/spanien/barcelona/forum/2661.aspx/spanien/barcelona/forum/2661.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 11-9-10
2015-06-15 20:25
Lion24 Ursäkta va? Neymar gömmer sig? Han är ju den ende som är ständigt i rörelse och vill ha bollen i Barca. Den analysen får du jobba hårdare på
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2015-06-15 20:12
Kevin Roldan tackar Piqué för uppmärksamheten han fick vilket har hjälpt till rejäl till lanseringen av hans nya låt "Contigo". Låten är rätt skön asså.

Spekuleras att Shakira kan ha något med det här att göra.
Kevin, Colombian. Shakira, Colombian. Shakira och Piqué är ihop.
Piqué nämner Kevin i sin speech dagar före lanseringen av sin nya låt. Coincidence? I think not! = Illuminati confirmed.
Barcelona enkos
2015-06-15 20:00
6 spelare från Barca i årets La liga lag.. Tycker att Neymar borde ha platsat också Ps. 7 blir det med Enrique som blev vald till bäste tränare
Barcelona Lion24
2015-06-15 19:58
Nemesis 10

Det var en intressant hypotes och en hypotes som förmodligen stämmer. Jag tror också det är därför Ney är mindre aktiv i spelet, alltså att det är tränarens direktiv. MEN, en match är ändå 90 minuter. Neymar kan inte gå och gömma sig bakom en spelare och vänta på Messi bollar i 90 minuter. Alla spelare har tid och möjligheter under match att hämta boll och skapa nånting. Ney gör det nästan aldrig. Jag tycker att han har en sån stor potential att han ibland, eller sällan kan komma ner, hämta bollen och skapa nånting. Jag har så stora krav på Neymar eftersom det är en otrolig spelare. Ney är redan en superstjärna och en av världens absolut bästa fotbollsspelare för tillfället, lägg till en magisk teknik, därför vill jag ha mer. För andra gången, jag vill inte att någon ska missförstå mig och tro att jag är missnöjd med Ney, absolut inte.

Rambla & KiNg-PuYi

Emery och Lucho är ganska lika som tränare. Båda kräver hög intensitet, högt presspel och ett ganska direkt spel. Om Emery knappt har kunnat utvecklat Delo, vad säger att Lucho hade lyckats? När båda tränare förväntar sig nästan samma sak från sina spelare? Delo hade Roberto Martinez i Everton som också är en mycket duktig tränare och inte där utvecklades han heller så mycket. Det är Delos fel och ingen annans. Delo fick ju speltid i början av Emery men Emery märkte att Delo inte vill ställa upp för laget. Så vitt som jag vet så fick Denis Suarez fortsatt speltid och det var för att han var professionell och ville lyckas. Delo vill säkert lyckas han med, men det känns som om det måste komma till honom istället för att han ska nå till framgångarna själv. Delos problem ligger i psyket och jag tror det kommer följa honom under många år till. 4M är ändå för lite för Delo (om man ska sälja honom) men annars så blir jag mer än glad om han lämnar. Ger hellre Adama chansen som verkar professionell och arbetar hårt.
Barcelona enkos
2015-06-15 19:56
Vietto från Villareal till Atletico för 20 mil euro (plus Leo Baptistao) .. roligt att han är kvar i La ligan
Barcelona KiNg-PuYi
2015-06-15 19:42
Rambla~

hoppas Lucho utvecklar den biten som tränare för det kommer att behövas i ett lag som vårt. har en känlsa av att han är lite av en van gaal och det vill jag inte ha. minns du hur han slängde ut rivaldo? det vill jag inte se igen.

en sak jag gillar med Pep och Mourinho även om dom är väldigt olika som personer. men dom får hela truppen enade o spelarna är beredda att dö för dom.
Barcelona Rambla~
2015-06-15 19:30
@KiNg-PuYi:


Ja men det är ju det jag menar. Det ska väl ändå inte vara omöjligt att få grabben att lyssna. Saken är den att en tränare måste känna att han vill anta utmaningen. Tyvärr ser det ut som om Lucho skiter fullständigt i Deulofeu. Han känner säkert att han varken har tid, ork eller lust att lägga ner det jobbet som krävs för att slipa bort de dåliga egenskaper Deulofeu besitter. Jag tycker det är synd, för det går inte att undgå att se den talang grabben besitter. Där talar vi om spetskompetens på hög nivå när allt stämmer för grabben.
Barcelona KiNg-PuYi
2015-06-15 19:29
jag vet att många kommer hoppa på mig i säga att ingen är större än klubben. men det här är en la masia produkt en av dom bästa man fått fram på länge också. men då vill jag ba påminna om alla våra presidenter o tränare sagt om la lasia o mes que un club. vi uppfostrar spelare o bla bla bla. men vad gör vi me deulofeu? jag säger uppfostra my ass då. ska du uppfostra spelare så ska du lägga tid åt dom inte låta sevilla o everton göra jobbet åt dig...

jag är 100% säker på att med pep i laget så hade samper, deulofeu haft en plats i a laget redan för han hade bollarna/ makten att be presidenten hålla käft. vår presi verkar skita i hela la masia för att springa efter pogba. o LE är nöjd så länge han har sin Munir när sig. ursäkta hatet mot LE nu, missförstå mig inte jag älskar karln men jag är bara orolig för la masia. bara en tidsfråga när spelare som adama tröttnar när halva europa är efter honom o vår tränare ser bara munir och han är ju inte blind när han ser hur deulofeu behandlas hur kaxig han än är så behandlas han väldigt illa. la masia en av dom största anledningarna till varför barca är barca o hur speciella vi är. MES QUE UN CLUB!

snälla LE blanda la masia me nyförvärv snälla
Barcelona KiNg-PuYi
2015-06-15 19:16
Rambla~

jag tror att en deulofeu på vår bänk kommer att utveckla den mentala biten. jag är 100% säker på det. tänk dig att han får dela omklädningsrum med massa legender i klubben. han kommer inte våga öppna munnen...minns att han sa när han kom tillbaka från everton att han var hur lycklig som helst o att han äntligen får lira hemma o bära tröjan i hans hjärta. och det som jag tycker är helt sjukt att han blev lovad en plats o sen blir kastad en vecka innan silly stänger. dåligt dåligt av LE där. jag menar man kan ju bara undra när han ser att sandro o munir från tv soffan fira guld med barca o en av hans bästa kompisar rafinha. snacka om att känna sig huggen i ryggen av sin egen klubb.

jag vet om att han har problem och var inte emot en utlåning men klubben o tränare skötte det hela på allra sämsta sett tyvärr.
Barcelona Nemesis 10
2015-06-15 18:53
Lion24

Jag håller med dig på ett visst sätt då jag också skulle vilja se Neymar dominera lite mer i spelet i Barcelona men jag tror faktiskt att det handlar mer om direktiv från tränaren än att han inte är bra nog att dominera i spelet. Vi har sett vad Neymar är kapabel till i Brasiliens landslag och han har visat att han kan dominera i spelet när han har en totalt fri roll att göra vad han vill precis som Messi har i Barcelona.
Alla tre i anfallet kan inte göra lite som dom vill för då tror jag inte att dom skulle komplettera varandra på samma sätt som dom gör idag. Idag spelar Suarez som renodlad striker och Messi är den som styr och ställer bakom, eftersom Messi är kunglig på det han gör så finns det nog inte rum för att en till spelare ska spela på samma sätt som honom alltså Neymar.
Eftersom att Neymar är den snabbaste spelaren i anfallet så har han fått uppgiften att alltid vara beredd på att springa på djupet när Messi ska slå den långa bollen över motståndarnas backlinje. Sen är Neymar också väldigt bra på att dra focus från motståndarna när han håller bollen och alltid ifrågasätter den han ska utmana.

Som sagt Neymar kan dominera och det visar han i Brasilien och jag tror att vi kommer få se mer av det när Messi drar sig tillbaka allt mer och närmar sig slutet. Då kanske Neymar till och med tar över nummer 10 vem vet? Det är i alla fall min hypotes :)
Barcelona Rambla~
2015-06-15 18:52
B-Guden Mitt svar blir: Ja men värva samma klass/talang någon annanstans då, så ska vi se vad det kostar i transfer och lön. Försök värva samma klass tex i England för de pengarna. Good luck! Befinner man sig i näringskedjan där Everton gör så ser verkligheten så, tough shit. Inte vårt fel att marknaden ser ut som den gör idag. Dessutom, utveckla? Jag tror knappast de kan skola honom bättre än vad han redan har blivit i La Masia, med all respekt. Åtminstone inte rent tekniskt och skills-mässigt. Hans problem sitter i skallen, det är psykiskt, handlar om hans attityd och att bättre förstå fotboll som ett lagspel. Sådant kan en bra tränare lära ut även i Spanien om bara viljan och ambitionen finns. Tyvärr ser det ut som att Lucho inte ens tycks vilja försöka. Jag tycker det är synd att slarva bort en sådan talang som Deulofeu besitter. De verktygen han har i sin verktygslåda växer inte på träd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-06-15 18:47
Shanghai

jag syftade mer rent tekniskt haha. länkar dom ett långskott så länkar jag den mot vallecano haha

men jag förstår vad du menar=)
Barcelona Liunil Masse
2015-06-15 18:42
Lion24

Jag skulle nog kunna påstå att Neymar är en av världens bästa på att löpa utan boll. Håller med dig om att han borde skapa mer för han har det i sig, kolla målet igår eller Messis mål mot Deportivo (länktips) som för övrigt inte var offside. Såna mål vill jag se mer nästa säsong, Neymar hittar Messi i djupet, den här säsongen har det blivit lite för mycket Messi till Neymar, lite variation hade inte skadat nästa säsong.
Barcelona Lion24
2015-06-15 18:15
Angående Munir så håller jag med Rambla. Jag tror fortfarande på Munir. Han är en duktig spelare utan boll men problemet är att vi använt han på en position där han ska ha boll. Munir ska vara en renodlad striker och där tror jag han hade fått ut sin potential ännu mer. Munir spelade allt som oftast på högerkanten när han fick chansen och jag tycker inte det är den optimala roller för honom. Annars så tror jag också mycket på Sandro som är en riktig killer. Han kan faktiskt ta Neymars position på vänstern, Sandro skulle då bli en Cavani, Villa eller dagens Neymar, en spelare som inte ska ha så mycket kontakt med boll utan avsluta anfall eller öppna upp ytor för sig själv och andra spelare.

Angående Ney så är jag ändå lite besviken på hans säsong. Nu kommer en stor majoritet tro att jag är sinnesjuk, och jag förstår er, men Ney har utvecklats mer till en spelare likt Cristiano och Neys teknik är alldeles för bra för att vara en måltjuv. Jag tycker att han har skapat för lite under säsongen till sina lagkamrater. Jag vill se Ney komma ner och hämta boll och ta initiativ, skapa lägen själv. Lite mer åt Messi alltså. Pedro hade mer assist än Ney och det säger extremt mycket. Hade det varit Villa eller en renodlad striker på Neymars position så hade jag förstått det med Ney har så mycket mer fotboll i sig än att vänta på bollar från Messi. Men det ska tilläggas att han har utvecklat sitt spel utan boll utomordentligt bra den här säsongen. Tidigare var han bara en ''med-boll-spelare'' men nu löper han alltid smart. Bara han kunde ta initiativ fler gånger så hade jag varit super duper nöjd. Missförstå mig inte, Neymar har gjort en fantastisk säsong och är top 3-5 i världen just nu men önskade mig bara lite mer från han, vilket jag tror han är kapabel till, med den talang han har.
Barcelona Shanghai
2015-06-15 18:09
King-Puyi Med all respekt, men så kan man inte skriva väl? :) Maränger kan kontra med att säga; ring när Neymar gör sådant! http://youtu.be/HfvkRuEMhME
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-06-15 18:00
ring mig dagen gareth diadem lyckas göra det här=D
Barcelona Shanghai
2015-06-15 17:35
@barcastuff: Dani Alves completed more passes (67) than any other player during BRA vs PER yesterday #fcblive [via opta] @barcastuff: Mascherano made 86 passes in first round of 2015 Copa America, more than any other player in the competition #fcblive [via @barca19stats] Haha, snacka om att vår klubb har omskolat våra utländska spelare till en tiki-taka maskin. De har verkligen blivit påverkade av vårt vackra spel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2015-06-15 17:13
Rambla Håller med angående munir, han är verkligen en sån man saknat i Barca senaste åren dvs en renodlad striker. Han får helt enkelt agera backup till Suarez nästa säsong och det är fy ingen skam som 19 åring samtidigt i världens bästa lag! Han kommer utvecklas, vi såg hintar på vad han besitter i försäsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2015-06-15 17:13
@Rambla~:


Ja vilken klubb vill gå med på att utveckla en spelare åt nått annat lag utan att få något för det när/om dom vill ha tillbaks honom
Barcelona Rambla~
2015-06-15 17:01
Fattar inte varför den här ledningen ska vara så jävla dåliga vid förhandlingar. Vadå återköp på €9m första året? Helvete, de ska vara glada att vi ens säljer honom. Varför ska vi pynta upp 3m extra om vi vill ha tillbaka honom? Det finns faktiskt fler klubbar som vill ha honom än bara Everton. Nä, lån 1-2 säsonger, sen ska han tillbaka. Annars får de betala hans klausul om de vill behålla.
Barcelona Rambla~
2015-06-15 16:55
När det gäller Munir så väljer jag att lita på Lucho. Jag har lärt mig läxan. :P Munir är en sovande diamant, ni ska få se. Där finns en fotbollshjärna i den kroppen. Talangen ska bara förädlas nu, och fysiken ska byggas upp. Killen är endast 19 år, ha lite tålamod.
Barcelona Shanghai
2015-06-15 16:53
Jag blir så ledsen när vissa av våra fans vill skeppa iväg Pedro. Den kanariern som öste in mål med Messi när vi vann titlar. Den spelaren som sänkte Real Madrid flera gånger och gav oss glädje av att sätta flera baljor mot största antagonisten. Den spelaren som gjorde mål i CL-finalen. Den spelaren som spelade i en VM-final. Trots hans meritlista som är flera gånger bättre än Suarez och Neymars och inte nog med det - han klagar aldrig på den speltiden han får. En fråga till er; när började ni hålla FC Barcelona?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2015-06-15 16:24
Adama borde fått Pedros plats då Pedro har inte framtiden framför sig i Barca.

Bartra istället för Marlboro och Samper istället för Roberto. Resten är svårt, vart ska man få plats med alla och få speltid?

Halilovic bör iaf få chansen snart i a laget, fast hade velat se han få regelbunden speltid i något mittens i la liga först.
Barcelona Cule4life
2015-06-15 16:20
För att Alba ska bli den absolut bästa på sin position behöver han göra fler assist och kanske några mål ifall tillfället finns, men defensivt är han nog världsbäst just nu, händer nästan aldrig att någon tar sig förbi hans kant.
Barcelona KiNg-PuYi
2015-06-15 15:33
LeoMessi

sandro är bättre än munir på precis allt. sandro påminner mig lite om suarez i stilen. det har han visat oxå dom gångerna han fått chansen i a laget tror inte han har gjort en dålig insats. krigar som ett djur o lyser självförtroende och beslutsamhet om killen....jag säger så, släpper vi bartra, adama, deulofeu o sandro så kommer klubben att ångra det grovt. sjukt tråkigt att ingen i klubben verkar uppskatta dessa killar. pratas bara om munir hit o munir dit.

jag förstår ifall vi väljer att släppa dom spelarna för att behålla spelare som är bättre. men det är tvärtom. bartra kommer att sticka för att mathieu har tagit hans speltid. deulofeu kastas istället för att ge han dom minuterna som munir får. o återigen sandro o kanske adama sticker på lån elr nåt oxå för att behålla munir. skumma beslut mina damer o herrar.

only in barcelona!
Barcelona 11-9-10
2015-06-15 14:58
Lyssna på vad the camerooninas säger, Adama håller till höger där har vi Messi som spelar 90 minuter match efter match. Varför ska vi låta Adama ruttna på bänken för? Munir är mer mångsidig och kan spela på alla 3 positionerna där fram och har visat rätt inställning varje gång Ska Adama flyttas upp så är det Gabriel säger det enda som skulle kunna fungera. Att skola om honom till wingback ( tror lucho kommer börja satsa på 3-4-3 / 3-5-2) Det handlar inte alltid om vem som är bäst utan vad som behövs och får plats! Är det upp till mig hade jag lånat ut Adama till celta/villareal
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona dinho the artist
2015-06-15 14:55
Är det bara jag som uppskattar Munir och hans egenskaper? Han är lite av en bra mycket sämre version av muller. Han har fotbollstänket och det är något som är svårare att lära sig i efterhand.
Barcelona Liunil Masse
2015-06-15 14:53
Jämför vad Munir presterat i B-laget och Adama. Adama har spelat MYCKET bättre och ändå är det Munir som får mest chanser i A-laget. Munir är en väldigt begränsad spelare tekniskt som har gjort mig förbannad ett antal gånger när han fått spela matcher i A-laget. För att inte tala om Sandro som presterat bättre i A-laget än vad Munir gjort, riktigt tråkigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-06-15 14:49
Jag har sagt det förr angående Adama och jag säger det igen - skola om kille. Till högerback! Let's be real and face facts, det går INTE att undankomma att Messi spelar på Adamas position, världens genom tiderna bästa fotbollsspelare. Så där kommer Adama aldrig att få en plats. Och även om Adama kan lira på andra positioner i anfallet så har vi FORTFARANDE Neymar och Suarez på de positionerna. Det finns ingen plats för Adama i anfallet nu, och det kommer inte att finnas det inom en snar framtid heller. Jag vet att de finna folk härinne som inte vill begränsa Adamas talang och offensiva krafter genom att skola om honom, men ni får väldigt gärna berätta för mig hur ni hade tänkt er att Adama ska få plats i vårat anfall just nu. Förstår ni inte att det bara finns ett endaste utfall för Adamas framtid om vi inte skolar om honom och det är att han försvinner från klubben pga brist på speltid? Vill ni att han försvinner? Det vill verkligen inte jag. Jag är så sjukt imponerad av hans talang, dvs hans egenskaper som fotbollsspelare. Han har precis ALLT för att lyckas hos oss. Sen är han kanske lite omogen och grön i sitt spel men SO WHAT? Man jobbar med honom, man slipar honom, man formar honom och lär honom att värdera lägen bättre och hur man spelar en mogen och vuxen fotboll. Jordi Alba har också skolats om till vänsterback, och idag är han världens bästa på sin position tillsammans kanske med Alaba i Bayern. Jag ser absolut inte något som skulle kunna hindra Adama från att få samma utveckling som högerback i Barcelona. Han har precis allt. Farten, tekniken, fysiken och konditionen. Sen att man får jobba med honom taktiskt sett defensivt är en självklarhet men det är enligt mig värt det. För jag säger det redan nu, vi håller på att tappa bort en helt underbar talang och vi kommer att skjuta oss själva i foten om vi förlorar honom. Enda utvägen som jag ser det är att skola om honom. Och kolla på Alves, bara för att man är ytterback innebär det inte att man inte får plats för sin offensiv, framför allt i Barcelona. Alves är fan mer anfallare än back ibland i matcherna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-06-15 14:47
Munir är egentligen inte så dålig, inte lätt att skina i B-laget numera. Han är mer fotbollssmart än Adama och sandro men han saknar spjutspets som tex Adama har.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: