/spanien/barcelona/forum/26571.aspx/spanien/barcelona/forum/26571.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Valdés
2004-05-06 13:15
Juanito; nu tycker jag att Du är lite orättvis. Owen yppfyller samtliga Rijkaards kriterier för en säker plats i startelvan; ej längre att betrakta som en talang eller lovande spelare utan han har istället en negativ utvecklingstrend ( precis som alla våra holländare, Davids undantaget ), ickespanjor och kommer inte heller ifrån de egna leden ( canteran ), och kräver med säkerhet en enorm lön. Han är dessutom otroligt skadebenägen, med andra ord en supervärvning!!
Barcelona Valdés
2004-05-06 12:17
Juanito; det är bara och hålla med, samtidigt som man förstår att talangerna vill söka sig till lag där laguttagningar baseras på spelarnas kompetens istället för nationalitet och ålder så blir man ju vansinnig på ledningen som inte verkar se vad som håller på att hända.....Igår talades det om att Gerard Pique var på väg att lämna och idag är det Gabri och Iniesta, samtliga dessa har spelat i olika landslagssammanhang för Spanien....fy f.n!
Barcelona Blaugrana_1899
2004-05-06 00:19
Gabriel: haha håller med, helt fel person att säga en sån grej =)
Barcelona B_a_r_c_a
2004-05-06 18:17
Alla dessa spelare skulle kosta lika mycket som Van nisteelroy skulle göra om han kom ca 400-500 miljoner vill Man Utd ha.
Real Madrid Ronnie
2004-05-05 23:08
Frezzé om du skriver något sånt kan du inte skriva med en källa? för jag tror att det är någon som flera skulle vilja läsa.

Det lär inte bli ett problem isf eftersom att Van Der Vaart kan spela på mer än vänster kanten...
Barcelona Hristo99
2004-05-05 23:13
hahaha!!!

Grabbar kolla vem det är som skriver att man inte kan vinna genom att bara köpa stjärnspelare med maffia pengar. HAHAHAHA!!!! (JRC)
Barcelona Ronnie
2004-05-05 23:08
Frezzé om du skriver något sånt kan du inte skriva med en källa? för jag tror att det är någon som flera skulle vilja läsa.

Det lär inte bli ett problem isf eftersom att Van Der Vaart kan spela på mer än vänster kanten...
Barcelona E.S
2004-05-05 21:51
Jag tycker det inte är så konstigt att Van Bronckhorst har vart bra de senaste matcherna, kom igen hela barca har vart bra. Det e nästintill omöjligt och spela dåligt när man spelar i ett lag som Barca... ;)

Skämt å sido, det jag menar är att det är nästintill omöjligt å spela dåligt när hela laget är i en utomjordisk form. Sen tycker jag man borde sattsa på egna talanger eller så någon annan ung (helst spansk) vänster back.

Men detta är ju bara vad jag tycker...
Barcelona ZonD
2004-05-06 13:15
För övrigt tycker jag att vi ska ge ledningens en chans utan att klaga. Jag litar på Laporta och jag tycker att han har gjort ett strålande (i överkant) jobb den här säsongen. De fixar det här
Barcelona Ham$inHo11
2004-05-08 18:00
gustaf.

jaa men gio cocu och rustu har inte lyft laget lika mycke som ronaldinho har gjort......ronaldinho har vart både barcas och världens bäste spelare....så de e lite konstigt att vissa här inne klagar på honom......
Barcelona Valdés
2004-05-06 13:14
Barcelona Lassie
2004-05-06 12:39
Davids is he and loan?? i dont know! maybe permant??
Barcelona Xavi
2004-05-04 22:45
Nästa säsong. (ifall Rijkaard får bestämma)


--------------------Valdes------------------------

--Reiziger-------Puyol------Hofland----Gio-------


-----------Xavi--------Cocu----Davids-------------


-----Overmars-------------------------Ronaldiniho-

-----------------------Kluivert------------------
Barcelona ZonD
2004-05-05 21:37
Nu verkar det som om van Bronckhorst är klar och faktiskt kommer gratis. Om jag hade läst detta för en eller två månader sen han jag utan tvekan börjat gråta. Men efter de senaste matcherna ska jag faktiskt erkänna att jag börjar tro på VB. Han har börjat hitta positionsspelet i försvaret och utvecklats defensivt samtidigt som han fortsätter att imponera i offensiven. Jag tyckr faktiskt inte att den värvningen skulle vara alltför dålig speciellt inte när han kommer gratis. han har potential till att bli en riktigt bra vänsterback
Barcelona Gabriel
2004-05-04 22:57
Juanito:

Hur kan man säga att Ronaldinho är en humörspelare när han alltid är på bra humör?
Barcelona Xavi
2004-05-04 16:30
"Kluivert och Saviola kompletterar varandra perfekt men vad händer om någon blir skadad eller avstängd (som precis drabbat Kluivert, fyra matcher)? Dani? Nä, här behövs förstärkning. Det som oroar mig mest just nu är att Laporta verkar villig att sälja Kluivert. För mig är han tillsammans med Puyol Barelonas viktigaste spelare, en av få med ett riktigt Barçahjärta. Han har fått ta emot nästan lika mycket skit som van Gaal av sina egna fans men ändå har han stannat. Han hade kunnat flytta till någon annan storklubb och vunnit många stora titlar men han har valt att stanna och få klubben på rätt köl. Lägg där till att han är en av världens bästa target-players och är Hollands bäste målskytt genom tiderna och ni förstår varför Kezman eller Makaay aldrig skulle kunna ersätta honom. Eftersom Luís Enrique troligen inte kommer spela så mycket nästa säsong ser jag gärna att Kluivert få ta på sig lagkaptensbindeln, det är det minsta han förtjänar.

Gustaf Norrefeldt
2003-06-25 13:14"


Hehe, Kluivert lagkapten och Barca-hjärta?
Spanien Pelayo (A.K.A 14-79)
2004-05-06 13:24
Valdés,

Just som man blir anklagad för att vara ostrukturerad (bara för att man inte vill uppföra en staty av Ronaldinho på Ramblas) så möts man av ytterligare antistruktur. Vart skall detta sluta frågar man sig?

Vad jag precis sade var att Ni statyuppförare önskar slita Ronaldinho ur kollektivet Barca för att upphöja honom till en gud vilket aldrig varit och aldrig kommer vara gängse med den fotbollsfilosofi som fotbollsklubben Barcelona praktiserat sig av och som spelaren Romario lämnade klubben för. Av exakt sådana skäl som Ronaldinho nu upphöjs för, och eftersom jag inte är något större fan av Ronaldino (utan Barcelonas kollektiva totalfotboll - vilket enligt mig representeras bäst av inhemska spelare som Xavi och Puyol etc ) så ser jag inte hur jag skulle kunna vara en bidragande faktor till detta.
Att Ronaldinho är en filmare av stora, internationella mått var ett stickspår men som tydligen - i enlighet med den ensidighet som råder kring denna spelare - ses mellan fingrarna utav statyuppförarna. Säkert att det inte var någpon som svor galla över när Figo kastar sig handlöst?

Att jag försöker argumentera för varför Ronaldinho (och hela Barcelona) erhöll frisparkar så enkelt beror på att det är min alldeles egen ensidiga uppfattning (subjektivism var ju något du själv predikade eller hur?), varav döende svanen var ett av tilltagen.
Tyvärr för Barcelona så var bollarna på väg mot Montjuïch allt som oftast, men man kan ju inte lyckas varje gång.

Att du försöker intellektualisera subjektiviteten som den enda sanningen var ganska väntat utav en Barca-anhängare. Det innebär nämligen att du ostört kan säga vissa saker (som exempelvis Madrid har regeringen bakom sig eller Ronaldinho är bäst i världen) utan att förvänta dig några motsvar eftersom du förutsätter (och t o m intelligensförklarar den metoden) dina egna åsikter vara den absoluta sanningen. Det är direkt antiintellektuellt eftersom det kväver debatten och tystar oppositionens röster.
Huruvida du har rätt och fel i sak är dock en annan filosofisk fråga som inte lämpar sig på ett fotbollsforum.
Sedan är det ju du i egenskap av att säga mig varande ensidig (när jag till och med sagt att Ronaldinho är en bra spelare men har mycket vidare att bevisa medan du sagt inget annat som tyder på nyans eller spekulationer som varför han försvinner ur matcher etc.) men jag antar det är släng av indirekt självkritik.

Avslutningvis skriver du att jag skall ta på mig glasögonen och se din subjektiva sanning som heter att Ronaldinho är bäst i världen och du älskar honom osv. osv. men det ironiska är att min subjektiva sanning är inte den, och hur skall du då kunna vidare eftersom du i stycket ovan sagt att subjektivitetens sanning är den enda rätta sanningen, ty det känner ju "alla intellektuella människor till"?

Barcelona B_a_r_c_a
2004-05-04 22:47
Vi skulle max behöva betala 100 miljoner över overmars för van der vart för att det va ju Van Gaal som köpte honom till barca och det är en av hans favorit spelare och han köptes för mycket pengar så Van Gaal kommer att vilja ha honom till vilket prist som helst så som han hämta honom till Barca.
Barcelona B_a_r_c_a
2004-05-04 22:34
Barca förhandlar nu med Van Bronchost om fortsättning i Barca så han spelar för oss nästa säsong också så glöm vänsterbacks platsen.
Barcelona B_a_r_c_a
2004-05-04 22:08
Ajax sägs nu vilja ha Overmars och om det stämmer så tycker jag att man ska sälja honom snabbt och antingen mot en summa eller byta mot Van der vart +lite pengar.
Barcelona ZonD
2004-05-06 13:13
Att Luis Fabiano kan vara på gång känns riktigt bra. Jag tror verkligen på den killen och har själv sett han spel i Sao Paolo. Han är dessutom inte alltför ung (23) men har ändå framtiden framför sig. Att han trivs tillsammans med ronaldinho såg man i landslaget mot ungern då han för övrigt gjorde 2 mål. Hans enda nackdel är att han har ett hett temperament på planen. Dock känns det som om Rijkaards starka sida ligger just i att få bukt med spelare. Han verkar riktigt hård faktiskt.
Barcelona Camparn på nou
2004-05-08 10:29
Bara_91

Om du såg matchen mot Real skulle du sett att vi var helt utspelade i hela första halvlek och att Ronaldinho var relativt osynlig.
Sen i andra halvlek när Figo blev utvisad då tog barca över matchen och Ronaldinho skapade lite chanser.
Hans betyg enligt mig var godkänt inte mer eller mindre.
Barcelona Gabriel
2004-05-05 23:33
Van der vaart? Det senaste jag hörde var att Barca är intresserade av Luque. Att få in båda två skulle nog bli svårt.
Barcelona juanito
2004-05-07 17:11
Hoppas verkligen att det senaste Luque-ryktet är struntprat. Jag håller Luque som bättre än Luis Garcia men att den förre skulle vara värd Luis Garcia och Reina + 18 milj Euro är idioti! Man skulle nästan kunna tro att Deportivo-spelaren är i en högre division men så är knappast fallet. Statistikmässigt är Luque bättre men han är inte så fruktansvärt överlägsen. Luque har gjort elva mål och sju asssist medan Luis Garcia har gjort sju mål och sex assist. Ähh.. ska Deportivo hålla på att bitcha så där kan dom lika gärna behålla Luque!
Barcelona Andreas
2004-05-05 19:29
Se länk. Det verkar som van Bronckhorst mer eller mindre är klar.
Barcelona Andreas
2004-05-05 19:29
Se länk. Det verkar som van Bronckhorst mer eller mindre är klar.
Barcelona B_a_r_c_a
2004-05-07 17:01
Jag tycker också att jag blev chockade när jag såg va Barca hade bjudit för Luque, okej han är en som skulle tillföra mycket för Barca men det är skit mycket pengar ca 220 miljoner om man täner att båda de andra två kostar ca 100.
Sen så tycker jag faktist nu att man inte borde satsa på att köpa Treziguet och köpa Drogba eller Fabiano istället för att Treziguet är en bra spelare men Juve vill minst ha 250 miljoner och man kan lika gärna satsa på en mindre stjärna speciellt när vi har Saviola. Om Drogba eller Fabiano inte skulle lyckas så har man ändå Saviola som har varit underbar sista tiden.
Läste på sport.se att Barca va intreserade av Mancini som spelar nu i Roma som ersättare för Cafu på högerkante, den killen har jämförts med ronaldinho och Kakas klass faktist så det är en godnyhet och han är egentligen högermittfältare men spelar back nu och är rikttigt grym.
Sen om Reijkard inte har förtroende för Marquiz så tycker jag att man lika gärna kan sälja honom till Inter som vill ha honom och köpa nån bra back med EU-pass.
Om Marquiz säljs och Saviola får Eu pass så har vi bara Ronaldinho i laget och skulle Fabiano komma så har man en plats ledig som kan användas.
Barcelona Camparn på nou
2004-05-07 15:19
Det är absurt att barca skulle betala så mycket pengar för en spelare av Luques kaliber och sen plus det erbjuda 2 kompetenta spelare som man borde kunna få 100 miljoner för tillsammans är bara löjligt.
Barcelona maykel
2004-05-07 17:06
puyol-------oleguer-----marquez------van bronshit

xavi----------ny---------------davids

ronaldinho-------saviola-----------luque


van bronshit kommer stanna därför han varit grym de sista tiden och saviola ska vara kvar!!!!!!!!
cocu är inte bra
Barcelona Frazzé
2004-05-05 22:55
Van der vaart e på väg till barca!..Hur ska vi formera mittfältet då?..då får vi flytta ut ronaldinho på högern och han e inte lika bra där!
Annons: