/spanien/barcelona/forum/26621.aspx/spanien/barcelona/forum/26621.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Zoran
2004-07-30 20:09
Oj, det verkar vara närmre än jag vågat tro. Priset på Etoo är 22m och Alemany har godtagit budet i en presskonferans i kväll. Etoo skall till Barca för att skriva på ett avtal och Madrid försöker göra allt i sin makt för att bombardera avtalet. Om Etoo skulle skriva på för Barca så blir jag mycket nöjd, vem kunde tänka sig detta för ett år sedan? Vilket framtids lag, Ronaldinho, Deco, Puyol, Edmilson, Guily, Etoo mm. (verkligen samba team)

Angående betalningen av spelarna så har Barca gått ihop med Caixa (har jag för mig dom heter) bankerna för finansiering av Laportas projekt. En summa på 90m euro skall fördelas på 3 säsonger. Det beräknades en fördeling på 30m per säsong, men summan skulla vara flexibel beroende på vad för typ av affärer man kunde komma att göra. Amorteringen av detta lån är nogrant beräknat at Laporta o co. och bör inte belasta klubben mer än beräknat.
Spinbad
2004-07-30 20:42
David Magnusson:
Inte för att de har något alls med Barcelona att göra men föreningen IFK Göteborg har själva betalat för Ijeh och Alexandersson, de är faktiskt inte så dyra som media gör gällande.

Heja Barcelona! (för att få någon Barcelona anknytning!)
jens-
2004-08-15 00:15
ogillar rejikard som tränare...
vet få (förutom houllier) som vågar sattsa och lyfta fram unga talanger...
barca har ju så undebart många av dom... som desutom är katalanska i blodet....
ändå köper vi ihjäl oss
Barcelona Hristo_S
2004-07-31 09:45
Om Barca nu får Eto'o så har man både ett bra lag nu men också ett lag för framtiden (undantag Henke).Då kan vi kanske se ligatiteln i Barcelona i många år framåt.

Ungefär alla spelare i a-truppen är under 28 år.
Athletic David Magnusson
2004-07-30 19:36
ursäkta att det blev ett till inlägg, glömde detta. Men det kan ju vara så att siffran 24 miljoner gäller hela kostnaden med klausuler. Kan ju vara avbetalningar månadsvis, ersättningar efter ett visst antal ligamatcher/mål osv. Klausuler om minsta ersättning vid vidareförsäljning kan också ibland räknas med.
Athletic David Magnusson
2004-07-30 18:58
Hoppas verkligen på Eto'o, en exceptionellt bra fotbollsspelare. En helt komplett forward. Synd om saviola dock. 24 miljoner euro är dock en sjuhelvetes massa pengar. Men jag tror definitivt att barca har resurserna då man inte får glömma att publikintäkterna, tröjförsäljning osv under en säsong då man värvat så här mycket kommer att slå i taket. Minns att Beckham betalade sig efter någon månad i Real. Eto'o säljer inte lika mycket, men kommer att betala sig ändå. Och barca har ju snyggare tröjor, hehe
Barcelona Frazzé
2004-08-01 13:59
Jaja jag tror att rijkaard inte vill ha etto för han vill satsa på de han har nu asså då larrson,saviola och messi som strikers och sen får vi sergio garcia som e kanske en bra målskytt då!
Barcelona Ronaldinho Jr.
2004-08-01 14:26
Gustaf//

Se vad jag skrev på mitt senaste inlägg, nämligen att Giuly är en drömvärvning och attt han kommer göra sucée!
Barcelona Belletti
2004-07-30 20:14
Jag skulle inte bli så glad! 22 miljoner, det är inte lite pengar. Barca kommer nog få "ge" en spelare till Mallorca som del av köpet för att det ska bli 22 miljoner. T.ex de kanske betalar X euro och Saviola för Etoo. Då är det inte lika kul.

Jag har nu skickat ett mejl till spanskaligan sidan på Tv4 där jag skrivit och frågat om de kan visa matchen mellan Barca och Milan den 25:e augusti. Det är matchen i Gamper-cupen.
Spinbad
2004-08-01 14:07
Gio har ju varit mittfältare i sina tidigare klubbar, i Arsenal blev han vänsterback i brist på altnerativ. Vi får se hur han presterar som mittfältare nu, jag tror han är bättre som mittfältare än back faktiskt.
Spinbad
2004-08-01 18:15
Puyolinho:
Anledningen stavas M O N E Y. Den asiatiska marknaden är jävligt stor, biljetterna till dagens match med 60 000 på läktarna var knappast gratis. Tv-avtal och souvernirer etc finns också med i bilden.
Barcelona Patrik
2004-08-04 10:19
Puyol går inte till Real. Enligt Sport.es säger han att han är stolt att vara kapten för Barcelona och att han ännu inte vunnit någon titel med det här laget och att det är hans intentioner att göra det.

Han han lämnar bara när han inte är önskvärd längre.
Athletic David Magnusson
2004-07-30 19:31
Izquierda// Jo, men när det gäller att plocka fram pengar till en sådan här värvning så brukar normala regler inte riktigt gälla. Och vet vi hur mycket pengar barca har att värva för den här säsongen? Ofta mörkar man sådana siffror för att inte driva upp priset på spelare man närmar sig. Skulle barca säga att de har en halv miljard kvar att köpa spelare för hade Lyon kanske velat ha 20 mille mer för edmilson exempelvis.

Vet inte hur det funkar med riskkapitalbolag i spanien men här i sverige brukar det ju vara en lösning. IFK Göteborg hade exempelvis på förhand inga pengar att värva Ijeh och alexandersson för men gick till sina sponsorer och bad dem satsa.

De enda som har råd att inte mörka är väl chelsea.
Barcelona Patrik
2004-08-04 10:19
Puyol går inte till Real. Enligt Sport.es säger han att han är stolt att vara kapten för Barcelona och att han ännu inte vunnit någon titel med det här laget och att det är hans intentioner att göra det.

Han han lämnar bara när han inte är önskvärd längre.
Barcelona Viking
2004-08-04 10:16
Man ryser....
Barcelona Tomasz
2004-08-04 16:32
Iwata - Barcelona 0-3

Videoklipp (ca 5 mb) med alla mål från matchen, högerklicka på länken och välj alternativet "spara mål som..."
Barcelona Xaviola
2004-08-04 15:53
Vet någon hur det blir med Iniesta? Lånas han ut i år eller?
Barcelona Xaviola
2004-08-04 15:43
Det ska bli interessant att se vilka spelare sm Rijkaard kommer ge förtroende till när det är dags för ligastart. Det skulle vara kul att se både Deco och Xavi ta var sin av dom tre mittfältspositionerna. Men jag tror att det blir för offensivt.
Det vore synd att se Xavi, som var en av våra bästa spelare förra året, sitta på bänken.
Hur tror ni att Rijkaard kommer att matcha laget?

Jag tror att Barça kommer att spela med dessa spelare:

----------------Valdés------------------
-------Puyol--------Edmilson------------
-Belletti-------------------Silvinho----
----van Bronckhorst----Motta------------
-------------------Deco-----------------
---Giuly--------Larsson------Ronnie-----
Barcelona juanito
2004-08-04 14:42
Jopa: Du sa att Henkes internationella erfarenhet var vida överlägsen Eto'os. Jag tror att det är rätt oviktigt om man spelat hundra landskamper eller 40. Man har nog vid det sistnämnda talet varit med om tillräckligt. Det hade varit en sak om Eto'o gjort tio landskamper. Jag tog RVN som exempel på att man inte behöver ha spelat hundra landskamper för att vara den bäste. Men som sagt, det finns en kritisk gräns och jag skulle kunna tänka mig att den vid 30 landskamper. Därefter blir det mindre oviktigt.
Barcelona Patrik Andersson
2004-07-30 20:21
22 milj låter mycket bara de inte släper Saviola han behöver vi.
Barcelona juanito
2004-08-04 14:09
Jopa: Saknar Eto'o internationell erfarenhet? Nu är du ute och cyklar. Inför Korea/Japan-VM 2002 hade han gjort 34 matcher och nio mål för Kamerun (hittade ingen senare källa. Ha dessutom i åtanke att han säkerligen gjort ett antal landskamper sedan dess. Han är säkert uppe i 40 stycken nu). Det är inte lite för en kille som är född 1981. Förutom VM 2002 så har han deltagit i afrikanska cupen mer än en gång och dessutom vunnit det hela vid ett tillfälle. Visst, Henke är mer erfaren men man skulle ju kunna säga att han är överlägsen Ruud Van Nistelroy (som spelat ungefär lika många landskamper som Mallorca-spelaren) också i så fall.
Barcelona RonalDanho
2004-07-30 15:14
Awinho// funkar inte hos mig heller
Barcelona RonalDanho
2004-07-30 15:03
Barca Barca// bra lag uppställning
Barcelona Belletti
2004-07-30 21:54
Gaucho_90_11//
Etoo är inte klar för Barca, men han verkar vara nära - igen.

Nej han har inte Eu-pass.
Spinbad
2004-07-30 21:54
Eto'o är riktigt riktigt bra spelare så visst är han välkommen. Jag kan tänka mig att Laporta lägger ut stora summor i år för att under de kommande åren enbart köpa någon enstaka spelare där det behövs.

Barcas stomme är förhoppningsvis klar för många år framåt nu, fast så känns det väl varje år innan hälften av värvningarna visar sig totalt misslyckade? Jaja vi får väl se. Jag känner mig ändå väldigt optimistisk inför den kommande säsongen.
Barcelona juanito
2004-08-04 02:40
Vi må ha en stark trupp men det är två saker som jag bekymmrar mig över just nu.

Först och främst att det varit en så stor flykt av spelare som sedan ersatts med nya. Visserligen var det (undantaget Davids) inga, i mina ögon, nyckelspelare som försvann men det känns lite oroväckande att en stor del av förra säsongens startelva + ofta använda inhoppare, försvunnit. Detta hade Rijkaard kunnat förebygga genom att spela in spelare som skulle stanna, exempelvis Motta. Rijkaard måste ha varit medveten om att Cocus framtid inte var helt klar och därför borde han gett brassen mer speltid. Men det kan mycket väl ha varit någon i styrelsen som inte var tillräckligt tydlig, angående Cocus framtid, mot Rijkaard. Ett annat exempel är högerbacksplatsen. Vår tränare visste nog att Reiziger ville till England men ändå var han helt ohotad på sin högerbacksplats. Tänk om Gabri eller Oscar Lopez fått några av Reizigers minuter. Då hade man kanske sluppit lägga pengarna på Belletti.

Det andra som oroar mig är bristen på defensiv kvavlitet på mittfältet. Cocu har en ersättare i Motta men att ersätta Davids med Xavi, GVB eller Deco (vem som nu placeras på den positionen) kan nog få rätt trista följder. Davids aggressivitet och vilja var ju det som kännetecknade honom och det är väl inget som karaktäriserar dom eventuella ersättarna? Tänk om man fick backa bakåt några månader och ändra om händelseförloppet en aning. Jag skulle ha skippat Deco och istället lagt dom pengarna på Xabi Alonso eller Ruben Baraja. Vad säger ni?
Barcelona Pivote
2004-07-30 20:31
Visst låter 22 miljoner som mycket pengar men samtidigt så ligger nog priset på en duktig anfallare med bra meriter kring de summorna. Speciellt med tanke på att Real Madrid är inblandade.

Troligtvis släpper ledningen Saviola för att finansiera köpet och då får de väl in en 9-10 miljoner igen(ren spekulation, någon som tror sig veta bättre?). En uthyrning hade säkert varit bättre men ur ekonomisk synpunkt så är en försäljning en bra idé.

Men om E'too är klar så är det färdigköpt och laget kan bli en enhet på planen. Ska bli väldigt intressant.
Barcelona Gaucho_90_11
2004-07-30 13:31
RonalDanho//ifall du tittar på Barcas officela hemsida så står det att Edmilson spelar där barca behöver förstärkning
Barcelona Izquierda
2004-08-04 06:29
Jónathan//

Håller delvis med dig. Deco är en spetsvärvning, och kanske Giuly också (det låga priset kan ha förvillat mig, hehe) men Edmilson kan jag inte se på det viset. Om vi jämför med marängerna (som jag ju gör i min text) så har de värvat Walter Samuel (kanske världens bästa mittback) och ser ut att vara på väg att få Patrick Vieira (kanske världens bästa defensiva mittfältare). Det är vad jag kallar spetsvärvningar. Även om Edmilson är världsmästare och en mycket bra spelare, räknar jag inte honom som en av världens 10 bästa mittbackar. Kanske inte ens en av världens 20 bästa.
Däremot håller jag med om att de värvningar vi gjort (ja nästan alla iaf) är kloka och tror, trots min medfödda pessimism att den här säsongen kan bli riktigt bra.

juanito//
Sitter precis som du och väntar otåligt på träningsmatcher mot rena skitlag. Nåja, jag tror precis som du att det är den kommande startelvan du räknar upp, med ett undantag. Jag tror inte att van Brockshit (hoppsan!) kommer att flyttas ner, utan jag tror att Rijkaard ser honom som ersättare till Cocu. Han och Deco känns givna på det centrala mittfältet, och sedan får de andra slåss om den sista platsen, men får Motta sitt spel att fungera är han nog den som Rijkaard föredrar.
Jag tycker det är mycket intressant att Rijkaard har valt att spela Xavi på samma position som i våras, dvs som offensiv innermitt. Han gjorde det i andra halvlek mot Kashima, och han ser alltså ut att göra det nu igen. Det tyder på att han nog inte vill se Xavi som pivot (något jag hoppats på), och eftersom jag har svårt att se att Deco skulle placeras någon annan stans än som offensiv innermitt känns Xavis ordinarieplats mer än osäker. Riktigt sorgligt. Det borde finnas plats för både Deco och Xavi, tycker jag. Ni som tror att vi kommer att spela med enbart en defensiv mittfältare kan inte ha sett Kashima-matchen. Spelsystemet var EXAKT detsamma som i våras, dvs med två tydliga pivotes.
Barcelona Gaucho_90_11
2004-07-30 21:52
Är nån snäll och svarar på frågorna som jag ställer nu blir jag tacksam, Är eto'o klar för barca.Har han eu-pass
Annons: