/spanien/barcelona/forum/26697.aspx/spanien/barcelona/forum/26697.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ronnie
2004-01-25 03:22
Alx, okej alltid nått nytt att lära.

Har Laporta investerat något i Barcelona från egen ficka?
Att vi marknasför oss mer vid sidan av planen för att rädda ekonomin är posetivt enligt mig. Tröjan är däremot "helig" och om jag vore Laporta hade jag inte satt reklam på tröjan, då jag tror att en del av Barcas charm skulle försvinna.
Barcelona B_a_r_c_a
2004-01-22 23:13
faaaaaaaaaaaaaaaaaaan, mål på straff för zaragoza. Va fan gör dem, förlorar på hemma plan mot zaragosa, skämmigt fan.
Barcelona Valdés
2004-01-22 23:39
Samma fråga dyker upp efter varje ny förlust - vem skall Rijkaard skylla på den här gången, för det är ju aldrig hans eget fel!! Sparka honom och tvinga iväg Kluivert om Arsenalryktet är sant så att vi kan köpa in en riktig målgörare som är motiverad att spela i Barcelona.
Barcelona Andreas
2004-01-22 19:36
Angående Henry:
Det blir nog väldigt svårt att få loss honom från Arsenal, inte bara för Barça utan även för Inter, Real, Chelsea och allt vad dom heter. Det enda sättet är nog skaffa sig Wenger som tränare.
Real Madrid Ronnie
2004-01-22 16:29
DJ Niko,
~90 000 pers per match ger en del inkomster, Barca har dessutom gått med på en del reklam grejer som du kanske märkt. Pengar till spelare finns alltid har Laporta sagt, men skulderna då?? Hoppas att vi investerar smart...
Barcelona Andreas
2004-01-22 19:36
Angående Henry:
Det blir nog väldigt svårt att få loss honom från Arsenal, inte bara för Barça utan även för Inter, Real, Chelsea och allt vad dom heter. Det enda sättet är nog skaffa sig Wenger som tränare.
Barcelona Ronnie
2004-01-22 16:29
DJ Niko,
~90 000 pers per match ger en del inkomster, Barca har dessutom gått med på en del reklam grejer som du kanske märkt. Pengar till spelare finns alltid har Laporta sagt, men skulderna då?? Hoppas att vi investerar smart...
Barcelona juanito
2004-01-22 19:33
Nu när Kluivert är "klar" (förkontraktet är skrivet enligt Sport) för Arsenal bör han bojkottas. Visst, det är dumt att inte utnyttja spelare som ändå betalas en sådan lön men det känns tio gånger värre att framtidsspelaren Sergio Garcia får mindre speltid bara för att holländaren ska spela.
Barcelona OrtiZ
2004-01-30 17:01
Såg detta inlägg från ett annat forum och jag gillade det!!!!
Barcelona have announced that they have made ?90 million (£60 million) available for new signings over the next three years.
The Catalans have recently clinched financial assurances from local banks, and are now ready to make a major assault on the transfer market next summer.

Barca economic vice president Ferran Soriano insists that few other clubs will be able to match the club's financial muscle when they decide to make their moves at the end of the season.

"Few clubs will come out in the summer with our capacity to buy," explained Soriano.

"The market is depressed and the price of 'star' players is decreasing."

The transfer fund is part of Barca's restructuring under the new regime ushered in by president Joan Laporta (pictured), and Soriano feels the club may spend between ?30 and ?50 million of the kitty next summer.

However, Soriano does not believe Arsenal's capture of Barca target Jose Antonio Reyes, will pave the way for the exit of Thierry Henry - for whom the Catalans have not tried to hide their admiration.

"Arsenal are in a process of growth, they have undergone an economic restructuring and are now earning money and creating a new stadium which they want to invest in," he continued.

"I don't believe that they will want to sell."
Barcelona Izquierda
2004-01-22 17:10
Alx//

Stämmer det där verkligen? Jag kan inte se vad som skulle motivera att alla turkar plötsligt får spela som eu-spelare. Det låter mycket märkligt, men om det är så, så är det fantastiska nyheter!
Rüstü har kapacitet att vara en av våra absolut största stjärnor om han bara får förtroendet.
Nu kommer ju inte Rijkaard att låta Rüstü spela oavsett om han räknas som eu-spelare eller inte, men det kan vara bra sedan när vi byter tränare (vilket vi förhoppningsvis gör snart).

Trist att se att det blev som jag och flera andra trodde angående pivotes. Nu när Davids anlänt är det alltså Xavi som fått flytta på sig, medan den tröge Cocu spelar kvar. Sorgligt värre.

Barcelona Tomasz
2004-01-22 21:11
Inte alls troligt att Kluivert kommer ingå i en bytesaffär överhuvudtaget, speciellt inte mot Henry. Vill någon klubb ha Kluivert i sommar behöver de bara övertyga honom plus betala 18 Milj kr till Barça.

För övrigt läste jag att Bilbaos vänsterback Del Horno inte vill diskutera nytt kontrakt med sin klubb. Detta är en spelare som Barça sägs varit intresserade av, nu kan han finnas tillgänglig helt gratis i sommar. Bye bye Bronckhorst säger jag bara...
Barcelona JAG
2004-01-22 23:52
Om man ska återgå till icke-EU spelare så ligger väl Marquez rätt bra till att få ett pass iom hans spanska hustru!? Någon som vet nåt mer om det?
Spanien A4E
2004-01-23 12:11
juanito//

Anledningen till att Arsenal jaga strikers nu är inte för att ersätta Henry (inte officiellt iaf) utan för att vi har torka på forward fronten, lets face it, vi har ju bara Henry, tänk om han blir skadad? Nej, jakten på strikers är helt enkelt för att vi har en lucka där, inte för att ersätta Henry...
Barcelona divine
2004-07-02 19:53
är det bara ja som INTE vill ha deco i barca?
Barcelona Alx
2004-01-25 00:07
Barca_91: Har du slagit i huvudet? Barcelona har i princip lika höga skulder nu som när ligan började. Det enda som de gått ut med är att de är stolta över att FC Barcelona för första gången på flera år ser ut att gå mot ett nollresultat, dvs inte ett underskott. Detta är förstås bra, men de har fuskat lite genom att förlänga lånetiden och därmed storleken på ammorteringarna.
Barcelona Barca_91
2004-01-24 23:39
Barca har inte dom där skulderna vi hade för några år sen...
I början av säsongen hade Barca 74 miljoner euro i skuld om det fortsätter så här kommer våra skulder vara 0 euro den 30:e Juni 2004.
Man måste säga att Laporta och alla dom andra har gjort ett minst sagt bra jobb om man räknar bort när dom anställde Reijkard;)
Snart kanske vi börjar tjäna pengar som inte går till att betala skulder...
Bra Laporta!
Barcelona Alx
2004-01-22 17:25
Izquierda: Det stämmer, jag har läst det i både sporttidningar och vanliga tidningar. Jag håller med om att Rüstü kan vara en av våra viktigaste stjärnorna om han får förtroendet. Valdés är ung och har ändå framtiden för sig. Sedan är det tyvärr som du säger så att Cocu spelar på mittfältet, jag tycker liksom du att han borde varit den spelare som fick lämna plats åt Davids.

Det som är intressant är hur Rijkaard har gått över till 4-3-3 nu när Davids kom till klubben. Den uppställningen som används med Ronaldinho och höger anfallare som viker in mot mitten påminner mycket starkt om den 4-3-2-1-uppställning som Van Gaal använde under sin första tid i Barcelona. Jag har faktiskt inget emot den uppställningen även om den använts av VG. Däremot så skulle jag hellre se Davids, Iniesta och Xavi på innermittfältet. Vem vet, det kanske blir så när Iniesta kommer tillbaka från skadan. Saviola får ikväll spela som högeranfallare med en ganska fri roll, det ska bli intressant att se hur han lyckas.

Apropå Saviola: Han har i veckan sagt att han får dubbelt medborgarskap (spanskt) senast till sommaren så där "blir vi av med" ännu en icke-EU. Vi får hoppas att det verkligen är så eftersom han annars har sina dagar räknade i Barcelona. Till sommaren har vi "bara" 2 icke-EU utan att ha sålt en enda...
Barcelona juanito
2004-01-30 15:10
ZonD: Kanonjobb är väl att ta i.. Tycker inte att situationen har förändrats märkbart sedan förra säsongen. Visst, Barça kanske går mot ljusare tider ekonomiskt sett men man behöver inte vara något geni för att ta till sådana åtgärder som att sänka spelarlöner.

Jag tycker att det skulle vara helt rätt att sparka Rijkaard. Han har haft tillräckligt många matcher på sig men bevisar ständigt att han inte klarar av att sköta det jobb han har. Signaturen Valdés skrev tidigare att man inte bör eftersträva kontinuitet av något dåligt för sakens egen skull. Jag håller helt med! Men samtidigt förstår man Laporta.. han kommer att få skit hur han än gör. Låter han Rijkaard vara kvar så kan vi glömma allt vad Champions League heter och då kan Laporta hamna i en riktigt allvarlig kris. Å andra sidan kommer han att få svårt att försvara sig om han skulle kicka sin första tränare. För väljarna kommer det inte att vara speciellt fötroendeingivande. Men men, som jag har sagt tidigare.. hoppas att Laporta sväljer stoltheten och gör pinan kort för oss genom att avskeda Rijkaard.
Barcelona ZonD
2004-01-30 15:39
Juanito: Både du och jag vet att han har gjort mer än att bara sänka lönerna. Han har tillexempel fixat enormt bra sponsoravtal och kontakter med/inom Nike. Mycket av detta ska man väl iof tacka Rosell för. Laportas värvningar är det heller inget fel på. GVB undantaget. Det är istället rijkaards fel att de inte sköter sig. Rijkaard i sin tur är det enda misstag han har gjort hittills, IMO. Det är inget snack om att han borde ha sparkats tidigare men nu har vi kommit så långt in i säsongen och laget har splat upp sig (marginellt) i ligan. vinner vi mott albacete har tagit 10/12 poäng på de senaste 4 matcherna. Dessutom längtar jag redan efter den utlovade rensningen i truppen. de spelarna som ska bort stämmer helt enligt mig. Gerard skulle kanske kunna få vara kvar. Men om Wiltord kommer vet jag som sagt inte vad jag gör.
Barcelona ZonD
2004-01-30 14:35
trots den miserabla säsongen måste jag ändå breömma Laporta. Han har gjort ett kanon jobb och ekonomin är på väg att bli enormt stark. Att sparka rijkaard eller inte r 50-50. antingen vill man ah kontinuitet eller så vill man ha snabba förändringar. Jag förstår Laporta om han inte sparkar Rijkaard nu då det är försent. Vi får väl bara hoppas att rijkaard inser sina misstag och lämnar klubben frivilligt efter säsongen (kommer inte hända jag vet)
Real Madrid Ronnie
2004-01-31 18:57
Barca_91 vi har ju hadt Ammunike, men han gjorde ju inte succé direkt. Iof så hade han rätt bra konkurans men endå.
Barcelona DJ Niko
2004-01-22 15:59
Tycker att det är mycket prat om att barca ska köpa massa spelare.
Men för vilka pengar då.
Barca är väl inte gjorda av pengar precis.
Så jag tror nog att Barca får nöja sig med dom spelare dom har och utveckla egna talanger istället.
Håll tummarna för en seger i kväll.
Visca el Barca
Barcelona Ronnie
2004-01-31 18:57
Barca_91 vi har ju hadt Ammunike, men han gjorde ju inte succé direkt. Iof så hade han rätt bra konkurans men endå.
Barcelona Izquierda
2004-01-31 11:19
Zoran//

Det var oerhört lättande att läsa att det arbetet med att ersätta Rijkaard pågår för fullt. Lite jobbigt att läsa att det lutar åt Aguirre när de andra två kandidaterna var Scolari och Koeman, men ungefär allt är bättre än Rijkaard.
Barcelona Davidsito
2004-01-22 23:19
Har slutat gråta över resultaten för länge sedan.. Nu skrattar jag mest.. jag kan fan inte förstå hur man kan spela så förbannat kasst.. Svennis efter EM skulle vara en bra coach tror jag.. han förstår lite spanska och han kan göra sig förståd.. Dessutom är han fenomenal coach som uträttar underverk.. Hejdå alla
Barcelona PUYOL=Hjärta
2004-02-01 19:18
barca 91:
Etoo gav nästan bort gratis av REAL MADRID!
Barcelona PUYOL=Hjärta
2004-02-01 19:18
barca 91:
Etoo gav nästan bort gratis av REAL MADRID!
Real Madrid el rey
2004-01-25 12:19
Izquierda//

Man kan bara skratta åt dig.
nämn ett lag som spelar lika underhållande fotboll?

Hala Madrid!
Barcelona DJ Niko
2004-01-27 16:54
Till Barca Barca.
Du har ju glömt Ronnie.
Barcas bästa spelare denna säsong.
Barcelona Alx
2004-01-29 12:45
I Spanien ryktas det om att följande spelare får lämna Barça inför nästa säsong:

Kluivert, Luis Enrique, Gerard, Cocu, Overmars, Rustu, Reiziger och Van Bronckhorst.

Allt jag kan säga är att jag hoppas att det är sant. Kluivert, Luis Enrique, Gerard, Overmars och Reiziger har mycket höga löner som de inte gör sig förtjänta av (se artikel). Rüstü är sedan för bra för att vara andra eller tredjemålvakt, han förtjäntar ett bättre öde. Slutligen tycker jag att Cocu och Luis Enrique bör fortsätta på en lägre nivå (läs svagare liga) eller lägga av med fotbollen.
Annons: