/spanien/barcelona/forum/26563.aspx/spanien/barcelona/forum/26563.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Anders
2004-05-03 16:08
ang. Quaresmas skada.. det är ett mellanben i foten som är brutet och läkningstiden på det är ca 4 veckor! han borde kunna konditionsträna med den skadan vilket gör att han skulle kunna va i form om va 5-6 veckor igen!
Spanien Pelayo (A.K.A 14-79)
2004-05-05 11:58
Juanito,

Jag skattar inte Ronaldinho så högt som de flesta här tycks göra, antingen är han ALL That, eller bara That. I likhet med vad Gustaf säger så har han (Ronaldinho) direkt imponerat när det väl gällt (Celtic - Madrid), utan varit direkt anonym, mot Real Madrid exempelvis gick han in och visade lite grann vad han kan när laget fått en man utvisad. Sedan att man bestämde sig för att hans lobb var matchens delikatess (när Xavis mål krävde betydligt högre grad av koncentration, känsla och finess) säger kanske en del om hur haussad han är.
Det påminner en del om när Ronaldo slog igenom, dock var det betydligt mer legitimare.
Att han sedan glänste mot Espanyol förändrar inget, när laget (i den matchen) spelade som bäst var det en laginsats (efter att Ronaldino var på spelhumör) och då försvann den enskilde (Ronaldinho) lite i skymundan.
Håller absolut inte Ronaldino som viktigare än Puyol till exempel.

Xaví däremot har brottats med ord och förväntningar som "den nye Pep", det är inte direkt roligt om man betänker att Pep förmodligen är bland klubbens populäraste genom tiderna (Skall vara han och Alcantara). Till denna säsong har han dock hållit en mycket hög och jämn nivå, varit den som varit motorn både fram och tillbaka (visst brottas han med en hel del andra på denna punkten) men som alltid varit tillgänglig för spel genom precisa passningar och sitt tvåvägsspel. Xaví är viktigare än många tror, hoppas på mer spel för honom i landslaget dessutom.

Barca_BEST
2004-05-03 21:03
LOL! gratz Reiziger :D
Barcelona P.I.M.Peroti
2004-05-03 21:33
happy birthday to you, happy birthday to you!happy birthday dear Michael Reiziger! happy bithday to tou!
Barcelona Barca_^^
2004-05-03 21:04
klart att man tappar bollen någran gånger när man kommer in med 10 min kvar. man vill visa så mycket på så kort tid. alla som spelar boll själva vet hur svårt det kan va!!! klaga inte på quaresma, han behöver mer än 10 min på banan för att visa vad han går för.
Barcelona ricky 11
2004-05-04 13:22
ronaldinho är kung över hela världen
Barcelona Gabriel
2004-05-06 17:54
Pelayo:

Å herregud. ända sen Ronaldinho visat upp en otrolig form och klass har ni real pch zidane fan kommit in hit som små rädda hundar och voffar upp en mass trams. Ni låter som gnälliga tjejer som vill bevisa någonting, men vet du vad... OK du tycker bättre om Zidane, men who cares, när alla ändå vet sanningen.
Det är bara massa tjat, vad vill du bevisa. Att zidane fortfarande är bättre. Ok visst vi säger väll så då!!!! TJAT!
Barcelona Kurd_84
2004-05-04 12:37
sant där...vi har 15 spelare som kan göra sitt jobb medans de har knappt 11...kan knappst säga mer
Spanien Pelayo (A.K.A 14-79)
2004-05-04 21:47
För att få igån en diskussion. Är jag ensam med att anse Xaví (vid sidan av Puyol) vara Barcas viktigaste spelare?
Barcelona Gustaf
2004-05-05 10:19
Gabriel//

Jag har absolut inget emot delade åsikter. Vad vore forumet annars?

Ronaldinho kommer att vara punktad hela sitt liv och lyckas han inte prestera trots det så blir iaf jag besviken. Nu är Ronaldinho ung och jag är övertygad om att han kommer att dominera mot de bästa i framtiden.

Det jag tänkte komma till men aldrig gjorde var det här med lagkamraterna. Två andra stora "vika-nerare" är Totti och Henry. Vad har dessa två gemensamt? Gör otroligt mycket själv och vinner i stort sätt matcher mot Reggina, Leeds, Ancona och liknande på egen hand. När de stora elefanterna kommer blir det dock problem. Varför? Ja, det är som du säger. De blir punkterade och även om deras lagkamrater är bra så är de ändå beroende av Totti/Henry. Tror ni verkligen att Kaká hade presterat så bra mot lag som Roma och Inter om han spelat i Udinese? Det är lättare att prestera i bra lag.

Slutsatts: Vi behöver spetsa truppen.
Barca_BEST
2004-05-05 07:27
KOmmer davids att stanna? elr ska han till skit laget Milan?
Spanien Pelayo (A.K.A 14-79)
2004-05-06 17:40
"Enögda Barca-supportrar"?

Bespara mig Era sarkasmer. Jag har släkt i Barcelona samt betydligt större sammankopplingar med klubben och staden är huvuddelen här vad jag får anta (farsans arbetsgivare var en gång i tiden en viss Gaspart).
Så förutsätt inte en massa saker hela tiden, delar av syftet med mina inlägg är för klubbens bästa (varav ett är att en spelare får aldrig bli större än klubben).

Jag är inget Zidane-fan, ironiskt nog tvingas jag till det när folk helt allvarligt anser det inte vara en större bragd att avgöra en VM-final.
Jag menar, hur många spelare i världen får göra det?

"Precis som du sa angående att Xavi's mål krävde större teknisk prestation så kanske det snarare var den som slog hörnorna som ska hyllas istället för Zidane?"

Qúe?
Barcelona Gabriel
2004-05-05 00:06
Gustaf:

Hmm, sen när har jag kommentaret något av det du skrev i föregående inlägg?
Men nåväl, eftersom du ändå drar mig in i det hela kan jag väll lika gärna ta och svara.

För det första:
*Ronaldinho vek inte ner sig emot Celtic. Båda möten räknas väll och även om det är den sista matchen på Camp Nou som du tydligen minns bäst så får man inte lov att glömma att Ronaldinho för övrigt spelade relativt bra på borta plan. I vilket fall så spelade han långt ifrån dåligt. Jag tror att många i vissa fall har så stora förväntningar på Ronaldinho (vilket man även ska ha) att man ibland tycker att han spelar dåligt, när han egentligen spelade i en normal standard och lite till. Att sedan hela laget spelade ur räckhåll från det som de kan prestera är inget som jag tänker argumentera emot, framför allt då vi åkte ut. Men låt mig även påminna dig om att Ronaldinho hade på sig 2-3 skottar som ett klistermärke på ryggen. Hade det inte varit för Ronaldinhos namn på barcatröjan hade man nästan kunnat tro att det stod Celtic-team på han.
Du väljer som många andra att jämföra honom med Zidane men enligt mig vore det inte rättvist. Motståndarna för Real Madrid har inte samma möjligheter att punktmarkera Zidane eftersom Real Madrids laguppställning har så otroligt många andra stjärnor. I Barca är det bara Ronaldinho som kan jämföras med dessa i Barcelona.
*Att Ronaldinho inte spelade någon av sina bättre matcher mot Real Madrid håller jag med dig om. Men bara för det kan man knappast klandra honom för att vika ner sig. Glöm inte att det var han som ställde hela reals försvar till 1-2 målet. Återigen, för håga förväntningar och han spelade inte dåligt.
*Ronaldinho har spelat bra emot Deportivo, det värkar som att många glömmer att nämna som som ett storlag och varför vet jag inte. Sedan om han inte spelat lika bra emot Valencia och Real Madrid kan till stor del ha att göra med att han fick på sig otroligt hård markering. Ronaldinho må inte ha presterat sitt bästa emot just dom, men han har alltid presterat när laget som bäst behövt det.

Själv rankar jag Ronaldinho idag som den bästa spelaren i världen, även om jag också är ett stort fan av Thierry Henry. Alla har vi våra åsikter som tur är och låt oss inte förblinda oss på oss själva.
Vad vore världen ifall alla tyckte likadant?
Barcelona Cryuff
2004-05-04 21:14
grymt imponerad av braca
Barcelona Cryuff
2004-05-04 21:10
hoppas Quaresma blir bra
Atlético Smuts
2004-11-03 23:47
Alla matcher räknas. Det är AC Milan som avgör sitt egna öde, på vilket sätt är Barcelona bättre om de hamnar bakom Milan när alla matcher spelats klart?

Förstår inte riktigt hur du tänker, är det Barcelonas år då de kommer på en andra plats i gruppen? Logiskt?
Spanien Pelayo (A.K.A 14-79)
2004-05-06 17:06
ZonD,

Varför ger du dig in i diskussionen när avsikten är att feltolka? Han har varit MINDRE imponerande i två av säsongens kanske viktigaste matcher, räcker det?
Sedan att han dominerat eftertryckligt under större delen av säsongen tolkar jag som att han är BLAND de bästa. Dock inte så apartheid-mässigt bäst som många här vill få det till.

Vieria kallar inte jag kategorin konstruktiva spelare så där räknar jag inte med några delikatesser. Har t o m sett Baraja dra till med magnifika lobbar framför relativt sett trängda lägen (vilket ett packat försvar är), det är liksom det enda att göra i ett sådant läge. Saken var den att för att det var Ronaldinho så var det "förmer" än när andra skulle gjort det.
Mycket iriterrande måste jag säga, sedan har det inget som helst att göra med spelare Ronaldinho ifråga, utan hur vi - betraktarna - bedömer det hela.
Har absolut sett Henry, Figo etc. gjort sådana saker, förvånande att du inte gjort det.


Puyol=Hjärta,

Skillnaden mellan de prestationerna är ganska glasklara. Dels därför att det är skillnad på en VM-final och en - förvisso viktig - ligamatch, och att göra två direkt avgörande mål åt sitt lands fördel (på något man inte ens är bra på).
Två mål, och dessutom på hörna där det som mest av allt kräver precision och kyla, på huvud, i en VM-final, är inte vad jag kallar "tur" och "tillfällighet"
Barcelona Barca_91
2004-05-04 15:33
Majsan:
Du behöver inte oroa dig.
Valdés lämnar inte sin ungdomsklubb och klubben i sitt hjärta.
Och jag tror inte ledningen låter honom lämna oss.
Och Tribalfootball är inte den säkraste källan...
Barcelona Viktor Munoz
2004-05-04 10:27
Redan nu, när tre omgångar återstår vill jag påstå att Barcelona har gjort en kanonsäsong. Dessutom vill jag verkligen berömma Riijkard som i mitt tycke borde vara en av årets bästa tränare i spanska ligan. Visst kan man ibland undra varför inte vissa spelare fått mer speltid, men man får ju inte glömma att han ser dem varje dag, varje vecka osv. Det är egentligen omöjligt att bedöma spelare efter att man sett dem varje veckoslut, speciellt när det ofta gäller inhopp. Sen är ju smaken som baken också, så även om vi såg alla spelare lika mycket som Riijkard skulle vi alla ha olika åsikter om hur laget skulle tas ut.
Men Riijkard har gjort något som i fotbollsvärlden ärmycket svårt. Han har fått ett underpresterande lag utan självförtorende att spela som ett lag med självförtroende. Och detutan en trupp av världsklass. Visst har vi en riktigt bra trupp men den kan inte jämföras med Depor, Valencia och Real M. Eller jämföras kan den såklart men den är svagare. Så jag hoppas, om det inte redan ärgjort, att Riijkard får förlängt för jag tror att det är en stortränare.
Barcelona Viktor Munoz
2004-05-04 10:27
Redan nu, när tre omgångar återstår vill jag påstå att Barcelona har gjort en kanonsäsong. Dessutom vill jag verkligen berömma Riijkard som i mitt tycke borde vara en av årets bästa tränare i spanska ligan. Visst kan man ibland undra varför inte vissa spelare fått mer speltid, men man får ju inte glömma att han ser dem varje dag, varje vecka osv. Det är egentligen omöjligt att bedöma spelare efter att man sett dem varje veckoslut, speciellt när det ofta gäller inhopp. Sen är ju smaken som baken också, så även om vi såg alla spelare lika mycket som Riijkard skulle vi alla ha olika åsikter om hur laget skulle tas ut.
Men Riijkard har gjort något som i fotbollsvärlden ärmycket svårt. Han har fått ett underpresterande lag utan självförtorende att spela som ett lag med självförtroende. Och detutan en trupp av världsklass. Visst har vi en riktigt bra trupp men den kan inte jämföras med Depor, Valencia och Real M. Eller jämföras kan den såklart men den är svagare. Så jag hoppas, om det inte redan ärgjort, att Riijkard får förlängt för jag tror att det är en stortränare.
Barcelona Xavi
2004-05-04 22:32
Vi kanske får honom för 15-20 miljoner euro plus Overmars. Jag tycker han är värd det.


-------------------Valdes-------------------------

------------Cesar------------Marques--------------

-Puyol--------------------------------Juanfran----

--------------Xavi----------Davids----------------

---Ronaldiniho----------------------V.d.Vaart-----

------------------Berbatov----Saviola-------------

Berbatov 10 mille
V.d.Vaart 15-20 mille plus Overmars
Cesar 5-10 mille
Juanfran 5 mille

totalt 35-40 mille budget för 40 mille.
Davids free
Real Madrid Raul
2004-05-04 11:36
Barca... Hetast just nu!
Real Madrid Raul
2004-05-04 11:36
Barca... Hetast just nu!
Real Madrid Raul
2004-05-04 11:36
Barca... Hetast just nu!
Real Madrid Raul
2004-05-04 11:36
Barca... Hetast just nu!
Barcelona ZonD
2004-05-04 09:02
Zoran: Håller med om allt du säger och du verka även hålla med mig angående Oleguers snabbhet.

Angående Rijkaard så e det dags att sluta klaga. Visst finns det spelare som man hellre vill se på planen men jag tycker ändå att Rijkaard har mognat som tränare under säsongen. Från att bara spelare holländare och medelålders spanjorer spelar han succesivt in fler och fler talnger i laget (oleuguer, iniesta, Saviola(given nuförtiden)). Man ska också ha i åtanke att Rijkaard är en orutinerad tränare med framtiden framför sig. Jag tyckre att det är givet att ahn ska få vara kvar ch det är han värd efter den här strålande vårsäsongen.
Real Madrid Raul
2004-05-04 11:36
Barca... Hetast just nu!
Real Madrid Raul
2004-05-04 11:36
Barca... Hetast just nu!
Real Madrid Raul
2004-05-04 11:36
Barca... Hetast just nu!
Real Madrid Raul
2004-05-04 11:36
Barca... Hetast just nu!
Annons: