/spanien/barcelona/forum/26272.aspx/spanien/barcelona/forum/26272.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Spinbad
10/4/2005 18:01
Kanske redan varit uppe här men Henry sa igår att han vill vänta med kontraktssnack tills efter säsongen, vilket brukar vara ett klassiskt svepskäl som betyder att man inte kommer skriva på ett nytt kontrakt. Guardian hävdade att det finns en inofficiell överrenskommelse mellan Barca och Henry, hur sant det är får vi väl se. Det sas samma sak om Baptista men han är Real Madrid nu.

Jag kan ändå inte riktigt fatta att Laporta fortsätter prioritera anfallet när vi har b.la Dinho, Eto'o och Messi. Enligt guardian är ett framtida Henryköp ett sätt att säkra hans återval, frågan är ju hur välinformerade en engelsk tidning är dock.
Barcelona La_Rambla
10/4/2005 17:20
Dani//
Det är lugnt. :)
Det jag menade var mer att han kunde få speltid i B-laget och vara som en pappa för alla lovande ungdomar som kommer upp ifrån canteran. Samtidigt som han får speltid och håller formen för eventuella inhopp pga skador och avstägningar. Detta förutsatt att vi har vårt ordinarie mittbackspar i Puyol/Marquez alltså.
Barcelona Dani
10/4/2005 16:30
La_Rambla,
Det framgick inte av mitt tidigare inlägg, men självklart vill jag i första se Marquez och Puyol som mittbackar - med Oleguer som bra backup. Jag (miss)tolkade ditt tidigare inlägg som att du ville göra dig av med Oleguer till varje pris (likt de Henke/Dinho-fansen som kommer in med Barcelonatröja och spyr galla över alla utom sin idol, för att vilja köpa ett nytt lag á la FM). Så var alltså inte fallet - Skönt :)
Barcelona La_Rambla
10/4/2005 15:35
Dani//
Jag älskar Oleguer just för att han är ifrån canteran och har ett stort barcahjärta sen att han dessutom aldrig gnäller. Men face it, han duger inte mot topplagen. Du måste väl ändå hålla med om att Marquez är den mittback vi ska satsa på, med Oleguer som backup. Jag håller också med dig om att han får oförtjänt mycket kritik mång gånger. Det är aldrig en spelares fel när det brister i defensiven utan lagets insats som helhet.
Barcelona La_Rambla
10/4/2005 15:24
Beautiful_ Barça//
Tyvärr men jag anser inte att Edmilson håller, så är det bara. Så får han ha varit hur bra som helst i Lyon. :)
Som jag skrev tidigare så hoppas jag att Motta håller sig hel och får spela som pivote kontinuerligt, och att Marquez blir den naturliga mittbacken brevid kung Puyol.
Barcelona stinsen
10/4/2005 15:06
tjena grabbz !
Tänkte dunka ner till camp nou med en polare o se Barca mot Malaga den 9/11!
Undrar vart man får tag i biljetter, om man ska köpa här eller i Barcelonastad ?
Uppskattar seriösa svar! Tack på förhand!

Barcelona Dani
10/4/2005 14:46
Angående ytterbackar hör jag till den skara som anser att Gio måste ersättas snarast möjligt, han håller mot mitten- och bottenlag - men så fort han får en klasspelare mot sig i en-mot-en vet vi hur det går... Sylvinho känns stabilare defensivt, men är heller inget att bygga på - med tanke på att han fyllt 31 år. Jag surar fortfarande för att Laporta inte satsade på del Horno inför förra säsongen... Som backup tycker jag att Oscar Lopez duger alldeles utmärkt med tanke på de matcher han gjorde härom året - har dock inte följt honom när han varit utlånad...

Högerbacksplatsen tycker jag vi har godkänd täckning på. Belletti duger, även om hans defensiv stundom är under all kritik, men fyller 30 nästa år. Dessutom har vi Gabri som alltid sliter för laget med en bra defensiv samtidigt som han inte är helt oäven framåt.

Jag tycker absolut han - förutsatt att han får vara skadefri - skulle kunna konkurrera ut brassen. Därutöver har vi även Damià som jag tyvärr sett för lite av för att kunna bedöma. Samma gäller Daniel Alves som diskuterats ...

Att, som La_Rambla, vilja kasta ned Oleguer i B-laget begriper jag bara inte... Ok att han inte är någon världsstjärna och lär så heller inte bli - men han är ett bra spelare som får oförtjänt mycket kritik här (på högerbacken hör han dock inte hemma, vilket Rijkaard nu verkar ha förstått). Att han dessutom kommer från canteran är bara ett plus...

Däremot vore det ödesdigert för laget om Puyol blev långtidsskadad - vem skulle kunna ersätta?

Edmilson skulle åtminstone inte jag sakna om han såldes, han har ju inte direktrosat marknaden hittills...
Barcelona Suñol
10/4/2005 14:34
president Zapatero är den förste spanske ledare någonsin som håller på FC Barcelona i fotboll, och det är inte så ovidkommande som det låter. "Barça" är Kataloniens inofficiella landslag, och alla det besegrade Partido Populars partiledare har hållit på Real Madrid - på sin tid kungahusets, reaktionens och diktatorn Francos lag.
Barcelona Killa
10/4/2005 14:14
Lúcio är enligt mig väldigt överskattad! Jämför han med världsbackar som Cannavaro, Nesta, Maldini, Cordoba, Samuel, Pyol, Cambell mm han kommer inte ens i närheten av dem, han gör allt förmånga misstag. Den andra mittbacken som spelar i brasilens landslag Roca Junior(tror att han heter så, inte alls säker) är enligt mig OTROLIGT dålig! Men höger och vänster backar har Brasilens gott om! Backar(mittbackar)ska köpas från Italien!
Barcelona Abo Mteshar
10/4/2005 13:54
Scjyst Fabbelinho
Barcelona Fabbelinho
10/4/2005 13:51
Abo: Ovanstående länk bör leda till Gabri
Barcelona Beautiful_ Barça
10/4/2005 13:49
Abo Mteshar
Motta är frisk har börjat träna med laget. Tror det var igår eller förigår. Gabri har väl ett par veckors tillfrisknande kvar. Det var inte så länge sen han drog på sig en 6 veckors skada.
Barcelona Fabbelinho
10/4/2005 13:46
Både Motta och Gabri är under tillfrisknande såvitt jag vet.
Barcelona Abo Mteshar
10/4/2005 13:40
ABBBBOOOO GRABBAR NI SVARAR INTE, JAG FRÅGADE OM GABRI OCH MOTTAS ÄR FRISKA ELLER INTE OCH NI SVARAR INTE. GÖR NI SÅDÄR MED BARCAFANS?
Barcelona Fabbelinho
10/4/2005 13:39
La Rambla: Bra! Då slipper man tanken på ännu en kille som skiftas fram och tillbaka för att han han är "för" flexibel!
Barcelona Beautiful_ Barça
10/4/2005 13:32
Killa
Om man spelar på Gio's plats så räcker det inte med att man spelar lite sådär och inte gör många misstag. Förr eller senare kommer det någon som får honom att sätta sig på rumpan när vi möter en storklubb. Han måste göra lite extra liksom.

La Rambla
Edmilson ska spelas in för att han kan spela riktigt bra när han kommer igång. Han var ju en av de största sjärnorna i Lyon. Han behöver få kontinuitet. Jag vill ju också ha Puyol-Marquez, men eftersom man ska hålla på att skifta pivote mellan Rafa och Xavi beroende på motståndet, så måste man ha en till bra mittback som kan gå in när Rafa går upp.
Barcelona La_Rambla
10/4/2005 13:31
Fabbelinho//
Aldrig i mitten, han är högst 1.70 hög. :)
Barcelona Fabbelinho
10/4/2005 13:30
Beatiful_Barca: Kan Alves bara spela kant eller kan han centreras också?
Barcelona La_Rambla
10/4/2005 13:28
Gillar också Belletti. :)
Angående Oleguer så är det en gåta för mig varför han föredras i backlinjen. Sätt ner honom i B-laget och gör honom till lagkapten där för hans stora barcahjärta. Han duger som ersättare om våra ordinarie backar skulle gå skadade eller bli avstängda någon match.
Barcelona Fabbelinho
10/4/2005 13:27
I mina ögon har vi på högerbacken Belletti, som kan kompletteras av Oleguer, underifrån Damia, eller rentav Puyol om det är riktig kris.
På vänsterkanten däremot har vi två spelare som båda håller måttlig kvalité och i mina ögon får speltid för att den andre gjort "bristfälligt-haldant" ifrån sig.
Jag anser att vi på höger har spelare som håller måttet, på vänster återspeglas bristen i mycket. Bland annat mannen vars omdöme faktiskt är vad som gäller och hans förmåga att skifta för ofta för att återspegla förtroende...
Barcelona Beautiful_ Barça
10/4/2005 13:25
Killa
Kallar du t.ex Lúcio för värdelös?

Fabbelinho
Daniel Alves.. Back/Mittfältare. Brassen i Sevilla. Ser gärna att han kommer men jag gillar Belletti väldigt mycket. Nåt som han behöver förbättra är markeringsspelet, men så mycket offensivt jobb som han lägger ner så kan man inte förvänta sig att han alltid ska hinna hem. Det är då man måste ha ett starkt mittbackspar som ska täcka upp efter honom.
Barcelona La_Rambla
10/4/2005 13:25
Beautiful_ Barça//
Det var kanske lite otydligt av mig. De vinner boll högt upp på den egna planhalvan som oftast, men även om det så råkar vara utanför eget straffområde så har de en jäkligt stark defensiv bland mittfältarna i Makelele, Essien och Lampard. Bollen ska helst gå till Lampard som vänder runt direkt och 9 ggr av 10 slår ut dem mot kanterna där en ytter alltid ligger och hugger. Deras spel är hur förutsägbart som helst och det borde finnas motdrag tycker man. Men det är ofta deras omställningar går till på det viset och ofta lyckas. Inte vidare vackert kanske men effektivt.
Varför ska vi spela in Edmilson för? Tycker hellre att Marquez tar hand om mittbacksplatsen brevid Puyol. Sylvinho vill jag också hellre ha på vänster ytterback än Gio även om han har varit stabil sista tiden. Är det någon som lagt märke till att Belletti trots allt har blivit bättre sen Bremen-matchen? Tycker han verkar mer koncentrerad i det defensiva jobbet. Men som sagt, det är ju inte så många matcher man kan jämföra med ännu.

Fabbelinho//
Daniel Alves är högerback i Sevilla. Vi sägs ha någon slags option på honom.
Chivu är rumän.
Barcelona Killa
10/4/2005 13:20
Fabbelinho//
Varför ska Gio lämna?

Jag tycker att han har börjat bra. Inte alls många misstag. Om vi nu ska klaga på våra spelare så kan vi åtminstonde vänta tills nån spelare gör nåt dåligt!

Edmilson däremot han inte alls imponerat på mig, han platsar inte helt enkelt! En bra förstärkning hade varit en mittback! Och möjligen en högerback!

Jag tycker att Gio och/eller Sylvinho duger på vänsterbacks positionen, visst skulle jag bli glad om vi fick Zambrotta eller Chivu, men som sagt man ska inte drömma!
Barcelona Killa
10/4/2005 13:20
Barcelona Fabbelinho
10/4/2005 13:10
Camparn på Nou: Ser också gärna att Gio lämnar, är inte överförtjust i Sylvinho eller Edmilson heller. Visst vore Chivu en bra förstärkning till truppen men frågan är om han vore en bra förstärkning som mittback främst eller som vänsterback. En fördel med den killen är ju att han härrör från holländska ligan vilket nog gör att Rijkard har koll på honom, den stora nackdelen är passfrågan, som väl gör att han inte blir av alls, för han saknar väl EU-pass, inte sant?
Vem är Daniel Alves? Har väldigt dålig koll på honom...
Barcelona Killa
10/4/2005 13:10
Mittbackar d.v.s.!
Barcelona Killa
10/4/2005 13:09
Barsilanska backar är värdelösa!
Barcelona Camparn på nou
10/4/2005 13:02
Beautiful_Barca

Marschernao spelar i Corinthians nu, men det verkar som om han kommer gå till Atletico nu i vinter eller till sommaren de sägs ha en överenskommelse om honom redan
Barcelona Beautiful_ Barça
10/4/2005 12:58
La_Rambla
Det beror kanske på hur hört upp man tycker är högt. Visst pressar de på mitten men inte lika högt upp som Barcelona. De vinner inte så mycket bollar på motståndarens planhalva som Barça. De är dock jävligt snabba på att ställa om och de kör i princip alltid med kontringar när de möter större lag. Tråkigt men effektivt eftersom Mourinho har byggt upp ett lag som ska kunna spela så. Det hade ju inte funkat för oss precis. Vi har inte spelarna till det.

Angående Mascherano så tror jag att han har italienskt pass. Jag kan inte förstå att han fortfarande spelar i River. Perfekt pivote. Han lär inte stanna där efter nästa sommar.

Men som sagt så tror jag att vi kan få väldigt stabil backlinje om vi lyckas spela in Edmilson och Sylvinho. I vilket fall som hellst så behöver ju vänsterbacken förstärkas på längre sikt. Alla vet det och det är inget fel i att prata om det.
Fast jag tror inte att det är någon av oss som förstår hur styrelsen resonerar när man inte förstärker den platsen inför den här säsongen. Och hur resonerar man när man envisas att spela så mycket med Oleguer? Är det helt och hållet Rijkaards beslut eller har ledningen någonting med det att göra? Vad tror ni?
Real Madrid Al-Pacino
10/4/2005 12:53
Det är ca 4 veckor kvar till el clasico :D:D vad tror ni om matchen ? :) de e alltid kul o se era komentarer =)
Annons: