/spanien/barcelona/forum/26233.aspx/spanien/barcelona/forum/26233.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona La Rambla
2005-12-02 14:37
Har varit så lugnt och skönt här den senaste tiden, och i stort sett helt tomt på vittröjor. Nu kommer gamarna.
Real Madrid Akram
2005-12-02 14:35
King_Raul

Lägg ner...Du gör bara bort dig.
Barcelona Kharles
2005-12-02 14:35
Så ja? Vad menar du med det?
Real Madrid King_raul
2005-12-02 14:33
Så ja, då kommer Barcelonas skador smygande.
Trist bara att vi förlorar Xavi till VM :(Barcelona La Rambla
2005-12-02 14:32
Är det korsbandet?
Barcelona Kharles
2005-12-02 14:30
....
Barcelona La Rambla
2005-12-02 14:30
Helvete! :(
Barcelona Gabriel
2005-12-02 14:30
Shit också jag kommer flippa, jag håller mig borta härifrån och kommer tillbaka när lugnet kommit tillbaka så jag inte blir avstängd för svärord etc Jävla ***** ***** !
Real Madrid Akram
2005-12-02 14:27
Kharles

Det betyder väl med största sannolikhet att Xavi inte spelar VM?

Synd, både för Spanien och Barcelona. Men framförallt Xavi, fyfan vad tungt det måste kännas för honom nu.
Barcelona Gabriel
2005-12-02 14:27
NEJ ! Vad i helvete, detta förstörde min dag. 5-6 månader ? Fan också ni måste skoja. Detta kan inte vara sant. Alltid är det nått som ska hända. Plus i en träning med Edmilson som ansvarig.

FAN OCKSÅ !!!!!!!!!!
Real Madrid Akram
2005-12-02 14:25
Han är borta i 6 månader.

Aj, han är en av era viktigaste spelare men ni kan sätta in Van Bommel.

Vad som är värre är att det är två nyckelspelare för Spaniens landslag som är borta nu, Raul och Xavi.

AJ, än en gång.

Nu kommer säkert en massa "fans" från vår sida komma in och snacka en massa skit om att nu får ni känna på hur det är med skador, snälla, för allas trivsel så svara inte på dom. Man ska aldrig önska andra lags spelare skador eller något liknande.

Barcelona Kharles
2005-12-02 14:25
Samma skada som vi plågades av förra året..
Barcelona Kharles
2005-12-02 14:24
Enligt cadena ser är han borta 5 månader..
Barcelona Gabriel
2005-12-02 14:23
Lucho

Alltså medger du att Iniesta inte ska spela i startelvan pga Messi ? Att Iniesta går föra Guily ser jag som en självklarhet, åtminstonde för mig (vad rijkaard anser är en annan sak). Jag vill gärna se mer speltid för Ezquerro också.
Barcelona Gabriel
2005-12-02 14:22
Lucho

Jag tror vi kan börja komma överens nu..

*När du säger att du hellre ser Iniesta som ersättare för Xavi än Jorquera som ersättare för Valdes i en bortamatch mot Chelsea så håller jag med dig. Däremot så ser jag i vanliga ligamatcher att vi skulle tappa mer om Iniesta ersatte Xavi än Jorquera ersatte Valdes. Men i sånna viktiga avgörande matcher håller jag med dig.

*Finns det någon lämplig ersättare till Xavi och hans spelstil så är det Iniesta - håller med.

* Däremot ? "Okej, hans styrka i huvudspelet och hans förmåga att göra mål är något som Van Bommel gör bättre än Iniesta men det du räknar upp tycker jag inte att canteranon saknar."

Tycker du inte han saknar rutin ? Fysisk förmåga ? Målfarlighet som Van Bommel besitter ? Nickstyrka ? Och hårda skott utanför straffområder ?

Det jag kan se som Iniesta har är djupledslöpningarna. Iniesta är väldigt bra på att hålla i bollen och det är ju detta som gör att han är lik Xavi i sin spelstil, detta och hans passningsspel. Van Bommel och Iniesta är olika spelare med olika kvalitéer och jag försöker inte säga vem som är bättre respektive sämre. Tycker däremot att man bör ställa upp med den spelare som passar bäst med hänsyn till motståndet.
Barcelona Lucho
2005-12-02 14:16
Gabriel: Nu har vi visserligen Messi men hade vi inte haft honom hade jag sett Iniesta alla dagar i veckan före Giuly som högeranfallare. Visst, man förlorar fransosens kvickhet men som jag poängterat förut så möter Barcelona oftast lag som spelar handbollsförsvar och då spelar det mindre roll. Då är det bättre med kreativa spelare på planen som kan slå den avgörande passningen.
Barcelona La Rambla
2005-12-02 14:13
Har också lagt märke till att Iniesta den senaste tiden börjat bli lite som Deco i sin press, vinner ofta boll på mittfältet och står för spelvändningar. Det har han verkligen förbättrat.
Barcelona Kharles
2005-12-02 14:13
Kom ihåg att Xavi fick chansen när Guardiola skadade sig..
Barcelona Lucho
2005-12-02 14:10
Gabriel:

1. Jag håller med dig om att Jorquera är (eller verkar vara) duktig men där om någonstans har vi ju en spelare utan rutin. I en bortamatch mot Chelsea borta så ser jag hellre Iniesta istället för Xavi än Jorquera istället för Valdés..

2. Håller helt klart med dig om att Xavi är grunden till Barcelonas spelidé. För mig är det han med sin eleganta spelstil och inte Ronaldinho som representerar Barcelonas spel. Och jag tror absolut inte att spelet blir bättre med Iniesta på planen men om det finns någon som känns som en lämplig ersättare så är det Iniesta.

3. Okej, hans styrka i huvudspelet och hans förmåga att göra mål är något som Van Bommel gör bättre än Iniesta men det du räknar upp tycker jag inte att canteranon saknar. Visst, han är liten men defensivt är han oväntat bra. Han är ju otroligt ettrig. Dessutom är Iniesta bättre på att hantera bollen och spelar du på Barcelonas mittfält är det något som väger tungt.
Barcelona Gabriel
2005-12-02 14:02
Intressant är även att hela 65 procent av SPORT's läsare (en spansk sporttidning från Barcelona) tycker att Barça idag med Rijkaard är bättre än det so called "the dream theam" med Cruyff.

Hmm, som sagt intressant ..!
Barcelona La Rambla
2005-12-02 14:02
Eller Ballack!

Haha, nä skojade bara. :P
Barcelona Kharles
2005-12-02 13:55
Om det nu är en allvarlig skada så tror jag att Iniesta/Van Bommel eller kanske även Gabri skulle göra ett hyfsat bra jobb. Att köpa en mittfältare är inte nödvändigt då vi har en väldigt bred trupp men hade en defensiv spelare skadat sig så hade det varit nödvändigt med förstärkning, dock inte nu. Iniesta har spelat väldigt bra de senaste och jag har fullt förtroende för honom. Förstår absolut inte den skepsisen mot honom av vissa, jag precis som "Lucho" föredrar honom framför Van Bommel om han kan fortsätta att visa sin fina form och utvecklas. Tycker även att han förbättrat sitt defensiva spel. Men om man skulle ut på marknaden är det väl bara Pirlo eller Xabi Alonso som skulle göra ett bra jobb med att ersätta Xavi och det är ju inte särskilt troligt att deras lag släpper dom.
Barcelona Gabriel
2005-12-02 13:54
Lucho

Nej. Nu tar du inte i lite, utan du tar i otroligt mycket i dina hyllningar till Iniesta. Nästan alla av våra spelare var anledningen till ligavinsten förra året, därför vann vi. För att vi var spelade komplett som ett LAG under hela säsongen. När Iniesta väl kommer in och byter av en spelare så gör han det bra. Däremot så är han inte lika övertygande när han väl får starta matcherna.

Dessutom sa jag aldrig att han inte har utvecklats på rätt sätt. Jag nämnde det och poängterade att han inte blivit så bra för att kunna ta en plats i startelvan. Och om du nu tycker att han borde ta en plats i startelvan så är det din åsikt. Jag har min. Men tillåt mig bara att fråga dig eftersom du anser att han borde ha en plats i startelvan och att hans enda stopp är Rijkaard. Vem ska han peta ?
Barcelona Lucho
2005-12-02 13:48
Gabriel: "Iniesta spåddes ju runt 2002-2003 kunna ta en ordinarie plats i 11:an om han utvecklades på rätt sätt och matchades in på ett bra sätt."

Har inte Iniesta utvecklats på rätt sätt? Kanske tar i nu men jag skulle vilja hävda att han var en av anledningarna till ligavinsten förra året. Han var klart en av dom bästa spelarna förra hösten. Hur många gånger var det inte han som bytte av Giuly och fick fart på spelet vilket ledde till Barcelona-vinst? Nej, jag vill hävda att anledningen till att Iniesta inte fått den plats i startelvan som han borde ha stavas Rijkaard.
Barcelona La Rambla
2005-12-02 13:47
Låt oss avvakta och be en stilla bön att det inte är en allvarlig skada på Xavi, så får vi se sen.

Amen!
Barcelona Gabriel
2005-12-02 13:45
Lucho

Jag håller med dig om att det är helt onödigt att köpa in en ny mittfältare enbart pga att Xavi har skadat sig. Däremot nämnder du vissa saker som jag inte håller med dig om.

För det första ser jag Xavi som ett större avbräck än Valdes ifall någon utav dessa skulle skada sig. Valdes är otroligt bra och i honom har vi hittat våran framtida målvakt, no doubt. Men ifall han skulle skada sig (vilket självklart är ett avbräck) så har vi en otroligt bra ersättare, vilket ofta glöms bort, i Jorquera som kanske inte är lika bra som Valdes men inte långt ifrån heller.

Xavi däremot är våran grund till spelidén som vi går efter. Allt ändras ifall inte han är med och det blir inte samma tempo som innan, dessutom blir det mycket förvirningar på mittfältet mellan spelarna angående vem/vilka och när dom ska spela upp bollen och vart. Detta gör dom andra inte dåligt, men man märker att dom är vana vid att Xavi sköter detta och därför blir lite konfunderade. Puyol är dock den spelaren som minst av alla får skadas i vårat lag, utan honom faller vi som en mur utan cement.

Vad vinner vi på att spela med Van Bommel ?

*Hans fysiska styrka
*Hans rutin
*Hans djupledslöpningar
*Hans nickstyrka
*Hans hårda skott utanför straffområdet
*Hans förmåga att göra mål som mittfältare

Dessutom har han även pecis som Iniesta ett bra passningsspel i sina fötter. Jag känner mig otroligt mer säker med Van Bommel i startuppställningen än vad jag gör med Iniesta, iallafall mot de starkare lagen internationellt.

Iniesta saknar som sagt mycket rutin, det såg man i mötet mot Chelsea på bortaplan. Vi saknade verkligen Marques den matchen. Dock klandrar jag inte Rijkaard då vi inte hade någon annan att sätta in förutom Iniesta när Marques var skadad.
Barcelona La Rambla
2005-12-02 13:43
Måste hålla med Lucho, en skada på Xavi är inte bra men heller inte förödande. Det ska vi kunna täcka upp ett tag utan att handla en ny mittfältare. Hade faktiskt varit värre som han påpekar med en skada på Puyol eller Valdés.
Barcelona AlexC
2005-12-02 13:36
En anledning till att Iniesta ofta tar löpningar in i straffområdet är att han sällan under matcher ersätter Xavi utan istället Van Bommel/Deco eller Giuly/Xavi och således får en offensivare roll än Xavi.
Barcelona Marcos
2005-12-02 13:34
Skräckscenatiot skulle vara om Deco gick sönder. Då han ungefär som Xavi är vår trollkarl i mittfältet. Bara att be till gud att Guden Deco inte går sönder då han är en viktig grundpelare i vårt spel.

Är osäker på om Iniesta kan spela lika stabilt och säkert som Deco och Xavi flera matcher i rad...
Barcelona Gabriel
2005-12-02 13:34
La Rambla

Haha du är för snabb (angående Xavis mål) jag skulle precis nämna det. Nämnde också att det inte är hans främsta uppgift att göra mål, men det innebär inte att man ska vara mer effektiv än vad Iniesta är när han väl får sina chanser. För ska vi vara ärliga nu så missar han otroligt många och enkla målchanser.

En annan sak med Xavi är att han sällan skjuter, tycker han borde försöka skjuta lite mer då och då när han väl kommer till lägen. Detta gäller även Ronaldinho. Den enda som vågar skjuta relativt mycket är Deco och Van Bommel av våra mittfältare. Sedan skjuter Eto'o även mycket vilket är en anfallstendens. Bortsett från dessa så är det väldigt sällan som någon skjuter utanför straffområdet, men det skulle väll vara Marques när han väl kommer upp på planen och Messi när han viker in från sin högerkant.

Mer skott från Ronaldinho och Xavi, tack :)

AlexC

Självklart står jag för vad jag säger, jag försöker inte neka till det. Angående detta med "färgad" så har du fel eftersom jag inte försvarar Rijkaard pga av att han är Barçatränare (och jag håller bara på Barça, ifall du undrade). Skulle detta hänt med någon annan spelare eller tränare som inte tillhörde Barça så hade jag "försvarat" denna likadant.

Däremot var det fel gjort av Rijkaard vilket jag har nämnt nu vid ett flertal tillfällen.

Förstår du ?
Annons: