/spanien/barcelona/forum/26166.aspx/spanien/barcelona/forum/26166.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ordem e Progresso
2005-12-17 01:32
Hmmm... 5 000 spänn för en biljett, ay caramba. Förresten, någon som vet vad en biljett till VM finalen ligger på... gamla priser eller något? Skulle vara roligt att veta.
Barcelona Schubert
2005-12-17 01:25
Ämne: Känns ändå som att e....
Håller helt med om det.
Barcelona Vbg:arn
2005-12-17 01:19
Känns ändå som att ett mer avancerat seedningssystem borde finnas. Något som gör att två lag som gått till Champions League genom serieseger inte kan mötas för tidigt i turneringen eller nåt liknande. Jag hade ju sett fram emot eller åtminstone hoppats på en drömfinal mellan Chelsea och Barcelona.
Barcelona Kharles
2005-12-17 01:17
Gabriel

Bra skrivet! Ser fram emot mer ifrån din sida. Förstår om du gärna hade velat ha kvar Lucho21.. ;-)

Angående Barcelonas spelstil så är den holländsk mer än något annat. Men den har faktiskt en del brasilianska influenser. En typisk brasiliansk formation är 4-2-2-2, med två städgummor och 4 offensiva spelare tillsammans med offensiva ytterbackar. I Barcelona spelar man just nu utan klassiska yttrar, utan det är kreativa spelare som skär inåt i banan och dessutom spelar Barcelona med typiskt brasilianskt ytterbacksspel. Nilton Santos som lirade i VMguld-laget från 1958 (VM i Sverige f.ö.) anses av många som den bästa (offensiva) vänsterbacken genom tiderna. Så spelidén är inte 100% holländsk, snarare 60-70.
Barcelona Rambo~
2005-12-17 01:03
Aj vilken åttondelsfinal de kommer att bli!!
Barcelona HARE BRA
2005-12-17 01:00
de e ju bra att man kan se matchen på internet...men betyder detta att efter lazio juve så kommer de inte att sända barca matchen? alltså då hare typ gått 30 min men endå mer latch när man tittar på tv
Barcelona Paninho
2005-12-17 00:59
Tror inte vi ska hetsa upp oss allt för mycket vad gäller mötet med Chelsea när allt kommer omkring - dom kan bli svåra tror jag =/
Barcelona Fc_Barca
2005-12-17 00:53
Direkt... Barca - Celta

på tisdag kl 21:00

http://www.tv4.se/sport/432056.html
Barcelona Schubert
2005-12-17 00:35
Gabriel: Du är för skön, din kunskap om detaljer i Barcahistorien går inte av för hackor. Den där korthistorien hade fallit mig ur minnet, liksom Puyols inlägg tidigare. :)

Men det är sant att Cocu alltid var bra. Han är fortfarande bra men börjar kanske bli lte väl till åren för ett lag som Barca. Man glömmer dock lätt att han faktiskt är en bra passningsspelare. Hans spelsinne går inte av för hackor, liksom naturligtvis hans huvudspel. PSV hade aldrig åstadkommit i närheten av vad de gjort utan honom. Tyvärr tror jag inte att van Bommel är riktigt lika bra.
Barcelona (catalonia barca)
2005-12-17 00:17
Ämne: el Flaco//
Du är ba....
du menar vl att han är en i mängden inte längden ?
Barcelona (catalonia barca)
2005-12-17 00:14
jag tycker att om cocu som killen som skrev gästkrönikan skulle stannat i barca skulle det varit perfekt.
Nu tittar vi på vad han tillför till PSV och säger vilken underbar spelare.
Barcelona Gabriel
2005-12-16 23:57
Schubert

Cocu var den som alltid levererade av holländarna. Det lite märkbara är dessutom att han kom helt gratis, i van bommel form, på free transfer från PSV. Lite ironiskt tycker jag med tanke på så mycket pengar som man köpte dom andra holländarna för både sammanlagt och även i vissa fall, som med overmars bl.a, enskilt.

I min krönika får man enkelt för sig (vilket bara är mitt fel) att all skuld skall läggas på holländarna - det är helt fel. Fotboll är en lagsport och då vi vinner tillsammans förlorar vi även tillsammans och så har det alltid varit. Det var så mycket mer än 2 titlar och en copa del rey vinst som man måste ta till hänsyn, det blir så mycket att ta upp ifall jag valde att göra det. Ett exempel är kluiverts vilda nätter, holländarnas fester på hotellen. En annan sak är när vi förlorade borta mot At.Madrid med hela 3-0 (02-03) och efteråt så spelar holländarna oberörda kort med varandra för pengar. Det bevisar hur mycket man bryr sig faktiskt. Det finns så mycket mer att ta upp. Tycker jag var rättvis i min kritik trots ligavinsterna.

Visca :)
Barcelona Schubert
2005-12-16 23:44
Gabriel: Tack för att du inte sågade Cocu, en av mina favoritspelare. Tycker du är lite hård mot holländarna, trots allt gav van Gaals holländska satsning två guld och kritiken mot honom från katalanerna var i långa stycken orättmätig: den baserade sig på person, inte på resultat, tycker jag. Trist med Kluivert bara som gått ner sig så: han var ju en sån talang.

Mkt bra artikel, som många skrivit. Skriv gärna mer i framtiden.
Barcelona Meeeesiiii
2005-12-16 23:37
Schubert //

Visst är det holländska spelsystemet inte statiskt, men det är ändå skillnad på en klassisk ytter som Overmars och den nya fotbollens "yttrar" som Dinho, Nedved, m fl. De är inte yttrar i den klassiska meningen.

Kul att du jämför Overmars med Nedved. de är ju ungefär lika gamla. Men förstår dock din mening.
Skulle dock inte vilja säga nya fotbollens yttrar. Det är upp till olika klubbar och olika tränare att själva bestämma hur man vill spela. Capello vill att Nedved ska gå in i banan, men om han kommer till en annan klubb så kanske den tränaren vill att Nedved ska slicka linjen.
Det är olika från klubb till klubb. Och ta en annan holländare för att ta det som exempel: Robben rör sig ju också innåt i banan och det är för att Mourinho vill det...

Barcelona Gabriel
2005-12-16 23:37
Messi och Tedi

Tack så mycket :) Roligt att ni uppskattade det, speciellt roligt att även en juvesuporter kunde ta till sig det jag skrev :)

Visca !
Barcelona Schubert
2005-12-16 23:30
Ämne: Schubert:
Det hollä....
Fast är det inte så att ganska få spelare i Barca tar djupledslöpningar just nu och är det inte så att man inte anfaller särskilt mycket i djupled? Många holländska lag spelar dessutom med längre passningar, t ex PSV, medan Barca spelar med kortare passningar. Detta kan förstås dock härföras till spelarnas större skicklighet. Det där med den höga backlinjen har jag inte tänkt på, måste titta på det.

Visst är det holländska spelsystemet inte statiskt, men det är ändå skillnad på en klassisk ytter som Overmars och den nya fotbollens "yttrar" som Dinho, Nedved, m fl. De är inte yttrar i den klassiska meningen.

Men visst spelar man med lite högre tempo och lite högre press än exempelvis Madrid eller för den delen ett lag som Villareal. Det är mer holländskt än brasilianskt eller för den delen sydländskt överhuvudtaget. Du har en poäng där, tror jag. Lustigt att se Real som sjunker tillbaka t o m mot ett lag som Rosenborg. Sen är man överlägsen när man närmar sig straffområdet, men ute på plan bjuuder man alltså t o m in ett så dåligt lag. Det kan inte bara förklaras med deras dåliga form utan också med deras taktik: de försöker inte ens sätta press ute på planen utan tillåter motståndarna att spela. Barca skulle aldrig tillåta det.
Barcelona Aubri
2005-12-16 23:22
Man ska inte underskatta lag som Chelsea
Men visst är det undebart att Barcelona har borta
matchen först? Eftersom alla lag vet vad det innebär att komma till Nou Camp, så har chelsea pressen på sig att Anfalla .. och det kommer kosta de dyrt...

Jag säger bara, varför vänta till feb ?
måste ringa UEFA, ..
Barcelona el Flaco
2005-12-16 23:07
Ämne: el Flaco//
Du är ba....
vad är det jag inte förstår?
Espanyol Stam Ford
2005-12-16 22:54
el Flaco//
Du är bara en i längden.......som inte förstår nånting !!
Barcelona Messi
2005-12-16 22:51
Måste bara säga att jag tycker att de två krönikorna som skrivits av Gabriel är väldigt bra! KUTGW.
Tedi
2005-12-16 22:50
@ Gabriel

Fin krönika! :)

Mvh

Tedi, tråkaren från Turin.
Barcelona Fotbollspojke
2005-12-16 22:48
JUST NU HAR VI HOLLÄNDSK TRÄNARE
Barcelona Gabriel
2005-12-16 22:46
Totti per me

Tack så jätte mycket, värmer om hjärtat. Trevlivt att du uppskattade det , love to ya ! :)

Visca el Barça !
Barcelona Meeeesiiii
2005-12-16 22:46
La Rambla //

Du har rätt. allt är fråga om tycke och smak...

PS: Förklädd vet jag inte om jag är. Man måste ju ha ett favorit lag i spanien för att kunna skriva på detta forum. Det nicket som jag har på den engelska sidan funkar ju inte här...
Barcelona el Flaco
2005-12-16 22:44
Jag tycker att Rijkaard sa det bäst när han sa att det är bättre att inte snacka om revansch mot Chelsea. I mina ögon så är chelski bara ännu ett annat lag som vi komme att få möta. Det hade inte spelat nån roll, chelski, bayern, rangers eller benfica, sak samma. Satidigt så har jag precis som alla andra culé lite mer hatkänslotr gentemor chelsea men jag tycker ändå att vi borde uppföra oss bättre och inte gå in i några verbala dueller mot chelski-fansen. Det är helt onödigt. Vi som supportrar är större än så. Låt oss gå med huvudet högt medan mourinho och chelsea fortsätter spridda hat inom fotbollen. Just nu är det enda i mina tankar matchen mot Cadíz på lördag. Låt oss koncentrera oss på ligan just nu. Chelsea tar vi hand om längre fram.

Visca Barcelona
Villarreal Totti per me
2005-12-16 22:43
Gabriel

Jag har läst rätt mycket här på svefans. Men dina två artiklar höll båda två en klass för sig. Underbart! Hoppas att vi får se dig i Barca-red i framtiden så att vi fotbollsälskare får njuta mer av dina skriverier.

Forza ROMA!
Barcelona hammabarça
2005-12-16 22:39
haha köp!!
Barcelona La Rambla
2005-12-16 22:34
Meeeesiiii//
Till syvende och sist, så spelar det ingen roll vilka lag som just nu är Europas bästa lag. Hur ska man utse dem förresten? Allt är ju en fråga om tycke och smak. Det lär hända en hel del innan de första matcherna ska spelas i feb. Snart så öppnas ett transferfönster, spelare lär bli skadade, lag lär tappa form osv. Det går inte att förutse något i dagsläget.

Vi har 12 raka vinster! Gör det oss till det bästa laget? Troligtvis inte.
Spinbad
2005-12-16 22:32
Schubert:
Det holländska systemet är egentligen inte statiskt, det bygger på ett flyt i spelet där alla spelare kan ta alla positioner och att hela laget jobbar med rörelse och söker de olika ytorna som skapas och att kunna anfalla i djupled. Luxemburgo är en större företrädare för brasiliansk fotboll än Rijkaard. Barcelona har ju under en lång tidsperiod präglats av den holländska idéen, det du ser som katalanskt är snarare holländskt. Den individen (efter Nuñez kanske) som präglats klubben mest är ju utan tvekan Cruyff som fortfarande finns som en grå eminens och har fortfarande makt utan att ha en officiell position. Men det är egentligen omöjligt att definiera vilken spelstil ett lag har störst influenser ifrån så diskussionen blir lite löjlig men personligen ser jag stora holländska influenser i vårt spel med det kollektiva tidigare försvaret och även en hög backlinje.
Barcelona Meeeesiiii
2005-12-16 22:30
La Rambla //

Ja... det är sant, men vi slutatde ju före Chelsea i tabellen...+ att vi för tillfället har elva raka utan förlust i tävlingssamanhang och inte nog med, alla de elva utan insläppt mål. Kanske tog i och sa lite väl partiskt, men fakta är fakta...
Annons: