/spanien/barcelona/forum/26494.aspx/spanien/barcelona/forum/26494.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Espanyol Ibra
2005-03-10 23:45
Valdes...

Fråga 1) Tur och tillfälligheter......Nej, jag är inte skeptisk. Fotboll handlar inte om detta.
Domarens beslut får man acceptera som en del av spelet.

Fråga 2) Har vi förlorat en match så har naturligtvis det lag som besegrat oss i denna match varit bättre. Uppriktigt sagt förstår jag inte att Du upprepar den frågan.

WE ARE BLUE FOREVER
Espanyol Ibra
2005-03-10 23:39
Dani säger:
"Självklart är det subjektivt, det finns ingen absolut sanning i en sådan här diskussion. Men, som jag skrev nedan, jag anser inte att "spela bäst" är samma sak som "göra flest mål". Gör du?"

Jag trodde att det redan framgått med stor tydlighet!

Om matchen slutat 3-2 hade Barca enligt alla regler vunnit och naturligtvis då varit bäst i det gemensamma mötet Självklart !

WE ARE BLUE FOREVER

Nikedine
2005-03-10 23:46
Ibra:
Du anser alltså att Man C är ett bättre lag än Chelsea? (1 poäng på 2 matcher)

Fighters_Curva_Nord:
Åtminstone jag föredrar att Barca spelar offensivt och underhållande och kanske inte vinner allt framför att de spelar extremdefensiv tråkfotboll (ex. Juvetus) och vinner allt.
Om Barca spelat som Juve så skulle jag troligtvis tappat intresse för laget. Det enda Juve bryr sig om är ju att få med sig 3 poäng, de gör 1-0 och sen anfaller de inte på 80 min. De sträcker sig till och med så långt så att de dopar sina spelare för att vinna, de är då inte rädda för att smutsa ner sitt rykte.
Dessutom tror jag att man i längden vinner på att spela en offensiv fotboll.
Espanyol Ibra
2005-03-10 23:33
Valdes säger :
"Ni har ALDRIG förlorat mot ett SÄMRE lag?

Inga fler floskler nu utan lite fördjupande analys istället"

Floskler är för mig att, till varje pris, hävda att ens eget lag "egentligen" är bättre än det lag som man just besegrats av.
Att påstå något sådant är att förringa en motståndares seger. Till vad nytta ?

Det är ingen FLOSKEL att laget med flest mål vinner, det är en verklighet.

WE ARE BLUE FOREVER

Barcelona Tompa
2004-05-26 10:18
Värvningen av Henke (om den blir av) känns verkligen inte klockren... Visst, jag har skrivit X antal gånger att vi behöver förstärkningar i anfallet men jag vill se en långsiktig lösning. En spelare som håller åtminstone 4-5 år till och dit hör verkligen inte Henrik Larsson - han fyller 33 i år tror jag. Visserligen kommer han gratis men han känns verkligen inte som rätt värvning i anfallet. Visst, han har skottat in massor med mål i Skottland men det är en väldig skillnad på att göra det i den fruktansvärt ojämna skotska ligan och göra detsamma i världens bästa liga...
Barcelona Tompa
2004-05-26 10:18
Värvningen av Henke (om den blir av) känns verkligen inte klockren... Visst, jag har skrivit X antal gånger att vi behöver förstärkningar i anfallet men jag vill se en långsiktig lösning. En spelare som håller åtminstone 4-5 år till och dit hör verkligen inte Henrik Larsson - han fyller 33 i år tror jag. Visserligen kommer han gratis men han känns verkligen inte som rätt värvning i anfallet. Visst, han har skottat in massor med mål i Skottland men det är en väldig skillnad på att göra det i den fruktansvärt ojämna skotska ligan och göra detsamma i världens bästa liga...
Barcelona Valdés
2005-03-10 23:22
Ibra; andra faktorer såsom tur, tillfälligheter och domarbeslut fäller alltså aldrig ett avgörande?

Ni har ALDRIG förlorat mot ett SÄMRE lag?

Inga fler floskler nu utan lite fördjupande analys istället.

Barcelona més que un club!!
Barcelona Der Afro
2004-05-23 22:54
Då har vi CL att se fram emot till hösten. Underbart!

Real sög hårt idag igen.
Underbart!
Barcelona Der Afro
2004-05-23 22:54
Då har vi CL att se fram emot till hösten. Underbart!

Real sög hårt idag igen.
Underbart!
Real Madrid Mohammed
2004-11-05 15:14
Gustaf: Jag har svårt att se vilken spelare som inte ska släppas för en summa motsvarande 70 miljoner Euro, särskilt med tanke på att klubben denne spelar i lider av stora skulder. Nya kontraktet var ett sätt att göra honom mer nöjd och få honom att känna sig uppskattad. Han kunde säkerligen fått bättre kontrakt om han tittat åt annat håll (Man Utd, Chelski).
Real Madrid Ike
2004-05-26 09:44
Holländaren:
För oss känns det kanske så, men ledningen har inte nämnt nånting om det, så vitt ja vet.

Izquiera:
Jag har då aldrig sett nån av dom på listan.
Vet inte riktigt hur det är med Eu reglerna nästa säsong.
Spanien neo
2004-05-23 22:48
grattis till andra platsen!
Barcelona cheito_guacho
2004-05-23 22:47
yesssss vi får tacka real sociedad, vi hamna två men synd att vi inte kunde vinna
Barcelona B_a_r_c_a
2004-05-24 22:41
Jag tror faktist att Barca kommer att gå me på Davids vilkor för att killen kommer gratis och en ersättare skulle kosta Barca minst 150 miljoner. De kommer att komma överräns nog, men jag skulle inte vilja ha en sån spelare i Barca som tänker så mkt på pengar.
Skönaste laget skulle nog vara

----------Valdes----------
------Luisao--Puyol-------
Balletti---------Juanfran
-----Ballak---Davids------
-----------Xavi-----------
--Dinho-----------Luque---
---------Fabiano----------
Barcelona Barca_91
2004-05-25 22:00
Katalonien ligger under med 2-0 i halvtid.
Ronaldo målade 2 ggr.

Sergio Garcias frisyr är bara för mycket;)
Barcelona Gustaf
2004-05-23 21:33
Barca_91//

Ja, på pappret spelar han högeranfallare. Som ung spelade han oftast på betydligt offensivare roller än han brukar göra nu för tiden.

Snyggt mål av Saviola men framförallt snygg assist av Xavi.

Och så var det 3-0 i Madrid. Där har du å göra Walter Samuel.
Barcelona ZonD
2004-05-24 20:58
Nu när säsongen är slut är det helt klart dags att summera. Första halvan var en katastrof och Rijkaard fick faktiskt oförtjänt LITE kritik. I Januari kom ju som vi alla vet frälsaren Davids. Att han har spelat helt underbart är självklart en bidragande orsak till vändningen men det är inte bara hans spel som är orsaken. När han kom fick alla andra lite hopp om att det fatiskt kunde gå. Spelare som Xavi, Cocu, Saviola,ja till och med Van Brockhorst har höjt flera steg efter hans ankomst. Jag tänkte sätta betyg spelare för spelare här nedan. skala: 1-7 (lagom många nivåer enligt mig :))

Målvakter:

Victor Valdes: 6
har enligt mig varit en av lagets bästa spelare. Har spelat helt klanderfritt i samtliga matcher och pricken över i:et var mot Real. En blivande världsmålvakt

Rüstu: 1
har egentligen spelat för lite för att betygsättas men jag kan inte låta bli. Säsongen flopp. Han har varit en total katastrof, tyvärr


Backar:

Puyol: 5
Återigen en kanon säsong. Det är han som är Barcelonas försvar. Har varit skadad en hel del vilket drar ner betyget ett steg.

Oleguer: 4
Säsongen överrasking. har spelat stabilt andra halvan av säsongen . Snabb, mkt brytningssäker och helt ok på huvudet. Kan vara en framtidsback i Barca.

Marquez: 3
Har spelat bra men inte mer. Underbar huvudspelare men slagit bort lite onödigt många passar. Borde få fler chanser.

Reiziger: 4
Har gjort sin bästa säsong på öänge. Ser mycket vältränad ut och jobbar bra i defensiven. Han ser dock litekantig ut när han kommer upp i banan och lyckas sällan med något kreativt. Har ändå gjort en bra säsong

Giovanni Van Bronckhorst: 3
Har spelat bra offensivt. Defensivt såg det dock katastrofalt ut i början. Han har dock börjat hitta positionen nu i slutet på säsongen.


Mittfältare:

Cocu: 3
Gjort en hyffsad säsong. Jobbar i det tysta och gör sällan något oväntat. Säsongens stora prestation från hans sida var lobban till GVB mot real madrid. Han måste dock bort och lämna plats åt någon annan.

Motta: 2
Jag hade väntat mig mycket mer utav Motta. Istället har han dragit på sig en massa kort och spelat ovårdat. Det syns dock att han har talang och jag hoppas att han visar det nästa säsong.

Davids: 7
Helt Underbar! Har lyft hela laget sen han kom till klubben. Bäst i Laget tillsammans med Dinho.

Xavi: 6
Sin bästa säsong hittills. Har äntligen börjat slå de djupledspassar som jag (och många andra) efterfrågat. fortsätt såhär Xavi!

Iniesta: 4
Har inte fått den speltid han har förtjänat. har ändå visat att han KOMMER att bli en av de stora. Underbart spelsinne.


Anfallare:

Saviola: 5
Har varit riktigt bra. Har sprungt sönder försvar efter försvar och öppnat ytor åt lagkamraterna. Har även hunnit med att göra 15/16 mål trots att han har varit bänkad en hel del. Klass!

Patrick Kluivert: 3
Har spelat OK i den matcher han har spelat inte mer. Några bra inhopp också. Sumpar för mycket målchanser och passar inte som ensam topp.

Quaresma: 2
har hög potential men hamnar för lätt nere vid hörnflaggan. Borde lånas ut för att utvecklas vidare.

Luis Garcia: 4
Spronger mycket, jobbar hårt, springer djupled men får sällan någon framgång. Har ändå haft en lyckad säsong

Ronaldinho: 7
Behöver inte förklara. Världens bästa spelare


Puuuh. Det var allt. Tog inte med de spelare som bara spelat några få matcher. Kan även passa på att hylla Laporta och CO. De har gjort ett kanon arbete. Framtiden ser ljus ut!!!!!


För att runda av kommer givetvis min drömuppställning inför nästa år ;)

----------Valdes----------
Belletti-Puyol-Marquez-GVB
Quaresma-Xavi-Davids------
----------------Ronadlinho
-----Saviola-Fabiano------
Barcelona Valdés
2004-05-24 22:34
Precis som alla andra är jag besviken på Davids om han nu väljer att sluta... Efter att ha haft en tydligt negativ utvecklingstrend i Juventus de senaste åren där han mest gått och tjurat på domare och medspelare ( dessutom stod han här för långsamma och omständiga uppspel samt mängder av felpassningar ) har han återigen presterat. Till en början var jag starkt negativ till värvningen av honom, trodde att han enbart skulle bidra med negativ energi. Istället har han uppvisat en aggresivitet på mittplan som varit väldigt saknad i Barcelona och likaså en "vinnarskalle" som varit lika saknad. Undantaget Ronaldinho ( som är självklar som årets spelare inte bara i Barcelona utan i världen enligt mitt sätt att se ) och Puyol har han varit lagets viktigaste spelare och nu är det enormt viktigt att hitta en värdig efterträdare. Väljer han att sluta är det bara att önska att han snabbt som f.n blir den spelare han var innan han kom till Barça, dvs en spelare i tydlig obalans som har väldigt svårt att prestera.
Barcelona juanito
2004-05-25 21:22
carlos_18: STORT tack!
Barcelona carlos_18
2004-05-25 21:17
http://www.elsesports.net/especials/espCatBra/streamCatBra.htm här kan ni se matchen
Spanien Zorro
2004-05-23 20:55
Kära fotbollsälskare!

Som ni vet så är EM på gång här och aftonbladet har den vanliga, traditionella Dream team. Ni är hjärtligt välkommna i en liga som heter svenskafans.com för att vi ska mäta krafter med varandra... Ju mer folk från svenskafans desto roligare blir det. vem kommer att bli mästare?

Mycket välkommna till svenskafans.com!
Espanyol Ibra
2005-03-10 23:22
Nytt citat från Dani:
"utan nöjer mig med att konstatera att detta med "bästa lag" och "bästa spel" är subjektivt."

Pudelns kärna är nådd. Du har naturligtvis helt rätt. Det finns ingen poängdomare-stildomare i fotboll, tack och lov.
Kulramen härskar.

WE ARE BLUE FOREVER

PS! Ibland måste man vara extra "tydlig" och jag tackar och bugar ödmjukt för din jämförelse med Mourinho.
Real Madrid zidane_D
2004-05-25 21:18
barca utan davids= misslyckade. seriöst när davids kom började eran höjning. han har balanserat försvaret bra det skulle bli stoooor förlust för barca om han stack. som jag ser det kommer ni bli mycket sämre utan honom.
Barcelona Barca_91
2004-05-23 22:47
Synd att vi förlora men vi tog andra platsen=))
Real Madrid Ike
2004-05-23 21:12
1-0 Saviola - Assist Xavi minut: 9
Barcelona juanito
2004-05-24 20:27
Skulle också väldigt gärna vilja se Xabi Alonso i Barça. En av Sports krönikörer hävdade för ett tag sen att Barça under dom senaste åren egentligen bara gjort en lyckad värvning om man bara kollar på spanska spelare, och det är Luis Enrique. Det är en tankeställare. Men det säger dessutom en del om vilken suverän ungdomsverksamhet klubben har!
Barcelona Camparn på nou
2004-05-23 15:40
Realistiska nyförvärv som jag vill se i barca nästa säsong.

Milito eller Mexes två unga och grymt bra mittbackar.

Mancini från Roma eller Ferriera från Porto två unga högerbackar som båda är snabba, kan göra sin gubbe och slå bra inlägg.

Jerome Rothen från Monaco otroligt skicklig vänster mittfältare som har allt.

Luis Fabiano som anfallspartner till Saviola alternativt ensam forward.
Har aldrig sett honom spela men pga av det jag har hört om honom och det faktum att han helst av allt vill spela för Barca gör att jag vill se honom i Blaugrana nästa säsong.
Barcelona Super-Barca
2004-05-24 21:32
Varför skulle Davids gå till Inter han har ju sagt själv att han trivs skitbra i BARCA

Barcelona Kharles_Kubala
2005-03-10 22:15
Dani

Saknar också Puyols offensiva räder, men tänk på att han är kapten och den som styr vår höga backlinje, den som organiserar och sätter motståndaranfallarna i offside-fällor.

Edmilson är lite som Marquez tycker jag. Inte särskilt snabb, men bra på huvudet och brytsäker. Han spelade i Brasiliens trebackslinje när de vann VM sist, tillsammans med Roque Junior och Lucio om jag inte missminner mig. Han har även offensiva kvaliteter, har fortfarande cykelsparken (enda målet i VM) på näthinnan. Men jag skulle tro att han först och främst värvades som innermittfältare, ersättare till Cocu.

Tycker det är lite tråkigt att Rijkaard slutat ge speltid till de unga, Damiá, Navarro, Messí.

seth/larsonpower

Look what the cat dragged in..

Vi skyller inte hela förlusten på domaren och bojkottar presskonferenser som en viss sängvätare iaf..
Real Madrid Dani
2005-03-10 22:43
Ämne: Omröstning bland B....
Ibra!
Ärligt talat tycker jag att Barça var bättre. Det lag som gör flest mål (och därigenom avancerar) är i min mening inte nödvändigtvis det bättre.

Jag anser att Chelsea vann pga att de var effektivare och utnyttjade Barças pojklagsförsvar första 20 min.

Summa summarum: Chelsea gjorde fler mål, och gick därigenom vidare. Jag vidhåller dock att de inte var bättre spelmässigt!


Kharles_Kubala!
Vem föredrar du av Marquez och Edmilson?
Annons: