/spanien/barcelona/forum/26039.aspx/spanien/barcelona/forum/26039.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kharles_Kubala
2005-01-19 00:11
Valdés

Jag håller inte riktigt med om att Saviola och Giuly är samma spelartyp. Rent teknikmässigt så är Giuly lite bättre, men Kaninen är mycket kvickare än Giuly och han har något som Giuly saknar, nämligen kylan framför mål. Hur många gånger har vi inte sett Giuly missa frilägen med målvakten iår? Dessutom har Saviola mer rutin när det gäller den spanska fotbollen och trots det har han framtiden för sig. Distansskotten får vi överlåta till Ronaldinho, Xavi, Deco, Eto'o och Iniesta som ju alla har ett mäktigt skott. Men om det endast kommer en galactico/crack-värvning i sommar så vill jag nog, som du att det blir ett val mellan Bojinov, Torres, Adriano och Baptista. Mest troligt är nog Bojinov eller Besten. Men nog om det.

Vad jag menade med att vi skulle sälja Riquelme var ju att om klubbens ekonomi inte mår särskilt bra av dessa flopp-värvningar från Sydamerika så tycker jag att man ska sälja spelarna som man ändå bara lånat ut och som man vet inte kommer att bli kvalificerad nu att ta en plats. Detta gäller även Rochemback och Rüstü.

Dessutom skall sägas att jag inte har för vana att göra 5-bästalistor, utan jag betygsatte endast de fem spelare jag ansåg gjorde mest väsen av sig. Brukar dock ibland dela ut betyg till alla som spelade när jag känner för det, något som jag även tycker Red borde överväga. Detta är de italienska lagens sidor här på sf ganska bra på.

Vidare så håller jag med om att Ronaldinhos ankomst betydde enormt mycket för klubben. Glömmer aldrig hans debut.. Om den bara gått ribba-in (det här anspelar förstås inte på några homosexuella idrotssgaleskämt för höjdhoppare).

Sonde

Intressant betygsättning. Tycker att du är lite för hård mot Giuly och Larsson som borde fått 2- respektive 3-, med tanke på att Belletti fick en 3:a. Annars så är jag beredd att hålla med.

Davids ska få ångra att han valde pengarna i Italien istället. Albertini verkar nu nära en övergång till klubben. När det gäller anfallare så står det nog mellan Iaquinta, Anelka, Kanoute eller Carew.

Messí fortsätter att göra succé i U20-VM. Han gjorde 5-0 målet när Argentina utklassade Peru med 6-0. Han spelade från start till skillnad från de första två matcherna, och är nu uppe i 4 mål.

Bon Noche
Barcelona Messí
2005-01-15 17:41
Ämne: Ämne: Rivald0....
Vad skulle vi göra med honom när Motta, Edmilson och Gerard kom tillbaka?
Barcelona Messí
2005-01-17 17:00
El Mundo Deportivos spelarbetyg från Real Sociedad matchen.

Víctor Valdés (4); Belletti (2), Puyol (3), Oleguer (2), Van Bronckhorst (2); Márquez (3); Xavi (2), Iniesta ( 2); Giuly (1), Ronaldinho (2) y Eto'o (3)

Inbytta:
Sylvinho (2)

Tränare:
Frank Rijkaard (2)

Tycker dom var lite väl snåla med betygen. Giuly gjorde en mycket stark avslutning, precis som resten av laget. Tycker att han förtjänar en tvåa, minst.
Barcelona Fabregas
2005-01-14 17:16
Señor Laporta

Tror du att vi klarar av att vänta två månader på dom två medans vi fortfarande har ett gap till tvåan som kommer behövas till slut ändan.
Barcelona Messí
2005-01-19 16:37
Puyol_20//
"jaxx" inlägg är bara sk*tsnack...

Solari = Gud//
Förra matchen så såg jag R. Carlos och Salgado vara uppe 2-3 gånger bara. Det är pinsamt hur "världens bästa vänsterback" kan vara så feg. Tror faktiskt att Puyol gick upp flera gånger än R. Carlos...
Real Madrid [Butragueño]
2005-01-17 17:32
Ämne: [Butragueño]//

Ty....
Nej, jag sa aldrig att Valdes är dålig.
Jag tycker bara att Casillas är bättre än vad Valdes är.
em1l
2005-01-19 09:19
läste igår på tv3 text tv att ronnie var på väg till chelsea dom har lagt ett bud på 780 milijoner och laporta och rosell har bråkat och om rosell lämnar så skulle inte ronnie kunna tänka sig vara kvar för en av anledningarna var att han kom till barca var för just rosell men jag hoppas inte det stämmer? lr är tv3s text tv så pålitliga???
Barcelona Messí
2005-01-17 17:22
Ämne: Valdés: Av de där al....
Skulle det inte gå med reklam på byxorna. :-) Så som Malmö har. Byxan får de gärna smutsa ner, men inte tröjan! Om det nu skulle komma på tröjan ska det inte vara så stort och fult, och absolut inte så högt upp. Det skymmer nästan vårt klubbmärke!
Barcelona Barca Barca
2005-01-17 17:29
Visst svek Davids oss. Fast i dagsläge så behövs en spelare som Davids i Barca. Barcelona behöver ibland aggressivitet på mittfältet, det behövdes mot Villareal och Getafe. Mot Villareal så var det ingen på mittfältet som sprang runt och jagade boll eller försökte störa motståndarna. Deco och Xavi är ingen spelartyp som springer efter boll men Davids är en sån och när Barca får tryck mot sitt mål så behövs den spelartypen som stör motståndarna och höjer aggressivitet på mittfältet.

En fråga bara, kan Barcelona köpa/låna Davids nu?
För det finns en regel som säger att man inte för köpa/låna tibax spelaren under samma säsong, eller de va nåt sånt.
Real Madrid Solari = Gud
2005-01-19 13:11
Ämne: Ett litet instick ba....
Du kan inte ha tittat på så många spanska matcher om du blir förvånad över att en ytterback är uppe i anfallsposition. Det är ganska typiskt för spanska (och portugisiska, brasilianska mfl) lag att ha väldigt offensiva ytterbackar. Se tex på Roberto Carlos.
Barcelona Barca Barca
2005-01-17 17:29
Visst svek Davids oss. Fast i dagsläge så behövs en spelare som Davids i Barca. Barcelona behöver ibland aggressivitet på mittfältet, det behövdes mot Villareal och Getafe. Mot Villareal så var det ingen på mittfältet som sprang runt och jagade boll eller försökte störa motståndarna. Deco och Xavi är ingen spelartyp som springer efter boll men Davids är en sån och när Barca får tryck mot sitt mål så behövs den spelartypen som stör motståndarna och höjer aggressivitet på mittfältet.

En fråga bara, kan Barcelona köpa/låna Davids nu?
För det finns en regel som säger att man inte för köpa/låna tibax spelaren under samma säsong, eller de va nåt sånt.
Barcelona Fabregas
2005-01-18 22:57
Hoppas Barca kan värva Torrès till nästa säsong för han ser jag som framtidens spelare, och om inte Barca gör de köpet kommer den klubben som gör det då bli mycket lyckligt lottade.
Barcelona markysz
2005-01-18 22:38
Rätt att ge Deco 4+, han är faktiskt grym. Tyckte inte det innan EM, men sen dess har han bara blivit bättre och bättre i mina ögon. En kämpande trollkarl, nästan unik i fotbollseuropa.
Barcelona Sonde
2005-01-17 16:52
Trodde att Davids diskussionen redan var utagerad. Varför kommer den alltid upp igen?

Han ska inte tillbaka, han kan inte komma tillbaka och jag vill inte ha tillbaka honom. Easy piecy!
Barcelona Messí
2005-01-18 23:07
Ämne: Hoppas Barca kan vär....
Säg mig varför vi ska köpa Torres för en massa pengar som vi inte har? Vi har redan Eto'o som i mina ögon är en mer komplett anfallare. Om vi inte hade haft Eto'o skulle jag kunna tänka mig att vi köper Torres, men Chel$ki kommer väl köpa honom snart...

Till sommaren vill jag först och främst ha en högeranfallare. (Saknar dig Luis Garcia!)
Barcelona Valdés
2005-01-17 16:54
Sonde; ledningen skall inom de närmaste veckorna fatta beslut om eventuell tröjreklam, vad tycker Du om detta; är Du väldigt mycket emot, är Du mycket emot, är Du lite emot eller är Du rent av för införandet av sponsrade tröjor?
Señor Laporta
2005-01-15 14:57
"Vi måste fortsätta spela på samma sätt" så säger Barças lagkapten Carles Puyol till en intervju till fcbarcelona.com. Kapten Puyol sa att kritiken efter matchen på El Madrigal förra helgen var rättvis.

Laget ser fram emot matchen mot Real Sociedad säger Puyol som forsätter att tala om att laget måste visa vad dom kan. Som sagt saknas Deco p g a avstägning, men Barça får tillbaka Gio och Belletti.

Sen en glädjande nyhet. Enligt fcbarcelona.com har Ronaldinho kommit tillbaka från sin ryggskada, men inte till 100%. Ronaldinhos tankar om Sociedad matchen. "Det kommer att bli en svår match, men vi är fulla av självförtroende. Nu har vi en bra chans att plocka några poäng på hemmaplan. Vi måste spela så som vi vet att vi kan." Och om sin egen insats säger han. "Vad jag gillar att göra mest är servera assister. Om jag har turen att göra några mål själv, så är det mycket bättre."

Det krävs en seger mot Real Sociedad för att hålla kvar avståndet ner till Valencia och Real Madrid. Vårsäsongen kommer bli minssagt svättig. Matchen mot Sociedad kommer bli tuff, men Barça går segrande ur matchen med 2-0. Samuel Eto'o och Ronaldinho målskyttar.
Barcelona Valdés
2005-01-17 15:43
Kharles_Kubala; Du delar verkligen ut generösa spelarbetyg. I matchen mot Villareal tycker jag bara att 2 spelare var godkända; Puyol och Etoó, inte för att de var bra utan för att de var de enda som kämpade. I gårdagens match var det återigen bara 2 spelare som var bra; Valdés och Etoó, därutöver tycker jag att Puyol, Marques och Ronaldinho skall ha godkänt.

Försvarsspelet har i dessa matcher sett otroligt virrigt ut. Mittfältspelet har saknat aggressivitet och bolltempot är skrämmande lågt - hur många offensiva löpningar och/eller passningar har Xavi tagit/slagit dessa senaste två matcher? I anfallet står Ronaldinho bara och väntar på boll och Giuly får mig att sakna inte bara L. Garcia utan tom Overmaars.

Jag tror att Iaquinta blir klar i veckan, vad man skall tycka om denna värvning vet jag inte då jag aldrig sett honom spela.

Till högerkanten fanns det bättre alternativ skrev Du igår - vilka då? Inte heller jag vill se Baptista på en renodlad högerkantsposition utan växlande med Etoó (höger/centralt)

Jag hoppas på regeländringar för att förhindra den typen av grisfotboll som samtliga lag numera bjuder på mot Barcelona - hade varit härligt med en regel som förbjuder fler än 8 spelare på egen planhalva och fler än 5 spelare i eget straffområde.

Lucho; Varför önskar Du tillskriva Ronaldinho negativa personliga egenskaper (redan innan han begått några konstiga handlingar), eller med andra ord varför har Du fått för Dig att han först och främst tänker på pengar?

Var snäll och ge ett par exempel på spelare som skulle vara...."minst lika bra ersättare".

I mina ögon är han en oerhört positiv ledare på såväl som utanför planen. Att han presterat som bäst och stått för avgörande insatser mot framförallt bättre motstånd i år såsom; Milan, Real Madrid och Valencia gör honom inte mindre betydelsefull än vad han var under fjolåret. Jag tror att han tvingas hushålla med sina krafter då han spelar skadad.

Trots att vi nu gjorde mål på hörna borde Rijkaard se till att öva på fler hörn- och frisparksvarianter då nästan alla dessa känns helt ofarliga.

tarrak; vad kostar Din själ för allting går väl att sälja om priset bara är det rätta?
Real Madrid [Butragueño]
2005-01-17 16:08
D?CO..
Du kan inte men allvar när du säger att Valdes är bättre än Casillas?
Barcelona Valdés
2005-01-17 16:21
Sonde; jag bedömer bara prestationen på planen och ger därför inte spelarna ursäkter efter om vi åkte på en chockförlust i förra omången eller om engelsk- och Madridbaserad skvallerpress sprider falska rykten, men visst är betygssättning efter match högst individuell.
Barcelona B_a_r_ç_a
2005-01-17 15:31
tarrak
Är joaquin i samma klass som Ronaldinho nästan? Asså du måste driva med mig. Varför ligger Betis så dåligt till i Ligan då? Sluta snacka om att sälja och Ronaldinho är inte en av de 5 bästa, han är världens bästa överlägset. Hans minsta nivå då han är som sämst är lika bra som Joaquins när han är på topp form.
Ronaldinho har inte varit lika bra som förra året för då spelade vi med 2 deffensiva mittfältare och Deco fanns inte i laget och Etoo så det va inte många som ville ha boll och han tog mycket ansvar och va överallt på plan. Nu får han inte så mycket boll, men så fort vi ligger under eller spelat lika så är han den enda som spelar överallt och springer ner på plan för att göra något. Förra året va han inte lika bra som andra delen av säsongen och jag hoppas att han nu får topp formen tillbaks så ska ni se om nån vill att han ska gå och glöm inte att han har spelat några matcher med en skada bara för att det itne finns ersättare.
Sen det finns bättre altenativ än Joaquin som vi kan köpa som vi har råd med utan att sälja Ronaldinho. Om det nu är sant att Dagoberto kommer så är han Brasiliens största talang som mittfältare och Bojinov vill Stoichkov ha i Barcelona och han skulle passa bättre i vårt spel.
Barcelona Ronaldiniho-Puyol
2005-01-17 15:25
När stängs Tranfers fönstret?
Barcelona B_a_r_ç_a
2005-01-17 15:02
tarrak
Va snackar du om, Ronaldinho är världens bästa och nu spelar hela laget dåligt och han gör inga misstag och vilka spelare skulle vi köpa om vi sålde Ronaldinho? Vilka kan avgöra sånna möte mot Milan och Real och vi vet att ingen i världen är i närheten av Ronaldinho. Ronaldinho kommer inte att gå och han kommer att spela och bli världens bästa i många år och han är den enda som kan göra så att Barca får ett dream team som vinner många tittlar och som Ancoletti sa Ronaldinho va skillnaden mellan Barca och Milan.
Barcelona Sonde
2005-01-15 14:33
Kharles: Jag tror du har rätt angående Gravesen affären. Styrelsen vill inte gambla med den nuvarande fantastiska lagmoralen och valde därför bort annars ganska intressanta spelare som Gravesen och Carew (år alla våra grannar mentalt labila?).

Iaquinta verkar inte vara mannen som gnäller i första taget, och att man fått honom att pressa sin styrelse tror jag blir avgörande. Iaquinta blir snart blaugrana. Bra eller inte vågar jag inte uttala mig om, men det känns som en ganska intressant spelare, och framförallt en spelartyp som verkligen saknas i laget.
Barcelona Kharles_Kubala
2005-01-17 13:09
Pedregalejo

Se länktipset.

Bopi

Ta och skärp dig. Det finns något som kallas källkritik. Dessutom verkar nivån på dina inlägg ligga på den absoluta noll-nivån.

(-$ MadriEntes $-)

Mina intryck av dig som en riktigt fjantig tölp blir bara starkare och starkare. Var inte du avstängd förresten?

Lucho och Spinbad

Ronaldinho har bara varit världsklass-bra i dom riktigt stora matcherna, t.ex. mot Milan och Madrid, men han har ju stundtals blixtrat till också. Nånting är det i alla fall som stör honom, min teori är att det är ryggen, ankeln samt det faktum att han är lagets stjärna som alltid ska spela (och som man inte har någon ersättare till). Helt klart är att han och de andra anfallarna måste börja leverera mera (även Eto'o som ju trots allt gör mycket mål).

Tror ni Iaquinta blir klar i veckan? Det ryktas om att Henok Goitom (talangen från Vasalund/Essinge) flyttats upp till Udineses A-lag. Kanske för att fylla tomrummet? Intressant.
Barcelona Lucho
2005-01-17 12:15
Kan ta det igen..

Utan Ronaldinho förra säsongen hade Barça spelat UEFA-cupen på sin höjd i år. I flera matcher var han på ett eller annat sätt avgörande. Men denna säsong har det varit annorlunda. Att brassen sedan hämmats av skador är en annan femma. Under hösten har Barça av vissa (mer eller mindre seriösa) tyckare korats till världens bästa lag. Detta utan att Ronaldinho varit speciellt bidragande. Det tycker jag säger en del.

Självklart vill jag att han stannar men om pengarna lockar så kommer jag inte att sakna honom. Fortsätter Laporta & co i samma takt kommer vi nog få en minst lika bra ersättare i fall att Ronaldinho lämnar..
Barcelona tarrak
2005-01-17 15:11
Jag håller med om att Ronnie är en av världens 5 bästa, men för de pengarna kan du få minst 2 spelare i ungefär samma klass. Svårt att säga vilka spelare som skulle vara aktuella men Joaquin är ett intressant namn på högerkanten där Guily fortsätter att underprestera. En spelare som Miroslav Klose är också intressant som avbytare för Eto'o. Skulle gärna se att vi köpte tillbaka Fabregas från Arsenal. Han är framtiden!
Barcelona tarrak
2005-01-17 14:44
Man börjar bli allt mer orolig för hur den här säsongen kommer att utveckla sig. Truppen är alldeles för tunn. Spelarmaterialet är alldeles för ensidigt. För många bollkära tekniker som gör att spelet bygger för mycket på individuella prestationer. Vi skulle behöva en stor, stark targetplayer att slänga in när kortpassningsspelet kör fast och för att bli farligare vid fasta situationer.

Är även tveksam till att köra 4-3-3. Känns som att våra forwards kommer för långt ifrån varandra och att det bara blir en massa solo-raider.

Om Chelsea skulle bjuda 780 mille på Ronnie hoppas jag att Laporta accepterar budet. De pengarna skulle räcka till att köpa 3 spelare i absolut världsklass.
Barcelona Relay
2005-01-16 21:45
VICTOR VALDES MAN OF THE MATCH
Han räddade oss och jag som nästan förlorat hoppet när Nihat kom fri en tredje gång.
den skönaste Barcelona vinsten hitills.
Jag pendlade mellan hopp och förtvivlan under hela första halvek.
Barcelona Spielmann
2005-01-16 21:25
Så skönt, skönt och åter skönt med tre poäng i en viktig match. Dock så kvarstår den oro som jag kände inför matchen. I matchen blottades våra största svagheter samt att våra största styrkor avgjorde.

Vi hade stora problem med Real Sociedads tillbakadragna försvar, som jobbade aktivt med understöd på mittfältet. Xavi och Iniesta fick inga ytor att jobba med, vilket tvingade oss att starta och bygga spelet från Marquez. Rafael är alldeles för långsam för att starta snabba anfall och spelvändningar, det sällan han slår passningar på ett tillslag. Dock så är hans passningsspel oftast välvårdat. Men idag krävdes det mer och han lyckades inte axla det ansvar som gavs honom. Därför var det lyckat att Frank flyttade ner Xavi till den positionen i andra halvlek, det avgjorde matchen i mina ögon (förutom Real Sociedads utvisning). I första halvleken hade vi ett slött passningsspel vilket inte är framgångsrikt, speciellt inte mot en tillbakadragen uppställning. Vi behöll dock tålamodet, slog aldrig långbollar. Till slut gav det utdelning.

Som jag ser det behöver vi en ny mittfältare som är rörlig, har bra defensiva kvalitéer och med ett bra passningsspel.

I mittförsvaret hade vi problem på slutet, men det är logiskt då vi gjorde omfattande platsbyten under matchen vilket skapar förvirring (ni såg väl Gio?). Jag väntar gärna på Edmilson.

Victor Valdes räddar oss igen.
Annons: