/spanien/barcelona/forum/26686.aspx/spanien/barcelona/forum/26686.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Lucho
2005-08-24 10:43
Beutiful_Barça: "
Puyol - Kaizer - Edmilson - Motta


Okej om vi spelar den typ av handbollsförsvar som Chelsea tillämpar. Men för det mesta går Barças backlinje ganska högt upp och att då ha tre relativt långsamma backar skulle kännas riskabelt då dom flesta lag spelar kontringsfotboll mot oss. Just därför hade Puyol-kopian Milito varit välkommen..

paniagua: Japp, Barça har röda shorts till hemmamatcher (förhoppningsvis bara) denna säsong..
Barcelona La_Rambla
2005-08-24 10:41
paniagua//
Det stämmer, de ingår i årets dress. Grymt snyggt om du frågar mig.

Killa//
Visst önskar sig alla förstärkningar, men det är inte bara att gå in o köpa lirare som Cicinho, Gallas och Zambrotta bara så där.
Barcelona isestedt
2005-08-24 10:33
Är det någon som vet vilken kanal som visar Joan Gamper Trophy?
Celta Vigo fettaost
2005-08-24 10:23
adda mig pizzamatte@hotmail.com
Barcelona Killa
2005-08-24 08:43
Snart är det dags för ligan igen och vi ska försöka att försvara våran titel. Men jag är väldigt orolig, Barca har juhh inte förstärkt laget med någon back. Det var juhh klart och tydligt att det var just i backlinjen som det fans problem, stora problem. Varför köptes ingen back? Om Barca vill vara med och slåss om CL så borde man ha köpt in någon/några namnkunniga backar. Varför köpte man inte Samuel? Varför köpte man inte Gallas? Eller kanske Zambrota. Ska jag vara ärlig så tycker jag att Pyol är den enda backen som är bra. Oleguer, Gio och Belleti är för ostabila. Jag läste igår att Cicinho har köpts upp av Real Madrid, varför la inte Barca bud på han? Offensivt så behövs inget ändras. Visst skulle det vara kul om vi hade fått Henry eller kanske Torres, men Eto och hans kamrater där framme kommer att fortsätta att göra mål.
Så här borde Barca ha sett ut nu när ligan startar.

---------------Valdes--------------
---Cicinho - Pyol - Gallas/Samuel - Zambrotta

----------------Van Bommel(DFM---------------

-----------Deco(CMF)----Xavi(CMF)------------

---------------Ronaldinho(OFM)---------------

---------Eto(CF)-----Guliy/Larsson(CF)-------

DMF= Defensiv mittfältare
CMF= Center mittfältare
OMF= Offensiv mittfältare
CF= Center Forward
Pyol och Gallas/Samuel skulle vara ett lås i mitten, ett lås som är omöjligt att öppna. Cicinho och Zambrotta, ytterbackar av världsklass.
Vad tycker ni?
Atlético paniagua
2005-08-24 03:31
Befinner mig just nu i Alicante och har sett några Barcamatcher. En liten undran: Har sett att Barca spelat med vinröda byxor istället för blå. Också på svenskafanssidan har de blå ersatts av vinröda byxor. Är detta den nya ordinarie dräkten?
Barcelona Beautiful_ Barça
2005-08-24 02:47
Tyckte att det var en intressant diskussion ni hade där. Så här hade jag velat ställa upp mot sådana lag. Tar mig då friheten att ändra formation, vilket kanske inte är så bra. Det kan dock funka bra om man gått igenom det på träningarna...

Etoó - Maxi/(Larsson)
Dinho - Bommel - Xavi - Deco
utan pivote då... och även möjligen byta plats på Deco och Xavi.

En backlinje som jag funderade på som jag hade velat testa, med tanke på att vi inte kommer köpa in fler spelare är...

Puyol - Kaizer - Edmilson - Motta

Det är nåt som jag hade velat testa som jag inte vet om det hade fungerat. Då hade Van Bommel fåt agera Pivote och Puyol högerback som han en gång var. Om man sedan Marquez-Edmilson skulle visa sig vara ett starkt mittbackspar skulle jag även vilja testa Puyol som Pivote. Tror att det skulle vara extremt´bra att ha en sådan snabb bollvinnare av världsklass på mittfältet. Men frågan är om det är värt att flytta världens bästa mittback från hans position? Ja... egentligen skulle jag nog helst vilja ha en till Puyol :D

...och varför inte in till Ronaldinho då också.
Barcelona Gabriel
2005-08-24 00:53
Kharles

Förstår dig. Van Bommel och Marques är också det dock!

Bona Nit/Buenas noches Visca el Barca i Visca Catalunya !
Barcelona Kharles
2005-08-24 00:46
Ok, ville ha dit Ezquerro för att jag vet att han också är en ganska bra huvudspelare. Nåja, bona nit/buena noche
Barcelona Gabriel
2005-08-24 00:43
Kharles

Det är en variant. Har du tänkt på att ta Ronaldinho på Ezquerros plats och antingen sätta Deco på Ronaldinhos plats och sätta in Marquez på Decos plats eller sätta in Van Bommel på Ronaldinhos plats. Kanske blev lite krångligt. Exempel följer:

---------------Henke/Maxi---------
----Ronaldinho--------------Eto'o---
---------Van Bommel(alt. 1)/Deco (alt. 2)---
---Deco(alt.1)/Marques (alt. 2)--Xavi-----
Barcelona Kharles
2005-08-24 00:34
Kanske borde vi ställa upp såhär mot svinlag:

----------Henke/Maxi-------
Ezquerro--------------Eto'o
----------Ronaldinho-------
----Deco-----------Xavi----

Då de inte kommer försöka spela fotboll krävs det inte en renodlad pivote. Byt gärna in Van Bommel mot någon av våra alver för att få lite extra styrka..
Barcelona Gabriel
2005-08-24 00:24
Kharles

Äntligen kommer vi överens. Han var otroligt bra förra försäsongen, men även i inledningen av ligan och mot Celtic borta. Många här inne var otroligt "con los manos al cielo" när han spelade så bra i början. Som du säger så får han problem mot "svinlag" som inte vågar spela fotboll mot oss, kalla det taktiskt eller fegt jag väljer kanske både och. Hur som hällst då borde man byta ut honom helt klart pga hans spelstil inte passar in till detta dels pga hans längd och fysik men även pga han får för svårt att komma runt bakom backlinjen som han är så bra på när det är så många försvarare som backar hem. Då ska man defenitivt sätta in maxi eller henke !
Barcelona Kharles
2005-08-24 00:19
Gabriel

Absolut, spelar han som han spelat hittils på försäsongen kommer det vara svårt att peta honom, men jag minns att han var lika bra på förra försäsongen också. Tycker att hans spelstil mest lider mot lagen som parkerar bussen framför målet, då ska vi istället ha in Henke eller Maxi och kanske även Ezquerro. De situationerna kommer ske (som mot Betis..)
Barcelona Gabriel
2005-08-24 00:12
Kharles

Yeah du har rätt, my fault han heter Giuly antar
det är för sent för mig att tänka på stavelsen även om det upprepades, är bara människa ta inte för hårt på detta, det ska inte hända igen ;)

Du ska veta att du inte är den enda som fått ryck när han gjort enkla misstag i vad du nu än kan vara. Men jag är en av få som efter matchen ändå vet sanningen bakom honom, och den är att han i toppform är otroligt bra. Och när han är i den formen så gör han heller inte sånna misstag. Sen sa jag också själv att jag inte heller ville se honom i start 11 när han var som han var förra säsongen.

Så med allt detta så vill jag säga att Giuly är världsklasspelare när han är i form. Hans lägsta nivå är dock en annan sak. Men kan vi komma överens om att när han är i sin toppform så ska han defenitivit spela ? Och även om att han ibland får allt för mkt kritik, nästan som att det inte spelar någon roll längre om han spelar bra eller inte, folk har redan bestämt sig om att inte gilla honom !.
Barcelona Kharles
2005-08-24 00:12
Nej, det var inte den matchen. Jag såg den, det var mot Tokyo Verdy och planen var inte alls blöt. Tror du menar matchen innan, vem ni spelade mot minns jag inte. Har för mig att ni räddade matchen med straffmål då.

Kan säga att Madrids match idag var lite konstig. Motståndet var under all kritik, ja rentav patetiskt. En sak som man märker är att RM återigen kommer ha problem att behålla bollinnehavet. Baptista såg stundtals klumpig ut, Gravesen borde blivit utvisad för en riktigt ful tackling, Beckham satte ett frisparksmål men i övrigt inte mer, Zidane gjorde några fina tricks men såg slö ut, likaså Ronaldo men han hugger fortfarande som en kobra på kontringar. Reals reservmålvakt Diego Lopez såg dock rätt duktig ut, han sattes inte på prov särskilt mycket men han gav ett säkert intryck. Det roligaste var dock när RMTV kommentatorn säger att Helguera och Pavon är två av världens bästa mittbackar.. :^D~
Real Madrid zidane
2005-08-24 00:08
virro//

Vi förlorade bara en match i asien på en plan som var lika blöt som en f...a....pöss
Barcelona Kharles
2005-08-24 00:02
Gabriel

Jag instämmer när du säger att kritiken mot Giuly varit överdriven, men en del grejer som han gör (mottagningar, missade frilägen) får oss ibland att dra ut allt hår (som Homer när han fick reda på att han ska bli far - alla 3 gångerna). Sen heter han fortfarande Giuly. :-)~ Men sanningen är att han har 1 år kvar på kontraktet efter den här säsongen, och då är det nästan bättre att spela in yngre, egna förmågor (Iniesta/Messi). Sen har vi ju massor av alternativ, inte bara på Giulys plats utan på alla.
FFG1
2005-08-24 00:01
Väldigt roligt och realistiskt managerspel. FFG1-världen börjar bli het och än finns lag som Dortmund, Aston Villa, Southampton, Man City och Middlesbrough lediga. Joina! http://www.fightforgold.com
Barcelona Gabriel
2005-08-23 23:52
ronnie10

Jag kan inte säga att jag håller med dig. Guily var exelent även i detta i början av förra säsongen. Visst han kanske inte dribblar förbi sig försvararen men man såg ofta kroppsfinter eller rusher som gjorde att han tog förbi sig motståndare. Jag var mätkad imponerad. Hans nedtagningar osv är d inte heller fel på, saken e bara den att när han blev skadad så blev hans dåliga spel (nedtagningar osv) effekten av det. Missförstå mig inte, jag va en av mängden som höll med om att guily inte borde spelat från start när han var som han var förra året. Men när han är i form e han utav världsklass.
Barcelona ronnie10
2005-08-23 23:44
Gabriel, du har i mångt och mycket rätt.

Men det som folk (även jag) oftast klagar på hos giuly är hans dåliga med/ned/mottagningar. Första touchen har inte varit bra.
En annan sak är att då han lämnas ensam med en ytterback kan han sällan "göra honom" och skapa en yta åt sej själv då han själv har boll.

Men visst har spelet utan boll varit excellent och han har oftast tagit till vara på de målchanser han fått, betydligt säkrare än Eto'o och Ronaldinho.
Barcelona Gabriel
2005-08-23 23:26
Tycker att Guily konstant för oförtjänt mkt kritik från dom flesta. I början av förra säsongen var han tveklöst bäst av alla våra spelare och våran tom viktigaste, tom bättre än Ronaldinho !

Sedan skadade han sig och det tog en tid för honom att komma upp till sin normala nivå. Han är egentligen inte ojämn men visst blir man lite tveksam i närkamper och när man sak springa i djupled efter en skada. Det kallas matchotränad. Sedan kom han upp i normal standard till slutet av säsongen igen och då visade han sin klass, många envisa personer som bara inte klarar av att se att dom har fel så släpp nu detta med att Guily inte är tillräckligt bra.

Om ni har följt försäsongen och hängt med så vet ni att Guily imponerat i stort sett varje match igen. Och om han inte skadar sig ska han utan tvekan spela från start, var inte så blinda !
Barcelona Kamelen
2005-08-23 23:15
Gerard nätade för Monaco i dagens 2-2 match mot Betis, Betis i CL.. Woohoo!
Barcelona virro
2005-08-23 22:29
Ronaldinho Jr, jovisst stämmer det,
håller med dig fullständigt kattastrof.

Är så trött på Guily som 8 utav 10 matcher är odräglig på planen,

Vet någon när det var barcaTV kommer till sverige ? för det skall ju komma.

BTW, RonaldoZone, trevligt att ni vinner en utav era träningsmatcher iallafall :) i asien gick det sådär va,

Visca el barca
Barcelona Ronaldinho Jr.
2005-08-23 22:06
Stämmer det där angående Messi? KATASTROF i så fall!!
Barcelona La_Rambla
2005-08-23 22:02
Kamelen//
Nja det vet jag inte om jag kan hålla med om. Aldrig att Chelsea släpper Gallas nu. Då lär det kosta multum, och det skulle enbart vara om han själv vill lämna. Mera realistiskt att tex Zambrotta får gå nästa år för lång o trogen tjänst. Visserligen är han kommen till åren nu. Men en säsong hade han nog gjort bra ifrån sig. Visst, vad vore vi utan våra drömmar. ;)
Barcelona Kamelen
2005-08-23 21:59
La_Rambla//
Gallas känns ändå något mer realistiskt än Nesta eller Zambrotta... men som sagt - Drömma kan man ju alltid =)
Barcelona La_Rambla
2005-08-23 21:51
Kamelen, visst kan man få drömma. Själv är min önskedröm Nesta i mitten och Zambrotta på vänstern. Då hade laget varit komplett. :D
För den delen, vill iaf inte jag ha några fd Chelsea-spelare i Barças vackra tröja. (ironisk nu)
Barcelona Blaugrana_1899
2005-08-23 21:48
Vi kommer ju inte göra fler värvningar nu, så jag tycker Puyol-Marquez ska bilda mittbackspar, den stora frågan är ju vem som kommer ta pivoteplatsen!
Barcelona Kamelen
2005-08-23 21:48
Drömma kan man ju alltid.
Barcelona La_Rambla
2005-08-23 21:45
Varför skulle Gallas gå till Barça nu? När han hela förra året gnällt om varför han ej får spella mittback. Nu har han äntligen en plats i mitten. Föga troligt att han lämnar Chelsea nu, med den framgångsvågen de surfar på och allt.
Annons: