/spanien/barcelona/forum/26229.aspx/spanien/barcelona/forum/26229.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the_dog
2005-03-05 01:19
hoppas barca vinner imorn och real förlorar"""""""""
Barcelona Majsan
2005-03-05 08:05
the_dog/

Är Puyol en hund bara för att han inte vill skriva livstidskontrakt? Då betyder det ju att även Etoó, Ronaldinho och Deco (samt nästan alla andra spelare, inklusive Kalmar FF:s Mikael Blomberg) också är hundar eftersom de inte fostrats i sina nuvarande klubbar! ; )
Real Madrid Max
2005-03-04 21:10
Robin.

Kul med artiklar som på närmast nördnivå (positivt menat) granskar spelare och spelsystem.

Några kommentarer:

Det är alltid bra att ha lokala spelare. Men glöm inte att när Barca har varit som bäst har det oftast varit andra spelare som varit stommen. Xavi, Valdes och Puyol är viktiga idag, men faktiskt för att de är riktigt jävla bra spelare som hade gjort sig i de flesta lag världen över. På 90-talet(med totalt sex titlar) var det väl egentligen bara Guardiola som hade motsvarande roll.

Rijkaard har som alla coacher både fel och tillgångar. Det man kan fastslå är att även om han inte vinner några titlar med Barca så har han redan lyckats. Om Barca åker ur CL på tisdag och tapppar ligatiteln och mannen får sparken till sommaren så har han ändå lyckats. Barca har en trupp med bra spelare, man har en idé hur man vill spela fotboll, och man ser ut som ett lag som kan vinna titlar. Så såg det inte ut när han tillträdde. Simon Kuper skrev i offside när holländaren tillträdde något i stil med att "han kanske inte kommer att leda laget till titlar, men alla kommer att respektera honom när han går". Jag respekterar honom redan nu.
Barcelona Barca Barca
2003-12-17 21:57
Härligt Saviola!!!!
Underbart att han får göra mål.

Barcelona Gabriel
2005-03-04 22:57
Max

Även om det var kritik så skulle jag klara av det. Men jag ska göra mitt bästa för att svara på dina feflektioner.

Angående Anderson så menade jag Patrik Andersson, dåligt av mig att inte poängtera detta bättre.

När det kommer till Petit så håller jag med dig, han var en av dom spelarna som jag skulle sätta i "spelare som var bra innan dom kom till barça" men jag gjorde fel, orsaken kan ha varit till för långt inlägg.

Angående Saviola så har han sedan han först kom till klubben varit lite av en personlig favorit. Angående om han passar in i vårat spelsystem eller inte så kan man alltid argumentera om det. Många intressanta tankar skulle kunna skrivas här. Skulle man ta tillbaka Saviola till Barcelona så hade jag främst tänkt mig att ha han lite som i en "larsson-roll" dvs till för att bredda till truppen och hoppa in när det passar som bäst. Dock är jag rätt så säker att Saviola (hur mycket han än sagt att han vill tillbaka till Barcelona) inte skulle acceptera detta. Men det går också att föra en argumentation av. När han var hos oss så satt han ofta på bänken utan att klaga.

Gaspart hade många idiotiska saker för sig. Att plocka tillbaka Van Gaal var en utav dom. Dock tänker jag inte klandra honom för det eftersom det på ett sätt var ett realistiskt val till tränare. Van Gaal är fortfarande den sista som fört in titlar till klubben och det tillsammans med att han verkligen kan få spelare att arbeta var den främsta anledningen till att han blev Barcelona tränare för en andra gång. Dock håller jag inte med dig om att det var hans största idioti. Jag håller kvar vid att hans sätt att sköta ekonomin och spelarna som han köpte var det värsta han gjorde. Detta skapade otroligt mycket problem i klubben.

Angående Rossel så kan jag inte ge dig något klart svar på det. Det enda jag vet är att han verkligen haft ett bra inflytande på klubben och för vad det är värt så hoppas jag verkligen att Laporta och Rossel kan lösa ut deras problem och skapa fred.

När det kommer till frågan "vilka valde gaspart som president?" så tror jag att båda av oss vet svaret på det. I Barcelona röstar man på en av diverse presidentkandidater. Gaspart vann valet och hade alltid setts som Nuñez (tidigare barçapresident) högra hand och han var alltså på ett sånt sätt igenkänd bland folket vilket jag tror gav honom mycket av rösterna som han fick. Jag antar att det du vill komma till är att det är vårat, alltså folkets fel till att det gick så dåligt som det gick eftersom vi själva valde Gaspart. Och ifall det är vad du menar så har du till viss del en poäng i det. Men när allt kommer till så är det ändå hans ansvar och han höll inte till.

Hoppas du fick svar på iaf det mesta där.
Barcelona Barca Barca
2003-12-17 21:57
Härligt Saviola!!!!
Underbart att han får göra mål.

Barcelona Cranfort
2003-12-15 07:44
tänkte åka och se brönby-barca i danmark! Någon som vet var brönnbystadion ligger?
Real Madrid Ronnie
2004-01-09 16:30
Izquierda,

Har också haft de tankarna ett tag nu, det är för barcas bästa som jag hoppas på förlust...

Barcelona Ronnie
2004-01-09 16:30
Izquierda,

Har också haft de tankarna ett tag nu, det är för barcas bästa som jag hoppas på förlust...

Real Madrid Ronnie
2004-01-09 14:55
Bagarn,

Ja Davids kan komma. Det finns ingen potentiel frälsare som är tillänlig just nu, de som jag ser som frälsare är Van Der Vaart (Flexibel spelare som kan skapa chanser själv) eller Torres (Se bara vad han presterar i Ath. M)
Barcelona Tompa
2004-01-09 16:51
Birdman_09:
Tyvärr har du och andra nog rätt. Det känns (liksom förra året vid den här tiden)som det måste bli sämre innan det kan bli bättre så att säga. Det är tragiskt att Laporta inte kan medge att det var ett stort misstag att anställa Rijkaard.
Barcelona Ronnie
2004-01-09 14:55
Bagarn,

Ja Davids kan komma. Det finns ingen potentiel frälsare som är tillänlig just nu, de som jag ser som frälsare är Van Der Vaart (Flexibel spelare som kan skapa chanser själv) eller Torres (Se bara vad han presterar i Ath. M)
Barcelona Tompa
2004-01-09 16:51
Birdman_09:
Tyvärr har du och andra nog rätt. Det känns (liksom förra året vid den här tiden)som det måste bli sämre innan det kan bli bättre så att säga. Det är tragiskt att Laporta inte kan medge att det var ett stort misstag att anställa Rijkaard.
Barcelona Bagarn
2004-01-09 14:27
Ronnie:

Kan det bli värre än det är nu?
Barcelona Bagarn
2004-01-09 14:27
Ronnie:

Kan det bli värre än det är nu?
Barcelona Barca_for_life
2004-01-09 07:24
asså det gör inget att vi losa med 1-0 vänta bara på hemaplan vi kommer att äta de
Barca#10
2003-12-01 18:25
Väldigt trist med poängförlust i helgen nu när vi hade möjligheten att krympa avståndet. Nu får man istället se fram emot nästa helgs stora drabbning. Kan Ronaldinho spela?
Spanien Cedhamre
2003-12-01 15:27
Man skriver här om att "träna extra på avslut osv." Det ligger givetvis något i detta, men; jag var på träningen på la Masia för några veckor sedan och kan säga; Kluivert, Saviola, Quaresma och Dinho tränade avslut på Valdes och Jorquera. Inte många bollar i mål, framförallt inte av Saviola som inte träffar en ladugårdsvägg...Kluivert var mycket vassare. Okej at killen är 81:e men va fan...sluta med bortförklaringarna. Torres är 84:a. El Conejo är, i min mening, inte bra nog för Barca. Nu MÅSTE vi vinna mot Malaga och mot Real, annars är det helt kört med ligan. För inte kan man sikta på CL-platser när man är från Katalonien...?
Barcelona Redaktionen
2003-12-01 18:12
Mohammed_b har getts det gyllene tillfället att fundera på hur man uppför sig på forumet. För att han ska fundera ordentligt har han getts 48 timmar. Redaktionen kan tänka sig att vara generösare om det upprepas...
Barcelona JAG
2003-12-01 13:18
Inte det trovärdigaste källan tribalfootball.com rapporterar om att Barça föredrar Owen framför Henry och att man nu även är intresserad utav Nedved.

Gabriel:
Typ så hade min topp 5 nog också sett ut fast jag hade också klämmt in Trezueget ngn stans.
Sen tror jag också mycket på Saviola, man väntar helta tiden på att han ska blomma ut, men ingeting händer. I vissa matcher känns det som han har stannat i sin utveckling och inte har mer och ge. Men killen är bara 21 år gammal så det kommer väl . . . att Saviola har kapacitet såg man det inte minst mot Inter . . .
Barcelona Gabriel
2003-12-01 10:57
JAG

Men det var en stor skillnad på matchen igår mot Valladolid och med den mot Valencia. I matchen mot Valencia så hade los ches kontroll på matchen hela tiden, men igår så tycker jag att vi spelade rätt så bra framför allt i förta halvleken.

Det är också det jag sa tidigare, målchanser skapas men vi tar dem inte. Kan de bero på att Saviola och Kluivert är för dåliga? Men saken är helt enkelt den att ingen av dem är en riktig 9, även om jag är säker på att Saviola kan bli hur bra som hällst.

Topp 5 just hetast nu (för mig) i anfallare:

1. Henry
2. Shevchenko
3. Van Nistelrooy
4. Ronaldo
5. Fernando Torres-Mutu-Adriano. Välj själva här
Barcelona JAG
2003-12-01 01:52
Gabriel:
Absolut spelar det roll att Barça kan föra matchen det kan ingen förneka. Det gjorde man procentuellt både mot ex La Coruna och Valencia men lyckades bara svara för någon enstaka farlig målchans, alltså inget mål. Som du själv nämner det så blir det ett stort spelövertag med massa sidledspassningar men man kör fast någonstans. Det är då väldigt ovanligt att ett lag med stora spelövertag där man för spelet allt för ofta inte vinner sina matcher. Då måste det ju vara ett problem någonstans och i detta fall ligger felet i ineffektiviteten framför mål. Kanske hade en duktig anfallare lönat detta spelet med att göra ett och ett annat mål och just nu har vi ingen sådan. Därför I denna situation SÅ spelar det absolut en roll för mig om Barça exempelvis hade tagit 3p mot Valencia med ett mindre underhållande spel utan något större spelövertag än att det blev som det blev, i denna situation Barça är känns det så iaf.

Självklart vill jag Barça ska fortsätta med sin spelfilosofi, med att rulla runt bollen, föra spelet mm, det är en av de sakerna som symboliserar Barça men allt detta byggs på självförtroende där man får ifrån av att vinna matcherna och tar de här 3p. Det fina spelet kommer av sig själv . . .
Barcelona Valdés
2004-01-09 18:04
Davids kräver nästan 4 miljoner euro ( 35 - 40 miljoner ) för återstoden av säsongen och han vill helst av allt ha ett långtidskontrakt. Laporta har sagt att det finns utrymme för 1,5 miljoner euro, vilket Davids ( enligt elmundo ) sagt är löjligt. Att Laporta nu befinner sig i Turin för att glädja Rijkaard och Cruyff tror jag gör att man åtminstone ligger nära den summa som Davids har krävt.

Barca Barca; Antalet spelare som borde ha gått i pension är för länge sedan högre än det borde vara. Jag har svårt att förstå de som menar att Davids fortfarande är en värlsspelare. Under hela den här säsongen har han varit petad och under delar av förra året var han skadad och när han spelade var han värdelös. I tv-spelsvärlden kanske han fortsätter att dominera med sina "tuffa" brillor.
Barcelona Der Afro
2003-12-07 13:34
Om ni behöver piggas upp efter gårdagens oflyt kan jag rekomendera att ni söker efter filen "Barcelona 5 - Real Madrid 0 (Romario).AVI" på t.ex. Kazaa. Det är ett (kort) sammandrag av en gammal 'El Classico' med muntrare resultat än gårdagens :)
Barcelona Der Afro
2003-12-07 13:34
Om ni behöver piggas upp efter gårdagens oflyt kan jag rekomendera att ni söker efter filen "Barcelona 5 - Real Madrid 0 (Romario).AVI" på t.ex. Kazaa. Det är ett (kort) sammandrag av en gammal 'El Classico' med muntrare resultat än gårdagens :)
kryckan
2004-03-06 20:20
jag var och såg barca mot depo nån annan e
med?
Barcelona Tompa
2004-01-09 17:43
Birdman:
"Vad gäller Laporta så måste jag nog be alla fans om att ha mer tålamod med honom. Jag tycker det verkar som att han vill klubbens bästa. Han jobbar hårt tycker jag. Han är ny och vill sätta sin prägel på klubben."

Han vill naturligtvis Barcas bästa, det tror inte jag någonting annat heller. Men när vi (fullt berättigat) sågar Rijkaard måste man ju ha i minnet att det var LAPORTA och ingen annan som anställde denne odugling och som nu vägrar att erkänna sitt misstag och rätta till det, d v s kicka Rijkaard. Laporta är därmed på intet sett oansvarig för moraset utan har lika mycket ansvar som F.R. Punkt slut!

Jag kräver inte Laportas avgång men låter han Rijkaard sitta 2-3 månader till (vilket jag fruktar) med dessa värdelösa resultat , ja då ger jag inte ett ruttet öre för honom.

Valdes:
Stämmer det verkligen att Davids vill ha 40 mille bara för vårsäsongen? Det låter inte klokt! Går Laporta med på det är det rent och skärt vansinne.
Barcelona Tompa
2004-01-09 17:43
Birdman:
"Vad gäller Laporta så måste jag nog be alla fans om att ha mer tålamod med honom. Jag tycker det verkar som att han vill klubbens bästa. Han jobbar hårt tycker jag. Han är ny och vill sätta sin prägel på klubben."

Han vill naturligtvis Barcas bästa, det tror inte jag någonting annat heller. Men när vi (fullt berättigat) sågar Rijkaard måste man ju ha i minnet att det var LAPORTA och ingen annan som anställde denne odugling och som nu vägrar att erkänna sitt misstag och rätta till det, d v s kicka Rijkaard. Laporta är därmed på intet sett oansvarig för moraset utan har lika mycket ansvar som F.R. Punkt slut!

Jag kräver inte Laportas avgång men låter han Rijkaard sitta 2-3 månader till (vilket jag fruktar) med dessa värdelösa resultat , ja då ger jag inte ett ruttet öre för honom.

Valdes:
Stämmer det verkligen att Davids vill ha 40 mille bara för vårsäsongen? Det låter inte klokt! Går Laporta med på det är det rent och skärt vansinne.
Real Madrid ronaldo 11
2003-12-06 21:07
knapp vinst för real och ronaldo målar
äller som ronaldo själv sa: "Vi vinner 1-0 och jag gör själv målet".
Real Madrid ronaldo 11
2003-12-06 21:07
knapp vinst för real och ronaldo målar
äller som ronaldo själv sa: "Vi vinner 1-0 och jag gör själv målet".
Annons: