/spanien/barcelona/forum/26546.aspx/spanien/barcelona/forum/26546.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2004-06-24 00:15
Juanito

Måste säga att jag håller med dig om Davids. Verkligen synd att han är som han är. Jag såg ett litet avsnitt med honom på Eurosport inför EM och han verkade faktiskt va riktigt grymm som person, aj så fel jag kan ha.
Det ska bli intressant att se vad som händer för att om jag har förstått det hela rätt så finns det fortfarande chans att Davids blir barcaspelare men då måste man börja om förhandlingarna på nytt.
Men mina tankar går faktiskt och väger eftersom det skulle innebära att vi är tvugna att köpa 2 defensiva mittfältare och jag undrar om det finns pengar till det. Det pratas om Maniche i SPORT, men han skulle nog kosta runt 10 M EURO. I Davids har vi en spelare som varit riktigt bra i Barcelona och kommer gratis. Så jag vet faktiskt inte vad jag vill i davidsfallet. Det bästa för barca sportsmässigt tror jag ändå är att försöka ta Davids, men sen BARCA "mes que un club"...det måste han förstå.

ZOND

Det var jag som hade alla Barcavideor. Jag har gjort dom själva och dom videorna som jag har gjort är:
Barcelona - Albacete, Osasuna - Barca, Barcelona - At.Madrid, Barcelona - Mallorca, Deportivo - Barca, Barcelona - Malaga, Real Madrid - FC Barca, Barcelona - Espanyol

2 Ronaldinho filmer en av dom på 15 minuter.
Barcelona Zoran
2004-06-28 00:09
Läste precis på Marca.com att Barca har erkänt att äffaren med Deco är på gång!

Lär kanske få se honom i den där Barca tröje presentationen ändå?!
Barcelona Alx
2004-06-24 00:00
Ledningen har sagt att det inför nästa säsong kommer att värvas minst fyra och högst sex spelare. Vilka positioner kan det gälla? Rosell har sagt att en 9:a prioriteras högst. Med tanke på hur svårt vi haft för att göra mål så är det ett korrekt val i min mening. Sedan så vill ledningen köpa en mittfältare som kan försvara, men denne ska främst vara "con llegada" vilket innebär att denne ska vara målfarlig (vilket Ballack är).
Högerback - Belletti
Anfallare - Larsson/Fabiano
Yttermittfältare - Giuly
Innermittfältare - Ballack/Baptista
---
Mittback

Sen då? Ytterligare en defensiv mittfältare? Ytterligare en anfallare? Ytterligare en vänsterback? En vänsterytter som ersätter Overmars?

Med tanke på att det ryktas om diverse defensiva mittfältare efter att Davids-affären spruckit tror jag att det blir på den positionen som det förstärks. Kanske Luccin? Frågan är om man behöver förstärka Davids position eftersom Motta finns tillgänglig. Det är väl snarare Cocu:s position som behöver förstärkas? Vi har i alla fall inte råd att förstärka båda...

Xavi: Tortolero gjorde visst inte så bra ifrån sig i Elche så jag tror inte att han spelar i Barcelona nästa säsong.
Barcelona Puyol_20
2004-06-23 20:39
Zond:
de spelare som har barcahjärta e ju fostrade i klubben,,ja menar ganska svårt o öka den statestiken,,e skitglad att vi har så pass många som håller landslagsnivå,,hur länge kan det dröja innan valdez får lira i landslaget lixom så bra som han e,,nu gäller det o köpa rätt ,,vi har en massa unga vilket e bra men rutin e så superviktigt,,o få den dära perfekta harmonin i laget ;),,
Barcelona Tompa
2004-06-24 18:35
Vi får se hur det blir med Henke. Som med alla rykten ska man inte lita på det förrän övergången blir officiell. Tror dock Henke skulle lyckas bra i Barca. Givetvis gör han inte 30-40 mål/säsong som i Skottland - det är ju den spanska ligan alldeles för bra för. Men en 12-15 ligamål skulle han nog kunna göra och bli ett bra komplement till "nian" vem det nu blir. Något som är bra med Henke är att han knappast gnäller i första taget om han blir bänkad och han jobbar alltid mycket hårt för laget.

Vad gäller Ballack hoppas jag verkligen han kommer. Han är en av världens mest kompletta mittfältsspelare - lysande både offensivt och deffensivt, skjuter bra och en härlig speluppfattning. Att Tyskland återigen gjort fiasko är verkligen inte hans fel. Det är inte lätt precis när man är ensam världsspelare och omgiven av nio medelmåttor + "galne Ollie" i mål som är på väg utför.
Barcelona Tompa
2004-06-24 18:35
Vi får se hur det blir med Henke. Som med alla rykten ska man inte lita på det förrän övergången blir officiell. Tror dock Henke skulle lyckas bra i Barca. Givetvis gör han inte 30-40 mål/säsong som i Skottland - det är ju den spanska ligan alldeles för bra för. Men en 12-15 ligamål skulle han nog kunna göra och bli ett bra komplement till "nian" vem det nu blir. Något som är bra med Henke är att han knappast gnäller i första taget om han blir bänkad och han jobbar alltid mycket hårt för laget.

Vad gäller Ballack hoppas jag verkligen han kommer. Han är en av världens mest kompletta mittfältsspelare - lysande både offensivt och deffensivt, skjuter bra och en härlig speluppfattning. Att Tyskland återigen gjort fiasko är verkligen inte hans fel. Det är inte lätt precis när man är ensam världsspelare och omgiven av nio medelmåttor + "galne Ollie" i mål som är på väg utför.
Real Madrid Eslon
2004-06-24 13:24
Varför e det inget snack här om att Henke Larsson e klar för BArca?????
Ni borde ju vara överlyckliga över en så bra anfallare. Lr vet ni inte om att han e klar???
Lite märkligt i så fall...
Barcelona Gio Style
2004-06-26 13:25
Alx//
vad jag menar e väl att det e bra att intresset har nått ås långt. Inte bara den tidningen i sydamerika som har skrivit om zlatan.
Barcelona Gabriel
2004-06-23 20:49
Jag måste säga att jag verkligen inte tror eller håller med om att det enbart är dom spelarna som blir uppfostrade i en klubb som har ett hjärta för den klubben och i det här fallet då Barca.

Jag kna ta upp några exempel som bevisar att så inte är fallet. Vi har Luis Enrique,Stoichkov,Koeman och Cryuff. Dom har garenterat barcahjärta.
Men jag tror inte att det handlar om att ledningen kräver av varje spelare som de köper att de ska ha barcahjärta. Det handlar nog snarare om att de ska vilja att spelaren känner till historien bakom Barcelona och vad det är som gör oss så stora. Sen vill dom att man ska vilja spela för klubben för annat än pengar.
Jag tror att det handlar om Stolthet. I vilket fall som hällst så är det inte bara spelare från de egna leden som kan ha hjärta för en klubb.
Barcelona Gabriel
2004-06-24 12:45
Angående mina filmer:

Alla som vill se mina filmer får lov att adda mig på msn: barca_gabbe@hotmail.com så skickar jag över dom.

PS. Har ni brandvägg så måste ni stänga av dom för annars tar det 2 år att skicka dom:P
Barcelona Kim
2004-06-26 17:37
Jag kan bara hålla med Alx i denna fråga. Hela denna situation som har uppstått är fullständigt normal. Någonstans kommer spelare till klubben att tas från. I de nya spelarnas hemländer kommer naturligtvis intresset rent massmedialt att växa. Även om vi i Sverige inte har varit särskilt bortskämda med spelare i den spanska ligan så är det klart att våra dagstidningar/kvällstidningar vill rapportera om hur det går för en av våra största spelare i modern tid, Henrik Larsson. Som Alx också skrev så har samtliga fans kommit till av någon anledning. Antingen är man född in i klubben, kanske man kan säga. Man har någon koppling till Barcelona genom släkt, uppväxtort eller liknande. Det andra alternativet är att man fångats upp genom att någon gjort något som påverkat oss var och en till att börja älska det blåröda laget. För min del så var det Lineker som fångade min uppmärksamhet och jag blev ganska snabbt såld på laget. Alla ska vi bli fans någon gång och förhoppningsvis blir många det nu när Henrik Larsson kommer - om ryktena stämmer. Lättvindiga fans kommer och går, men några av dom som kommer få upp ögonen för Barcelona, kanske första gången överhuvudtaget för ett fotbollslag, kommer vara fast i vår klubb och bli lika stora fans som du, Moms, och jag och de flesta andra här på detta forum.

Jag och många med mig välkomnar alla nya fans, oavsett om det beror på Henrik Larsson eller en katalansk patriotism som man ärvt genom flera generationer.
Barcelona Cryuff
2004-06-27 00:14
deco till barca? hoppas det, läste att barca tävlar med chealse om deco, barca ska erdjuda omkring 20milj euro plus quaresma (lån) hursomhelst hoppas jag att deco joinar klubben....
Barcelona Kim
2004-06-26 23:39
Tror ni att Henke kommer skriva på ett kontrakt nu i dagarna? Det ska ju enligt rykten ligga där på ett bord på Camp Nou och vänta på honom.
Barcelona Barca_91
2004-06-26 16:37
Skulle inte Laporta presentera nagra nyfarvarv den har veckan?
Barcelona Ronaldinho_barca
2004-06-26 21:44
vad e lucin för position ??
Barcelona Moms (1987)
2004-06-26 13:25
Jovisst är det bra med nya fans, men den typen av fans är de som jag oftast har förknippat med Real Madrid. jag konstaterar bara det faktum att dessa nu kommer att bli en del av fansen.
Jag har alltid kännt det som att media har favoriserat Real Madrid och därför knytit många "nya" fans till klubben.
Denna typen av fans har jag alltid förknippat med Real Madrid och därför känns de plågsamt att vi lockar till oss dessa. Men visst är det bra med nya fans, och det är troligtvis jag som är konservativ. Men! jag tycker ändå att lite av charmen försvinner när Barcelona blir lika "folkligt" som Real Madrid.
Barcelona juanito
2004-06-27 11:45
En till sak.. Mikael Nilsson var igår inte sämre än sin motsvarighet i Holland - GVB. Känns verkligen oroväckande att han skrivit på för tre säsonger. Sedan gjorde Davids en otroligt dålig insats igår. Den killen känns inte speciellt stabil..
Barcelona BARCA BLOD
2004-06-26 18:11
holländare: innan quaresma kom till barcelona ansågs han som den största talangen och som skulle bli världens bästa. c. ronaldo var inte ens i närheten av honom. men kolla skillnaden nu, ronaldo är helt plötsligt stjärna och respekterad, men kolla vad holländaren gjorde av quaresma, han togs inte ens med i truppen på flera matcher. quaresma har rätt i vad än han säger.
det är synd om honom. jag tycker att han är för divig osv. men det är c. ronaldo med.
-
jag blir verkligen glad när jag ser någon på gatan som har barca tröja, jag går direkt fram o hälsar och växlar lite ord.
det är bara kul med fans, men de ska vara äkta och inte för att Ex. henke ska spela för barca!!!
Barcelona Moms (1987)
2004-06-26 13:25
Jovisst är det bra med nya fans, men den typen av fans är de som jag oftast har förknippat med Real Madrid. jag konstaterar bara det faktum att dessa nu kommer att bli en del av fansen.
Jag har alltid kännt det som att media har favoriserat Real Madrid och därför knytit många "nya" fans till klubben.
Denna typen av fans har jag alltid förknippat med Real Madrid och därför känns de plågsamt att vi lockar till oss dessa. Men visst är det bra med nya fans, och det är troligtvis jag som är konservativ. Men! jag tycker ändå att lite av charmen försvinner när Barcelona blir lika "folkligt" som Real Madrid.
Barcelona Kim
2004-06-27 12:46
Tribal Football är den sida som jag litar på absolut minst. Vill man läsa skojiga, men ack så grundlösa, rykten så är den sidan perfekt.
Barcelona Davids
2004-06-26 10:18
Fan va gött om vi även skulle få Luque, Ballack och Giuly till nästa säsong(och då antar jag att henke e klar!!)....då e det bara att hoppas att kontraktsförslaget med davids löser sig men som det ser ut nu så kan han sticka från klubben!!!!!
Barcelona Moms (1987)
2004-06-26 17:19
Alx:
Jag har ingen makt att ändra på vilka fans som kommer till klubben. Själv kom jag under Van Gaalen eran och har knappast upplevt några stora framgångar. Jag tror att det finns flera än mig som väljer lag både utifrån vad man ser de prestera+ att man inte vill följa strömmen.
Hade jag gjort det hade jag varit maräng nu.
Jag förknippar SOM SAGT dagens Real-fans med folk som följer strömmen och därför känns det konstigt att Barcelona på nytt blev en sådan klubb.
Visst är det kul med nya fans men det känns som sagt konstigt att vi nu står för det som jag bespottat under hela mitt "fan-skap"; Favorisering i media samt okunniga människor som mest gillar Barca pga det förstnämnda.
Hurvida disskusionen är absurd eller inte är inte upp till dig att avgöra Alx, för mig är den rent känslomässig och om vi inte förstår varandra så är det inte mer med det, men jag är säker på att åtmistone någon annan känner som jag.
Spanien En kokt m bröd
2004-06-26 14:49
Det där med att bli "folkligt" är ju något som har hänt de 3-4 senaste åren sen viasat sport började sända La liga ungefär och när Perez började med sina galenskaper att köpa in Figo från Barca och Zizou från "Juve"
Jag kan bara tala för mig själv men jag har alltid sett RM och Barca som de självklara storheterna i världfotbollen och sen så har ju faktist Barca tappat lite av sin stjärnglans sedan Figo "stack"
Men det är ju på väg att vända tillbaka nu när Barca har fenomenet Ronaldhino i laget.
Själv så har jag ingen direkt favorit i Spanska ligan däremot så tycker jag det är den mest sevärda ligan för närvarande.
Barcelona Moms (1987)
2004-06-26 17:19
Alx:
Jag har ingen makt att ändra på vilka fans som kommer till klubben. Själv kom jag under Van Gaalen eran och har knappast upplevt några stora framgångar. Jag tror att det finns flera än mig som väljer lag både utifrån vad man ser de prestera+ att man inte vill följa strömmen.
Hade jag gjort det hade jag varit maräng nu.
Jag förknippar SOM SAGT dagens Real-fans med folk som följer strömmen och därför känns det konstigt att Barcelona på nytt blev en sådan klubb.
Visst är det kul med nya fans men det känns som sagt konstigt att vi nu står för det som jag bespottat under hela mitt "fan-skap"; Favorisering i media samt okunniga människor som mest gillar Barca pga det förstnämnda.
Hurvida disskusionen är absurd eller inte är inte upp till dig att avgöra Alx, för mig är den rent känslomässig och om vi inte förstår varandra så är det inte mer med det, men jag är säker på att åtmistone någon annan känner som jag.
Barcelona E.S
2004-06-26 13:25
Jag har för mig att jag läste på nån hölländsk eller tom turkisk sida att Zlatan var VÄLDIGT aktuell för vårt kära Barca. Detta pga att Barca vill bli av med Kluviert och samtidigt att man är väldigt intresserad utav att ha Zlatan i laget. Det snackdes om en bytesaffär mellan Barca å Ajax...

Jag vet uten källa så låter det här inte särskilt trovärdigt men kollade runt på nätet å försökte hitta sidan jag läste detta på men hittade den inte.
Spinbad
2004-06-19 16:40
Quaresma lär knappast säljas, troligtvis lånas han ut till Mallorca (läste det i någon spansk tidning) eller någon annan klubb i la liga.

Ang. Zlatan så skulle jag verkligen älska att se han i Barca. Igår mötte han Cannavaro och Nesta som kanske är världens bästa mittbackspar, ändå lyckas han hela tiden skapa yta och vinna dueller. Sen är målet underbart också.

Jag tror Zlatan tillsammans med Saviola skulle kompletera varandra perfekt (precis som Tompa skriver).
Barcelona Xavi
2004-06-19 15:55
Bopi//

SUCK!!!!

Då har tappat vår största talang. För inte sparkar väl "Lappy" "Franky"?
Barcelona killing
2004-07-14 12:02
Kan nån tala om ifall kommande säsongs spelschema är släppt och isåfall var jag kan hitta det.

Mvh Stefan
Barcelona Tompa
2004-06-26 10:43
Efter Frankrikes kalkonartade insats igår (de gjorde f.ö inte en enda spelmässigt sett godkännd match) så är det nog lika bra att Laporta o CO lägger energi på en annan nia än Trezeguet. Man visste ju visserligen innan att han var en utpräglad straffområdesspelare som inte jobbade mer än nödvändigt. Har innan dock trott att han skulle fungera utmärkt med Ronaldinho som framspelare. Men det han presterade igår var verkligen under all kritik. Så fruktansvärt loj att om han hade lite samvete borde han skämmas å det grövsta. Ingen av Frankrikes superstjärnor har ju f.ö iövertygat heller precis. Även Henrys insats är det kalkonstämpel på.

Trezeguet verkar dessutom endast använt Barca som ett instrument för att höja sin lön i Juve, så det är dags nu Laporta - skit i honom!
Barcelona Tompa
2004-06-26 10:43
Efter Frankrikes kalkonartade insats igår (de gjorde f.ö inte en enda spelmässigt sett godkännd match) så är det nog lika bra att Laporta o CO lägger energi på en annan nia än Trezeguet. Man visste ju visserligen innan att han var en utpräglad straffområdesspelare som inte jobbade mer än nödvändigt. Har innan dock trott att han skulle fungera utmärkt med Ronaldinho som framspelare. Men det han presterade igår var verkligen under all kritik. Så fruktansvärt loj att om han hade lite samvete borde han skämmas å det grövsta. Ingen av Frankrikes superstjärnor har ju f.ö iövertygat heller precis. Även Henrys insats är det kalkonstämpel på.

Trezeguet verkar dessutom endast använt Barca som ett instrument för att höja sin lön i Juve, så det är dags nu Laporta - skit i honom!
Annons: