/spanien/barcelona/forum/26376.aspx/spanien/barcelona/forum/26376.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kurd_84
2004-05-04 12:24
Vårat lag har stor talang i oss....man kan bygga upp ett lag efter detta lag som vi har nu om man gör rätt val när de gäller spelar köp och säljande av våra nuvarande gamlingar...men som sagt så e de mycket som förstörs...hoppas nästa år att man verkligen satsar på våra talanger så att de bli de stora stjärnorna...talangen finns....men vågar våran trönare göra de?...och vad gör laporta inför nästa år?
Barcelona Gabriel
2004-05-04 23:39
Juanito:

Tro mig, mina inlägg är alltid seriöst menat.
Däremot är inte ens jag perfekt och även jag kan missförstå folk. Det tror jag faktiskt att du kan också!
Barcelona B_a_r_c_a
2004-05-04 23:50
Gustaf:
Håller faktist inte med dig för det första så var det inte ronaldinhos fel att Saviola blev utvisad mot celtic och att vi spelade så deffensivt och i retur mötet så var det 10 backar hela tiden som inte är någon fotboll egentligen som borde tillåtas fan, sen så var han duktig mot Real också och slog den avgörande passningen på matchen, men kom ihåg att det va derby match med 90000 i läktarn emot sig också vilket inte är så lätt.
Barcelona Gustaf
2004-05-04 23:40
Gabriel//

Knappast. Dinho vek ner sig i två av säsongens viktiga matcher. Mot Celtic och Real Madrid. Det är då han ska vara som bäst och visa vägen. Att glänsa mot Espanyol och Málaga är bra men jag håller fortfarande Zizou som nummer ett just för att han är som bäst mot bra motstånd. Ronaldinho är betydligt yngre och han kanske visar redan nästa år i CL att han kan prestera mot Europas bästa.
Barcelona JAG
2004-05-04 11:09
""Och detutan en trupp av världsklass. Visst har vi en riktigt bra trupp men den kan inte jämföras med Depor, Valencia och Real M.""

Varför inte?
Spanien Pelayo (A.K.A 14-79)
2004-05-06 16:12
Valdés,

Till att börja med sätter signaturen "Anders" på pränt det signaturen "Valdés" inte lyckas förstå, vad jag vill få ut av min mening (med viss modifikation men i stora drag).
Av detta får man anta att signaturen "Valdés" inte anser kritik mot Ronaldinho bör vara legitimt. Till sin hjälp använder han sig av ihopkokta och förvirrade teser om uppfattningar jag har.

Att du antog att jag ville uppföra en staty över Ronaldinho tyder över en viss brist i förmåga att se längre än vad avsiktens innebörd (förmodligen är det vreden över att din adonis Ronaldinho ifrågsätts som får fram denna primitiva drift. Till din tröst kan sägas att jag själv drabbas av den till och från - du hade rätt: vi är bara människor).
Syftet var naturligtvis att påpeka att de individer som idag armbågar sig fram syftar till att ge Ronaldinho ett högre värde än vad som är proportionerligt till de sekvenser där hans haussade värde inte har mäktats med, då har förväntningarna varit såpass höga att han varit en blekare kopia utav de vi vant oss vid att tidigare se (då i oändligt mindre värdefullare matcher). Då måste vi höja oss ett varningens finger och varna för om Ronaldinho står i likhet med spelare som Totti och Henry - kända för att vika ner sig när det gäller - om detta får framtiden utvisa.
Men varför inte diskutera in futurum redan nu?

Så Ronaldinhos "disciplin" bygger på att inte direkt övertyga mot stjärngänget Celtic (förmodligen Europas mest nedskrivna lag i Europas mest nedskrivna liga), och att bli fullständigt utmarkerad större delen av tiden mot värsta konkurrenten? För att sedan plocka fram fragment av sitt kunnande när Real hade en man mindre?
Det kallar inte jag "disciplin", är man utspelad (som Barcelona var mot Barcelona då) så plockar man fram sitt register och visar vägen, och då Ronaldinho är mannen som förväntas göra det? Vem skall man annars klaga över?! Det vore hans disciplin.
Visst är inte det här ett resonemang som på något sätt försöker försänka hans status, men det är samtidigt de matcher vi har som referensmall att utgå ifrån, då han vikit ned sig, trots att hans form i stort sett varit oavbruten under en längre period.
Det är för mig självklarheter då att ventilera sådana former av yppanden som jag här ger sken utav.

Jag skall vara öppen för nya intryck? Jag har varit ganska öppen för nya intryck under en längre period nu. Visst kan man glida ur en match under en längre period etc. etc. Men jag minns en match mot Leverkusen, det var final mellan Real-Leverkusen i CL-finalen, matchen var tät med en viss jämvikt till Reals fördel. Efter en sämre halvinlägg av R Carlos drämmer Zidane in bollen i nät på volley vilket också avgjorde finalen. Jag skulle också kunna nämna hans två nickmål i VM-finalen (trots att han är långt ifrån en nickspecialist) men avböjer så.
Visst kan man (som de flesta gjorde) hylla Ronaldinhos lobb mot Xavi, men om man då betänker att själva målet ägde en så mycket större prestation och känsla än lobben, och själva målet i sig går obemärkt förbi, då är det något som är fel, det inser du säkert själv (trots att du brottar med din subjektivitet).

Jag är fullt medveten om den högst liberala idéläran som präglat samhällsvetenskapen och det etablissemang den låtit avsmitta sig på, men samtidigt så är det ju i sig en subjektiv gärning att ta avstånd ifrån samma slags idélära.
Därför är det intressant att du skriver att jag som "troende objektiv" förliknar mig själv vid gud?! Icke! Men icke desto mindre lyssnar jag på summan av subjektiviteten och försöker forma den till en objektivism så när som någon. Och även om det inte är en TOTAL objektivism så går det ju ändå att vända på ditt resonemang där: Är det inte du då som tror dig spela gud om du i din subjektivism anse den vara mer rätt än summan av den subjektivism som jag lyssnade på (vilket låg ganska närbesläktat mina egna åsikter och som var tvärtom dina egna)? Det skulle jag göra.

"Svamlet" om Reals eventuell sa
Barcelona Forza_Xavi
2004-11-04 14:57
VÄRDENS bästa lag just nu deras fin slipade spel o spelförståelse är just nu i toppen av dom bästa !!! Roligast att kolla på tänkade hur dom som en arme erövrar lag till lag i hela eropa som ceasar gjorde på sin tid !!! just nu är dom oslagbara !!!!!!! FORZAAAAAAAAAAAAAAA BARCAAAAAAAAAAA
Real Madrid Dani
2004-05-03 21:26
Som sagt, jag tycker inte att någon större del i uppryckningen ska krediteras Rijkaard. Den - som jag ser det - största orsaken till Barcas vårsäsong är individuella prestationer. Det finns ingen grund att falla tilbaka på när spelet fallerar. Återigen, se på Celtic- och Villerrealmatcherna...

Att Rijkaard dessutom verkar ha noll förståelse för lagsammanhållning är ännu ett argument mot honom.
Quaresma får inte prata om Rijkaard i pressen, men Rijkaard får säga vad han vill om Quaresma. Mobbningen av Rüstü under höstsäsongen är en anna sak. Turken fick inte spela p.g.a. att han inte kunde spanska - att Rijkaard skällde ut sina spelare på halvknagglig engelska är en annan femma...

Dessutom började det gå bra för Barca när andretränaren Henk ten Cate tog över i omklädningsrummet. (OBS! Detta är självklart inte bekräftat, men expressen hänvisade till en spansk tidning - kommer inte ihåg vilken...) Om så är fallet är dock inte jag förvånad.
Barcelona Barca_91
2004-05-03 19:36
Barca forever:
Men han drog ner oss i den där långa katastrofala delen, som vi hade tagit oss ur redan förra säsongen med Antic.

Och han gör fortfarande många fel.
Cocu som back?
Okej han är en alroundspelare men vi har en väldigt bra mittback som heter Marques.
Men om Marques skulle spelat skulle inte Motta,Ronaldinho eller Saviola varit med, men det skulle nog vara Motta som fick sitta på bänken då.

Men vem bryr sig?
Då får vi iallafall en riktig back som spelar(Marques)
Barcelona Dani
2004-05-03 21:26
Som sagt, jag tycker inte att någon större del i uppryckningen ska krediteras Rijkaard. Den - som jag ser det - största orsaken till Barcas vårsäsong är individuella prestationer. Det finns ingen grund att falla tilbaka på när spelet fallerar. Återigen, se på Celtic- och Villerrealmatcherna...

Att Rijkaard dessutom verkar ha noll förståelse för lagsammanhållning är ännu ett argument mot honom.
Quaresma får inte prata om Rijkaard i pressen, men Rijkaard får säga vad han vill om Quaresma. Mobbningen av Rüstü under höstsäsongen är en anna sak. Turken fick inte spela p.g.a. att han inte kunde spanska - att Rijkaard skällde ut sina spelare på halvknagglig engelska är en annan femma...

Dessutom började det gå bra för Barca när andretränaren Henk ten Cate tog över i omklädningsrummet. (OBS! Detta är självklart inte bekräftat, men expressen hänvisade till en spansk tidning - kommer inte ihåg vilken...) Om så är fallet är dock inte jag förvånad.
Barcelona Zoran
2004-05-03 19:05
Jag förstår inte riktigt varför det gnälls så mycket på Rijkaard här inne? Alla tycker att den borde spela i stället för den osv. men vi ser ju inte det han ser på träningarna. Marquez är kanske väldigt osäker i sin possition, Quaresma tappar boll mitt på plan om och om igen. Vi borde inte gnälla när det går bra för oss, någonting rätt gör han uppenbarligen iom. att vi vinner. I övrigt så snackade någon om Oleguer och snabbhet lite längre ner, jag tycker precis som du att Oleguer är mycket snabb och markerings säker och stabilare i sin roll i backlinjen än vad Marquez är, det jag tycker att Marquez där emot är bättre på är att förflytta bollen framåt (Oleguer är ofta dålig i sitt passnings spel). Jag personligen hade spelat Marguez och behållt Cocu i hanns defensiva mitt roll igår, men vad vet vi om fotboll? Rijkaard har spelat på den absoluta världs toppen och lärt sig ett och annat av sin Italienske mentor. Vi har spelat i skit divisioner 2-6 och lärt oss av Championship Manager 2000-2004. Dani skriver att Rijkard gör fel på fel och att det inte är han som har ryckt upp laget, dvs. när det går dåligt är det hans fel och när det går bra är det spelarna? Jag ska vara den första att erkänna att jag villa ha bort hanns röv redan i vintras, men nu när det går så fint så vill jag inte det längre. Det måste vara en kombination av att spelarna har ryckt upp sig och att Rijkard hittat rätt med sin träningsform och laguppställning som gjort att vi klättrat i tabellen som vi har gjort. Jag tycker att vi skall sluta gnälla och börja njuta!

//Zoran
Barcelona Anders
2004-05-06 16:57
varför hålla på och tjafsa om vem som är bäst i världen. alla tycker nog olika och det är inget man kan avgöra på detta forum endå. varför inte bara säga att både Ronaldinho och zidane är världsklass och sluta diskussionen med det! mankan istället diskutera lite mer om de andra spelarna i Barcelona, tex Iniesta, Xavi med flera som är intressanta!
Barcelona JAG
2004-05-04 12:33
juanito: jag tycker fortfarande inte att vi har sämre trupp än någon av Valencia, Depor eller Madrid. Madrid har väldigt tunn trupp vilket inte räcker långt och gör de till en bättre trupp. Precis som Laporta säger så har de elva spelare som håller klass medans Barça har 14-15
Barcelona Camparn på nou
2004-05-03 21:43
Jag har sagt det förut och jag säger det igen den perfekta tränaren för Barca nästa säsong skulle va Mourinho från Porto har har tidigare varit i klubben och har känslor för den.
Hans spelsätt är väldiciplinerat och tekniskt plus att han är bra på att utveckla talanger av vad jag har sett.
Barcelona Viktor Munoz
2005-03-09 23:50
Att Juventus gick vidare var ju knappast heller enseger för fotbollen, även om Juve är lite offensivare än Chelsea. Hoppas det blir Chelsea Juve. De två mest "taktiskt" spelande lagen som är kvar.(Ett väldigt snällt uttryck för tråk defensiva)
Barcelona Majsan
2004-05-04 10:16
Ajajaj.. Hoppas verkligen att Barca erbjuder något bättre och att Valdes förblir i klubben..
Barcelona Viktor Munoz
2005-03-09 23:50
Att Juventus gick vidare var ju knappast heller enseger för fotbollen, även om Juve är lite offensivare än Chelsea. Hoppas det blir Chelsea Juve. De två mest "taktiskt" spelande lagen som är kvar.(Ett väldigt snällt uttryck för tråk defensiva)
Barcelona Tompa
2005-03-09 23:31
Klint och P.K:
Jag gilar inte Real Madrid (och i synnerhet inte dess president) men ikväll hoppades jag de skulle slå ut Juventus - mer osympatisk klubb finns inte (om man bortser från Chelsea och dess ägare). Och jag skäms inte ett dugg för det.

Nåväl, nu är det ligan som gäller och det ska vi inte tappa. Tappar Barca det här så får jag spader.

Barcelona Tompa
2005-03-09 23:31
Klint och P.K:
Jag gilar inte Real Madrid (och i synnerhet inte dess president) men ikväll hoppades jag de skulle slå ut Juventus - mer osympatisk klubb finns inte (om man bortser från Chelsea och dess ägare). Och jag skäms inte ett dugg för det.

Nåväl, nu är det ligan som gäller och det ska vi inte tappa. Tappar Barca det här så får jag spader.

Barcelona RiZzo
2005-03-09 23:46
Fan snackar du om bästa ligan;))
Vi spelade ut Milan på deras hemma plan.
Komigen nu så länge Barcelona finns i la liga så blir ingen annan liga i världen bättren laliga.
Barcelona PUYOL=Hjärta
2004-05-06 17:40
Pelayo

Real Madrid betraktas ju av "vissa" som världens bästa lag alla Kategorier så vad är skillnaden?

Hurvida han är bra på det eller inte hör inte hit.
Det är prestationerna som gör vad man är bra på så därför är det dumt att säja att han gjorde nåt han inte ens var bra på.

Du motsäjer dig själv genom att säja att Zidanes mål är det viktiga.
Hade Ronaldinho grötat in ett mål efter hörna mot Real hade vi säkerligen inte fått höra dig säja att det var det avgörande prestationen.


Barcelona PUYOL=Hjärta
2004-05-06 17:40
Pelayo

Real Madrid betraktas ju av "vissa" som världens bästa lag alla Kategorier så vad är skillnaden?

Hurvida han är bra på det eller inte hör inte hit.
Det är prestationerna som gör vad man är bra på så därför är det dumt att säja att han gjorde nåt han inte ens var bra på.

Du motsäjer dig själv genom att säja att Zidanes mål är det viktiga.
Hade Ronaldinho grötat in ett mål efter hörna mot Real hade vi säkerligen inte fått höra dig säja att det var det avgörande prestationen.


Barcelona Relay
2004-05-04 13:47
Kiko men frågar är ju om klubben ska behålla Kluivert eller ta dit Koeman när hans kontrakt med Ajax går ut. Eller om styrelsen med Laporta i spetsen är sugna på att ta dit portos tränare eller om man skulle pröva med Toppmöller?
Barcelona juanito
2004-05-04 12:47
Jag: Sure, vi kanske till och med har lika bra trupp som Real Madrid men även om vi skulle ligga snäppet under dom så tycker jag fortfarande att det finns tillräckligt bra spelamaterial för att Barça ska kunna utmana om titeln.
Spanien acfanatico
2005-03-09 23:39
Egentligen är jag Milan supporter gillar inte juve men hatar real lika mycket, men yesss vilken liga är bäst serie A eller la liga. Italien har två lag i kvarten troligen tre väntar på Inter.
Spanien en stor fett nolla.
Ojjjj vad glad jag blir undrar vad 4+ ska säga nu då världens bästa ligan med real och barca i spetsen.
FORZA MILAN
FORZA ITALIEN
SERIE A BÄSTA LIGAN
Barcelona Barca_91
2004-05-08 11:05
Camparn på Nou:
Men vi spelade bra tycker jag.
Vi kan inte åka till Bernabeu och spela bländande fotboll.Det kan inget lag göra.
Jag tycker laget spelade bra genom hela matchen förutom nån period i första halvlek.

Jag säger vänta 1-2 år så kommer Ronaldinho ha lekstuga med alla Real Madrid spelare.
Barcelona Andreas
2004-05-04 12:46
Enligt Aftonbladet så spelade Fernando Navarro hela matchen när Albacete slog Zaragoza med 3-1.
Barcelona Scorpius_Cx
2005-03-09 23:50
vet nån om ryktet att A.Cole från Arsenal, vänsterbacken skulle va klar inför nästa säsong??? efter Gios match så e han intressant
Barcelona Andreas
2004-05-04 12:46
Enligt Aftonbladet så spelade Fernando Navarro hela matchen när Albacete slog Zaragoza med 3-1.
Barcelona Klint
2005-03-09 23:33
Tompa:

Jag klarar inte av Real, det ända positiva med att de skulle vinna var att de skulle få en tuffare matchning. Men för övrigt så är det jävligt härligt att se Zlatan snurra runt med (de så kallade) stjärnorna från Madrid

Forza Barca!
Annons: