/spanien/barcelona/forum/26445.aspx/spanien/barcelona/forum/26445.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Pep Guardiola
2004-10-30 17:20
Lite kuriosa

Giovanni van Bronckhorst, eller Gio som han valt att kalla sig själv, gjorde sin debut för Barca i La Liga för lite mer än ett år sedan mot Atletic Bilbao på San Mamés. Närmare bestämt den 31:a augusti 2003. Barca vann den gången med 1-0. Målet innickat av Philip Cocu efter ett inlägg av Gio.

Som bekant är sommarens nye vänsterback Sylvinho på väg tillbaka från sin skada och detta kommenterar Gio "Vi har haft många skador, så när han kommer tillbaka kommer vi ha fler möjligheter när det ska ändras på positioner och vila spelare för någon match."
Kanske får Gio då spela centralt på mittfältet någon match då i stället för Rafael Marquez.
Barcelona juanito
2004-04-14 10:55
Gabriel: hade skrivit ett monsterinlägg till dig igår men då hängde sig svenskafans. Dock gav signaturen JAG ett bra svar där han sammanfattade det jag skrev.. Det är inte personen van Bronchorst som jag är sur på. Han verkar rätt tillbadragen. Det är snararec situationen att en holländare får chansen på en för honom ovan position när det finns egna mer ekonomiska alternativ som inte ens får sitta på bänken, som irriterar mig.

Nej, den som ska ha skit är Laporta. Det är ju trots allt han som gett virrpannan Rijkaard klartecken. Allt snack om satsning på unga spelare var bara bullshit. Canteraspelarna verkar bara användas om det inte finns några andra alternativ.
Barcelona _FCBarcelona_
2005-03-04 21:20
Messí till Chelsea? Kolla länken.
Barcelona Kharles_Puyol
2004-10-30 15:56
Ämne: Även Tribalfootball ....
Om Barca ska köpa honom så måste man nog sälja Saviola eller Sergio Garcia...
Barcelona Maxi Lopez
2005-03-04 22:17
Hoppas verkligen inte att Messi går till chelsea Men det skulle vara kul ifall Barca också köpte in lite talanger till laget.
Barcelona f-c-b
2004-04-14 11:01
eooooo vem är Rocky
vilken lag spelar han i
men om jag var barca tränare skulle jag köppa
laydyla från lyon
men skulle inte henke komma till barca
Pep Guardiola
2004-10-30 20:24
Någon som lagt märke till gräsmattan idag?
Tycker att bollen får väldigt underliga stutsar och det verkar väldigt blött för flera spelare har halkat eller har dom fel dubbar.
Pep Guardiola
2004-10-30 20:14
JAAAAA

Samuel Eto'o 1-0 efter 11 minuter. Assist Damía vilken debut.
Men tyvärr kom målet 34 minuter för tidigt;)
Barcelona - Xaviii -
2005-03-04 20:05
För det första:
Man blir otroligt trött på folk som ska vara så patriotiska hela tiden, att blanda in nationaliteter och religion när detta är ett fotbollsforum där man snackar vad? jo fotboll.

För det andra:
Alla lag har medgångssupportrar, vissa mer än andra med det får man acceptera.
Samma gammla visa från real supportrarna, henke hit o dit...Real har lika många medgångsupportrar dom med som idoliserar vissa kända spelare.
Fattar inte varför man äns lägger ned tid på ett lag och skriver i ett forum bara när det går bra för ett lag. Skit i dom isåfall, de stannar inte länge.

Visca El Barça !

Barcelona Xaviola
2004-04-13 15:39
Läste just att Barca var beredda att betala upp till 600 milj för van Nistelrooy. Även om han är bra så tycker jag att det är lite väl mycket pengar. Vad tycker ni?
Pep Guardiola
2004-10-30 20:13
Deco skadad?
Andres Iniesta värmer upp. Vi har inte råd att dra på oss fler skador och inte på nyckelspelare som Deco. Och ni som klagar på Deco's insats så här långt, kolla hur han blev tagen av Yeste. Så där har han blivit tagen varje match.
mw
2004-10-30 21:40
Jimmy Jump i farten igen?
Barcelona Messí
2004-10-30 21:57
Vad ska man säga? Rättvist resulatat som vi inte ska vara sura över. Mycket underhållande första halvlek. Damia var riktigt bra i sin debut, stjärnspelare?

Bäst idag:
Puyol
Valdes
Eto'o
Iniesta
Damia

Godkända:
Deco
Xavi
Oleguer
Gio
Marques
Henke

Vill se mer av:
Ronaldinho
Giuly
Barcelona Gabriel
2004-04-13 16:44
Xaviola

Jag tror att risken till att det skulle inträffa är minimal. Till skillnad från just Gaspart så har man lärt sig att inte bli stressad när man förhandlar med klubbar om nya spelare. Man väljer att istället göra långa förhandlingar och gå sakta men säkert steg för steg, vilket man väldihgt bra lyckades med när man köpte Ronaldinho.

Gaspart däremot var ju inte direkt känd för att göra långa förhandligar. Utan när klubbarna inte acceptarade budet så la han in ytterligare 10M euro på fatet. Vi alla ser vart det har lett till.
Lyckligtvis har vi en mycket smartare president och viceprecident nu som nästan fått oss ur den ekonomiska krisen. I vilket fall som hällst är dom på en mycket bra väg att göra det.
Real Madrid Real_4ever
2005-03-04 19:58
Kharles_Kubala/
Vill inte kommentera det sista för att inte ska bli problem i forumet. Men vill du ha lektioner i Religion ska jag ge dig.
Hälften av Barca Fansen börja hålla på Barca när de vissa matcherna i tv4plus. En del pga Henke, andra delen är sådana fan som håller på det laget som leder ligan. :p Dumt av mig hälften av era fan Existerar inte.

Hala Madrid & Kurdistan
Real Madrid Real_4ever
2005-03-04 19:59
Kharles_Kubala/
Kan tillräckligt mycket för att veta att man inte ska hålla på Barca.

Barcelona Kharles_Kubala
2005-03-04 19:56
Real_4ever

Uppenbarligen kan du inte mycket om fotboll i allmänhet och FCBarcelona i synnerhet.
Barcelona Tompa
2004-04-13 16:34
Jag tror inte heller Ronaldinho är intresserad av att lämna Barca för t.ex Chelsea. Som sagt, han har drömt om att spela för Barca och nu är han där och supertstjärna dessutom. Och jag tror faktiskt han menar vad han säger

Chelsea? Vad har de att komma med? I fråga om histtorik är de ljusår från Barca och skulle den där ryssen (som suger å det grövsta) tröttna får de raskt sälja spelare igen. Jag tror således inte vi behöver oroa oss för att Ronaldinho försvinner till nästa säsong.
Barcelona Bopi
2004-10-30 20:02
hur gammal e Damía
?
Barcelona Tompa
2004-04-13 16:34
Jag tror inte heller Ronaldinho är intresserad av att lämna Barca för t.ex Chelsea. Som sagt, han har drömt om att spela för Barca och nu är han där och supertstjärna dessutom. Och jag tror faktiskt han menar vad han säger

Chelsea? Vad har de att komma med? I fråga om histtorik är de ljusår från Barca och skulle den där ryssen (som suger å det grövsta) tröttna får de raskt sälja spelare igen. Jag tror således inte vi behöver oroa oss för att Ronaldinho försvinner till nästa säsong.
Barcelona Sonde
2004-10-30 19:23
Tompa: Stämmer ganska väl överrens med mig egen ståndpunkt. Om det är absolut nödvändigt kan jag tänka mig reklam på tröjona, men som situationen ser ut nu (eller åtminstonde såsom svi fans tyder situationen) kan jag inte på något sätt förstå nödvändigheten med reklam. Det är ju uppenbart att vi kan konkurrera ekonomiskt med de andra, våran SS är ett tecken på det. Laporta och CO har dessutom gått ut och sagt att pengar finns för att vräva vilken spelare som helst. Varför ska man då förstöra världens vackraste tröja?

Tillfället känns på något sätt illa valt. Mitt under en pågående säsong, mitt uppe i en framgångsvåg osv osv. Nu vet inte jag om meningen är att sponsringen ska gälla från och med det att alla papper är klara, eller om de tänker vänta till ett lämpligare tillfälle, men jag tycker i vilket fall som helst att tillfället inte är det bästa.

Sen ska man väl och tillägga det självklara: Ta Sport och Marcas nyheter med en nypa salt!
Barcelona maykel
2004-10-30 19:44
Damià ska spela istället för belleti
Real Madrid Real_4ever
2005-03-04 19:39
Kharles_Kubala/
Du är bara för bra. Fattar inte hur du fick det till att va så. Allah betyder gud kristna använder det oxå men det kanske du inte visste. Finns väl bara en gud. Om ni i barca inte tror på fler eller ingen alls. :) när det kommer till syndarnas lag var det inte riktigt så jag menade som du uppfattade som.
Barcelona Skarpheden
2004-04-13 16:21
Ryktena om Ruud är hänger ihop med att Chelsea sägs vilja betala 50 milj pund för Ronaldinho. Annars ligger pengarna långt utanför budget. Dessutom vill Manchester U inte sälja. Ett stickspår alltså.
Barcelona Farhanio11
2004-04-13 15:00
Hoppas verkligen på Rudd Van Nistelrooy.
Thierry Henry,Ronaldo och RVN är världens 3 vassaste anfallare i mitt tycke.
Real Madrid Real_4ever
2005-03-04 19:28
Kickboxer/
Trots allt min landsman :P. Om den inte var bra skulle jag bli chockerad. :) Har dock inte läst det ännu. Synd att han slösar värdefull tid på att skriva om en sådan pinsamt lag som Barca. Ni har bara haft jävla massa tur. Tror inte det håller hela vägen. Ni har inte de spelarna som har vunnit något stort i klubbnivå. :) Ni kommer att bli uppätna av Chelsea. Tacka Allah att Drogba blev utvisad annars skulle ni få slicka sår efter matchen. Brorsan du vet var du hittar mig. Du är välkommen hem. Håller dörrarna öppna, välj rätta vägen. :P Allah kommer att förlåta dina synder. Lämna syndarnas lag kom till oss och bli frälst.

Hala Madrid & Kurdistan
Barcelona fc_2002
2004-04-13 14:55
Gabriel.. din källa??
Barcelona Kharles_Kubala
2005-03-04 19:22
Vill agera förebyggande.. ;-)

Folk har börjat säga "Visça" (utt. 'Vissa'), istället för "Visca" ('Viska'), vilket är fel. I katalanskan så är bokstaven "c" huvudsakligen ett "k-ljud"(ex. Catalá), medan "ç" är ett "s-ljud" (ex. Barça). "Visca", ordagrant betyder "Heja" och brukar användas när man vill hurra för en/flera hjält/ar, i det här fallet FCB. Ordet påminner om engelskans "victory".

Jag minns att vi culés ("[her]kules" :-P) var petiga när folk skrev barca ("barka" - båt/jolle på spanska; jämför med marca som betyder ungefär 'märka' eller 'sätta' ex. sätta ett mål) och istället har man börjat överanvända ç:et...

Dessutom så använder man väl ej ett uppochner vänt "!" i början av ett utrop till skillnad från riksspanskan..?

Notera: Jag är inte konsekvent med citationstecknen, av någon anledning krånglar mitt forum-html..

Força är jag inte riktigt säker på, men jag tror det är katalanska och betyder "styrka". Jämför med italienskans frekventa "forza". Jämför sedan spanskans "gracias" och italienskans "grazie". Och kolla sedan in katalanskans "gracies". Katalanskan är ju som bekant en blandning av spanska(castellano), franskan och alla andra 'romerska' språk.
____
Tack, Paco Buyo för bekräftelsen genom dina katalanska vänner btw. ;-)
Barcelona Kharles_Kubala
2005-03-04 18:56
Som sagt Rebin "Kickboxer", mycket bra krönika. Det här med att Rijkaard inte använde sig av Maxi så mycket innan Chelsea-matchen för att chocka dom fick mig att fundera.

En liten sak bara. Har alltid sett dig skriva "Visca" el Barça helt korrekt, varför börja med att skriva "Visça" nu..? Detta kan också vara någon i red, rätta mig om jag har fel. I alla fall lite missledande.. ;-)
Barcelona barcapimp
2005-03-04 20:46
Real_4ever
Jag glömde nämna några namn till,men det räcker nog med dem som jag redan nämnt.
Annons: