/spanien/barcelona/forum/26433.aspx/spanien/barcelona/forum/26433.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ludovic giuly
2004-08-20 23:33
Dagens uppställning:

Rubén
Gabri
Oleguer
Márquez
Sylvinho
Xavi
Edmilson
Deco
Giuly
Eto'o
Larsson

Kan även meddela att Oleguer blev utvisad i 79:e minuten och att Motta utökade Barcas ledning till 4-0 i 81:e.
Ronaldinho Jr
2004-09-05 15:36
Ämne: Jag tycker att ni är....
Ni kan inte jämföra Deco med Iniesta, helt olika spelartyper. Iniesta är en ung Xavi. Tror absolut att han kan bli något bra. Är väldigt populär i Barca
Barcelona rico
2004-08-20 23:35
Rawazinho//
Tja Jag var i Barcelona för ca 2 år sen och var där i ca 8 dagar och såg på när barcelona vann över bayer leverkusen i camp nou. Jag och mina kompisar bodde i ett litet hotel "Hotel del mar" kommer inte riktig ihåg hur mckt d kostade men d låg ungefär på 65-75 euro pr dag. Hotellet tror jag var 2 stjärnig och låg väldigt nära stranden och tunnelbanan, så det tog ungefär 5 min sen var man i centrala barcelona.Hotellet har dusch, ingen resturang men har frukost, hotellet har inte heller nån tv ifall d är ett minus för dig. fast jag och mina kompisar hade inga problem med det eftersom vi festade så mycket och gjorde allt möjligt på dagarna. Här är en anna länk
http://www.expedia.com/pub/agent.dll?qscr=dspv&&itid=&itdx=&itty=new&from=m
Spanien Doctor Livingstone
2004-08-20 22:49
Är Garcia ett bra nyförvärv? Styrkor?
Barcelona Gaucho_90_11
2004-08-20 22:31
3-0 Giuly skönt
Barcelona Gaucho_90_11
2004-08-20 22:07
Spelar Barca match nu Fedor
Barcelona Fedor
2004-08-20 22:54
Om han blir mer effektiv så är han mer eller mindre världsklass.Förra året behövda han 4 chanser för att göra mål och fyra försök för att "göra" sin gubbe. Mer effektiv = en av de tre bästa höger ytrarrna!
Barcelona Belletti
2004-08-20 22:09
1-0 Eto'o! Assist Deco!
Barcelona Fedor
2004-08-20 22:06
1-0 barca eto´o!!!
Spinbad
2004-08-20 20:14
Valdes:
Ang. hur bra kvalité träningarna har är egentligen omöjligt att bedöma om man inte närvarar. Jag skulle kunna hävda att tack vare Rijkaards lysande träningar lyfte sig alla mediokra spelare som inte presterade något av värde under hösten och gjorde en bra vårsäsong. Men jag har ingen aning om det är så, det enda jag kan bedöma är resultaten och det som presenteras på planen. Och under hösten var det verkligen inte bra, under våren var det bra spel under långa stunder.

Det som jag tycker saknades var en riktig center/nr 9 i de matcherna vi mötte ett lågt försvarsspel (bla. celtic) eftersom Kluivert visat att han saknar allt som krävs för att spela i Barcelona och min favorit el Conejo knappast är idealisk för 4-3-3 (som center) mot just ett sådant försvar. Jag är på det stora hela nöjd med spelet under vårsäsongen. Om vi hade gjort en bättre höst hade vi antagligen tagit hem ligan. Dock svek 'vi' i den turneringen där en titel knappast varit omöjlig (uefa-cupen) och förlorade mot ett mycket medelmåttigt Celtic så vinter/vårsäsongen kan knappast klassas som enbart framgång.

-----
Och visst har Irueta och Benitez åstadkommit bra mycket mer med åtskilligt mindre resurser. Visserligen har Irueta haft mer tid på sig att 'bygga ett lag' men Benitez tog väl ligan första året vilket självklart är en stor bedrift. Frågan är dock om det hade accepterats av sportchefen och folket ovanför honom i en klubb som Barca eller Real med en så stor fokusering på ett stabilt defensivt spel (som grund).

Jag kan bara hålla med dig om att i år krävs det minst en tung titel men jag är väldigt förhoppningsfull då jag tror (hoppas) att vi kan bygga vidare på vårsäsongen 2003/2004 och jag tror den annalkande säsongen kan bli oerhört rolig.
Och det är lika bra att poängtera igen: Rijkaard är inte min idealtränare men jag tycker att det finns tendenser till väldigt mycket onyanserad kritik mot honom på forumet.


----
Vilken titel tror jag vi har störst chans att vinna? Tja, copa del Rey kanske =)
CL är för egentligen lite tidigt att säga något om, i det cupformatet finns det en mer betydande slumpkoefficient än vad det gör i en liga på 38 omgångar. Dock tror jag vi kommer att gå långt där med.

Jag tror vi har god chans att ta hem ligan. Ranieri måste anses vara en bra mycket sämre tränare än Benitez och de italienska nyförvärven är jag ganska tveksam till om de kommer att tillföra så mycket (möjligtvis Fiore då).

Real är svårbedömda, närmast på mina näthinnor är den totala genomklappningen i våras samt den rätt miserabla insatsen av alla deras stjärnor i EM-turneringen. Dock har de självklart extremt många duktiga spelare men jag ställer mig lite frågande till vilken kvalité Zidane och den där portugisen håller idag. Sen så är de nästan tvingade att ha Beckham (tack för att du valde bort oss!) på planen vilket givetvis är ett handikapp.

La Coruna och Sevilla (!) ser jag som outsiders.

Vad tror du om kommande säsong?
Barcelona Ham$inHo11
2004-08-22 23:20
funkar ej för mig
Barcelona Belletti
2004-08-20 21:40
Edmilson har fortfarande inte fått sitt Italienska medborgarskap! Han har några dagar varit i Italien för att fixa de sista sakerna, men när han idag anlände till Barcelona hade han inget Italienskt pass! Han är dock helt säker på att få sitt pass innan ligan startar.

Just nu är de här spelarna utan Eu-pass:
Ronaldinho - Självklar i laget.
Marquez - Kommer inte få nått pass, får tufft att komma med i startelvan.
Edmilson - Om han inte fixar nått pass blir han utlånad.
Sylvinho - Samma sak som med Edmilson.
Rustu - Kommer att säljas snart eller lånas ut.
Eto'o - Kommer att vara med i truppen även utan Eu-pass.

**Edit**
Vet någon nån länk där man kan se matchresultatet i dagens match?
Barcelona Kickboxer
2005-03-16 14:25
ronaldinh0

Vi har typ firat det där i ett par dagar nu...

Visca el Barça!!!
Barcelona Ronaldinho_barca
2004-08-21 11:28
Det är inte bra om Edmilson lånas ut..! INTE BRA..för då spricker den defensiva mittfältsrollen jag tror inte att Motta håller i cl oc i ligan så därför är det en KATASTROF om han lånas ut nån som håller med ?
Barcelona Couture
2004-08-22 23:21
Ronaldinhos mål.
Señor Laporta
2005-03-16 19:53
kubala

Hittade artikeln på www.fcbarcelona.dk, men glömde att länka den. Har också hört talas om detta men i artikeln stog det inget om detta. Mer infon följer säkerligen. Avtalet skrivs på någon gång under nästa vecka och då är det säkert nya detaljer som kommer ut.
Barcelona Gustaf
2004-08-19 14:59
Max//

Ja du har nog rätt angående Henke. UEFA-cupen säger kanske inte så mycket men i dem internationella mästerskapen har han imponerat. Målen mot dem bästa saknas men med tanke på att han representerar ett litet land som Sverige så har han alltid var it grym i mästerskapen.

Det är bara att konstatera att vi har tre världsanfallare. Vi slår dock inte er där i antal ;)
Barcelona Couture
2004-08-22 23:20
Decos mål.
Barcelona Daniel el magnific
2005-03-16 09:29
Då kan vi ju vara ute efter Koeman.
Han var ju trots allt Laportas första val som tränare förre Frank Rijkaard
Barcelona surman
2004-08-20 21:16
Den där är från typ 2001.
Barcelona ZonD
2004-08-19 14:33
Max: Jag är lite osäker på Rijkaards tankar om rotation. Det första som sas när han hade värvats till klubben var att han inte gillade att mixtra med startelvan och gärna vill hålla samma lag säsongen ut. Man kunde se skymtar av det redan förra säsongen men då blev rotationen framtvingad på grund utav skador och dylikt. Det vore dumt att inte ta vara på den bredda truppen och jag hoppas att Rijkaard tar sitt förnuft tillfånga.

Fabian: Var Marquez kass förra säsongen? Du måste ha tittat åt något annat håll.
Spanien Romano Africano
2005-03-16 01:59
Jag tycker det är sorgligt att barca ska förstöra deras vackra tröja vacker mest för att det finns ingen sponser reklam. Men tvärr är det ett måste för att kunna tävla mot lag som chelsea,Man u,Real etc.


Rivaldinho:

Finns ingen chans att Luque inte skulle skulle bänka Giuly,han har gjort 9 mål på vänsterkanten i ett lag som inte är bra i år 100% säker på att han skulle vara mycket bättre än Giuly i barce med hans stenhårda vänsterskott.
Luque skulle vara perfect för barca för han är katalan eller hur?

Föresten finns ingen la liga forum där man kan prata om allt i ligan här nånstans?
Barcelona little_x
2005-03-16 00:00
det e ändå mkt pengar barcelona skulle få av Qatar Airways, de kan köpa en storspelare varje säsong för bara de pengarna.. hade vatt ganska smart o acceptera
Barcelona Valdés
2004-08-20 18:45
Spinbad; Att kvalitén på träningarna senare avspeglar sig i spelarnas agerande på planen ( tror jag nog att Du vet - falsk blygsamhet ). Enkelt uttryckt skapar träningarna spelare/lag som förlorar eller vinner matcher och titlar ( och vi vann ingenting förra året ). Vad det gäller Rijkaards brist på förtroende för unga talanger tror jag att Du märkt av också detta..och jag tror(!) att detta beror på att han inte vågar lita på dem ( är rädd för ) eller på sin egen förmåga att utveckla eller ens instruera mer oerfarna spelare. Vad det gäller spelsystem är det ingen hemlighet att sportchefen Txiki tidigt bestämt att vi skulle spela 4-3-3.

Under större delen av vintern spelade vi förutsägbar och fantasilös chansfotboll där vi helt förlitade oss på individuella prestationer av Ronaldinho. Vi är överens om att vi under våren spelade en mycket attraktiv fotboll men fortfarande hade vi stora problem med lag som spelade med lågt försvar, Rijkaard hittade inga lösningar på detta utan laget fortsatte att till större delen förlita sig på Ronaldinho ( även om också; Valdés, Puyol, Davids, Xavi, L. Garcia och Saviola svarade för fina insatser ).

Att utveckla spelsystem och spelidéer tycker jag egentligen inte handlar om att leka med siffror såsom 4-4-2 eller 4-3-3 utan mer om att få spelarna att utvecklas i sina roller så att man skapar ( rörliga ) alternativ i det offensiva spelet och stänger till ytor i defensiven ( vilket i sin tur utvecklar spelsystem och spelidéer ). Irureta och Benitez är exempel på tränare som är mycket duktiga på detta. Utan att ha de mest spektakulära spelarna når man bra resultat. Enligt mig är den spelartrupp vi har i det närmaste självspelande - ta vilken erkänd tränare som helst och han hade ( troligtvis ) gjort MINST lika bra resultat som Rijkaard.

Vi har olika uppfattningar om Quaresmas och Rüstüs potential. Jag tycker att det är otroligt dåligt att en spelare som varit bäst på plan ( ex Quaresma borta på Mallorca ) i nästkommande match inte ens finns med på bänken och likadant så tror jag att Valdés skulle ha utvecklats ännu mer ( framförallt gällande utrusningar och utsparkar ) av att få känna på rättvis konkurrens.

Självfallet är jag glad för de gånger Rijkaard gav katalanerna chansen - och dessa såg till att ta den. Men Rijkaard hade väl egentligen inga alternativ till Xavi undantaget Iniesta ( som borde ha fått fler chanser..), Oleguer blev en nödlösning då Cocu och Rieziger floppat ( istället för Màrques som också han borde fått chansen ) och Valdés som var tvungen att spela då Rijkaard sett till att knäcka den tidigare världsmålvakten ( jo, Rüstü utsågs till VM;s näst bästa målvakt ).

Jag väljer att upprepa mig - vinner vi inga stora titlar i år heller trots den minst sagt konkurrenskraftiga spelartruppen och ca en miljard investerade kronor över två år så vill jag se en ny tränare som kan göra det bästa med den spelaretrupp som vi faktiskt har.

Vilken titel tror Du att vi har störst chans att vinna?
Barcelona Martin89
2004-08-21 11:27
Ämne: Spinbad; Du har hel....
Xavi kommer spela och inte Deco, Xavi är "Barca". Deco var ett riktigt onödigt nyförvärv!
Barcelona el magico
2004-08-20 19:48
jag ser att redaktionen rensade mitt inlägg
hm,vad hände med ytrande frihet,ni kväver diskusionerna.
förklara åtminstånde
Barcelona Fedor
2004-08-20 22:00
Balletti: http://www.diariosport.com/alminuto.asp?op=partido&idPartido=258&subOp=alMinuto
tror matchen började precis.
Spinbad
2004-08-20 16:48
Ämne: Spinbad Du bad om nå....Valdes:
Jag måste säga att du vet väldigt mycket om hur Rijkaard är. Tyvärr har jag inte så stora kunskaper om hans träningar, inte heller om han är livrädd för unga spelare eller ej. Men det spelsystemet Barcelona använder för tillfället kan jag väl inte direkt klaga på. Det spelet vi hade under stora delen av vinter/våren är jag nöjd med. Om det är Rijkaards förtjänst eller inte är svårt att svara på. Dock ska man komma ihåg (precis som du skriver) att Ronaldinhos form (eller kommer han vara SÅ bra även framöver?) var ruskig under större delen av säsongen vilket självklart hjälpte lagets spel oerhört mycket. Sen måste jag fråga vad du menar med den här meningen:
" Han är ingen innovatör som utvecklar spelsystem, spelidéer"
Vilken tränare är en 'innovatör som utvecklar spelsystem, spelidéer'? Arsene Wenger som kör med det obeprövade men oerhört framgångsrika 4-4-2 spelet?
Eller Ancelotti som spelar det vågade 4-3-1-2? Har du något annat förslag på spelsätt för Barca? Jag tycker Barcelona under vintern/våren bjöd på den vackraste fotbollen av alla lag i Europa.

Rent spelmässigt är jag nöjd med lagets avslutning av säsongen. Om det sedan är Rijkaards förtjänst eller för att vi har så många väldigt skickliga spelare som lyckades prestera bra fotboll trots den inkompetenta dåren till tränare, eller om det rent av var en kombination av de sakerna vet jag faktiskt inte.
Och ang. att utveckla spelare tycker jag att framförallt Oleguer, Xaxi och Valdes tog stora steg framåt i sin utveckling. Detta kanske tyder på att han kanske inte är helt livrädd för unga talangfulla katalaner trots allt? Eftersom hans 'satsat' på vissa av dem istället för de dyra nyförvärven.


Quaresma anser jag personligen vara ganska överskattad och framförallt verkar han ganska omogen om man ska döma av den bilden man fick i media. Dock var behandlingen från Rijkaard inte heller så bra, det håller jag med om. (återigen är det bara bilden vi fått från media).

Att Rüstu petades av en ung talangfull katalan sörjer inte jag. Det måste alla Rijkaard-haters ge honom i alla fall? Att han släppte fram en ung talang på en så viktig position.

Marques håller jag med om. Han kanske borde ha fått spela mer, dock tycker jag det var kul att se Oleguer fick 'chansen'.


Att Rijkaard saknade Barcakänsla tycker jag faktiskt inte man kan klandra HONOM för. Men visst var det en överrepresentation av holländare stora delar av förra säsongen, det håller jag absolut med om. Jag svor lika mycket som alla andra varje gång Overmars fick hoppa in en halvtimma match efter match utan att prestera något alls. Holländarna kunde han sedan tidigare och han gjorde väl det enkelt för sig. Nu är alla utom Gvb utrensade så förhoppningsvis är problemet nästan ur världen.

(det vore förövrigt intressant att få reda på om Rijkaard var inblandad i 'utrensningen' eller om det enbart var Laporta & Co som bestämde det.)

Ang. Zaragosa matchen håller jag med dig. Matchen mot Celtic minns jag dåligt men vilka anfallare hade vi egentligen tillgängliga? Enbart oprövade Sergi Garcia väl?


Om Rijkaard är en bra tränare eller inte kan egentligen bara mätas i en sak: titlar. Än har inte han inte tagit det enda som räknas. Han har stått för en katastrofal höst och en bra vinter/vår. Dock förlorade vi de matcher som i slutändan kunde givit oss en titel.
Jag hävdar inte att Rijkaard är någon lysande tränare, men jag håller inte heller med om att han är så fruktansvärt usel som han ofta framställs på forumet. Säsongen som kommer är hans stora prov. En titel måste väl anses som ett minimum krav?
Barcelona Blaugrana_1899
2004-08-20 21:03
grabbar kolla in länken hahaha :D

http://www.hugi.is/hahradi/bigboxes.php?box_id=51208&f_id=1112
mw
2004-08-20 20:53
BS?
Annons: