/spanien/barcelona/forum/2636.aspx/spanien/barcelona/forum/2636.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Canaletes
2015-04-14 16:42
@DM1982:


Abraham Lincoln!! Han kan den mannen!
Barcelona DM1982
2015-04-14 16:37
[QUOTE=Erik Satie]"Jag säger som Capello "hade Ronaldo varit i La Liga i samma ålder som Messi så hade Ronaldo haft alla rekord som existerar, Messi hade inte ens varit i närheten" " Har Capello någonsin sagt detta? (Ping El Pasillo) [/QUOTE] "Internet kan både vara det bästa som har hänt men även det sämsta". Abraham Lincoln.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior.
2015-04-14 16:35
Erik Satie Tvivlar starkt på det. Capello har alltid varit en förespråkare av Messi och har inte varit speciellt diplomatisk när han yttrat sina åsikter i den uttjatade frågan; "Messi eller Ronaldo?".
Barcelona Liunil Masse
2015-04-14 16:21
@Mdawg:


När han var yngre så tyckte jag faktiskt att han var lite underhållande att se lira, nu lallar han runt i straffområdet mer än Benzema på jakt efter att göra fler mål än Messi (det enda han kan konkurrera med Messi om). Inzaghi eller Ronaldo? ser ingen skillnad nuförtiden.
Barcelona ElRaval
2015-04-14 16:16
Gundogan är inget att hålla sig fast i när det stormar. Glaslirare, tyvärr.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mdawg
2015-04-14 16:10
Oavsett om han sagt det eller inte så stämmer det troligtvis inte alls, folk kan bara spekulera. Men om man ser det såhär: Efter Ronaldo anlänt till La-liga så har ändå Messi producerat mer mål, och det är ju Ronaldos enda aspekt där han kan konkurrera med Messi. Han har dessutom anlänt när han var i sin karriärs peak. När han var yngre så var han ju inte alls på samma nivå. Så alla rekord hade han ju knappast haft.
Barcelona Liunil Masse
2015-04-14 16:06
@KiNg-PuYi:


Nyval i sommar, tror inte några värvningar kommer göras innan dess. Dessutom kanske vi inte krigar om Pogba, bara MD med sitt bullshit.
Barcelona Erik Satie
2015-04-14 15:46
"Jag säger som Capello "hade Ronaldo varit i La Liga i samma ålder som Messi så hade Ronaldo haft alla rekord som existerar, Messi hade inte ens varit i närheten" "

Har Capello någonsin sagt detta? (Ping El Pasillo)
Barcelona KiNg-PuYi
2015-04-14 15:36
Gundugan sägs vara påväg till Arsenal för skit pengar för hans kontrakt går ut 2016. Men vad gör vi? Haha jo krigar me pogba som kmr kosta skjorta o som typ kmr gå till Chelsea eller nåt haha. Sen står vi med den eviga talangen sergi Roberto och köpa aguero för 1,2 miljarder
Barcelona Junta Dimision
2015-04-14 15:31
Barcelonistas Om nu poängdifferensen är som den är idag, så är jag väldigt orolig inför Atletico-matchen, men det är väldigt långt kvar tills dess och vi har två svåra möten i form av Valencia hemma och Espanyol borta samt kvartsfinalsmöten i Champions League mot PSG. Dessutom är Sevilla och Valencia tätt inpå Atletico i ligan, så att de inte kommer vara taggade är helt felaktigt.
Barcelona Barcelonistas
2015-04-14 15:09
Atletico borta är jag inte orolig för placeringarna kommer vara avgjorda då. Atletico kmr inte att vara taggade då. Plus vi har redan vunnit 3 gånger mot Atletico.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2015-04-14 15:08
Ali G

Var inte så negativ, vi är ju också i bra form. Kolla bara första halvlek mot Sevilla. Vi vann ju borta mot dem. Bara för att real gör mycket mål nu betyder inte att de inte kommer tappa. Real tappar garanterat, de har ju bara mött bottenlag de senaste matcherna, där de inte ens spelade särskilt bra. Jag tycker det ser ljust ut för vår del.
Barcelona Barcelonistas
2015-04-14 15:06
Ali G - vi möter Valencia på hemmaplan allt annat än vinst är ett fiasko. Real har Sevilla borta och Valencia hemma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ali G
2015-04-14 15:00
@Barcelonistas:


Vi har klart ett svårare spelschema än Real . Vi möter Ett Valencia i storform som jag tror att vi kommer tappa poäng mot sen efter det möter vi Espanyol borta som alltid är tufft. Ja så vi kan tappa vår ledning mot i Real i de kommande veckorna samt att vi har Atletico i slutet. Så det ser verkligen inte ljust ut.
Barcelona Neymar11
2015-04-14 14:51
Ta bort målen från Ronaldo så har du en Robinho som försöker trixa med bollen då och då Ta bort målen från Messi så har du en maradona/zidane som dominerar matcher naturligt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-04-14 14:08
För att återgå till Sevilla matchen. Seriöst ni behöver inte va oroliga. Ett poängtapp skulle komma för elr senare. Nu mot Sevilla hade vi bara otur första halvlek var otroligt bra. Vi borde haft en ledning på 3-4 bollar. 7 matcher kvar och Real har många tuffa matcher kvar att spela. Vi har det också. Dom kommer tappa poäng och så kmr vi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-04-14 14:04
Undra hur många tap ins och straffmål Ronaldo kommer göra idag? Ronaldo kommer ju vara med i guiness rekord bok snart i antal gjorda straffmål.. Ikväll är vi Atletico supportrar!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2015-04-14 13:13
socccerfan1

Skulle Ronaldo inte spela för real är jag säker på att de inte skulle hålla honom som bäst i världen.
Barcelona socccerfan1
2015-04-14 13:05
Varför ens diskutera Messi vs Ronaldo med Madridstas? Enligt deras logik så.. Var ruud van nistelrooy bättre än zidane för han gjorde fler mål.. Det var även Inzaghi.. O fler andra målgörare.. (Vilket de inte tycker) utan bara i denna fråga ang Messi .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-04-14 13:04
Mustafi är tydligen inte avstängd mot Barcelona, han fick sitt 6:e gula kort igår och har redan varit avstängd för fem gula kort den här säsongen.
Barcelona Kröjf
2015-04-14 11:25
Smogen Inte så säker på att du hört fel. För visst kan Sjögren och Pasillo vara en och samma person. Ty absolut ingenting förefaller vara omöjligt när det kommer till Aftonblaskans verklighetsbeskrivningar (läs vanföreställningar). Undrar vem som bestämmer på tidningens sportredaktion med tanke på att St Patrik till synes fått fullständigt fria tyglar, att helt obehindrat fortsätta dribbla bort sig själv och allt vad trovärdighet heter in absurdum. Med all den oinskränkta makt som Messi tros besitta via sina ondskefulla tentakler, så borde väl även PS bli utbytt å det snaraste?
Barcelona Neymar11
2015-04-14 10:44
@barcastuff: Eric Cantona (ex-Man United): "In 2010, Spain won with 10 Barça players in the team. Spain didn't win a World Cup, Catalonia did, Barça did" @barcastuff: Capello (ex-coach Milan -Madrid): "World's best player? Messi, no doubt. Ronaldo is the best player in Madrid. No one does what Messi does." @barcastuff: Capello: "Neymar is more creative than Ronaldo, but he's still far from Messi, who's at another level. Neymar needs time, he's still young."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2015-04-14 08:11
Smogen Såg den videon med, bara skrattade bort det. Yup Messi is the boss, som skickade falken tillbaka till Italien dags för dom på Aftonbladet att släppa det
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2015-04-14 07:59
Förlåt men måste bara poängtera aftonblaskan och den där Sjögren som gör "la liga svepet". Han pratar om att Neymar blev utbytt och förbannad. Sen hänvisar han till att Messi en gång vägrade låta sig bytas ut. och om jag inte hör helt fel avslutar han med "Nu undrar man vem som bestämmer i Barca och undrar om det inte återigen är Messi som skickat Neymar av planen". men jag måste höra fel, för inte kan väl Sjögren och Pasillo vara samma person?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-04-14 01:45
Jag får intrycket av att vi ibland bara spelar 45 minuter. Vi ska avgöra matcherna de första 45 och sedan dra ner på tempo och intensitet i andra för att vila oss för kommande matcher. Mot City var det så i första matchen. I andra matchen var det också exakt så när vi skulle spela mot Madrid 3-4 dagar senare. Nu mot Sevilla kände jag samma sak, gå in och ge allt första 45, försök avgöra matchen redan då så att vi kan vila resterande 45 inför PSG.

Jag känner att Lucho är allt för beroende av vila. Att vara intensiv i 45 minuter och vila nästa 45 är mycket risktagande. Blir det samma sak mot PSG? Jag tror det. Jag tror att vi kommer gå för fullt första 45 för att sedan kontra andra halvan. Mot Valencia är jag nästan säker på att vi kommer få se detta eftersom vi kommer möta PSG 3 dagar senare. Man kan ALDRIG hålla samma intensitet under 90. Det finns inte en chans och ingen spelare klarar av det. Inte ens Atlético klarar av det och dom är det mest intensiva lag som finns där ute. Men jag hade önskat att man inte hade gått ner i intensitet och tempo alltför mycket. Alltså från 100 till 50. Hade gärna gått ner från 100 till 70-80 istället.

Det blir mer krävande men det är mer säkert. Jag tycker att våra spelare inte känns slitna och dom har vilat och roterat tillräckligt under säsongen. Låt oss gå in i slutspurten med maximal intensitet och tempo. För nu är det bara några matcher kvar och vi sitter i en bra position nu.
Barcelona Kröjf
2015-04-14 00:49
Gabriel

Ursäkta min saktfärdighet vad gäller att svara, när du nån gång vänt dig direkt till mig med ett inlägg. Men det beror inte på respektlöshet eller ointresse ska du veta. Och jag missar sällan att läsa vad du skriver oavsett eventuell adressat, eftersom du allt som oftast är fördömligt eftertänksam och seriös i dina resonemang. Samt som sig bör alltid har FCB:s bästa i fokus. Så också när du applåderade inköpet av Suarez. Självklart!

Att vi sen började bita varandra i strupen som vansinniga i samband med värvningen av urugayanen (utifrån i sak helt olika bevekelsegrunder), har jag precis som du lämnat bakom mig. Tycker dessutom vi båda lyckats hyfsat väl med att vara sansade om Suarez insatser, sen dess. Och när du färgad av djupaste förtvivlan i ett tidigare skede efter en mycket kännbar missräkning i ligaspelet, liknade Suarez vid en korpspelare, så underströk du samtidigt det som en klar "överdrift" från din sida i den stora besvikelsens tecken.

Vilket jag självfallet var fullt införstådd med i all den stund jag själv i ett senare inlägg refererade till denna din misströstande "betygsättning", i samband med att Suarez höjdes till skyarna härinne (förvisso har den vågen nu hunnit bli gammal skåpmat så här dags). Vilket skedde i samband med att en viss Martin Åslund menat att Suarez hade tillfört Barcas anfallspel en välbehövlig ny dimension, med sitt sätt att såväl skapa som utnyttja spelytor via sin löpvilja. Det var som om Martin Åslund öppnat ögonen på en och annan opportunist och gjort ljuset i tunneln fullt synligt.

För egen del reagerade jag på att plötsligt så pass många som tidigare givit uttryck för stort missnöje med Suarez insatser efter fyra månader avstängning, utan några som helst förbehåll snabbt anslöt sig till Åslunds analys. Och skrev ett eget inlägg i vilket jag bl a ville mena att Messi i MINST lika hög grad med sitt nygamla kantspel som drog isär motståndarförvaren och öppnade upp för smörpass till bl a Suarez men även en Neymar på tå, varit en väl så bidragande orsak till att många motståndarlags tidigare centralt tätbefolkade straffområden såg mer sårbara ut än på länge.

I en replik ställde du dig dock inte desto mindre lite undrande till vad jag egentligen vill ha sagt. Och frågade mig rakt på sak om jag ansåg att folk vände kappan efter vinden. Och här kommer så svaret till slut: Ja.

Vilket väl även de senaste dagarnas diskussioner med råge visat vara långt ifrån någon engångsföreteelse,.Utan snarare är legio på Les Rambles när inte allt går som på räls i rättan tid. Men i efterhand vill jag också tillägga att det naturligtvis rör sig om en kombination av faktorer. En stillastående Suarez skulle ju inte möjliggöra Messis smörpass i steget. Med sina löpningar drar Suarez onekligen på sig viss uppmärksamhet, som försvårar försvararnas postionsspel. Vore väl dumt att hävda annat.

Sannolikt spelar därför också i ärlighetens namn min syn på den omnämnde bisittaren, en viss roll i sammanhanget. Ty själv anser jag att Martin Åslund agerat rövslickare så fort Zlatan spelat ut hela sitt register framför hans mikrofon. Inte minst efter det att "Ibra" blivit förvisad från Barca till AC Milan och Åslund satte en ära i att översätta skitstövel till "vinnarskalle"; d v s varje gång den stora grabben från Skåne övergav skolpojksfasonerna från sin tid i FCB och snabbt återgick till sitt riktigt odrägliga jag i Italien. Gula kort haglade tätt mellan de röda. Ja, jävlar anamma!

Martin Åslunds insatser som bisittare kan enligt mitt förmenande kort och koncist sammanfattas med ett citat ur en sång av Bob Dylan: "You don´t need a weatherman to know which way the wind blows".

Ja, bäste barcabroder, du fick vänta väldigt länge på mitt svar. Men i gengäld blev det ju desto mer långdraget. Känn dig inte förpliktigad till en replik, utan koncentrera dig på kommande match mot PSG! För egen del är det hög tid att ta hand om mitt hjärta. Bokstavligt talat. God natt!

Barcelona Shaappaa
2015-04-13 22:59
Most assists this season: Messi: 22 Suarez: 13 XAVI: 8 Rakitic:7 osv Ganska sjukt att Xavi ligger på 8 assister, en före rakitic , med tanke på hur lite Xavi har fått spela.
Postat via SvenskaFans-appen
Mod
2015-04-13 22:38
The troll has left the building. //Mod.
Barcelona the cameroonians
2015-04-13 22:26
Intervju med Messi (engelska) där han bland annat pratar om straffmissarna och hans bästa hattrick-minne.
Barcelona Zyzz
2015-04-13 22:25
Hahaha har ni sett den nya viaplay-reklamen? Det sitter en massa samer och kollar på fotboll. Ronaldo filmar och en av samerna skriker: "Sluta filma din jäkla sprattel-lax" XD Haha bästa reklamen på länge.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: