/spanien/barcelona/forum/26612.aspx/spanien/barcelona/forum/26612.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Flames
2005-04-21 15:46
giovani
Vad finns för klausuler som du känner till och ingen annan
Han har en klausul men den är knappast billig eller trolig
Barcelona Kharles_Valdés
2005-04-21 16:47
Luis Garcia lämnade för att han lovades en startplats i Liverpool hos sin gamla tränare Benitez. I Barça var det uppenbart att man ville satsa på Giuly, trots Luis fina försäsong. Han kommer aldrig tillbaka till Barcelona, vissa behöver inse det.

Giovani

Håller med dig till 100%. Att spela ett bländande offensivt och kreativt passningsspel är 100 gånger svårare än att gnetspela sig till ett bra resultat.

Nemo

De första 20 min mot Chelsea var en engångsföreteelse, jag håller med om att vi inte borde anfallt med så mycket folk medan vi ändå hade resultatet på vår sida, men hur kommer det då sig att vi inte får 3 mål i baken varje 20min varje match? Jag tror fortfarande att det beror på individuella misstag än taktiska misstag.

Först var det Lampard som skulle 'mala ner' Deco och Xavi tillsammans, och nu har plötsligt Chelsea och Milan en mer avancerad taktik? Visst, de har Silvio och Roman, men trots det har vi fått erfara hur lågt dessa lag kan sjunka (ner i knäet på sina målvakter).
Barcelona Nemo
2005-04-21 15:06
Om nu Barca har någon taktik så funkade den inte mot Chelsea. Att släppa in tre mål på 19 minuter kallar jag katastrof!

Det krävs tid, jag tror att inom någon säsong har vi tagit över fotbollseuropa. Men en underbar offensiv och minst lika underbar defensiv. Vem vet, kanske till och med händer nästa säsong.
Barcelona Barçafan_Nr1
2005-04-21 16:46
Nemo//

Att det gick som det gick borta mot Chelsea är bara ren okoncentration. Med många oerfarna spelare i laget blir det lätt så ("när det verkligen gäller").

Att backlinjen varit darrig håller jag fullständigt med om. Jag hoppas precis som du, att det blir ordning till nästa säsong.

Ang. Luis Garcia...
...Jag ville heller inte att vi skulle sälja honom. Nu får vi dock inse att vi gjort det och gå vidare. Det finns så många andra duktiga spelare som vi kan lägga pengar på (svider lite när skriver).
Vem vet? Om vi behåller Ludo gör han kanske en strålande kommande säsong!?!

giovani//

Din tolkning av def. resp. off. (i form av 2D kontra 3D) är helt klockren!!! Jag vill SE verkligheten, inte 2D-Chelsea (syftar på vår hemmamatch) eller 2D-Juve (så tråkiga, Italien i övrigt för den delen).

Barcelona Nemo
2005-04-21 14:18
Nej, helst inte. Jag hejar på Barcelona och det tänker jag fortsätta med.

Oleguer blir ofast kritiserad för att han har fått syndabock-stämpeln. Det finns matcher då Puyol gör misstag (dom är få, men det finns matcher) och då klagar ingen.

Jag tycker iaf att Oleguer är aggresiv och hyfsat bra. Men jag klagar inte om Edmilson, Marquez eller Milito tar hans plats nästa säsong...

Luis Garcia, utan tvekan!
Barcelona Beautiful_Barça
2005-04-21 13:56
Om du vill heja på ett taktiskt lag, gå heja på chelsea eller Juve!...
Det är klart att vi kan skylla på vissa spelare.
Vi spelar ett spel som vissa spelare inte kan hantera så bra. Om du tittar på Oleguer och hans spel i stora matcher, han utstrålar osäkerhet.
Spelar alltid bollen till närmaste man, tabbar sig ganska ofta och vet oftast inte vad han ska göra med bollen. Du ser ju ingen klaga på Puyol eller hur, trotts att även han kan göra misstag.
nog om det

jag tycker att det är lite synd att inte barca och Davits kunde enas om ett år till.
Vad tycker ni, hade det varit bättre om Luis Garcia var kvar, eller är det bättre med Giuly?
Barcelona giovani
2005-04-21 15:05
Sätt Luic Garcia i listan till en rad idiotiska försäljningar under dom 10 senaste åren, man tror ju att dom ska lära sig nån gång. Det roliga är att vi kan få tillbaka han, billigt också för den delen, bara man försöker. Han har ett par klausuler som gör att han kan komma tillbaka väldigt enkelt.
Barcelona Nemo
2005-04-21 13:48
Jo, visst. Vi spelar fin fotboll, och jag vet vad fotbollseuropa anser om oss. Ett gäng spelare som spelar den bästa fotboll, men har noll taktik i ryggraden?

Det är lätt att läsa Barcelonas spel. Men det går inte att försvara sig mot det i 90 minuter.
Barcelona Stoichkov
2005-04-21 14:10
Barça ska nog lägga bud på Luque till sommaren
Kolla länken!!
Barcelona Beautiful_Barça
2005-04-21 13:35
Den satt på läppen! =)
Barcelona giovani
2005-04-20 22:34
Beautiful_Barça ... Det brukar vara så för mig också, så här gör jag efter tips från deras sida. Jag öppnar kanal en halvtimma före match start och låter mediaplyer spela kanal i 10 min till en kvart. Stänger av media player och sen startat kanalen igen från coolstreaming det brukar fungera. Sen självklart beror det på också kvaliten av kanalen men CCTV5 brukar ha mest problem av alla. Hoppas det hjälpte.
Barcelona Blaugrana_1899
2005-04-21 00:17
Man kan gilla o ogilla spelare, men man måste tänka på lagets bästa och då tycker jag att inte Gio och Oleguer håller och därför bör bli ersatta, så är det bara..

kom igen nu det är deffensiven som inte klickat som den ska den här säsongen och då tänker jag framförallt i europacup spel, samt problem med vissa lag i ligan för att dem kommer igenom för lätt, rätta mig om jag har fel.
Barcelona Nemo
2005-04-21 08:58
Vi kan inte skylla på en spelare.

Det är ingen slump att Milan och Chelsea är vidare i Champions Leaguie. Dom har ett grundspel vi i Barcelona endast kan drömma om. Medan dom lever på det, lever vi på individuella prestationer. Och när dom prestationerna inte förekommer, blir våra försvarare lidande.

Fridens...
Barcelona 24_Iniesta
2005-04-22 19:52
Jag håller med barcapimp vad gällande behovet av förstärkningar bland mittbackarna till nästa säsong. Förhoppningsvis kan Rafael Marquez göra en hel säsong som mittbackskollega till Puyol. Om van Bommel går till Barcelona nästa säsong så kan han användas både som offensiv och defensiv mittfältare. Då kan Edmilson användas som backup både till mittbackarna (Puyol,Marquez) och dem defensiva mittfältaren Motta och eventuellt också van Bommel. Jag förutsätter att Albertini inte för nytt kontrakt och åker hem till Italien efter säsongen.
Barcelona Camparn på nou
2005-04-21 00:06
little_x

ganska omoget inlägg, jag tror vi på barca forumet är mer intresserade av att berömma eller kritisera Gio än vad de på real forumet är.
Van Bronckhorst har inte hållit klassen under större delen av säsongen speciellt i de stora matcherna mot Real Madrid och Chelsea har han inte räckt till.
Hans offensiva krafter är godkända men han är inte alls bra i defensiven.
Ge Sylvinho chansen när han är tillbaka från sin skada och till nästa säsong borde vi köpa in en ny vänsterback tex Del Horno eller Patrick Evra.
Barcelona 24_Iniesta
2005-04-22 19:26
Jag skulle inte direkt gråta floder om Gio lämnar till nästa säsong (det skulle var glädjetårar i så fall). Hans offensiv är helt okey men i defensiven är han desto darrigare. Om motståndarna skapar t e x tio chanser på en match så är minst hälften av dem orsakade på vänsterkanten där Gio som bekant håller till. det märker man också under matcherna då motståndarna lägger det mesta av spelet på Gios kant. Köp in Del Horno till sommaren släpp iväg Van Bronckhorst och behåll Sylvinho som backup.
Valencia Martyn
2005-04-19 23:54
Ämne: Alla som vill se Ini....
Iniesta är inte från Barca. Han är från Albacete.
Barcelona Forca Blaugranas
2005-05-26 22:42
Tompa: Engelsk fotboll har alltid varit populär i Sverige. Men nu är det dags att inse: Spansk fotboll bjuder på högre undehålning än engelsk. Speciellt på Barcas hemmamatcher.
Real Madrid Ike
2005-04-22 15:52
Messi: finns vid kungshörnet, i uppsala...
Barcelona Nemo
2005-04-22 14:46
Att Puyol ska lämna ska vi ta med en nypa salt.
Han kommer inte att lämna, då kunde han lika gärna ha lämnat tidigt under 2000-talet lika gärna. Puyol är här för att stanna!


Jag gillar inte att Marquez ska bänkas. Han har varit en av dom bättre spelarna den här säsongen. Finns det ingen moral i klubben? Värva, värva, värva. Är det det enda vi tänker på? Konstigt nog behöver vi förstärkning i anfallet, och då menar jag centralt. Maxi är inte tillräckligt bra, och Eto'o kommer inte kunna spela över 30 matcher nästa säsong. Nästa säsong ska vi vinna CL. En ytterback och en centralanfallare.
Barcelona Beautiful_Barça
2005-04-22 19:43
Vilken plats vill ni ha Van Brommel på om han kommer? Jag skulle helst se honom som pivote, då vi redan har iniesta, deco och xavi som offensiva (Iniesta måste ju få den speltid han behöver).
PS: det är större chans att rodrigues joinar oss nästa säsong än att milto gör det, pga riquelme: DS
Barcelona kubala
2005-04-22 11:45
Ämne: Måste fråga detta.......
Det handlar om juniorerna. Om man har inte ändrat på det, så spelas juniorligan i olika grupper, sex eller åtta,uppdelade efter geografiska områden, varav vinnaren i varje liga gör upp om den spanska ligatiteln i slutspelet.
De senaste åren hade Espanyol vunnit ligan i vårt området och representerat oss i sluspelet, men i år blir det våra grabbar.
Konstig nog, och jag kan inte minnas när det hände senast, så har vi bara en spelare i alla olika spanska ungdomslandslagen, nämligen Iniesta.
Barcelona giovani
2005-04-19 22:35
En fråga till den det berör. Den här EU regeln som kommer förmodligen att förändras för ingen kan säga emot EU lagar så är det bara. Kommer den innebära att lagan kan ha hur många icke EU dom vill i truppen eller på plan också ? För det är ju inte samma sak.
Barcelona Forca Blaugranas
2005-05-26 22:33
Messí:

Kan du bara inte erkänna din fjant? Du stavade fel och du skäms men ändå hittar du på ursäkter!
Barcelona Forca Blaugranas
2005-05-26 22:29
Messí:

Nej! Det ska inte stå Real Mierdid! Det ska stå Real Madrid.
Barcelona barca85
2005-04-22 20:50
Men isnfall skulle man behöva tre spelare på varje position=33 a-lagare....
Barcelona Forca Blaugranas
2005-05-26 22:28
Tompa:

Tyvärr... men det är bara att inse: Manchester United och Arsenal ses mer som storlag än Barca i Sverige. Men Barceloa är ett storlag och vi är bäst och vi skall segra!

Sen så angående pengar: För Ferdinand är det nödvändigt att lägga ut 400 miljoner kronor.
Barcelona giovani
2005-04-19 21:24
Señor Culé ... Du som kan fotboll borde veta att den här diskutionen handlar inte om Decos kvalite som spelare utan mer vart på plan han spelar men det trodde jag varr uppenbart.

Du har rätt jag måste jag ha missat matcherna för jag har då alldrig sett Xavi tappa bollen enkelt mitt på egen planhalva förutom en enda gång mot Chelsea. Om folk förnekar att Deco brukar göra bort sig mitt plan genom att försöka sig på onödiga tunnlar och vändningar och allämtn spelar för sakta för en central mittfältare så får dom stå för det. Men Deco imponerar helt enkelt inte på mig med sitt spel som central, han gjorde det som offensivmitt men det får jag stå för. Att han haft bra matcher är det väll ingen tvekan om, så att man tar upp några enstaka matcher där han gjort det riktigt bra ser jag bara som grundlöst.
Det är ingen som sagt att han är dålig spelare. Men jag tycker inte att han är den bästa Barca kunda hitta på den positionen jag kan nog nämna många som skulle klara det bättre än han.

Och att han skulle vara en spelare som ser det ingen annan ser och tar frisparkar för att stoppa kontringar ser jag inte, vad jag ser är en spelare som väldigt många gånger gjort dumma taklingar och väldigt många gånger tappat boll och blivit tvungen att sedan sparka ner spelaren. Ungefär som om jag skulle slå nån på käften och sen fixa den brutna näsan åt han, undra om nån skulle sätt mig som hjälte då.
Barcelona Beautiful_Barça
2005-04-22 16:06
nån som vet var man får tag på biljetter till Århus?
Barcelona Sonde
2005-04-19 20:53
Giovani: ja, Kubalas svar sa det mesta.

Håller verkligen inte med om att hela Barcelonas spel utgår från Xavi och Deco. De har mycket boll, det är sant, men i Barça är det väldigt många spelare som är med och bygger upp anfall. Marquez, Ronaldinho och Eto'o har alla stor del i våra anfall (och för Marquez även defensivt). Dessutom, precis som Kubala säger, så tappar Deco bollen vid tillfällen då han vet att det inte utgör någon större fara att chansa. Jag tycker personligen att Deco gör helt rätt i att spela ett mer riskfyllt spel än dem två övriga på mittfältet. Det stämmer väl överrens med Barças spelfilosofi att ha ett kreativt mittfält, och ett kreativt mittfält måste våga. Xavi har en svaghet i att han passar för mycket i sidled, och Marquez (eller vem som nu spelar pivote) har en för defensiv roll. Deco (kanske är på Rijkaard order) gör rätt.

Jag tog upp hans defensiva arbete för att antideconister på forumet generellt sett brukar använda det som ett argument. Det är underskattad, kort sagt.

Att han orsakat så mycket frisparkar är väl egentligen ingenting negativt i sammanhanget. Vänd på det istället. Gissa hur många av dem där frisparkarna som stoppat upp kontringar/anfall för motståndarna. En hel del tror jag.

Statistik får du vänta lite med, pallar inte leta fram nått nu. Kan i alla fall dra mig till minnes hans 93% mot Levante.
Annons: