/spanien/barcelona/forum/26675.aspx/spanien/barcelona/forum/26675.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona barcapimp
2005-03-02 10:42
Jag tycker att Rijkaard gör rätt när han byter redan i halvlek,men däremot tycket jag att han tar ut fel spelare.Jag personligen skulle tagit ut Oleguer och Deco som jag tycker är för bekväm och lägger sig för mycket.Dessutom tycker jag att vi borde kört med 2 anfallare,maxi o etoo.Ronaldinhos andra halvlek var det bästa han presterat på hela säsongen.Han var den som tog tag i matchen när det behövdes.Spelar han så mot Chelsea behöver vi inte vara oroliga.Bytet Sylvinho-gio i andra halvlek förstår jag inte heller.Är det för att få bättre offensiv,så varför inte låta honom spela från start då alla lag spelar defensiv på camp nou.Sylvinho måste få en ärlig chans.
Sevilla Nyberg
2005-03-02 01:01
B_a_r_ç_a//
håller med dig helt, visst det kanske lönar sig att spela tråkig defensiv fotboll, man kanske vinner men vafan är det för mening med att titta på fotboll om det bara ska vara tråkigt?
Jag tittar inte på fotobll för att se ett resultat, jag vill se en underhållande fotboll. Jag älskar fotbollen, inte trofféer även om det är väldigt kul att laget vinner saker.
Barcelona Gabriel
2004-03-30 08:27
För övrigt är det roligt att man hör numera ofta från spelare att deras dröm är att spela för Barca

Dom som jag kommer på nu är:
Hienze
Aimar
Van Der Vaart
Anelka
Recoba
Emre
Robinho
Rui Costa

Jag kan säkert komma på mer ifall jag tänker efter men det är iallafall väldigt roligt att höra.
Barcelona Gabriel
2004-03-30 08:21
Izquierda

Du har rätt. Jag kommer att motargumentera dig i dina uttalanden om Recoba.

Det finns en hel del spelare som jag rankar som överskattade och dessa är bla. Owen, Beckham (även ifall han har gjort mycket bättre ifrån sig i La Liga än vad jag trott) och så då Recoba.

I vissa fall så tycks det från vissa här inne att bara för att en spelare har EU-pass och kommer från Sydamerika så ska man direkt passa på att köpa. Det är naturligtvis ett plus men det är inte anledningarna till varför man köper en spelare.

Recoba har inte visat något på länge i Inter. Han är inte bara en av de mest överskattade spelarna utan även en av de ojämnaste. Eller kanske kan man säga att dessa saker hör ihop med varandra. Han develerar sällan i sin nuvarande klubb Inter utan blixtrar till då och då.
Visst går det att säga att han inte får tillräckligt förtroende för att komma till sin rätt men är det inte upp till spelaren själv att bevisa att man verkligen ska förkänna en tränares förtroende? Nu spelar han dessutom i form av Zaccheroni rätt mycket.

Jag har aldrig sett honom i högform under en längre tid. Han hade otroligt svårt att komma till sin rätt under Cuper, visst kan man diskutera ifall detvar på grund av personliga problem eller inte.
Jag ser inteRecobasom en dålig spelare men den största anledningen att jag helst undviker ett köp av honom är inte att han är dålig, utan också det att han inte har några speciella saker som gör honom till bland de bästa i världen. På samma sätt tänker jag när jag funderar på varför vi ska ha Capdevilla, Rekarte .m.m.
Däremot så håller jag med dig om att Recoba är absolut världsklass när han är som bäst. Hans bästa match som jag har sett honom spela i var emot Roma, hade han spelat varje match somden så hade han varit bland världens bästa spelare, men just det att han levererar allt för sällan får mig att se det som en dålig och framför allt med tanke på vad prislappen skulle bli riskabellt.
Barcelona Cryuff
2005-03-01 21:29
om man tippade på ett hockylag räknas vinsten om de vinner på suddendeath... är det nån som vet?
Barcelona Tompa
2004-10-26 18:08
Jocke:
Jag menar inte att herr Holmqvist är någon stjärna. Håller ed de som säger att har besserwisserattityd mm. Och "momentspelare" har varit ett helt okänt begrepp för mig tidigare. Låter dock alltid lika dumt. Dock anser jag han kan mer fotboll än t.ex Glenn Hysén som för mig är helt värdelös. Övger lag ska docl sägas att de flesta "experter" tillför väldigt lite, rent kunskapsmässigt och L. Holmqvist är inget undantag.
Barcelona Tompa
2004-10-26 18:08
Jocke:
Jag menar inte att herr Holmqvist är någon stjärna. Håller ed de som säger att har besserwisserattityd mm. Och "momentspelare" har varit ett helt okänt begrepp för mig tidigare. Låter dock alltid lika dumt. Dock anser jag han kan mer fotboll än t.ex Glenn Hysén som för mig är helt värdelös. Övger lag ska docl sägas att de flesta "experter" tillför väldigt lite, rent kunskapsmässigt och L. Holmqvist är inget undantag.
Barcelona Dansonking
2005-03-02 08:26
Robert Perlskog... vad ska man säga? gubben e ju totalt blåst. har han någon gång i hela sitt liv spelat fotboll? Jag tror inte det eftersom han verkar inte förstå att man faktiskt kan ramla av en regelrätt tackling eller någon annan situation där det är kamp om bollen.
Det är inte filmning hela tiden...
Barcelona JAG
2004-03-30 13:14
Jag förstår mig inte på att Vicente inte är ett het alternativ som tänkta nyförvärv till sommaren. Vicente som så här långt gör en superbra säsong i Valencia har enligt mig varit en av La Ligas bästa spelare i år och dessutom är vänsterfotad, dels bara 22 år gammal!? Hetare än Luque defenitivt då prislappen på de två inte lär skilja så mycket!


Barcelona Barca_91
2004-03-27 17:41
Robin:
VI spela defensivt?
Du behöver inte oroa dig;)
Bara inte ni lär er av Celtics grisfotboll och börjar spela som dom gjorde!
Barcelona Izquierda
2004-03-27 10:58
Nu har vi lärt oss att man genom att rada upp 10 spelare i eget straffområde, kan slå ut Barca. Vi kan inte sitta och slå oss för bröstet och kalla oss världens bästa lag om vi inte klarar av att få hål på en köttmur på hemmaplan.
Men varför fick vi inte hål på Celtic då? Vad är det som saknas?
Man kan göra det lätt för sig och säga att vi inte har något tillräckligt stor centertyp som kan stå inne i mitten och nicka in inlägg.
Själv ser jag två helt andra svagheter i dagens Barca, som jag menar bidrog direkt till att Celtic kunde slå ut oss.

1. Ytterbackarna.
Det lag Rijkaard ställde på benen innehöll bara fyra offensiva spelare (Luis Enrique, Ronaldinho, Luis García och Xavi). Detta räcker inte. För att kunna öppna upp ett kompakt försvar måste vi komma med mycket folk, och framför allt måste vi komma brett. Det har vi problem med idag, eftersom vi inte har några naturliga yttermittfältare i 4-3-3-modellen. De tre mittfältarna spelar alla centralt, och Ronaldinho och Luis García söker sig ständigt inåt i banan. Därför måste ytterbackarna delta MYCKET mer i det offensiva spelet, och som jag ser det har vi för dåliga ytterbackar för att få till ett riktigt giftigt breddspel. Detta löser vi enklast genom att köpa en ny vänsterback, flytta ut Puyol till höger (där finns massor av offensiv kvalitet att hämta, som vi går miste om med nuvarande placering) och tacka Reiziger och van Bronckshit för den tid som varit.

2. Avsaknad av dribblers.
Nu hoppar väl en del högt, men jag är seriös. Ronaldinho är kanske världens just nu bästa dribbler, men i övrigt är det tunnt. När ett lag ställer upp som Celtic gör med ett "boxförsvar". Detta kan liknas lite vid hockeyns boxplay, fast med 10 spelare i stället för 4. Principen är densamma - bollen/pucken får inte komma in i boxen, utan ska pressas utåt. Celtic var jättenöjda när vi rullade boll i sidled och de kunde hålla ihop sin box. Om en spelare i ett sånt här läge kan dra en gubbe, så ruckar man på motståndarnas positioner, och boxen kan då lätt "gå sönder" och ytor och målchanser skapas.
Det var dock slående hur få Barcaspelare som vågade utmana motståndarförsvaret. Overmars försökte, men misslyckades kapitalt. Xavi försökte inte, det gör han aldrig. Jag tror vi behöver en bättre dribbler än Luis García på högerkanten, samt återigen: bollskickliga ytterbackar som deltar mycket i det offensiva spelet.
Barcelona PUYOL=Hjärta
2004-03-26 22:21
Har lite tankar om BEtis imonn(är det va?)
Om Juoacin spelar får vi passa oss och jag hoppas att Reiziger får ta hand om högerkanten då jag defensivt har superförtroende för honom.
Kan vi även kväva Denilson är det lugnt.
Jag vill gärna se följande lag någon match:

Gabri Puyol Oleguer Reiziger
Cocu
Xavi David
Saviola Kluivert Dinho

Jag tror att Saviola gör sig bra mer ute på kanten.
Han och Dinho ska ju löpa in mellan mittbackarna och ytterbackarna.
Det är ju det som själva grunden i 4-3-3 anfall innebär.
Har vi sen en Bra målskytt nästa säsong kommer vi spela gudomligt.
Xavi har blivit den man som kan slå djupledspassningarna som Barcelona är känd för.
Just nu har vi på kantpositionerna spelare som Quaresma, Overmars o L.Garcia.
Dessa löper aldrig i djupled och när de får bollen söker de upp en försvarare och passar 90% av gångerna hem, 9% dribblar de och tappar bollen.
0.5 går de innåt och kan få in den i straffområdet.
o.5 dribblar de av ytterbacken (självklart på utsidan) och får in ett inlägg där Super-Saviola väntar.
Saviola löper enormt mycket och har bra inlägg, honom måste vi behålla!

SÅ HÄR VILL JAG HA LAGET NÄSTA ÅR:

Valdés
Puyol Marquez X????? Riise
Cocu Davids
Xavi
Saviola Torres Ronaldinho

Hoppas även på att vi inom inte för många säsonger kan förstärka med en Riktigt bra ersättare till Cocu och en stjärna till tvåvägspelare som kan utvakla den roll Davids har nu.

Adabisi; minns du gamla hederliga Norge i drillos "långa bollar på Flo" anda.
Barcelona B_a_r_c_a
2004-03-30 12:47
juanito: Ja det är sant att Barca behöver de pengarna som de skulle lägga ut på Robihno, men tänk att de pengarna kommer bli minst 5 dubbla om vi ska köpa honom om två eller tre år när han har kommit in i spelet i Europa. Vi ska tänka långsiktigt oxå nu. Han är en av världens bästa talanger o alla vet att han kommer att bli stor, kolla på Kaka, han va inte hälften så bra som Robinho är nu när han va i hans ålder och kolla hur det går för Kaka.

Så ca 100 miljoner är inte stora pengar för en kille som kommer kosta 500 miljoner om några år.
Barcelona PUYOL=Hjärta
2004-03-26 22:21
Har lite tankar om BEtis imonn(är det va?)
Om Juoacin spelar får vi passa oss och jag hoppas att Reiziger får ta hand om högerkanten då jag defensivt har superförtroende för honom.
Kan vi även kväva Denilson är det lugnt.
Jag vill gärna se följande lag någon match:

Gabri Puyol Oleguer Reiziger
Cocu
Xavi David
Saviola Kluivert Dinho

Jag tror att Saviola gör sig bra mer ute på kanten.
Han och Dinho ska ju löpa in mellan mittbackarna och ytterbackarna.
Det är ju det som själva grunden i 4-3-3 anfall innebär.
Har vi sen en Bra målskytt nästa säsong kommer vi spela gudomligt.
Xavi har blivit den man som kan slå djupledspassningarna som Barcelona är känd för.
Just nu har vi på kantpositionerna spelare som Quaresma, Overmars o L.Garcia.
Dessa löper aldrig i djupled och när de får bollen söker de upp en försvarare och passar 90% av gångerna hem, 9% dribblar de och tappar bollen.
0.5 går de innåt och kan få in den i straffområdet.
o.5 dribblar de av ytterbacken (självklart på utsidan) och får in ett inlägg där Super-Saviola väntar.
Saviola löper enormt mycket och har bra inlägg, honom måste vi behålla!

SÅ HÄR VILL JAG HA LAGET NÄSTA ÅR:

Valdés
Puyol Marquez X????? Riise
Cocu Davids
Xavi
Saviola Torres Ronaldinho

Hoppas även på att vi inom inte för många säsonger kan förstärka med en Riktigt bra ersättare till Cocu och en stjärna till tvåvägspelare som kan utvakla den roll Davids har nu.

Adabisi; minns du gamla hederliga Norge i drillos "långa bollar på Flo" anda.
Barcelona Barca_91
2004-03-27 15:03
Quaresmas finter fungerar sällan och när han gör dom är dom stillastående och nere vid hörnflaggan.
Han måste våga finta in mot mål och i rörelse som Dinho gör.
Barcelona juanito
2004-03-30 12:40
Om man nu planerar en framtid utan Kluivert satsa då för fan på spelare (Sergio Garcia) som ska vara kvar. Men Laporta verkar ju inte ha något emot Rijkaards kompisuttagningar så vi kan nog räkna med att få se Kluivert springa omkring och gäspa på planen och sumpa chans efter chans.
Barcelona Hadinho
2005-03-02 12:57
Haha kommentatorn var ju ägg, han sa att Belleti hade en svaghet. Jag trodde att han skulle säga inläggen! Han säger: Belleti kommer aldrig förbi när det är 1mot1 situation. Haha vilket skämt, dags för TV4+ att skaffa en ny "expert" kommentator
BigBadOla
2005-03-02 08:11
Tror Kameni sover gott nu =)
Fast jävla tråkigt lag han står för
Som spelar 1-9-1-0
Barcelona Adabisi
2004-03-26 21:30
Hade vi haft Trezuget, Vieri eller någon annan centertank på plan igår hade vi vunnit klart. Avsaknaden av en riktig målskytt är total, får vi en sådan är vi bland de fem i europa. Efter matchen igår fårstår man hur Argentina kände sig efter VM-matchen mot sverige. Celtic var om möjligt än defensivare än Sverige, tror faktiskt aldrig jag har sett ett så defensivt lag, har ni?
Barcelona B_a_r_ç_a
2005-03-02 00:54
Asså helt ärligt man tappar lusten att se på fotboll nu förtiden.Det spelar ingen roll om vi spela hemma eller borta så spelar alla lag med 9-10 backar och jag tycker att det är tråkigt för oss och för fotbollen. Va har hänt med offensiv fotboll? och det är inte bara de här botten lagen som spelar så, alla gör det nu mera mot Barca. i hela europa så är det bara Barca och Arsenal som spelar offensivt ALLTID.
Barcelona Barca_91
2004-03-26 22:26
Tro det eller ej men jag tror vi är på väg mot en svacka-igen.
Först förlorade vi med 1-0 borta mot Celtic.
Sem spelade vi "bara" 2-0 borta mot Murcia utan att övertyga.
Sen vann vi mot Real Sociedad med 1-0 efter ett sent mål av Dinho.
Sen igår spelade vi lika trots 70-30 i bollinnehav och 2-5-3 uppställning större delen av andra halvlek.

En vinst på söndag är viktigt för att inte hamna i en ny svacka.
Barcelona Izquierda
2004-03-30 07:04
När det gäller köpet av 3cg, så är jag nog inne på B_a_r_c_a's linje. Vi får inse att det inte blir någon Henry eller Sjevsjenko, och min gissning är att förhandlingarna om Torres strandade för flera veckor sedan. Det var snack om Torres ett tag, men det har varit tyst länge nu, och jag misstänker att Atleti håller fast vid en allt för hög prislapp.
Adriano och Makaay är också orimliga alternativ.
Därmed återstår anfallare i klassen under den absoluta världseliten. Här finns, som jag ser det, för tillfället t.ex. Cissé, Drogba, Vieri, och så då Trez. Kan vi få hit den sistnämnde så får vi nog vara nöjda. Dock är jag absolut inte övertygad om att succé i Serie A per automatik innebär succé i La Liga. Tvärtom.
Ligorna är väsenskilda eftersom försvarstänket är ett helt annat i Italien. Där har lagen en klart mer defensiv grundtanke och som anfallare möter man oftast "färdiguppställda" försvar, och då kan man göra som Trez brukar göra, dvs ställa sig i straffområdet och vänta på att nån annan ska servera.
I La Liga är det ett mycket mer öppet spel, och här krävs det att anfallarna jobbar över betydligt större ytor och har större bollinnehav. Passar detta David Trezeguet? Jag är faktiskt skeptisk. Av samma skäl som jag är skeptisk till att Saviola skulle lyckas i Italien.
Nåja, nu tror jag ändå att Trez är tillräckligt vass framför motståndarmålet för att göra hyggligt ifrån sig i Barca. Får vi inte Torres, så är Trez det bästa rimliga alternativet jag kan se.

Nu kommer jag väl att dränkas i motargument, men av samma skäl som jag tror att Trez skulle få svårare i La Liga, tror jag att Inters Alvaro Recoba skulle lyfta sig rejält om han fick komma hit. Han är en passningsspelare av yppersta världsklass, har ett mycket bra skott och en fantastisk spelförståelse. Han har EU-pass och Inter har för många anfallare. Jag tror att han skulle göra sig perfekt i spegelposition till Ronaldinho. En vänsterfot på vår offensiva högerkant skulle funka bra tror jag, han skulle kunna släpa lite bakom Trez och skära inåt i banan på samma sätt som Ronaldinho.
Men prislappen är förmodligen hög.
Barcelona stinsen
2005-03-02 00:34
Ämne: Ämne: trisst ....
Haha klint.

Visst måste Rijkaard ta kritik när han byter ut maxi. tycker personligen att ronaldinho eller Eto skulle ha gårr ut, vilket bidrar till Maxis styrka som target i mitten. Ronaldinho behöäver vila. Allrahelst nu efter sininfluensa.
Barcelona juanito
2004-03-30 12:35
Låt säga att Barça får köpa Robinho för 100 miljoner (Santos skulle nog kräva mer än så) och sedan skickar iväg honom till någon europeisk klubb. Vore det en bra lönsning? NEJ! Varför köpa spelare som vi förhoppningsvis får användning för om två år? Vi ska alltså offra pengar som behövs till viktiga övergångar för att värva en sydamerikansk talang som är helt oprövad i europeisk fotboll och hoppas att han utvecklas rätt? En dag kanske han kommer att bli världsbäst men så tänkte väl alla om Riquelme också.

Näe, jag säger som förr. Ska man värva spelare så ska det vara sådana som kan gå direkt in i startelvan.
Barcelona B_a_r_ç_a
2005-03-02 00:43
Assså Barcas problem är just nu är att deras offensiva spel gör att de får minst 9 backar i mot sig varje match som står som en mur runt det egna målet och det enda sättet att spräcka det är att sätta in långa spelare och mata in inlägg för våra spelare kör teknisk och bra passning spel men de kan komma förbi 3-4 spelare och sen stoppas dem.

vi spela så där på alla våra matcher just nu
------------Valdes------------
------------------------------
------------------------------
------------------------------

---------(mitt plan )---------
-----Puyol--Mots--Marquiz-----
-----------Xavi---------------
Belletti----Deco-----------Gio
--Giuly-----Etoo--------Dinho-
---Mots--Mots---Mots--Mots----
Mots--Mots----Mots--Mots--Mots--
------------Mots--------------
Hur fan ska de förbi om vi inte tar in minst 2 huvudspelare som kan bryta lite i försvaret och ge lite ytor till de andra.
Barcelona kubala
2005-03-02 00:30
Ämne: Skall inte komma här....
Dem "gnäller" möjligen för att de är övertända, för att de vill vinna. Andra gnäller mest när dem ska förhandla sina kontrakt, medan de skrattar när deras lag ligger under med 2-0.
Barcelona Andreas
2004-03-27 10:43
PUYOL=Hjärta//
Saviola på kanten? Nej tack! Vi har sett det förut och då blev det fiasko. Det är ett enormt slöseri att sätta ut Saviola på någon jäkla kant. Positionen som passa Saviola allra bäst är när han får spela som en s.k. andreanfallare bakom en riktig center. Ungefär som Raúl eller Del Piero. På så sätt slipper Saviola att stångas med stora backar och han kan springa på skarvnigar från centern. I 4-3-3 finns inte den rollen som jag nämnde men om Barça skulle spela 4-4-2 skulle det passa Saviola perfekt. Tänk er till exempel Saviola-Trezeguet på topp med Ronaldinho i en fri roll på ena kanten.
Barcelona ZonD
2004-03-30 11:11
Varför just PSG. Jag anser det finns andra lag som är betydlit bättre på att utveckla talanger. AJAX vore ett utmärkt alternativ och inte helt omöjloigt heller med tanke på den goda kontakten algen emellan. Jag tillhör de som anser att en värvning av Robinho skulle vara utmärkt, även om den sker nu. Tänk er 3-manna anfallet:

Ronaldinho-Trezeguet-Robinho/Saviola

-----Motta---Davids---Xavi-------

NY!!!!----Marquez----Oleguer--Puyol

-------------Valdes-------------

Ett mycket bra lag, men det skulle kräva mycket offensivt duktiga ytterbackar då både Robinho och Ronaldinho skulle lämna kanten ofta. Tur att Puyol finns då:)
Barcelona SLIM
2005-03-02 01:08
Angående klagandet. Det är väl ändå precis likadant i alla ligor för alla lag från och till. Varken mer eller mindre.
Dagens match, självklart är 0-0 en besvikelse, man kan tycka att vi borde vunnit med 3,4 mål. Men Espanyol hade faktiskt en målvakt i Kameni som tog minst ett par avslut som han inte borde tagit. Skulle dom gått in skulle det inte vara samma tongångar här på forumet.
Barcelona Hoodie
2005-03-02 00:18
Jaha, det var det det. Magiska räddningar Kameni gör idag, dock hade dom ju flyt, Espanyol. Å andra sidan måste man ha flyt för att åka ifrån Camp Nou med poäng. Sen spelar det ingen roll vilket lag det är som är på besök.

En sak jag stör mig på är Billy Olsson. Allvarligt talat, TV4 MÅSTE kunna hitta en bättre expertkommentator. Ibland känner jag mig tvungen att stänga av ljudet för att slippa höra fåntratten.

Forca!!
Annons: