/spanien/barcelona/forum/26377.aspx/spanien/barcelona/forum/26377.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Pelle i Sumpan
2005-07-28 13:26

det blir tufft för Barcas ekonomi om Ronaldinho skulle skada sig så allvarligt att han inte längre kan spela fotboll. Är någon spelare värd den lön som klubben snart spekuleras erbjuda honom? Oavsett ökad t-shirtsförsäljning osv. tycker inte jag det.
Barcelona Puyol_90
2005-07-22 01:01
Kamelen: Ja, jag fick det.
Señor Laporta
2005-07-28 13:08
Johan Cruyff

Att sitta och försvara Gasparts handlingar känns väldigt fel. Med tanke på hur han skötte klubben, monsterlöner hit och dit. Alla är i stort sätt borta nu...
Barcelona Johan Cruyff
2005-07-28 12:43
Verkar som om Saviola stannar inom Barcelona, han skriver på för Espanyol. Det som talar emot övergången att vissa i styrelsen verkar rädda att han skulle göra braksuccé och att vissa fans skulle vända sig mot styrelsen.....

Hoppas han värvas av Espanyol och gör dundersuccé, är så trött på styrelsens agerande att försöka ta bort allt som har med Gaspart att göra. Herregud han måste ha gjort någonting rätt(majoriteten av sakerna fel, men ett rätt lyckas nog Gaspart också med), men Laporta försöker minimera allt han hade med klubben att göra.
Barcelona Patrik
2005-07-27 21:58
Även fast jag alltid sagt att Saviola inte är tillräckligt bra för Barcelona måste jag säga att jag tycker synd om honom. Se bild.
Barcelona Pelle i Sumpan
2005-07-28 12:25
Xavi 2010!!!
Barcelona Patrik
2005-07-27 21:58
Även fast jag alltid sagt att Saviola inte är tillräckligt bra för Barcelona måste jag säga att jag tycker synd om honom. Se bild.
Barcelona Pelle i Sumpan
2005-07-28 11:39
visst, Saviola drömmer om att få spela för Barcelona igen. Som jag och en del andra skrivit har vi alltför många anfallare och Rijkaard verkar inte alls gilla den lille Kaninen. Han kommer antagligen att bli utlånad igen.
Barcelona Puyol "Bäst i Barça"
2005-07-28 11:31
jag tycker att maxi borde lånas ut och att man ska ge saviola chansen för jag tror att han kommer att ta den.
jag läste någonstans att saviola var villig att sänka sin lön för att få stanna i vårt älskade barca och det tyder på ett stort hjärta för klubben och sådan rankar jag välldigt högt.
Barcelona Fotbollsfreak_92
2005-07-27 22:03
Vad har Ole för nation?
Barcelona Ronaldinho Jr.
2005-07-28 13:43
Rustu förlänger sitt lån med Fenerbache.
Señor Laporta
2005-07-26 16:51
Alltså det är ju svårt att säga vad Ronaldinho är. Han är ju mer offensiv än en "vanlig" mittfältare, men han gör ju betydligt färre mål än vad en anfallare gör, typ Eto'o. I mina ögon är han en offensiv mittfältare som används i anfallet = Offensiv mittfältare i Brasilien, anfallare i Barça.
Nikedine
2005-07-26 16:33
Jag tror att Henke rankas strax utanför startelvan, som förstareserv i anfallet då han är i form.
Barcelona Orrenborren
2005-07-26 16:41
Sluta kritisera henke!! Jag fattar inte hur alla kan gilla zlatan så himla mykke!! Han är en nochalant Diva!!! han är väldigt överskattad också. Men visst i anfallet är det nog Etoó Guily och Dinho som ska i först elvan va men visst är det ändå bra att ha henke på bänken, va?
Señor Laporta
2005-07-26 16:41
Witor

Förra säsongen var han "ordinarie", men satt på bänken. Jag tror att Rijkaard värderar Henke mycket högt, inte minst som "pappa" i laget. Henke kommer bli än viktigare som just "pappa" med all den rutin han har. Nästan femton år som proffs, tio år i landslag, VM, EM, Guldskor, komma tillbaka från skador. Henke har hunnit med det mästa utan att vinna Champions League. Och det kommer han göra i år, han är värd det.

Aftonbladet är en helt värdelös tidnig, men ibland kan dom ha intressanta synpunkter och göra några "bra" artiklar per år. Annars är det mest trams, som "Älska Fotboll".

Apråpå Goal så har jag varit en trogen läsare av den i nästan tio år, fram tills idag. Nu börjar den bli allt mer tramsig och riktar in sig till ungdomar mellan 10-15 år. Tyvärr insåg jag det sent, men har nu gått över till Offside. Läser man Goal, avslöjar det ens ålder...
Barcelona Catalan
2005-07-27 20:35
Ronaldinho_barca:

Nu är du lite för tuff mot Oleguer. Det var trots allt han och Puyol som spelade mittbackspar förra säsongen och det ledde till en klar seger i La Liga. Sen ska vi inte glömma att det var små marginaler som gjorde att det blev respass i CL mot Chelsea. Collina kunde lika gärna blåst för frispark i situationen då Terry gjorde 4-2 målet!

Jag erkänner att Oleguer inte känns alltför pålitlig mot dom allra bästa lagen, men mot mittenlagen i La liga så håller han definitivt. Det bevisade han flera gånger förra året, t.ex mot Valencia (borta) som Kharles nämnde. Som jag sagt tidigare, säsongen är LÅNG och för att vinna så mycket som möjligt under säsongen är det viktigt att det finns ersättare på varje position.

Om vi tittar på mitbackspositionen så har vi Edmilson som är backup nr.1 ifall något skulle hända med Puyol/Marquez. Vi ska också tänka på att vi har Copa del rey och Katalanska cupen som också innebär titlar, även om dom inte är lika prestigefyllda som La liga och CL.

Och i dessa sammanhang är det perfekt att låta Oleguer och Edmilson spela, för att inte slita ut vårat mittbackspar nummer 1 = Puyol/Marquez.

Med vårt "B-lag" så är jag nästan säker på att vi skulle vinna mot lag som Levante, Numancia, Alaves mm. Eller vad tror ni?

Barças B-lag 2005/2006:

--------------------- Jorquera ------------------

-- Gabri --- Edmilson --- Oleguer --- Sylvinho --

-------------------- Motta ----------------------

------------- Iniesta ---- Ezquerro -------------

--- Messi ---------- Maxi --------- Henke -------

Detta är ett MYCKET bra reservlag som jag tror skulle slå många lag i La primera división.

Jorquera bevisade i dom matcherna han fick stå att han är en fullgod ersättare till vår toppmålvakt Valdes.
Gabri är på gränsen till att peta Belletti, men Rijkaard ger nog ändå vår nonchalante brasse förnyat förtroende.
Edmilson och Oleguer skulle nog också fungera ganska fint ihop.
Sylvinho håller ungefär samma klass som Gio men Rijkaard föredrar nog sin landsman där ändå när allt kommer omkring.
Motta borde egentligen få spela från start i "A-laget" men jag tror att Rijkaard fortfarande ser han som ersättare trots att han är en riktigt bra spelare.
Iniesta vet vi ju alla vad han kan, och med Ezquerro som egentligen är mittfältare bredvid sig skulle det bli ett ganska bra vapen offensivt.
Och till slut Messi-Maxi-Henke däruppe. Det talar sitt klara språk. Dom 3 ger en fin mix av teknink, snabbhet, targetspel, rutin mm.

Det här laget skulle kunna spela i Copa del rey och i Katalanska Cupen och klara sig utmärkt där. Självklart kommer spelare som Ronaldinho, Xavi, Eto´o, Puyol ex. vilja hjälpa till i dessa matcher så att prisskåpet kan fyllas på. Såna som Ronnie vill ju spela hela tiden ;-) !

Det jag vill säga att vi har en härlig bredd på truppen men jag anser ändå att vi borde låna ut i alla fall 1 offensiv spelare.

Visca el Barça
Barcelona Pelle i Sumpan
2005-07-26 16:37
Japp:
vänster: Dinho
centralt: Eto´o
höger: Guily
Barcelona Der Afro
2005-07-27 21:49
Håller med. Oleguer var jädrigt grym under halva våren. Är han lika bra nu blir han svår att peta.
Barcelona Der Afro
2005-07-27 21:49
Håller med. Oleguer var jädrigt grym under halva våren. Är han lika bra nu blir han svår att peta.
Barcelona Teknikos
2005-07-28 01:40
Maxi Lopez, det du skriver om Saviola, jag håller med dej HELT OCH HÅLLET! Han är en 10 gånger bättre variant av den lille Guily, kvickare, mer teknisk, bättre framför mål och han passar mer in i barcas spelsystem m.m. Låt han få en chans till och vissa vad han går för. Jag tror att han skulle göra succe den lille kaninen. Och Oleguer tycker jag ska fortsätta spela i försvaret. Han är inte alls lika dålig som folk här inne tycker, bara lite "omogen" än. Men sånt kommer med tiden.
Barcelona Kharles
2005-07-27 21:36
Oleguer får för lite credit. Han är ingen elegant back men han klarar av jobbet i de flesta fallen (kanske inte mot topplagen med snabbare anfallare). Marquez är inte mycket snabbare än Ole, men han läser spelet mycket bättre.
Barcelona Catalan
2005-07-27 22:02
Der Afro:

Ja, kanske det. Man vet aldrig vad som rör sig i Rijkaars huvud :P Men jag tror att Marquez kommer flyttas ned så att han bildar mittlås med Puyol och då blir alltså Oleguer förflyttad till bänken. Då blir pivoteplatsen ledig och där tror jag att Xavi(!) kommer få spela. Enligt dom senaste rapporterna så ser Rijkaard inte Van Bommel som en defensiv spelare och därför kan han nog tänka sig att flytta ner Xavi ett steg och låta V. Bommel och Deco regera på dom 2 offensiva mittfältsplatserna.

Han kommer nog skifta en del också, beroende på motstånd och på hur viktig matchen bedöms vara. Om vi t.ex möter Recretivo de Huelva i Copa del rey, så tror jag inte att Rijkaard kommer vara särskilt orolig för att låta t.ex Edmilson eller Marquez få spela på den rollen. Och så ser vi kanske Oleguer på mittbacksrollen igen.

Men mot lag som Chelsea, Real Madrid och Juventus så ser jag hellre att Motta spelar pivote då hans styrka och fysik blir ovärderlig.
Barcelona Fotbollsfreak_92
2005-07-27 22:20
jaha
Barcelona Catalan
2005-07-27 21:46
Ronaldinho_barca

Jag respekterar dina åsikter, du har rätt att yttra dig. Men dina inlägg bevisar bara hur lite du kan om Barça egentligen. Att påstå att Oleguer är helt värdelös är ju idiotiskt sagt. Oleguer var BRA förra säsongen och han och Puyol i mittlåset bidrog till att vi tog vår första titel på 6 år.

Kharles

Jag gillar Maxi, efter det målet han gjorde mot Chelsea har han blivit lite av min kelgris :P Han är definitivt en spelare som kan förändra en match, men jag är osäker på om Rijkaard ser honom som förstaval efter Eto´o till den centrala anfallsrollen. Jag tror att mister satsar på Henke som förste ersättare til vår pichichi.

Men men, tiden får utvisa vem som kommer lånas ut och vem som kommer få spela. Vi har en förbannat bra trupp i alla fall ;-)
Barcelona Mrs Marquez
2005-07-27 22:08
Ämne: Vad har Ole för nati....
Menar du vart han kommer från? Han är katalan..alltså spansk.

:-)

Åsa
Atlético rawkus
2005-07-27 19:42
Halloj !

Håller ni på att tappa Giuly??
Har ej hört nåt förrän jag kollade nåt inlägg om det..
Vad av detta? Antar att det e ett rykte..

Är det bara jag som längtar att sommaren(som den är nu iaf !!!) ska ta slut och en ny säsong med Cola, chips(Eldorados "Tortilla chips" !) och TV4+ ska ta vid??

Hoppas på fler underhållande matcher mot er i år :)

Och hoppas att ni krossar Real Madrid!!!

ATLETI !!!
Barcelona Anonym
2005-07-27 23:14
Ville bara säga att TV4+ kommer INTE att sända Supercupen-matcherna mot Betis =( Fick svaret från TV4+ nyss. Beundrar deras val av matcher :/
Barcelona Kharles
2005-07-27 21:11
Catalan

Enligt Rijkaard så kan Maxi förändra en match. Han behövs i laget.

Henke kommer inte lånas ut, det talas istället om en förlängning av kontraktet.

Och man kan bara ta ut 7 avbytare till varje ligamatch. Ska vi då ha 3 anfallare på bänken? Enligt Misters sätt att se det måste alltså Saviola lämna, för sitt eget bästa.
Barcelona Catalan
2005-07-28 00:05
Bona nit tot les culés !
Barcelona PepS
2005-07-26 20:53
Kim:
Ursäkta min dumhet/okunskap men varför tar du avstånd från "Boixos Nois" har de gjort något speciellt?
Annons: