/spanien/barcelona/forum/26628.aspx/spanien/barcelona/forum/26628.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Puyol_20
2005-01-20 15:30
Nu kanske jag är ute o cyklar men vare bara jag som va imponerad av maniche under porto sesången..han var väl okej i em men stor spelade i porto..Kanske inte den spelstilen vi behlver men va roligt o nyttig han hade varit =))
Señor Laporta
2005-01-16 18:23
Ronaldinho har inte fått den vilan över julhelgen han behövde. På grund av massa uppvisningsmatcher i Brasilien och träningsläger med Barça.
Barcelona Puyol_20
2005-01-27 18:35
Rizzo:

Nej dem ska inte sälja ronaldinho!Messi:
Ja messi e en bra backup till ronaldiho..maxi lopez e tänkt som henkes ersättare inte ronaldinhos...

Barcelona Barcelona_4Life
2005-01-16 13:31
men om han sa så då är det dags för barca ledningen att lösa konflikten va fan låta ronnie gå är ju sjukt om dem låter han
Señor Laporta
2005-01-16 13:34
Varför ska Ronaldinho lämna för Chelsea. Han trivs i klubben och han kommer inte lämna klubben på ett bra tag.
För det första är det en engelsk källa som gått ut med nyheten och Sportal. Dessa är inga pålitliga källor.

Lär er stava för *******! Även om detta är på internet och är ett forum kan ni fortfarande använda er av punkt, kommatecken och stora bokstäver. Använder ni inte skiljetecken blir det så in i ******* svårt att läsa vad ni skriver. Det blir bara massa upprepanden och bullshit! Ni kan ju bland annat läsa forumreglerna; "Undvik också användande av SMS-språk."
Barcelona hammabarça
2005-01-16 13:33
lägg ner.. det är engelsk press det handlar om, ni lär bli vana, Ronaldinho är klar för hela världen snart. det är bara o strunta i det eftersom att de kommer nog hålla på såhär väldigt ofta.
Barcelona Daniel el magnific
2005-01-16 13:29
Kharles_Kubala
appropå detta så sa Ronaldinho att han inte kan tänka sig Barcelona utan Rossell.
Real Madrid Thomas-Gravesen
2005-01-16 13:33
ja tror aldrig att ronaldinho lämnar barcelona ja hoppas verkligen inte att han lämnar de för barcas skull o spanska fotbollsens skull, chelsea går mig på nerverna dom överdriver för mkt
Señor Laporta
2005-02-16 09:45
Barca82

Tv4+ har inte sänt alla Realmatcher denna säsongen. Tror i och med att man inte sänder Barças match i helgen har man sänt lika många matcher. Tv4+ har inte visat Levante hemma och Zaragoza borta.

Fotnot: Zaragoza hemma eftersändes...
Barcelona Sonde
2005-01-27 15:30
Ja, vad ska man säga om Gaspart och alla dessa förbannade klausuler. Nu verkar han dock ha fått till det. Det här innebär i och för sig inte att Betis är tvungna att släppa honom, fortsätter de att kräva lika högt som tidigare kommer han knappast att lämna klubben. Känns ändå skönt att ma har förtur på en sådan enorm talang som Joauquin är. Tillsammans med Torres kommer han utan tvekan att bygga Spanien framtid.

Bara jag som inte kan låta bli att sukta efter en tridente med Dinho-Eto'o-Joaquin?

*Appropå tridentes, det skulle vara intressant att se hur ett tremanna anfall med Dinho-Maxi-Eto'o. Med tanke på Giuly's svaga form känns det som ett alternativ i alla fall för mig. Vi tappar dock lite av Eto'os spetskvaliteter på det.

Ronaldinho_jr: Kolla länksidan innan du frågar nästa gång.


edit: Från och med nästa inlägg ska jag börja kalla Maxi Lopez för "Tysken". Vilket lysande smeknamn. Myntat av Argentinsk TV.
Señor Laporta
2005-01-27 16:53
GeRrInHo

Chelsea har såpas bra trupp med så många bra spelare att det knappt märks om några är trötta. Jag tror att man hellre vill vinna Champions League än Carling Cup och kommer lägga mer krut på matcherna mot Barça och ligasegern är ju i stort sett klar.
Barcelona Alx
2005-01-27 16:16
Ämne: Ja, vad ska man säga....
Sonde, tyvärr så stämmer det nog inte. Alla, förutom AS förnekar att en sån klausul existerar.

Sedan är frågan om det är högerkanten vi behöver förstärka mest. Vi har trots allt Giuly, Gabri och Damiá (han är inte högerback utan högerytter) som spelar på den positionen. På vänsterkanten är det däremot tunnare. För ett år sedan hade jag föreslagit Luque, men han har klagat de senaste sex månaderna på att han tvingas spela på kanten och menat att han är centerforward. Vilka (realistiska) alternativ finns det då? Jag lägger min röst på Yeste eller Solari (som kan komma gratis).
Barcelona Messí
2005-01-27 19:24
Ämne: Rizzo:

Nej dem sk...."maxi lopez e tänkt som henkes ersättare inte ronaldinhos..."

Har jag sagt något annat?

-

Puyol tveksam till matchen mot Sevilla! Hade hoppats på Marquez-Puyol den matchen... Imorgon bestämms det om han ska spela eller inte. Se länk.

http://www.fcbarcelona.dk/
Nyheder012005/270120053.htm
Señor Laporta
2005-02-16 09:08
hammabarça

Jo visst. Men det skadar inte att kolla upp själv först. Och förra helgen när matchen mot Zaragoza inte sänder var det ungefär 10 stycken inlägg, räcker det?, om vad man kunde se matchen på internet. Orkar inte människor göra ett skroll ner för sidan där någon redan har fått svar på frågan, det är riktigt störande!
Barcelona hammabarça
2005-02-16 09:04
Ämne: Jag blir så trött på....
Jadu, jag tror inte att alla är så kunniga. de kanske inte vet vart man kollar. dessutom är ju det här ett Barcelona forum, så de ska nog få fråga utan att bli kritiserade. Ni skriver bara om svenska kanalerna sänder, de kanske menar utländska osv. Så varför inte fråga ifall de vet så kanske de säger en kanal de har?
Barcelona Sonde
2005-01-27 16:26
Alx: Det har du förstås rätt i. Jag var inte smartare än att jag bara kollade upp Pelayos länk utan att backa upp det. AS känns dessutom inte direkt som den mest tillförlitliga källan, åtminstonde inte när ämnet är Barça.

Giuly, Gabri och Damia känns inte direkt som säkra alternativ någon av dem. Även om Giuly kan bättre så måste han börja visa det någon gång. Som det ser ut nu känns högeranfallspositionen väldigt tunn.

Yeste är ett intresant förslag för övrigt. Riktigt bra spelare. Jag undrar dock hur han skulle klara av en så pass offensiv roll som Dinho har?
Barcelona Ham$inHo11
2005-02-15 23:07
Jag har kanalen AL-JAZERA men viste tyvärr inte att kanalen visade matchen, men tack för informationen till nästa match=)=). Tycker ni ska ingformera (ni som vet) vilka kanaler som sänder (arabisk, turkisk eller vilken som helst). Den ena kanske har och inte den andre, men några barca-bröder gör ni glada iaf..=)=)

PS. tack för infotmationen till nästa match...
Señor Laporta
2005-02-15 20:10
Egentligen kan vi inte skylla på tv4. Dom har ett program att gå efter, that's the way, som man har gjort upp för ett bra tag sen. Och det är ju Barcelona som ställer till det för sina fans genom att flytta matchen. Om man nu ska flytta en match kan man göra det lite mer än några dagar innan matchen ska spelas, Champions League lottades trots allt för ett bra tag sen... I början av säsongen, i höstas, sände man två matcher både lördag och söndag men man har väl inte råd att göra det längre eftersom det kostar att ha kommentatorer på plats och bild. Kan dock tänka mig att utan några beskymmer som helst kommentera matcher gratis, om bara tv4 står för resekostnaderna ner så...

Sen kan jag inte hålla med dej 'Camparn på nou' eftersom jag inte har Viasatsport utan bara tv4+. Så jag är nöjd med hur det fungerar nu.
Señor Laporta
2005-01-20 16:45
Jopa

Jag skulle inte säga att Tudor är en man för Barça. Han har inte fått mycket speltid i Juventus de senaste säsongen och har inget matchtempo i kroppen. Jag anser att hans karriär inom den europeiska fotbollen är över.

Totalt 17006 inlägg.
Just nu: 41 inloggade.

Hallå? Var är alla?
Barcelona Messí
2005-02-15 18:11
Kharles_Kubala//

Har läst intervjun med Samuel Eto'o i tidningen, inte på nätet. Ska försöka ta med det viktigaste.

Här berättar han om när han kom till Spanien och Madrid för första gången när han var 15 år gammal.

"- Jag var så stolt. Jag var väldigt liten men jag hade ett lejons hjärta. Mitt hjärta var så stort att jag ville hela världen."

När han väl landat på flygplatsen visste han inte hur han skulle komma ut. Han kunde inte ett ord på spanska och ingen person fanns där att hjälpa honom.

"- Jag var förbryllad. Flighten var försenad och ingen väntade på mig."

Eto'o hittade en annan mörk kille på flygplatsen.

"- Han kände igen mig för jag hade varit i tidningarna. Han tog med mig på en stadsbuss till Real Madrids träningsanläggning."

Han visade sitt pass för säkerhetsvakterna och gestikulerade att han kommit dit för att spela fotboll.

Här berättar han om sin uppväxt:
"- Jag hade en väldigt annorlunda barndom jämfört med vad man har i Europa. Men den var speciell. Livet utspelade sig på gatan, inte i hemmet. Alla kände varandra och var som bröder och systrar. Jag var mycket lycklig, precis som jag är i dag.

- Gatufotbollen var hård, men det var en gyllene tid för mig. Vi spelade utan skor och vi gick hårt åt varandra, men folk brukade stå och titta när vi spelade. Några av mina vänner från gatan gick vidare och spelade i division ett, några till landslaget."

Eto'o gick längst av dem alla.

"- Jag drömde inte om att spela för just Barça, bara att bli proffs. Nu är jag 24 och har spelat för två av världens bästa lag."

Eto'o började spela organiserad fotboll i Union Doula, en klubb känd för att fostra fram unga talanger.

"-Jag fick chansen att spela i a-laget i en match när jag var 13 därför att många var skadade. Efter det spelade jag kvar i a-laget och alltid i startelvan.

När han var 15 spelade han en pojklandskamp mot Elfenbenskusten, Kamerun förlorade med 5-2. Det var då Real Madrid upptäckte honom.

"- Tänk att en så stor klubb kom och hittade en grabb i min ålder. Det var klart jag var intresserad av att spela i Real Madrid."

Men 15-åriga pojkar spelar inte i Real Madrids a-lag och Eto'os nya klubbs syn på hans framtid stämde inte riktigt överens med hans egen uppfattning.

"- Min dröm var att spela. Jag var realist men det blev frustrerande då det jag ville var att spela fotboll. Kanske var jag lite otålig.

Han lånades ut till division två-laget Leganes 1997 och fick speltid.

"-Det hjälpte mig att integreras och förstå den spanska mentaliteten, och den Europeiska. Skillnaden var stor mellan att spela i Kamerun och spela i Europa på de här underbara gräsplanerna som människor får betalt för att sköta. Det betalade mig bra också..."

17 år och tre månader gammal togs han ut till VM i Frankrike och blev mästerskapets yngste spelare. När han kom tillbaka till Madrid fick han äntligen sin chans.

"-Jag spelade 13 matcher och gjorde sex mål. Jag kände att min tid kommit och att jag skulle få starta fler matcher, men tränaren tyckte annorlund."

Vicente del Bosque skickade Eto'o på lån till Mallorca. Då, 18 år gammal, var han redan Afrikansk mästare efter att ha fört ett lag med veteraner till seger. Sedan följde Sydney-OS innan Eto'os klubbframgångar började svara upp mot hans landslagskarrär när Mallorca slutade trea i La Liga säsongen 00-01 under tränare Lius Aragones. Eto'os facit den säsongen: 13 mål på 33 matcher. Relationen mellan den hårdnackade Aragones och den pratglade Eto'o var succéfylld, om än stormig och intensiv.

"- Vi var som far och son."

Men det blev ofta bråk om saker utanför planen. Bl.a hade Eto'o flugit alla sina närmaste från Kamerun till Mallorca och gan var och en av dem obskyra jobb och lön.

"- De flesta bor kvar i mitt hus på Mallorca. Det är helt galet."

Eto'o är själv galen i bilar.

"- Jag älskar bilar. Jag har fem eller sex: en Aston Martin Vanquish S, min Bentley... den senaste jag köpte var en Lamborghini."

Eto'o har alltid sagt vad ha
Barcelona Ronaldinho Jr.
2005-01-27 14:20
Grabbar! Schyssta kan ingen skicak länken till mig där man kan översätta texter från typ spanska till svenska osv? Tack på förhand
Barcelona Xaviii
2005-01-27 14:27
Ronaldinho Jr.

Här är en länk som översätter till engelska iallafall.
Barcelona fanatico
2005-01-27 17:25
jag har märkt att Maxi.L är skrämmande lik Puyol
Barcelona Gustaf
2005-02-15 20:26
För oss culés har verkligen TV4+ intåg i den spanska fotbollen varit en vinstlott så jag tycker inte vi ska klaga allt för mycket. Tror förövrigt, med några få matchers undantag, inte TV4+ har sina kommentatorer på plats.
Spanien Cedhamre
2005-01-19 23:15
Kharles_Kubala:
Tack för de orden. Alltid kul att höra att ens texter uppskattas. Angående varför jag inte skriver oftare på SF är att jag jobbar som frilansjournalist och måste skriva för pröjs så ofta jag kan... Men då och då funderar jag ihop nåt som måste ut till inbitna Barca-supporters och då passar SF utmärkt. Visca!
Barcelona henke=frälsaren
2005-01-27 14:36
Härliga nyförvärv... tror det kommer att bli bra med mer bredd på truppen nu.... nu tar dom garanterat hem La Liga, frågan är bara med hur mycket!!!
Barcelona Kharles_Kubala
2005-01-19 22:58
Cedhamre

Alltid kul att läsa dina krönikor. Läste även artikeln i offside om FC Barcelona som du skrev med Tobias Regnell och Jerker Andersson. Mycket trevlig läsning, varför skriver du inte [oftare] här..? I övrigt så syftar väl PM på "private message" som man kan kolla genom sitt svenskafans konto i kolumnen till höger.

Visca el Barça!
Barcelona Viktor Munoz
2005-01-27 13:05
Vad hander med Ronaldinho. Ska han flytta. Verkar sta massa om det i internationella tidningar. Milan sags tydligen vara riktigt aktuellt for honom.
Barcelona Jocke (Izquierda)
2005-01-27 11:29
Ang. Albertini: Jag måste säga att jag är nöjd. Visserligen har jag inte heller sett honom i år, men han har alltid varit en spelare av den typen vi behöver: Lojal, smart, taktisk, positionssäker och faktiskt ganska komplett som mittfältare. Att han är 33 ser jag bara som ett plus. Det innebär att han är en tillfällig lösning och det är bra, för jag vill verkligen att Motta ska få förtroende när han är tillbaka. Jag vägrar ge upp hoppet om denne otursförföljde brasse. Jag tror att Albertini är en spelare som har lätt att anpassa sig till nya förutsättningar, och han kommer säkert att glida in mycket lätt i sitt nya lag och dess spelstil.
Däremot kan jag hålla med om att han inte är någon riktig tuffing på plan. Det behöver man å andra sidan inte vara så länge man är placeringssäker och smart, men det får mig ändå att undra om Albertini inte hade funkat bättre i ett två-pivote-system, men nu är det onödigt att spekulera kring, eftersom vi inte spelar så.

Ang. Joaquin: Han kommer att bli hur stor som helst, inget snack om saken, men det faktum att han en gång sagt att hans högsta dröm är att få spela för real får mig att rynka på näsan åt det här ryktet.
Barcelona Viktor Munoz
2005-01-27 13:05
Vad hander med Ronaldinho. Ska han flytta. Verkar sta massa om det i internationella tidningar. Milan sags tydligen vara riktigt aktuellt for honom.
Annons: