/spanien/barcelona/forum/26372.aspx/spanien/barcelona/forum/26372.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Spanien Cedhamre
2004-10-24 20:04
Barca_Best:
Du har inte varit på Camp Nou va? Man sjunger inte där... De som går på fotboll i Spanien är inte samma publik som besöker matcherna i Sverige, exempelvis Trelleborg-Örebro. Eftersom billigaste biljetten kostar runt 400 spänn har inte "arbetarna" råd att gå. Och det är ju inte så att en kostymklädd it-mäklare ställer sig upp och skjuter iväg en Barca-ramsa... Synd, kan man tycka, eller så njuter man av initierad publik som är ute efter vackert spel. I första hand.
Real Sociedad cengis
2004-10-24 21:44
ojjjjjjjjjjj gratis
Barcelona BARCA BLOD
2004-10-24 16:41
Messi: hehehe själv klart att man kan skylla på reijkard angående skadorna. Antingen är de för hård tränade eller för dåligt tränade.
Skadorna har gått lite "komiskt" till, eftersom gabri Fick skadan när han skulle ta i mot bollen och edmilson när han skulle landa osv. inga av skadorna berode på att motståndarna spelade hårt utan som sagt dålig tränade eller för hårt tränade!!!
Barcelona Ostholm
2004-03-18 23:48
Shoppinglista alá Ostholm:

1. En ny #9, Kluivert spelade tidvis mkt bra innan han blev skadad, det vill säga som vanligt, SKADAD. Killen är skadebenägen och har även ett visst attitydproblem, därav tycker jag en ersättare behövs. Inte för att han är för kass.
Mitt bud är behåll honom som inhoppare, reserv eller vad ni nu vill kalla det.

Saviola är ingen #9, han saknar så gott som alla förmågor en sådan skall ha. Mitt bud angående Saviola är, antingen stannar han och vi lirar med två renodlade forwards, dvs. Saviola och en #9 eller så lånar vi ut den unge Sergio Garcia och behåller Saviola som inhoppare/reserv.


2. En vänsterback av världsklass, om det finns en lagdel man kan kritisera hos vårens Barca så är det ytterbackarna, varken Gio eller Reiziger har det där lilla extra. De är även ganska svaga offensivt i min mening.

Nej en skadefri Gabri med Oscar lopez som backup är ett bra alternativ för högerbacken och en ny vänsterback med Navarro som backup på vänsterkanten förordar jag.


3. En naturlig yttermittfältare som kan bytas in eller som är bättre än de två som finns i dagsläget, dvs. Luis Garcia och Quaresma (Overmars räknar jag med försvinner efter säsongens slut). Ronaldinho och Iniesta är inga naturliga yttermittfältare, jag inser dock att en av dem får ockupera en av platserna i dagsläget för o få plats med en kreativ spelare. Drömmer är självklart att få se Ronaldinho i en mer central roll med två natruliga yttermittfältare.

Att Quaresma inte får spela är för mig inte så konstigt, visst är han en wonder-kid men har hans starter/inhopp verkligen varit så bra, njaa, tycker mest han slarvar bort bollen och gör underliga löpningar...Varför får han inte ens plats på bänken i vissa matcher, JO för att Luis Enrique sitter där i egenskap av forward, inte yttermitt och Iniesta, Overmars är bättre spelare i dagsläget.


4. Mittbackar, här har vi Marquez, Oleguer och Puyol en till vore att föredra, det bästa alternativet är att se till så den vänsterback man köper in även är en kompetent mittback ifall så krävs, vi förlorar trots allt två potentiella mittbackar om jag får som jag vill till nästa säsong, Cocu och Reiziger. Ett alternativ är att behålla någon av ovannämnda, då finns det i alla fall temporära ersättare ifall så skulle krävas.Kan kommentera övriga lagdelar lite snabbt...

Målvakt, satsa på Valdés, han är riktigt riktigt bra. Sälj Rûstu, han gör ingen nytat på bänken och han tar upp en Icke-EU spelare plats. Jorquera är en mycket kompetent andre målvakt.

Defensiva mittfältare, här råder det ingen brist, detta säger jag med utgångspunkten att Davids kontrakteras. Xavi, Davids, Motta, Ros, Gerard och Iniesta kan spela i det nuvarande spelsystemtet. Behåller man Cocu finns det ett överflöd och en utlåning eller försäljning av Gerard vore på sin plats. Gerard vill jag dock gärna behålla, killen är högst kompetent och mångsidig. På sikt får vi även tillbaka Rocky och därför vill jag inte att pengar slösas på någon ung lovande spelare till postionen.

Angående Riquelme så vill jag inte att klubben tar tillbacka honom, använd honom som del i en byteshandel eller sälj honom. Han har gjort ett par mål denna säsongen och stundtals spelat helt OK men statistiken är aningen missvisande, många av hans mål görs på straff eller frispark, något vi har fullt kompetenta spelare att sköta i truppen redan. Bättre o satsa på Iniesta, en egen produkt som ser ut att ha lite klubbkänsla och vilja.
Barcelona Kickboxer
2004-10-24 16:18
Fortsättning...

Vi stod bakom Valdés i första halvlek och alla Barça spelarna värmde upp på vår sida av planhalvan. Det var coolt att se hur t ex Ronaldinho värmer upp innan matcherna. Jag hade ingen aning om att hela laget sprang gemensamt och att Puyol höll i uppvärmningen medan Ronaldinho själv sprang med en boll och trixade vid sidan om och från kant till kant. Han hade sin egen uppvärmning, han gjorde grejer med bollen som han gör på Nike reklamerna. Han stod och sköt på målet medan alla andra sprang runt. Det var otroligt coolt att se.
Efter en stund så skrek alla Culés "LARSSON, LARSSON, LARSSON" och Henke vinkade, sedan skrek de "Ronaldinho" och han log mot oss som han alltid gör. Sedan var det dags för match start och vi vet alla hur det gick under matchen så jag behöver inte berätta mer om hur det gick här. Men en sak som jag la märke till var den att Gio har utvecklats till en RIKTIGT stabil back. Man såg det flera gånger hur han följde med de olika offensiva spelarna från Milan. Och Puyol behöver man inte ens nämna hur stor han är.

En otroligt tråkig sak som inträffade var den att ett par fans i vår klack började slåss med varandra. Alltså Barça supportrar vs. Barça supportrar. Jag fattar inte vad det handlade om men det var ett tag ca. 10 personer inblandade som slogs och sparkades på varandra, vissa började till och med blöda. Det var vad jag tror de från "boixos Nois" som slogs inom varandra. För att de hade halsdukar, flaggor, mössor med mera som det stod olika texter med "Boixos Nois" på. Men vi andra sket i dem och fortsatte sjunga " Tot el camp", och massa Puta Madrid, Puta Espanyol och Puta Espana, haha. Sedan skrek vi INTER och JUVENTUS för att reta Milan supportrarna. Fansen älskade även Larsson otroligt mycket då många hade svenska flagor med Larssons bild på eller några texter med "Larsson el Sueco rifle.." osv. De ropade hans namn många gånger också.

Som sagt en otrolig upplevelse och inte bara det att jag såg Barça matchen utan Juve matchen var också en upplevelse. Jag kan verkligen rekommendera att ni åker på sådana här fotbollsresor någon gång eftersom det inte var speciellt dyrt. Den här paketresan kostade 5400 kr. Då var ALLA skatter inräknade, flyg tur och retur med Ryan Airs, 3 nätter i 3-stjärniga hotell samt frukost och Matchbiljetter till båda matcherna. Jag beställde från en sida som heter "www.actiontravel.se"

Vad mycket jag har skrivit hoppas ni gillade det jag delade med mig iallafall och att det inte var jobbigt eller tråkigt att läsa. Om ni har frågor eller vill diskutera nåt så är det bara att göra det på forumet med mig:)
Barcelona Barca Barca
2004-03-18 21:09
Luque i Barca?? Okej visst han är snabb han har ett mäktigt skott och han missar aldrig ett öppet mål från 2-3 meter:P Men jag tycker Robinho vore ett perfekt man för våran Barca. Med Ronaldinho och Robinho på planen skulle vi få samba och 3CG(Trezeguet), Torres, Saviola eller vem nu MR.Rijkaard har önskat sig.

Vi måste ta chansen nu och plocka Robinho innan han försvinner till en annan storklubb och då kommer Laporta ångra sig.

---Xavi--Emerson--Davids

Robinho---(Vem vet??)--Ronaldinho

Det återstår att se hur laget kommer se ut nästa säsong...spänande men ändå är jag lite orolig.
Barcelona Anders
2004-03-18 18:13
Håller med om att en vänsterback är ett måste. men för allt i världen INTE juanfran! varför köpa in en 28åring som är bänknötare i celta?
Barcelona Barca Barca
2004-03-18 21:09
Luque i Barca?? Okej visst han är snabb han har ett mäktigt skott och han missar aldrig ett öppet mål från 2-3 meter:P Men jag tycker Robinho vore ett perfekt man för våran Barca. Med Ronaldinho och Robinho på planen skulle vi få samba och 3CG(Trezeguet), Torres, Saviola eller vem nu MR.Rijkaard har önskat sig.

Vi måste ta chansen nu och plocka Robinho innan han försvinner till en annan storklubb och då kommer Laporta ångra sig.

---Xavi--Emerson--Davids

Robinho---(Vem vet??)--Ronaldinho

Det återstår att se hur laget kommer se ut nästa säsong...spänande men ändå är jag lite orolig.
Barca_BEST
2004-03-19 06:14
TV4+ sänder Barcelona-R.Sociedad på söndag kl 21.00 (think so) vi vinner med 3-1 (Ronnie,Saviola,Saviola)

vet nån om saviola e avstängd?
Barcelona juanito
2004-03-18 16:49
B_a_r_c_a: Så här ligger det till.. Om inte Saviola får sitt EU-pass så har han ingen framtid i klubben. Den inställningen har ledningen. Med det i åtanke är en Maxwell-affär knappast trolig. Dessutom står jag fortfarande fast vid det jag sagt tidigare: ska man köpa icke-EU-spelare så ska det vara etablerade superstjärnor såsom Samuel eller Sheva. Ett bra alternativ inför nästa säsong är Juanfran. Åker Celta ner i Segunda borde han inte vara så dyr.

Valdes: Håller helt med dig om Overmars insats i Murcia-matchen. Han rush räddade honom från ett totalt misslyckande.
Barcelona Messí
2005-05-14 22:51
Fyfan, vi spelar otroligt dåligt. Ronaldinho måste kyla ner sig i halvtid. Vi måste bli agressivare i vårt spel, vi kan inte bara ställa ut skorna på planen...

Hoppas att Rijkaard kan få igång laget igen.
Barcelona juanito
2004-03-18 22:23
Börjar bli tjatigt men jag tar det ännu en gång. Robinho, javisst! Men inte nu. Varför? Lägger man ner dyra pengar på en spelare som tar upp en icke-EU-plats måste man vara stensäker på att han lyckas. Det är inte hållbart att ha unga icke-EU-spelare på bänken (det är inte hållbart att köpa in unga spelare överhuvudtaget och förvänta sig att dom ska lyckas direkt. Kolla bara på Quaresma). Talanger från Sydamerika behöver få ett eller två år i en mindre klubb för att komma in i tempot och vänja sig vid kulturella skillnader. I Barça har vi sett många exempel på detta på sistone. Kolla på Rochemback. En grym spelare som håller på att blomma ut nu. Det har inte skett i Barça där han var tvungen att leverera direkt utan i den portugisiska ligan som är snäppet sämre än spanska ligan.
Barcelona B_a_r_c_a
2004-03-18 16:58
juanito:
Maxwells kontrakt går ut i sommar så vi kommer att få honom helt gratis och du kanske inte har sett honom spela men jag tycker att han är en av europas absolut bästa vänster backar, men annars vore juanfran ett bra altenativ.
Barcelona barcapimp
2005-05-14 22:00
Liverpool-supporter
Jag tror också på 3-0 till oss.Etoo gör två av målen.
em1l
2005-05-14 22:52
haha vet ej dom ville väl känna hur dete och bära dom:D
Barcelona Beautiful_ Barça
2005-05-14 22:42
jag väntar på att poppa min champagne JU!
em1l
2005-05-14 22:42
spelar inte bra nu=( hoppas det släpper snart:D
Barcelona Delindster
2004-03-17 12:18
davids blir bosman till sommarn, tycker att vi borde försöka kontraktera honom. även om han har blivit till åren så har han spelat riktigt bra och har haft en stor del i vändningen. det känns som att han trivs bra i klubben och ger allt för oss, dessuom är han ju gratis.
Barcelona Beautiful_ Barça
2005-05-14 22:41
SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ ARG!
Barcelona B_a_r_c_a
2004-03-18 18:33
Hej, vet någon hur det går med Robinho nu??? har hört att massa lag är efter honom nu men de ända som har lagt bud på honom va Inter och det va 80 miljoner kronor och de tackade nej, men vill sälja honom. Det vore så jävla skönt att få en Ronaldinho till i Barca:)
Barcelona Andreas
2004-03-18 19:00
Jag tycker att Barcelona borde prioritera enligt följande:

1. En ny nummer 9. Kluivert är slut i Barcelona och Saviola funkar inte som ensam anfallare p.g.a av sin längd och vikt. Jag vet att Saviola varit bra på sistone men tänk om vi haft en spelare som Torres. Altenativ: Torres, Trezeguet, Morientes, Kezman och Henry (knappast trolig).

2. En mittback. Skulle väldigt gärna se Puyol på sin riktiga plats, nämligen till höger. Sen är jag tveksam till Oleguer håller som ordinarie. Alternativ: Mexes, Milito, Andrade, Beto, Cannavaro samt Chivu och Samuel (med tanke på Romas ekonomiska situation).

3. En bollvinnare på mitten. Den här platsen känns det för mig självklar att Davids ska inneha. Han kommer ju gratis. Sedan känns det inte riktigt som Motta räcker till. Än.

4. Vänsterback. Tycker inte att detta känns alltför bråskande då både Oscar och Navarro (som jag tror mycket på) kan spela där. Men Rijkaard skulle väl aldrig låta egna produkter få chansen. Ve och fasa, de kanske skulle kunna klara det.... Altenativ: Riise och Juanfran.
Barcelona Barca_91
2004-03-18 20:50
Neeeeeeej!
Saviola kommer kanske missa våran borta match mot Betis eftersom att han skall spela VM kval match för Argentina.
Barcelona Andreas
2004-03-18 19:00
Jag tycker att Barcelona borde prioritera enligt följande:

1. En ny nummer 9. Kluivert är slut i Barcelona och Saviola funkar inte som ensam anfallare p.g.a av sin längd och vikt. Jag vet att Saviola varit bra på sistone men tänk om vi haft en spelare som Torres. Altenativ: Torres, Trezeguet, Morientes, Kezman och Henry (knappast trolig).

2. En mittback. Skulle väldigt gärna se Puyol på sin riktiga plats, nämligen till höger. Sen är jag tveksam till Oleguer håller som ordinarie. Alternativ: Mexes, Milito, Andrade, Beto, Cannavaro samt Chivu och Samuel (med tanke på Romas ekonomiska situation).

3. En bollvinnare på mitten. Den här platsen känns det för mig självklar att Davids ska inneha. Han kommer ju gratis. Sedan känns det inte riktigt som Motta räcker till. Än.

4. Vänsterback. Tycker inte att detta känns alltför bråskande då både Oscar och Navarro (som jag tror mycket på) kan spela där. Men Rijkaard skulle väl aldrig låta egna produkter få chansen. Ve och fasa, de kanske skulle kunna klara det.... Altenativ: Riise och Juanfran.
Barcelona Cabbage
2004-03-18 20:08
Japp nästa borta match så möter vi betis. 28/3
Barca_BEST
2004-03-18 20:43
tjenare!

jag blir fan lite les när ni säger att ni vill ha kezman han har väldigt mycke problem med europa spelet det vill säg inte för kezman i europa hur ska det då gå i la liga han går mål i holländska men inte i europa väldigt konstigt

komenter gärna detta inlägget vill vet vad ni vill

visca el barca
Barcelona B_a_r_c_a
2004-03-18 20:23
Jag tycker faktist att Milito va riktigt grym fan, när han gick in för att bryta bollarna påminnde han om Puyol och hur han hade viljan. Jag vet inte men han är ung och duktig och inte så dyr.va tycker ni?
Barcelona Barca_91
2004-03-18 17:25
Det här är ännu ett bevis på att Barcas ledning ibland(ofta?) slösar bort dyra pengar på okända spelare.

Så här bör vi prioritera:

Vänsterback:Alla vet att Barca vänsterbacksplats är vår sämsta.Men med ett nyförvärv där så kanske vi kan spela så här:
---Puyol---Oleguer---Marzues---???---

Anfallare:
Om Saviola får Eu-Pass ska vi leta efter en lång anfallare.För det är väldigt svårt för en back linje att handskas med en kort(Saviola) och en lång(???) anfallare.Torres,183cm...Luque,184cm...Trezeguet,187cm...Henry,188cm...

Våran uppställning nästa år...

---------------Valdes----------------
-------------------------------------
---Puyol---Oleguer---Marques---???---
-------------------------------------
---------L.Garcia---Xavi---Davids----
-------------------------------------
--------Saviola---Ronnie---???-------
Real Madrid Stjärnorna
2005-05-14 21:55
Grattis till ligasegern, den var välförtjänt .. Njut nu :)
Barcelona Giuly!
2005-05-14 23:25
Öööh//
25 min cirka.
em1l
2005-05-14 23:35
haha palla rullningarna i backlinjen;)
Annons: