/spanien/barcelona/forum/2598.aspx/spanien/barcelona/forum/2598.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Messi es el fenómeno número uno
2015-07-04 22:01
Någon med bra stream?
Barcelona Barcanist
2015-07-04 22:00
Blaugrana91

Ett av världens största flygbolag med slaviska personalförhållanden, vilket många, många, många arbetare vittnat om. Smutsbolag, smutsland.
Barcelona Barcelonistas
2015-07-04 22:00
Copa America
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-07-04 22:00
Så det är Qatar som är nagel i ögat och därför är Bartomeu skurken?
Barcelona Blaugrana91
2015-07-04 21:58
Även om jag är emot Qatar så är det ju faktiskt Qatar Airways som sponsrar oss, vilket är ett av världens största flygbolag och anses ju vara bland dem bästa när det kommer till komfort och liknande.
Postat via SvenskaFans-appen
Mascherano#14 el Jefecito
2015-07-04 21:55
Shit vad trött jag är på allt jävla drama kring den här valkampanjen. Tro mig, när det kommer till Laporta vs Bartomeu så är jag 100% Laporta alla dagar i veckan. Jag hade hellre viljat att Roman Abramovich hade vunnit valet före den svinaktige Barto.

Men! Det är skrämmande många här inne som verkligen köper allt Laporta säger och målar upp en total felfri bild om honom. Jag har inga bevis för ryktena att han festade med prostituerade eller åkte privat jet för klubbens pengar och jag tänker inte heller ge mig in i den diskussionen. Men jag tycker fan inte att han sköter denna kampanjen snyggt i och med all drama. Och jag har heller ingen större förhoppning om att han kommer att lägga ner beefen även om han blir president. För mig känns det som att två föräldrar söker egen vårdnad genom att smutskasta den andre och den som blir mest drabbad är barnet - i detta fallet Barcelona.

Nä, jag hade önskat att Laporta kunde vara större i den här situationen och inte gå in på samma linje som äckel-Barto och gänget.
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2015-07-04 21:43
Finns det ens något som talar för att Laporta vinner valet? 9000 signaturer är jävligt många, 99% säker att grodan Barto vinner
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-04 21:35
Enkos

Absolut.

Men jag tror också att det kan vara tvärtom, vi ska inte underskatta möjligheterna som internet ger alla utlandsbaserade där det finns betydligt större möjligheter att ifrågasätta saker med utrymme att kolla källor och information direkt när något sägs.

Värre då om man tuggar pistagenötter, läser la vanguardia & lyssnar på ett öra.
Barcelona Rambla~
2015-07-04 21:30
Insatta i vad? Man behöver inte åka ner till Camp Nou för att tex uppdatera sig hur Qatar behandlar sina gästarbetare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-07-04 21:28
Enkos Det är ju trots allt oftast dom som stirrar sig blinda och ser inte längre än första raden ( trippeln, senaste 6 månaderna) samt att dom flesta läser endast md därnere
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-07-04 21:11
@the cameroonians:

Eller så är folk i Barcelona och närmare än oss bättre insatta och vet bättre än folk från Sverige och svenska fans där många aldrig ens sett en match på plats
Barcelona the cameroonians
2015-07-04 21:00
@Diar Shekha:


Bartomeu har haft tillgång till medlemsregistret sedan tidigare och kunnat gå direkt till väljarna för att fiska signaturer. Plus att han ju har alla de äldre socis på sin sida, dvs Nuñistas från 1900-frös-ihjäl. Inget konstigt, men det ser onekligen tufft ut för de andra.
Barcelona the cameroonians
2015-07-04 20:57
Verkar vara samma domare som dömde Argentina - Paraguay i gruppspelet som fått förtroendet att döma finalen. Var inte den matchen relativt tuff?

Han heter för övrigt Roldan i efternamn... Dock inte Kevin i förnamn ;-)
Barcelona Diar Shekha
2015-07-04 20:57
Bartomeu got 9.083 signings.
Laporta got 4.708...

Some serious campaigning has to start, @JoanLaportaFCB.

Hur är der här möjligt? Är våra medlemmar Senila? Jag får inte ihop det, det är som en chock för mig. Det bör inte vara möjkigt att ge så mycket stöd åt Bartomeu efter allt som hänt. Nu är man halvt besviken för att vi vann trippeln för utan den hade Bartomeu verkligen inte haft någon chans.
Barcelona enkos
2015-07-04 20:41
Här finns en lista över alla kanaler som sänder finalen ikväll i copa men jag kan inte från mobilen se dem, kan någon kopiera alla kanaler här?
Barcelona Rambla~
2015-07-04 20:35
Tänk om alla socis som får rösta fick upp ögonen ordentligt precis innan valdagen och helt plötsligt svängde över till Benedito sida istället. Vilken skräll det hade varit om han vunnit valet. Ju mer man läser om hans tankar desto mer inser man att han i första hand tänker på klubbens bästa och att dess gamla värderingar inte missbrukas.
Barcelona Rambla~
2015-07-04 20:29
King Puyi Själva poängen från ( Xaviesta ) var tex det här: Vi alla vet att Laporta "hasslade" för egen vinning skull. Ursäkta, men hur vet vi det? Det är ingen vedertagen sanning bara för att Rosell påstod det. Han påstod mycket under den perioden med sin smutskastning, tex att Laporta och hans ledning hade kört ekonomin i botten, mixtrat med siffror i boksluten för att dölja en förlust. Nu efteråt vet vi att det bara var skitsnack och propaganda. Visst, det fanns kanske även saker som påstods som stämde, jag påstår inte annat. Dock har jag för länge sedan insett att vad Rosell/Barto än häver ur sig är det oftast populistiskt och endast till för att tjäna deras egna syften snarare än att gagna klubben. Ett annat exempel. Barto påstår nu, ivrigt påhejad av sina kompisar och journalister på MD och annan media kontrollerad av grup Godó, att Lucho krävde en värvning av Arda Turan. Jaha? Har någon hört detta komma från Luchos mun? Med tanke på hans relation till media och journalister lär vi heller inte höra Lucho varken bekräfta eller förneka det. Det var samma sak när Barto påstod att Tito hade begärt att de värvade Neymar ett år tidigare än det var planerat. Senare visade det sig att att Tito aldrig hade pressat ledningen på detta. Så nej, allt är inte alltid fakta bara för att media och andra hakar på ett rykte, lögn eller annan halvsanning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-04 20:18
Benedito sägs ha fått ihop 4000 signaturer.

Här kan ni läsa mer om vad han tycker om både det ena och andra (engelska)
Barcelona enkos
2015-07-04 20:15
Är det någon fri sat kanal som sänder copa finalen 22.00?
Barcelona ( Xaviesta )
2015-07-04 19:46
King Puyi Nu handlade mitt inlägg inte om Laporta eller Bartomeu eller själva valet ens. Jag snackade om hur man bör behandla och framföra fakta, oavsett diskussionsämne. Ska du med hjälp av fakta få fram en viss åsikt så bör du vara 100% annars är det inte "fakta" du diskuterar med, förstår du hur jag menar? Vidare så är jag inte Laportas advokat eller maskot och har inget intresse att föra populistisk propaganda för att försöka få folk att inse att Laporta är "bäst" eller en "ängel". Jag vet vem jag helst ser som president och varför och hat inget behov av att få folk att hoppa på mitt tåg. Med andra ord tänker jag inte försvara Laporta mot dig :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-04 19:44
Jordi Farré klarade inte att få ihop de 2534 signaturer som krävs för att gå vidare i valet. Även Jordi Majo har för litet antal. Laporta fick ihop 4807 signaturer och är som väntat vidare. Det rapporteras dock att Seguiment FCB har runt 2700 och kan helt otippat ta sig vidare. Inom den närmsta timmen kommer även Freixa, Benedito och Bartomeu att få sina signaturer räknade. EDIT: Signaturerna kommer att kolla mot medlemslistan och det brukar vara så att cirka 10% av valsedlarna inte är giltiga. Den 8:e vet vi de slutgiltiga antalen.
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-04 19:37
( Xaviesta )

du pratar som att jag hatar laporta för det är tvärtom tro mig=) jag älskar laporta så som jag älskar ronaldinho men är det bra att ta ronaldinho nu? nej!. vet ej om du minns nu men kommer du ihåg när han lämnade? han hade fuckat många relationer med klubbar, för att han snackar så mycket i media. han går runt o pratar om att rädda la masia men samtidigt köpa pogba o bla bla bla. en sak till jag skriver ju hela tiden att jag är trött på all pajkastning och tycker att det bara skadar vårt kära barca. tycker du att laporta kör ett ärligt spel? handen på hjärtat?. och jag skriver bara det jag tror o köper inte läsare så gör inte det=). jag hittar inte på något. vi alla vet att laporta hasslade mycket till egen vinning när han var i klubben. jag behöver inte se kvitto på det för att säga fakta. sandro o barto visade ju alla privat flyg som han åkte med, för att ha ej pallade åka med laget dagen innan match. missförstå mig inte o jag försvarar inte maffian barto o rosell. men rätt ska vara rätt. under laportas era sopade vi golvet med allt o alla o han lämnade klubben med 11 mille plus bara som nån skrev tidigare idag.

no hardfeelings tro mig. laporta är en hardcore cule och jag älskar honom men ängel är han inte. minns du när han anställde cuyff typ 2 månader innan han ska lämna sin plats för nästa president? han visste att rosell skulle vinna drf. o min fråga vrf inte anställa cuyff tidigare?

säger igen missförstå mig inte laporta är en hero för mig men jag är TRÖTT på skitsnack hela tiden.

visca barca!
Barcelona ( Xaviesta )
2015-07-04 18:47
King Puyi Innan du argumenterar för din sak, vad det än må vara, bör du ha din information i ordning. Du leker gärna runt med fakta lite hursomhelst och argumenterar med dina egna tolkningar istället. Detta säger jag inte bara för att jag är uttalad Laportista utan det handlar om argument etik rent generellt sett. Jag likställer det vid att sprida okunskap som snabbt snappas upp av vissa forumsmedlemmar som sedan skapar sina uppfattningar baserat på dessa felaktiga påståenden. Jag respekterar olika åsikter till fullo men fakta bör man vara väldigt noggrann med. Get your facts straight innan du skriver något och höj nivån tack.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-07-04 17:41
Så vitt jag vet har Laporta aldrig stått åtalad för korruption, däremot stämde Rosell honom för att ha misskött klubbens finanser - vilket domaren ogillade och i stället konstaterade att han lämnade klubben med €11 miljoner i plus.

Samma sak med fallet där Rosell/Barto stämde honom för att han skulle ha spionerat på spelare. Domaren ar arkiverat fallet.

Nu återstår det att se om Bartomeu har något fel, alla är oskyldiga tills domen faller.

Faktum kvarstår dock, Bartomeu står anklagad för korruption och skattebrott.
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-04 17:15
the cameroonians

haha då är ju laporta den sista som ska prata om korruption:D:D hur mycket hasslade inte han till sig själv under sin tid i klubben. han levde large på klubbens bekostnad.
Barcelona the cameroonians
2015-07-04 16:55
Korruption är det ju om du försöker förskingra eller mygla med pengar, oavsett om det är för dig eller andras vinning. DIS, det företag som ägde 40% av Neymars rättigheter, har stämt klubben, Barto/Rosell samt Santos och Neymar & hans pappa för att de upprättat kontrakt för att kringgå att DIS skulle få mer pengar. Barcas ledning hävdar att DIS ska vända sig enbart till Santos i sitt åtal, men kontrakten är ju, i alla fall enligt domaren, ställda så att båda parter anses ansvariga. Så Barto har fel, i alla fall om man ser till vad definitionen av korruption betyder. Och Laporta har rätt.
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-04 14:23
Josep Bartomeu: "Jag vill uppmana Joan Laporta att sluta ljuga, han påstår att vi är anklagade för korruption, men det här vi faktiskt inte blivit."

"Vi har blivit åtalade för olika typer av skattebrott, men vi vet ännu inga besked om vi vinner eller förlorar åtalet. Hursomhelst, det är inte korruption."även om jag hatar barto o hans liga så måste jag säga tt laporta gamblar som fan nu, han har ställt siktet på bara snacka skit om barto och inget om barca framtid. tyvärr så knäckte barto laporta här. o laporta som ska vara advokat.

sorry guys om jag är jobbig, känns som om jag bara sprider dålig energi nu för tiden haha men jag är fan äcklad av barto o laporta helt ärligt, verkligen skit äcklad vi har typ blivit ett skämt i europa. o knaset är ifall laporta vinna så kommer skitet att fortsätta 7 år till vem pallar liksom
Barcelona KiNg-PuYi
2015-07-04 13:59
the cameroonians hoppas du har rätt i det, jag har sett att munir har giftiga löpningar, då han spelat centralt men fullkomligt katastrof då han spelat på kanten o lucho verkar spela honom på kan hela tiden:S. men t o m fotbollshjärnan så känner jag att sandro är ett steg framför där. sandro påminner mig om suarez som jag ska vara ärlig. samma typ av spelare, krigare o beslutsam med bra skott.
Barcelona el Flaco
2015-07-04 13:03
Trots att jag hade velat se Laporta vinna valet har jag blivit besviken på valkampanjen än så länge rent generellt. Det har mesta dels handlat om pajkastning mellan Laporta och Bartomeu och med en förvaltningsjunta som klart favoriserar den sistnämnde kandidaten. Lägg även till såpan med Pogba och andra spelarnamn som har cirkulerat och det har mer eller mindre förvandlats till en cirkus som inte gynnar klubben. De gångerna Laporta har pratat om sin eget projekt istället för att fokusera på Bartomeu och Pogba tycker jag det har sett intressant ut och med folk som Abidal och Cruyff som backar upp hans kandidatur ser det oerhört lovande ut. Dessvärre har medierna valt att mestadels bevaka kriget mellan Jan och Barto, vilket innebär att kandidater som Benedito, som också känns som en seriös kandidat, har fått väldigt lite uppmärksamhet i tidningarna. De resterande kandidaterna, t.o.m. mindre.
Barcelona the cameroonians
2015-07-04 09:39
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:


Ja, det finns en risk att än fler talanger försvinner.
Adamas entourage har sagt att spelaren föredrar att lämna på lån nästa säsong. Det lär ju finnas en hel del klubbar som skulle vilja knyta honom till sig.Visserligen har han en hel del att utveckla taktiskt, men hans speed och teknik är inget som växer på träd precis.

Anledningen att han inte gått före Munir är att Lucho värdesätter Munir´s rörelsemönster och fotbollshjärna mer än Adamas dribblingar.
Den absolut största anledningen till att han inte får spela stavas Messi. Högerytter-positionen är ju liksom vikt åt loppan och han vilar aldrig.

Sen fick han faktiskt en chans i år, han gjorde ju till och med mål i den matchen - mot Huesca i Copa del Rey, precis innan juluppehållet.

Hade älskat att se Adama i ett 3-4-3 den dagen Messi går ner på en mittfältsposition.
Annons: