditt inlägg angående Quaresmas skada.

Jag är heller inget jättefan av portugisen, men kom inte och påstå att det är p.g.a. bristande rutin han rycker förbi Wome, slår ett inlägg och blir stämplad - och samtidigt skadad!

Det är av gårdagsmatchen att döma inte särskilt svårt att förstå att Espanyol ligger under det nedre strecket. Man ska nog - som barcasupporter - inte dra alltför stora växlar av matchen igår. Det är fortfarande en bra bit innan vi kan fightas om epitetet "världens bästa lag". Se bara på Villarreal- och Celticmatcherna...

Men nog är Ronaldinho underbar att se! Lekstuga modell värre...
Skönt att Iniesta får någon som helst speltid - jag tycker att han imponerar varje gång han får spela. Jag väljer honom tio gånger av tio före Quaresma och Overmars... Vilket inlägg till Ronaldinho...

ZonD!
Har du inget förtroende för TV4+:s experter?
-"Varför bytte RM ut Zidane?" - "De ville nog ha in en annan spelare".
- "Barca vann bollinnehavet i första halvlek med 69% mot 21."

F.ö. är det rätt klumpigt av Oleguer att dra på sig straffen - ja, jag vet att Espanyolspelaren föll förb****t lätt =( men han var på väg ut ur straffområdet. Brist på rutin, möjligen.

Backlinjen GvB-Cocu-Oleguer-Reiziger imponerar inte på mig! Att Marquez bänkas är helt ofattbart.

Rijkaard gör fel på fel på fel... Återigen. Jag börjar gråta om han blir kvar över nästa säsong också. Det är sannerligen inte hans förtjänst att Barca ryckt upp sig denna vårsäsong...
Snarare Valdés, Davids, Puyols, Saviolas, Xavis men främst Ronaldinhos....

Dock gjorde såväl GvB som Reiziger klart godkända matcher offensivt sett, men den förstnämnde visar återigen prov på svårigheter i positionsspelet - det syns så tydligt att han inte är ytterback. Undrar vad han skulle uträtta på mittfältet - frågan är bara: Var?
Barcelona Dani
2004-05-03 17:54
Holländaren:
"Därför man inte spelar unga spelare lika mycket. De är betydligt mer ömtåliga eftersom de inte alltid vet hur man ska göra i olika situationer som kan skada dem." - ditt inlägg angående Quaresmas skada.

Jag är heller inget jättefan av portugisen, men kom inte och påstå att det är p.g.a. bristande rutin han rycker förbi Wome, slår ett inlägg och blir stämplad - och samtidigt skadad!

Det är av gårdagsmatchen att döma inte särskilt svårt att förstå att Espanyol ligger under det nedre strecket. Man ska nog - som barcasupporter - inte dra alltför stora växlar av matchen igår. Det är fortfarande en bra bit innan vi kan fightas om epitetet "världens bästa lag". Se bara på Villarreal- och Celticmatcherna...

Men nog är Ronaldinho underbar att se! Lekstuga modell värre...
Skönt att Iniesta får någon som helst speltid - jag tycker att han imponerar varje gång han får spela. Jag väljer honom tio gånger av tio före Quaresma och Overmars... Vilket inlägg till Ronaldinho...

ZonD!
Har du inget förtroende för TV4+:s experter?
-"Varför bytte RM ut Zidane?" - "De ville nog ha in en annan spelare".
- "Barca vann bollinnehavet i första halvlek med 69% mot 21."

F.ö. är det rätt klumpigt av Oleguer att dra på sig straffen - ja, jag vet att Espanyolspelaren föll förb****t lätt =( men han var på väg ut ur straffområdet. Brist på rutin, möjligen.

Backlinjen GvB-Cocu-Oleguer-Reiziger imponerar inte på mig! Att Marquez bänkas är helt ofattbart.

Rijkaard gör fel på fel på fel... Återigen. Jag börjar gråta om han blir kvar över nästa säsong också. Det är sannerligen inte hans förtjänst att Barca ryckt upp sig denna vårsäsong...
Snarare Valdés, Davids, Puyols, Saviolas, Xavis men främst Ronaldinhos....

Dock gjorde såväl GvB som Reiziger klart godkända matcher offensivt sett, men den förstnämnde visar återigen prov på svårigheter i positionsspelet - det syns så tydligt att han inte är ytterback. Undrar vad han skulle uträtta på mittfältet - frågan är bara: Var?
Spanien Pelayo (A.K.A 14-79)
2004-05-06 18:33
Gabriel,

Vad får dig att tro att jag är "madridista"?
Barcelona Gabriel
2004-05-06 18:29
Pelayo

Du är duktig på att slingra dig ur med fina ord. Vad jag menar är att jag är så trött på alla som kommer in hit och enbart säger "Ronaldinho är inte världens bästa spelare".

Och snälla" kräver blod som hämnd för detta" är du nån jävla poesi författare eller.

Det jag vill säga är att många verkar rädda att Zidane ska tappa posiotionen som nummer 1. Nej rättare sagt, livrädda. Det är bara att kolla efter matchen mot R.Sociedad när ronaldinho hade lekstuga. Helt plötsligt vimlade det runt med madridistas här för att få oss att förstå att Zidane fortfarande är den bästa, detta pågrund av rädsla.
Barcelona juanito
2004-05-03 17:42
ZonD: Det tv4+-kommentatorerna ska alltid tas med en nypa salt.

Dom håller ungefär lika hög standard som dom engelska div1-matcher dom vanligtvis kommenterar. Men men.. jag kan ta det. Hellre ett tv4+ med usla kommentatorer men med en Barcelona-match varje vecka istället för Viasat Sport med Strömblad men med typ en Barça-match per månad.
Annons: