/spanien/barcelona/forum/26.aspx/spanien/barcelona/forum/26.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


FORUMET ÄR JUST NU HELT STÄNGT.
Barcelona Iniesta70.
2017-01-13 12:01
Soko Nu är det ju som det är. Vi kan inte agera som ett gäng obotliga hypokondriker som skyller den taktiska sjukdomen för allt. Ännu så har Real inga titlar i sitt troféskåpe från pågående säsong. Så nog tänker i alla fall jag streta emot och inte låta ärkerivalerna som på grund av lite remontatande har lyckats skrämma upp hela Europa att det är Napoleons arme som håller på att lägga kontinenten för sina fötter, ibland räcker det med en rysk vinter och lite inställning så får man även de oövervinneliga på fall. Lägga sig platt ner och spela död? Nej, det kan Espanyol göra. Själv lämnar jag inte ifrån mig en titel till ärkerivalerna utan att falla med flaggan i topp.
Barcelona Bosketts
2017-01-13 11:55
Bara en påminnelse om att vi alla håller på samma lag här. Vill man kritisera en spelare/tränare så får man givetvis göra det. Men ska man ge sig in i det får man göra det med respekt för andra personers åsikter och dessutom framföra sin kritik på ett sätt som leder till diskussion snarare än provokation.

Nu tänkte jag att vi alla härinne var tillräckligt vuxna för att förstå sig på det, men ni som känner er träffade bör veta att detta är något som Mod kommer se allvarligt på i framtiden.

Så svårt ska det väl inte vara att kunna diskutera och kritisera i god ton?
Barcelona Xaviesta
2017-01-13 11:44
Katalano Om du känner att du har alldeles för mycket på hjärtat för att kunna skriva ner det här så kan du ju alltid skriva en krönika. Jag vet att jag hade läst den med andakt iaf. Fundera på det, hermano :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-01-13 10:53
När jag funderar kring allt som jag vill ska ändras i sättet vi spelar fotboll, ändringar i uppställningen, speluppbyggnad, presspel och liknande, så är det alldeles för mycket att ta upp i ett enda inlägg. Det är så otroligt mycket som inte är bra nog helt enkelt och då har jag inte ens tagit i beaktning sättet som klubben styrs på, vår värvningsstrategi och sättet ungdomarna behandlas på.

Jag har diskuterat kring de olika delarna tidigare, men just nu känns det helt som bortkastad tid att diskutera det med tanke på att LE ser ut att lämna och i alla fall jag har tappat förtroendet för honom.

Varför nämner jag detta då? Jo, för att jag funderade på intressanta ämnen jag vill föra upp till diskussion. Och när det är för många sådana ämnen så blir det helt enkelt kortslutning i hjärnan.
Barcelona Soko
2017-01-13 10:42
Neymar

Har du slagit huvudet i väggen eller ?
Tråkigt att du tror sig leva i en diktatur och störa sig på andras åsikter. Som tur är att du inte är mod här. Men detta till mitt och ditt inlägg så är du mycket närmare för ett spärr med tanke på dina påhopp. Att du försvarar en värdelös tränare med blod är häpnadsväckande.
Barcelona Soko
2017-01-13 10:35
Iniesta.70

Själv hoppas jag att vi slipper Real och Atletico så långt gtb det går. För med det spel vi visar har vi små chans att ta sig vidare om vi möter de två. Hade vi haft Real istället för Bilbao hade det varit slutspelat för i år. Vi spelar som ett gammalt gäng som knappt orkar springa. Man trodde att 2-3 veckor semester skulle göra oss fräscha men det är precis tvörtom, spelarna är så sega som om vi är i maj månad.
Jag hoppas vi får Alcorcón för med matcher onsdag lördag vecka efter vecka skulle Real och Atletico vara för mycket .
Barcelona neymar JR
2017-01-13 10:33
Soko Att du inte har blivit spärrad är ta mig fan underligt. Broken record, utveckla din tankekrets stå inte och stampa på ett och samma ställe. Nu vill jag inte önska dig någon olycka i livet, men ta sats och spring in i väggen och hoppas på det bästa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-01-13 10:31
Soko

Det är en sak att kritisera sättet som LE leder Barca som coach, en helt annan att prata om honom som knappt duglig under hans tid som spelare i klubben och det visar bara att du inte har någon som helst koll på honom som fotbollsspelare.
Barcelona Iniesta70.
2017-01-13 10:26
Själv så önskar jag mig ärkerivalerna i kungens cup, kommer att hålla båda mina tummar så knogarna vitnar så att lotten faller på Barca vs Real i en kvart.
Dags att remontada ner Zidanes bygge, dags att syna illusionen av "världens bästa lag" med " världens bästa spelare". Låt dom putsa och vaxa sina guldbollar så världens bästa illusionist kan spegla hela deras lag i den glänsande guldbollen som han så hårt håller i. Det här borde ju vara den ultimata injektionen för våra katalanska hjältar att knuffa ner marängerna från den kullen som dom varit " Herren på täppan" under allt för lång tid.

Om vi inte klarar det med "tänka så det knakar" taktik så får vi skicka dit ett gäng individualister av yppersta La Masia världsklass och ett par andra karaktärer som tagit sig till den absoluta världstoppen utan att ha äntrat La Masias klassrum.

Hur som helst. Dom kan slingra sig och spjärna emot hur mycket som helst., dom kan ropa på farbror Tebas och pappa Perez, det rör mig inte ryggen, men nu ska dom banne mig ner från kullen.

Enough is Enough !

Soda Popinski

Trevligt målad bild du gav mig till morgonkaffet, Zlatan som kramgo "fröken" . Nice:)
Barcelona Soko
2017-01-13 10:08
@JUSSI BJÖRLING:

Legendar?
För mig är han en judas oavsett om han byte Real till Barca. Han skulle imorgon springa tillbaka till Real bara han får chansen.
Han ska bara vara lyckligt lottat att han fick träna Barca för det var han aldrig värt det. En mer okompetent tränare får man leta efter. Han bär solglasögon på träningarna även när det regnar då han vågar inte se sina spelare i ögonen.
Och som spelare var han knappt duglig att kalla honom för en legendar. Han skulle aldrig platsa i dagens Barca.
Barcelona Pep - El Míster
2017-01-13 09:53
I ärlighetens namn så spelar RM inte någon vidare speciellt bra fotboll. Dom är inte i närheten av det spel vi visat upp tidigare år och hänfört publik och motståndarpublik med! Det vet dom givetvis om själva. Däremot så har dom en ny vinnarmentalitet, bredare trupp och en ny frisk fläkt i Zidane. Detta i kombination av att vi underpresterar så lyser dom helt klart starkare än oss just nu på den spanska himlen. Men! Jag tror fortfarande att CL är ett realistiskt mål om vi prickar formen och har lite flyt. Ligan blir svårare men återigen, större under har skett! Det är också rätt anmärkningsvärt att vi tappat så mycket poäng på hemmaplan i år och därav ligger efter RM i ligan. Hade vi vunnit det vi vanligtvis skall vinna på hemmaplan så hade vi legat i topp eller på samma poäng. Då hade det låtit annorlunda ute i stugorna! Nej, jag kan ändå inte på något konstigt sätt låta bli att njuta av det faktum att när vi var som bäst så fanns det en helt annan överlägsenhet och underhållning än när RM i dagsläget är i "superform". Hade jag vart maräng hade jag definitivt känt en frustration över vetskapen att Barcas storhetstid var mycket "större" och definitivt vackrare! Resterande tid av säsongen skall ändå bli kul att följa och se om vi kan gneta åt oss någon titel trots LEs tapp av omklädningsrummet !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2017-01-13 09:21
Tycker man ska vänta med hyllningar kring Zidane och hans gäng. Vinner han trippel i år då har han åstadkommit något att bli hyllad över. Frågan är om han kan göra det Guardiola gjorde med Barca?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona oocbgb
2017-01-13 09:13
[QUOTE=Pep - El Míster]Okej. Så ärligt, vilken tränare kommer vi få se i Barca nästa säsong? Många lyckorop här inne efter olika namn men dom flesta av dom verkar inte realistiska känner jag. Hur tror ni ledningen tänker? Större namn eller som dom senaste åren någon oerfaren men som dom tycker är klipp och skuren för Barca? Jag är nyfiken på Tuchel eller Klopp. Men har i ärlighetens namn sett dom för lite. Barcas stjärnspäckade trupp tillsammans med en låååång klubbkultur är inte så himla lätt för en tränade att få respekten hos. Vi behöber också någon som truppen ser upp till och springer för! Pep är förgången. Va finns det mer? [/QUOTE] Skulle precis lufta samma tankar. Just nu känns säsongen körd i ligan, men man vet aldrig, många matcher kvar.. Men real känns alldeles för bra, helt plötsligt har de en tränare som gjort dom till ett lag. Men för vår del, personligen har jag dålig koll på vilken tränare som skulle passa oss, men jag känner mig otroligt peppad i för nästa säsong med ny tränare. Känns som väldigt låga odds att Lucho sitter kvar. Hur är det, kommer vi få tillgång till de nya stora sponsorpengarna till sommaren, eller kommer de avtalen först generera ökade intäkter 2018?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-01-13 08:46
Verkligen imponerande av Real att slå rekordet, dessutom i en match man ligger under med 2 mål med 10 minuter kvar. Zidane har verkligen format en vinnarmentalitet runt laget och trots att de inte imponerar rent spelmässigt så lyckas de undvika förluster. Edit. Riktigt vackert mål av Benzema dessutom.
Barcelona Pep - El Míster
2017-01-13 07:43
Okej. Så ärligt, vilken tränare kommer vi få se i Barca nästa säsong? Många lyckorop här inne efter olika namn men dom flesta av dom verkar inte realistiska känner jag. Hur tror ni ledningen tänker? Större namn eller som dom senaste åren någon oerfaren men som dom tycker är klipp och skuren för Barca? Jag är nyfiken på Tuchel eller Klopp. Men har i ärlighetens namn sett dom för lite. Barcas stjärnspäckade trupp tillsammans med en låååång klubbkultur är inte så himla lätt för en tränade att få respekten hos. Vi behöber också någon som truppen ser upp till och springer för! Pep är förgången. Va finns det mer?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-01-13 06:18
Lion24 Har skrivit innan att lucho är den fattige mannens ancelotti. Inga bländade taktiker (endast små justeringar) men tränare som litar på spelarna och ger dom friheterna. Det brukar oftast hålla i Max 2 säsonger innan spelarna tar friheten föregivet och vänder det till något negativt. Största problemet är att trots alla värvningar så har vi endast konkurrens på en position. Mittfälts positionen jämte busken och iniesta, ganska galet att 10 platser i laget redan är spikade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El FenómenoR9
2017-01-13 02:55
Lion 24 Diggar verkligen hur passionerat du skriver i din förklaring. Jag håller med om att det är så man ska pressa, men just nu är vi inte ett lag och då går det inte. Men jag tyckte mig se att många i laget jaga och stressa men inte med pressitionen som behövs. Kan ju också vara så att mina förväntningar på hur vi ska spela är inte lika höga som förut, därav det godkända betyget jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-01-13 02:38
Ser att vissa härinne inte vill ha Lucho nästa säsong och majoriteten härinne vill ha Sampaoil som tränare men tyvärr är jag inte så imponerad. Av det jag har sett av Sevilla så är det alldeles för långt mellan lagdelar och presspelet som Sampaoli beröms för har jag inte sett. Sen är han en tränare som äskar att spela med trebackslinje vilket inte skulle funka i Barca.

Lion24

Presspelet denna säsong har varit obefintlig men kanske var det en medveten teknik att inte pressa alt för högt och skapa ytor till den blixtsnabbe Inaki. Samtidigt som vi "lät" Bilbao pressa oss och på så sätt skapa yta för MSN att löpa på när Cillesen gång på gång la bollar bakom deras backlinje istället för att rulla runt i eget straffområde.

Presspelet som visades upp under Peps era var jäkligt imponerande minns hur "experter" påpekade att presspelet var minst lika imponerande som passningspelet. Spelarna pressade som ett gäng hungriga vargar vare sig man mötte Hercules eller Man utd i CL final, den så kallade sex sekunders-regeln borde införas igen men hur sugna är MSN på de?
Barcelona Lion24
2017-01-13 02:02
@El FenómenoR9:Vi har då sannerligen olika sätt att se presspel på. För mig handlar presspel om tio spelare som pressar tillsammans. Jag har sagt förr ''hur man pressar''. Men jag säger det igen. Låt oss ta ett exempel och jag tar Madrid som exempel eftersom vi ''känner'' dom bäst. Låt oss säga att Ramos har bollen, alla andra spelare ska halvmarkera dom andra, alltså att Messi halvmarker Marcelo, Neymar halvmarkerar Carvajal o.s.v. Med halvmarkera menar jag att man ska göra Marcelo ledig på ett smart sätt. Man ska ha allting planerat i förväg. Du markerar inte Marcelo så att han inte ska få passningen, du vill att han ska få passningen. Tillbaka till Ramos, den enda vettiga alternativ han kommer ha är då Varane. I den sekund Ramos har sparkat bollen så ska Suarez pressa Varane. Då får Varane två problem: 1. bollen, 2. Suarez. Ju mer problem du har att lösa, desto större blir risken att du gör fel: logik.

När Ramos har passat bollen och Suarez direkt börjat pressa Varane så ska våra spelare då låsa Madrids spelare så att Varane inte ska ha någon att passa till. Alla måste vara med på det, varenda en. Ser du det här i FC Barcelona? Ser du ett lag med tio individer som pressar tillsammans? Man ska heller inte bara ''pressa''. Man ska pressa med en extrem kraft, extrem intensitet, extrem aggressivitet, likt det vi ser i Atlético. Det ska vara extremt organiserad och disciplinerad. För mig är det här presspel och jag ser inte någon presspel i nääääärheten av det jag precis beskrev till dig. Jag är säker på att Lucho vill att laget ska pressa, missförstå mig inte men har han den auktoritet att få spelarna att göra som han vill? Har han respekten från spelarna?

Vi ligger under med 2-1 och måste gå framåt, jag förväntade mig ett extremt revanschsuget Barca som skulle ''ta tag i saken'' men jag såg knappt en farlig målchans i första halvlek. När vi vann trippeln med Lucho under våren, så jagade vi mål så fort domaren hade blåst igång matchen. Kolla på valfri match från vår så får du se. Man jagade mål direkt och hade sån intensitet så man var ibland chockad. Idag börjar vi spela fotboll i andra halvlek. Jag förstår inte den här drastiska förändringen. Med tanke på omständigheterna (hemmaplan, ligger under och måste gå för mål, spelarna vi har o.s.v) så var det här en av de sämsta matcherna jag sett Barca göra på väldigt väldigt länge.
Barcelona El_Jefe (Heisenberg)
2017-01-13 01:26
@Kataloni:


Mer tid? Han har suttit på posten i 2,5 år. han har snarare haft för mycket tid. Varningsklockorna ringde tidigt men vi lät silvret i slutet av säsongen lura oss. Om han nu bestämt sig för att ta sitt ansvar och lämnar efter säsongen så kudos. Hade vi bara kunde fortsätta städning hela vägen uppåt...
Barcelona Soda Popinski
2017-01-13 01:01
Kommer härmed med en liten avstickare .. Minns när självaste Ibrahimovic spelade för Barcelona. Det var alltid lika kul att se när han gjorde mål. Men det var inte målet i sig som var roligt. Jag menar, ser det inte lite lustigt ur när spelare som Xavi, Iniesta, Pedro, Alves, Bojan och Messi omgringar den gigantiske Zlatan för att fira målet med ett kramkalas. Ibra ser då ut som en saknad och populär dagisfröken som varit borta pga sjukdom ett par dagar men är nu åter tillbaka på jobbet och barnen älskar det och firar. Och det bör se precis ut som det en gång gjorde på Camp Nou tillsammans med den store svensken och hans "kyrkgossar" eller vad han nu än kalla dom. Annat var det när Chygrinsckhy (??) hann fram för att ge Zlatko en kram. .. Fan önskar att Zlatan kunde ha blivit en legend hos oss ändå. Synd att det gick som det gick. Samma med den riktige Ronaldo som också lämnade efter bara en säsong, två stora spelare som lämnade så snabbt. Finns det fler liknande fall i vår klubbs historia undrar jag lite nyfiket? Kan ju lika gärna avsluta med min egna barca drömelva ... Valdes Alves Pique Puyol Abidal Busquets Xavi Iniesta Messi Ronaldo Ronaldinho Ouuf ... Den där backlinjen! #APPA Och nu då .. Jo, back to reality! Gäsp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kataloni
2017-01-13 00:58
Lucho ska få lite mer tid på sig. För många gloryhunters här just nu.
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-01-13 00:57
@Soko:

Sluta pissa på en legendar för fan. Du kan väl åtminstone vara lite konstruktiv i din kritik.
Barcelona Soko
2017-01-13 00:24
Jag har skrivit tidigare att Zidane låter intre sina spelare slappna av en sekund. Han blir arg när hans spelare sår ett fel pass vid ledningen med 3-0. Han sitter aldrig på bänken utan styr från sidlinjen. LE å andra sidan gärna sitter på bänken och flinar åt ena och andra. Barca har med andra ord ingen tränare.
Varje gång jag ser honom så mår jag illa.
Barcelona Barcelonistas
2017-01-12 23:56
För mig är det uppenbart att saker och ting inte fungerar som dom ska just nu. Lucho har tappat det helt man ser att han ser helt uppgiven ut han har inga fler ideer och förmodligen har han tappat omklädningsrummet också.. Vi får knappt resultat med oss längre och spelet är det sämsta jag sett. Rijkaards lag från 07/08 spelade bättre och det säger allt. Jag tycker att man redan nu ska börja leta tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El FenómenoR9
2017-01-12 23:56
Lion 24 Håller med dig i endel, men tycker du överdriver ganska mkt faktisk. Du skriver med tanke på omständigheterna att det var den sämsta matchen vi gjort!?? Nää verkligen inte, presspelet var klart godkänt hållet inte med dig att det var katastrof. Tränarbyte till sommaren kan jag hålla med om. Men vem kan ta över? Sevillas coach har det surrats om, men har dålig koll på honom så har inget att komma med. Real Madrid vilken moral! Applåder till de där äcklen. Visca Barca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2017-01-12 23:50
Det är zidane som ska ha all beröm och ingen annan. Han är respekterad och har stark karaktär. Det gör så att real spelar som ett lag och går för vinst varje varje match. Zidane gör så att dom är hungriga och motiverade oavsett motstånd vilket vi tyvärr saknar. Vi har inte det minsta lilla glöd som real spelarna har. Den dagen xavi eller puyol är tränare för oss så kommer vi också få uppleva det real gör nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2017-01-12 23:39
Nu såg jag inte Reals match. Men helt ärligt, hatten av vafan!
Barcelona Barcelona y Ars
2017-01-12 23:38
Real Madrid, kostnad strax under 8 miljarder Barcelona, strax över 4 miljarder. Vårt rekord på 39 matcher utan förlust, ska Real matcha det bör dom ligga på 75 matcher då de är ekonomiskt dopade jämfört med Barcelona. ;)
Barcelona Barcelonistas
2017-01-12 23:36
Jag håller Chelsea som det bästa laget i världen just nu. Visserligen har dom inget Cl spel men fy fan vad tunga dom kmr va och möta i Cl nästa säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: