/spanien/barcelona/forum/26135.aspx/spanien/barcelona/forum/26135.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Tompa
2004-02-23 12:26
Zlobban:
Inget ont om Saviola. Han är en mycket bra spelare och jag vill inte att han säljs. Och jodå, jag har märkt att Saviola gjort en hel del mål sista tiden. MEN (och det backar jag inte en sekund på)så är inte Saviola rätta mannen att ligga längst fram och hugga. Är man max 170 cm lång (vet inte hans exakta längd) så är det verkligen en otacksam uppgift att hugga ensam längst fram och samtidigt stångas med stora mittbackar. Helst skulle jag vilja se Saviola som en något släpande anfallare bakom t.ex Trezeguet. Och Kluivert då? Han har gjort sitt, har är inte och har aldrig varit den riktigt vasse straffområdesspelare som Barca saknar och behöver

Zoran. Visste faktiskt inte Ailton var så pass gammal. Tack för upplysningen.
Barcelona juanito
2004-02-23 14:01
Nord: Bäst i världen är kanske att ta i men att vi är bättre än överskattade Arsenal med världens bästa Ljungberg och världens bästa Vieira är självklart.
Barcelona PUYOL=Hjärta
2004-02-22 19:07
Dani; stryk isåfall L. Garcia som kom från Atletico förra året.
Barcelona Will
2004-02-23 14:18
Jmac//

Skulle inte ha något emot om Barca köpte Zlatan...Det verkar dock som att han är på väg till serie A. Zlatan och Saviola på topp det skulle va nåt det eller vad tycker ni andra?
Barcelona PUYOL=Hjärta
2004-02-22 19:07
Dani; stryk isåfall L. Garcia som kom från Atletico förra året.
Barcelona Gabriel
2004-02-17 07:34
Idag är det exakt 30 år sedan den historiska dagen 1974 den 14 Februrari. Det var nämnligen den dagen som vårat kära FC Barcelona åkte iväg till Madrid och tig sig an våra bittra rivaler ReaL Madrid CF och vann historiskt med hela 5-0.
Ett vackert minne och en vacker dag för FC Barcelona. Det hedersamma laget bestod av: Mora; Rifé, Torres, De la Cruz; Costas, Juan Carlos; Rexach, Asensi, Cruyff, Sotil y Marcial.
Målen kom av Asensi(2),Cruyff, Sotil och Juan Carlos. Tränare för fcbarca vid det här tillfället var Rinus Michels.

Låt oss alla för alltid komma ihåg denna vackra dagen.

Visca el Barca, Visca el Catalunya.
Barcelona juanito
2004-02-23 12:07
Zlobban: Jag håller definitvt med! Saviola skulle kunna vara en riktigt bra anfallare med lite förtroende från tränaren. Det tror jag förresten att dom flesta tror och tycker här. Läser man enkät-frågor som spekulerar i hans framtid så är det ofta överväldigande majoritet som vill se att han stannar. Problemet är bara att Rijkaard har gett indikationer på att Saviola inte ingår i ett framtidsbygge. Därför känns det inte helt omotiverat att diskutera nya anfallare. Dessutom tycker jag att om nu Barça ska fortsätta med att använda sig av en anfallare så är det ändå ett minimum att ha tre klassanfallare i truppen. Kluivert lämnar förmodligen (och förhoppningsvis) Barça i sommar och då ser jag en ny anfallare som ett måste.
Barcelona Gabriel
2004-02-17 00:36
Nino Brown //

Jag varken hoppas och tror att Barca siktar på att köpa loss Jimmy Floyd Hasselbaink då han inte har något som jag ser skulle förbättra oss i anfallsspelet. Dessutom är han inte någon framtidsman direkt.

Jag räknar heller inte med att vi kommer att ta tillbaka Riquelme eftersom problemen med Eu-reglerna är ett tydligt faktum, men om jag ska vara ärlig så hade jag undvikit att ta tillbaka honom i vilket fall eftersom jag inte kan se honom att lyckas på någon annan posiotion än den som Ronaldinho har. Att Mario skulle stanna nästa säsong är inte heller trovärdigt dels på grund av hans tidigare skador och dels på grund av att han inte har bevisat någonting alls.

Vad gäller Bojinov så kan jag inte dra någon konkret slutsats vare sig vi borde satsa på honom eller inte eftersom jag knappt ver vem han är.
Jag förstår också det du vill få fram med att Barca inte har lyckats med deras "chansningar" på kommande superstjärnor men ändå så låter killen intressant mest på grund av att Stoichkov gillar killen. Men även jag föredrar spelare som man till 100% vet levererar. Problemet är bara att det finns få av dem idag, och dom som finns blir oerhört svårt att värva.
Barcelona Zlobban
2004-02-23 11:05
Alltid denna debatt om att Barca behöver nya forwards...HALLÅ!! Är det NÅN som har missat att Saviola faktiskt gjort mål i varenda match han spelat från start den sista tiden (gjorde även ett korrekt mål mot Valencia, men stinsen på linjen viftade tyvärr bort målet)?? Nä, Saviola är en alldeles utmärkt målskytt, som om han får förtroendet lätt gör +15 mål per säsong....Glädjande och se att Ronaldinho nu spelar precis som han ska, han utmanar & dribblar en gubbe och sätter sedan bollen på en medspelare i bra läge...PERFEKT!!

Real Madrid REAL MCF
2004-02-21 23:45
Ett stort tack för Barca grabbarna, bra match...
undra va de kommer att hitta på för förlusten
Barcelona Izquierda
2004-02-22 22:52
Det viskas om att Cannavaro är på väg bort från Inter. Jag tycker inte att vi ska tveka här, han hade gjort sig utmärkt bredvid Márquez. Med Cannavaro i försvaret får vi ett högklassigt mittlås och kan flytta ut världens bäste högerback till sin rätta position. På så sätt blir vi starkare både offensivt och defensivt.
Barcelona arvid
2004-02-22 20:30
Forward diskutionen:

Köp fernando morientes så tror jag att vi skulle klara oss mycket bättre.
En annan bra anfallare tror jag skulle vara adriano.
Barcelona Gabriel
2004-02-17 00:25
Precis som jag trodde så kommer vi att överklaga båda Edgar Davids kort som han drog på sig i matchen mot Atletico Madrid. Det var väldigt väntat enligt mig eftersom Davids har haft en tydlig inverkan på Barcas "reaktion" i ligan.

Nu gäller det bara att vänta på ett beslut som kommer tas under veckan och förhoppningsvis så stryks hans första gula kort, däremot så tror jag att det andra kvarstår.
Real Madrid Ronnie
2004-02-21 23:35
Takiskt underbar match av Barca. Saknaden av Davids blev inte så stor tycker att Motta gjorde en bra match likaså Gerard! Nu tror jag segrerna kommer trilla in...
Barcelona Ronnie
2004-02-21 23:35
Takiskt underbar match av Barca. Saknaden av Davids blev inte så stor tycker att Motta gjorde en bra match likaså Gerard! Nu tror jag segrerna kommer trilla in...
Barcelona Zoran
2004-02-23 10:01
Tompa:
Adilton börjar också närma sig bäst före datum, han fyller 31 i juni. Dessutom har han haft ett målsnitt på 12-14 mål dom senaste 3-4 säsongerna och blommat ut lite väl sent. Jag vidhåller det jag sa tidigare om Torres, han har gjort 7st spel mål den här säsongen, det ligger ung. på det Saviola och Kluivert presterat. Detta målsnitt bör vi inte punga ut 30M Euro för, men jag tycker att han emellanåt ser smått fantastisk ut när han spelar och vem vet hur många mål han dunkar in per säsong om han spelar i en bättre klub?

//Zoran

//Zoran
Real Madrid Ninhó .5.
2004-02-22 09:41
Grattis till eran seger igår....

En seger som var både positivt för oss och för er.

Tycker för övrigt att det var rikitgt nice att se Ronaldinho vänta och inte röra på sig innan försvararen gjort det första steget.
Barcelona PUYOL=Hjärta
2004-02-22 10:56
Här ät två lämkar till de som inte kan se matchen.
Kolla tex på updateringen på fcbar...... o videomålet.

www.fcbarcelona.dk
www.elbarca.dk gå till "radio"
Barcelona Andreas
2004-02-20 18:26
Enligt Sport har Valencias tränare Benítez kallt ihop 19 spelare inför lördagen match. Detta på grund av osäkerheten med Aimar.

Och denna truppen har Rijkaard tagit ut(också enligt Sport):

Rustu, Valdés, Oscar López, Oleguer, Márquez, Puyol, Van Bronckhorst, Xavi, Cocu, Motta, Gerard, Iniesta, Luis Enrique, Ronaldinho, Quaresma, Luis García, Overmars, Saviola.


Barcelona PUYOL=Hjärta
2004-02-22 10:56
Här ät två lämkar till de som inte kan se matchen.
Kolla tex på updateringen på fcbar...... o videomålet.

www.fcbarcelona.dk
www.elbarca.dk gå till "radio"
Barcelona Andreas
2004-02-20 18:26
Enligt Sport har Valencias tränare Benítez kallt ihop 19 spelare inför lördagen match. Detta på grund av osäkerheten med Aimar.

Och denna truppen har Rijkaard tagit ut(också enligt Sport):

Rustu, Valdés, Oscar López, Oleguer, Márquez, Puyol, Van Bronckhorst, Xavi, Cocu, Motta, Gerard, Iniesta, Luis Enrique, Ronaldinho, Quaresma, Luis García, Overmars, Saviola.


Barcelona Barca_91
2004-02-22 00:07
Vet någon av er en bra sida med fakta om Katalonien?
Jag jobbar nämligen med det(Katalonien) i skolan.
Valencia Benni Tess
2004-02-21 23:45
Ni spelade lite valencianskt så att säga ;D. Mycket bra spel av er och man såg lite likheter med Valencia Madrid matchen. En liten skillnad finns dock då hemmalaget inte fick gratis straffen ;). Nej, det är bara att applådera erat spel och kanske ska man lägga ner allt tjat på Rijkiard (stavning?)?. Nu tätnar det i topp 4 och förhoppningsvis sporrar lagen varandra att komma ikapp Real Madrid!.
Barcelona juanito
2004-02-25 12:11
Izquierda: Och särskilt tydlig blir väl hans favoriserng av holländare när Kluivert kommer tillbaka. För det är väl ingen som på allvar tror att Saviola kommer att få fortsätta då..? Det krävs väl hattrick i varje match av argentinaren för att Rijkaard ska börja lita på honom.
Real Madrid Dani
2004-02-21 23:33
Puyol=Hjärta!
Håller faktiskt med! För första gången har Rijkaard gjort rätt! Gratulationer till honom!!!
Hela laget spelade stabilt! Det är i sådana här matcher som Cocu kommer till sin rätt, inte i sådana där barca är det klart bättre laget! I stort sett klockren defensiv, man släppte inte till många lägen, och de lägen Valencia hade redde Valdes och Xavi upp...
Något negativt hittar jag inte, förutom Valdes krock med Marquez som resulterade i att den sistnämnde blev skada. Hoppas bara att det inte är allvarligt.
Förresten, är det någon som saknar Davids? Inte jag i alla fall =)) Motta gjorde ett kanonjobb så länge han orkade!

Samtidigt är det svårt att inte tycka lite synd om Valencia: Förra matchen stal domaren två poäng, idag gör de en perfekt defensiv match - förutom Gerards hörnmål... That's life!!!
Jag är dock klart mer imponerad av Valencia än Real Madrid!!!
Barcelona Gabriel
2004-02-22 00:06
!WHAT DID I SAY WERE BACK IN THE GAME...SO COME ON BECOUSE BARCA GOES ON!

Det kanske inte vore så smart att skriva just nu efter matchen eftersom jag just nu inte vet vad jag ska säga för jag är så himla glad.

Men helt klart är att Barca överbevisat alla tvivlare på att man är på väg uppåt och inte neråt..

Att vinna borta mot Valencia var det inte många som trodde på, och framför allt inte när man efter At.Madrid vinsten fick reda på att Davids överklagan ej gått igenom.

Och även om jag hade en känsla på att vi skulle vinna mot Valencia idag så kunde jag aldrig tro på att de skulle göra det på detta imponerande sett.

Sist måste jag säga att Rijkaard förtjänar en klapp på axeln...han har fått ta mycket skräp och det vore rätt envist att inte gratulera honom nu.

Det är bara att gasa på nu bensin finns så det räcker...

AUPA BARCA!
Barcelona Dani
2004-02-21 23:33
Puyol=Hjärta!
Håller faktiskt med! För första gången har Rijkaard gjort rätt! Gratulationer till honom!!!
Hela laget spelade stabilt! Det är i sådana här matcher som Cocu kommer till sin rätt, inte i sådana där barca är det klart bättre laget! I stort sett klockren defensiv, man släppte inte till många lägen, och de lägen Valencia hade redde Valdes och Xavi upp...
Något negativt hittar jag inte, förutom Valdes krock med Marquez som resulterade i att den sistnämnde blev skada. Hoppas bara att det inte är allvarligt.
Förresten, är det någon som saknar Davids? Inte jag i alla fall =)) Motta gjorde ett kanonjobb så länge han orkade!

Samtidigt är det svårt att inte tycka lite synd om Valencia: Förra matchen stal domaren två poäng, idag gör de en perfekt defensiv match - förutom Gerards hörnmål... That's life!!!
Jag är dock klart mer imponerad av Valencia än Real Madrid!!!
Real Madrid Dani
2004-02-21 22:23
Som jag ser det är (den största) skillnaden mellan Barca och Valencia idag, att Valencia vårdar bollen när man vunnit den i försvarsläge, medan Barca bara slår ifrån sig (funkar ibland med Kluivert, men inte med Saviola) varpå bollen snart kommer tillbaka i ett Valenciaanfall.
Skönt att Ronaldinho är med mer i spelet än han brukar.
Oleguer sköter sig mycket bättre sedan han fick gå in som mittback när Oscar kom in för Marquez.
Frågan är om det inte "hänger" en Valenciastraff "i luften"???

Detta var några korta stressade reflektioner på den underhållande första halvleken...
Barcelona Dani
2004-02-21 22:23
Som jag ser det är (den största) skillnaden mellan Barca och Valencia idag, att Valencia vårdar bollen när man vunnit den i försvarsläge, medan Barca bara slår ifrån sig (funkar ibland med Kluivert, men inte med Saviola) varpå bollen snart kommer tillbaka i ett Valenciaanfall.
Skönt att Ronaldinho är med mer i spelet än han brukar.
Oleguer sköter sig mycket bättre sedan han fick gå in som mittback när Oscar kom in för Marquez.
Frågan är om det inte "hänger" en Valenciastraff "i luften"???

Detta var några korta stressade reflektioner på den underhållande första halvleken...
Barcelona Holländaren
2004-02-21 23:50
Sällan har väl ett Barcelona varit bättre defensivt än idag. Det såg helt bergsäkert ut, utom kanske på Gio's kant men han var å andra sidan rätt delaktig offensivt tillskillnad från Oleguer.

Cocu såg pigg ut idag, likaså Luis Garcia. Men det är verkligen inte rätt att använda sig av Saviola när två stycken enorma mittbackar ska spela. Då ser jag hellre kanske Enríque i en anfallsposition eller Kluivert när han är frisk. Xavi var också helt felfri idag, trevligt.

Nästa säsong så satsar vi på ligan!
Annons: