/spanien/barcelona/forum/26535.aspx/spanien/barcelona/forum/26535.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Patrik
2004-08-04 10:19
Puyol går inte till Real. Enligt Sport.es säger han att han är stolt att vara kapten för Barcelona och att han ännu inte vunnit någon titel med det här laget och att det är hans intentioner att göra det.

Han han lämnar bara när han inte är önskvärd längre.
Barcelona Viking
2004-08-04 10:16
Man ryser....
Barcelona Tomasz
2004-08-04 16:32
Iwata - Barcelona 0-3

Videoklipp (ca 5 mb) med alla mål från matchen, högerklicka på länken och välj alternativet "spara mål som..."
Barcelona Xaviola
2004-08-04 15:53
Vet någon hur det blir med Iniesta? Lånas han ut i år eller?
Barcelona Xaviola
2004-08-04 15:43
Det ska bli interessant att se vilka spelare sm Rijkaard kommer ge förtroende till när det är dags för ligastart. Det skulle vara kul att se både Deco och Xavi ta var sin av dom tre mittfältspositionerna. Men jag tror att det blir för offensivt.
Det vore synd att se Xavi, som var en av våra bästa spelare förra året, sitta på bänken.
Hur tror ni att Rijkaard kommer att matcha laget?

Jag tror att Barça kommer att spela med dessa spelare:

----------------Valdés------------------
-------Puyol--------Edmilson------------
-Belletti-------------------Silvinho----
----van Bronckhorst----Motta------------
-------------------Deco-----------------
---Giuly--------Larsson------Ronnie-----
Barcelona juanito
2004-08-04 14:42
Jopa: Du sa att Henkes internationella erfarenhet var vida överlägsen Eto'os. Jag tror att det är rätt oviktigt om man spelat hundra landskamper eller 40. Man har nog vid det sistnämnda talet varit med om tillräckligt. Det hade varit en sak om Eto'o gjort tio landskamper. Jag tog RVN som exempel på att man inte behöver ha spelat hundra landskamper för att vara den bäste. Men som sagt, det finns en kritisk gräns och jag skulle kunna tänka mig att den vid 30 landskamper. Därefter blir det mindre oviktigt.
Barcelona Patrik Andersson
2004-07-30 20:21
22 milj låter mycket bara de inte släper Saviola han behöver vi.
Barcelona juanito
2004-08-04 14:09
Jopa: Saknar Eto'o internationell erfarenhet? Nu är du ute och cyklar. Inför Korea/Japan-VM 2002 hade han gjort 34 matcher och nio mål för Kamerun (hittade ingen senare källa. Ha dessutom i åtanke att han säkerligen gjort ett antal landskamper sedan dess. Han är säkert uppe i 40 stycken nu). Det är inte lite för en kille som är född 1981. Förutom VM 2002 så har han deltagit i afrikanska cupen mer än en gång och dessutom vunnit det hela vid ett tillfälle. Visst, Henke är mer erfaren men man skulle ju kunna säga att han är överlägsen Ruud Van Nistelroy (som spelat ungefär lika många landskamper som Mallorca-spelaren) också i så fall.
Barcelona RonalDanho
2004-07-30 15:14
Awinho// funkar inte hos mig heller
Barcelona RonalDanho
2004-07-30 15:03
Barca Barca// bra lag uppställning
Barcelona Belletti
2004-07-30 21:54
Gaucho_90_11//
Etoo är inte klar för Barca, men han verkar vara nära - igen.

Nej han har inte Eu-pass.
Spinbad
2004-07-30 21:54
Eto'o är riktigt riktigt bra spelare så visst är han välkommen. Jag kan tänka mig att Laporta lägger ut stora summor i år för att under de kommande åren enbart köpa någon enstaka spelare där det behövs.

Barcas stomme är förhoppningsvis klar för många år framåt nu, fast så känns det väl varje år innan hälften av värvningarna visar sig totalt misslyckade? Jaja vi får väl se. Jag känner mig ändå väldigt optimistisk inför den kommande säsongen.
Barcelona juanito
2004-08-04 02:40
Vi må ha en stark trupp men det är två saker som jag bekymmrar mig över just nu.

Först och främst att det varit en så stor flykt av spelare som sedan ersatts med nya. Visserligen var det (undantaget Davids) inga, i mina ögon, nyckelspelare som försvann men det känns lite oroväckande att en stor del av förra säsongens startelva + ofta använda inhoppare, försvunnit. Detta hade Rijkaard kunnat förebygga genom att spela in spelare som skulle stanna, exempelvis Motta. Rijkaard måste ha varit medveten om att Cocus framtid inte var helt klar och därför borde han gett brassen mer speltid. Men det kan mycket väl ha varit någon i styrelsen som inte var tillräckligt tydlig, angående Cocus framtid, mot Rijkaard. Ett annat exempel är högerbacksplatsen. Vår tränare visste nog att Reiziger ville till England men ändå var han helt ohotad på sin högerbacksplats. Tänk om Gabri eller Oscar Lopez fått några av Reizigers minuter. Då hade man kanske sluppit lägga pengarna på Belletti.

Det andra som oroar mig är bristen på defensiv kvavlitet på mittfältet. Cocu har en ersättare i Motta men att ersätta Davids med Xavi, GVB eller Deco (vem som nu placeras på den positionen) kan nog få rätt trista följder. Davids aggressivitet och vilja var ju det som kännetecknade honom och det är väl inget som karaktäriserar dom eventuella ersättarna? Tänk om man fick backa bakåt några månader och ändra om händelseförloppet en aning. Jag skulle ha skippat Deco och istället lagt dom pengarna på Xabi Alonso eller Ruben Baraja. Vad säger ni?
Barcelona Pivote
2004-07-30 20:31
Visst låter 22 miljoner som mycket pengar men samtidigt så ligger nog priset på en duktig anfallare med bra meriter kring de summorna. Speciellt med tanke på att Real Madrid är inblandade.

Troligtvis släpper ledningen Saviola för att finansiera köpet och då får de väl in en 9-10 miljoner igen(ren spekulation, någon som tror sig veta bättre?). En uthyrning hade säkert varit bättre men ur ekonomisk synpunkt så är en försäljning en bra idé.

Men om E'too är klar så är det färdigköpt och laget kan bli en enhet på planen. Ska bli väldigt intressant.
Barcelona Gaucho_90_11
2004-07-30 13:31
RonalDanho//ifall du tittar på Barcas officela hemsida så står det att Edmilson spelar där barca behöver förstärkning
Barcelona Izquierda
2004-08-04 06:29
Jónathan//

Håller delvis med dig. Deco är en spetsvärvning, och kanske Giuly också (det låga priset kan ha förvillat mig, hehe) men Edmilson kan jag inte se på det viset. Om vi jämför med marängerna (som jag ju gör i min text) så har de värvat Walter Samuel (kanske världens bästa mittback) och ser ut att vara på väg att få Patrick Vieira (kanske världens bästa defensiva mittfältare). Det är vad jag kallar spetsvärvningar. Även om Edmilson är världsmästare och en mycket bra spelare, räknar jag inte honom som en av världens 10 bästa mittbackar. Kanske inte ens en av världens 20 bästa.
Däremot håller jag med om att de värvningar vi gjort (ja nästan alla iaf) är kloka och tror, trots min medfödda pessimism att den här säsongen kan bli riktigt bra.

juanito//
Sitter precis som du och väntar otåligt på träningsmatcher mot rena skitlag. Nåja, jag tror precis som du att det är den kommande startelvan du räknar upp, med ett undantag. Jag tror inte att van Brockshit (hoppsan!) kommer att flyttas ner, utan jag tror att Rijkaard ser honom som ersättare till Cocu. Han och Deco känns givna på det centrala mittfältet, och sedan får de andra slåss om den sista platsen, men får Motta sitt spel att fungera är han nog den som Rijkaard föredrar.
Jag tycker det är mycket intressant att Rijkaard har valt att spela Xavi på samma position som i våras, dvs som offensiv innermitt. Han gjorde det i andra halvlek mot Kashima, och han ser alltså ut att göra det nu igen. Det tyder på att han nog inte vill se Xavi som pivot (något jag hoppats på), och eftersom jag har svårt att se att Deco skulle placeras någon annan stans än som offensiv innermitt känns Xavis ordinarieplats mer än osäker. Riktigt sorgligt. Det borde finnas plats för både Deco och Xavi, tycker jag. Ni som tror att vi kommer att spela med enbart en defensiv mittfältare kan inte ha sett Kashima-matchen. Spelsystemet var EXAKT detsamma som i våras, dvs med två tydliga pivotes.
Barcelona Gaucho_90_11
2004-07-30 21:52
Är nån snäll och svarar på frågorna som jag ställer nu blir jag tacksam, Är eto'o klar för barca.Har han eu-pass
Barcelona Patrik
2004-08-04 14:38
Gio Style och alla andra som vill se målen.

Gå in på länken senare under dagen. Där kommer målen att finnas, ännu har dom inte lagt upp videon.
Barcelona Patrik
2004-08-04 14:38
Gio Style och alla andra som vill se målen.

Gå in på länken senare under dagen. Där kommer målen att finnas, ännu har dom inte lagt upp videon.
Barcelona Gio Style
2004-08-04 14:17
Åhh vad kul att henke gjorde två mål! Iofs var det ett medelmåttigt lag men det e alltid bra för självfötroendet. Som många undrat här nere, är det nån som har nån länk där man kan titta på målen??
Barcelona Tompa
2004-08-04 14:08
Jättekul att Henrik två mål till idag. Det verkar som han acklimatiserat sig snabbt i laget. Dessutom ser det ut som Rijkaard har stort förtroende för honom och vad det verkar kommer Henke att vara förstaval som center. Får han bara vara skadefri kommer Henrik att hamna högt upp i skytteligan. Känns som det kommer bli en riktigt rolig säsong för alla Barcafans!

En bra "bonus" är också att intresset för spanska ligan i Sverige och Barcelona i synnerhet kommer bli allt större ju bättre det går för Henke. En svensk spelare i världens största klubb (beror visserligen på hur man räknar) som gör massor med mål är det bästa som kan hända intressemässigt för spansk fotboll i Sverige
Barcelona Tompa
2004-08-04 14:08
Jättekul att Henrik två mål till idag. Det verkar som han acklimatiserat sig snabbt i laget. Dessutom ser det ut som Rijkaard har stort förtroende för honom och vad det verkar kommer Henke att vara förstaval som center. Får han bara vara skadefri kommer Henrik att hamna högt upp i skytteligan. Känns som det kommer bli en riktigt rolig säsong för alla Barcafans!

En bra "bonus" är också att intresset för spanska ligan i Sverige och Barcelona i synnerhet kommer bli allt större ju bättre det går för Henke. En svensk spelare i världens största klubb (beror visserligen på hur man räknar) som gör massor med mål är det bästa som kan hända intressemässigt för spansk fotboll i Sverige
Barcelona Zoran
2004-08-04 11:28
Snälla låt detta vara det sista inlägget om att Puyol skall till Madrid! Jag förstår inte ens att det diskuteras seriöst, slösa inte tid med att diskutera det mer då det är meningslöst svammel som as.com har kommit på för att fylla ut sidorna!
Barcelona Jopa
2004-08-04 14:23
Juanito:
Jag skrev att Henke har mer internationell erfarenhet!Inte att Eto'o är utan någon.Henke var med internationellt 94 redan!!
Skitsamma Henke är bättre än Eto'o och vi skall vara glada för att han skall spela i Barca.Givetvis blir vår trupp bättre med Eto'o.
Bättre att lägga pengarna på en def.mittfältare tycker jag!
Vad Ruud har med detta att göra vet jag inte!
Henke är dessutom bättre än Ruud !
Barcelona GeRrInHo
2004-08-04 13:34
ok ok.. jag erkänner att jag ville inte ha larsson i barcelona men han har bevisat att han är en grym spelare.. hans spelsätt är bara o njuta! ligan kommer att vara extra roligt denna gång GO LARSSON :P
Barcelona juanito
2004-08-04 13:28
Izquierda: Gerard och Gabri kommer knappast att användas i startelvan och det är nog lättare att placera in dom två i förra årets startelva. Tror du att det hade fungerat lika bra med Xavi och Deco tillsammans med antingen Gerard, GVB eller Gabri i förra matchen? Jag tvivlar på det faktiskt.

Jopa: Det är ett jävla tjat om att det är vissa tvivlar på Henke. Jag tycker att båda är riktigt bra men Eto'o har fortfarande ett litet försprång då han spelat i spanska ligan, i ett mellanlag vilket inte innebär att man har direkt Ronaldinho och Xavi som levererar bollar. Ändå har han gjort en hel del mål och dessutom spelat fram till en del mål. I våras avgjorde han ju bortamatchen mot Real Madrid på egen hand nästan. Det är stort. Men med bägge i laget får Barça ett oerhört intressant anfall. Dock så tror jag att det skulle fungera bra med Saviola och Henke också (i en perfekt värld hade man haft tillgång till alla tre men det lär inte ske).
Barcelona Boris
2004-08-04 11:56
Patrik: Det är sant det du säger, men ett eventuellt köp av Etoo innebär att det inte kommer finnas pengar till två-tre stora köp nästa sommar(hade det kanske inte funnits ändå?). Laporta kan vara på väg att göra en Gaspart om den här säsongen inte ger några medaljer.
Barcelona Frazzé
2004-08-04 12:52
Jopa/ Jag tror vilken spelare som helst skulle göra mycket mål med Guily och Ronaldinho brevid sig!
Deportivo skånepåg
2004-08-14 22:19
Har Eto'o EU-pass?
Barcelona Patrik Andersson
2004-08-04 13:16
Det ska bli kull att se vad detta mästarlag kan göra mot lite bättre motstånd och inte elva byten i en match.
Hoppas verkligen de visar Barca-Milan matchen på tv, den kommer bli grym.
Annons: