/spanien/barcelona/forum/25909.aspx/spanien/barcelona/forum/25909.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Ronaldo_Robinho_Real
12/21/2005 11:27
tjenare.. är det någon som vet om det är helt säkert om Etoo åker i januari ??? eller vet ni när truppen tas ut ??
Barcelona Mr_Dinho
12/21/2005 11:27
Polero

Jag tror att han kommer satsa på Ronaldinho, Larsson och messí i anfallet.
Barcelona Polero
12/21/2005 11:24
ok, nu har alla sagt att Eto´o är grym men inte kan jämföras med Ronaldo under sin glansperiod.

Vilka forwards (förutom Ronaldinho) tror ni Míster satsar på i januari när Eto´o sticker?
Maxi eller Henke? Giuly? Messi?

Ska bli kul att se. Sen lär målsnittet sjunka en aning nu när Míster sänkt självförtroendet på Maxi, Ezquerro, Henke och till viss del Giuly.
Barcelona Thiago
12/21/2005 11:02
grabbar eto´o är grym va, men det går inte jämföra honom med ronaldo innan han fick sin skada...Ronaldo var på en annan planet då. Fanns ingen som honom.
Barcelona Camparn på nou
12/21/2005 10:57
Fredeco

Eto är en mycket bra spelare och är troligen världens bästa anfallare just nu (sett till form och målfabrikation). Men han kommer aldrig bli utsedd till världens bästa spelare.
Har är inte lika överlägsen i sin spelstil som Ronaldinho, Zidane och Ronaldo under sina bästa år. När man såg och ser de spela så märker man att de är en klass bättre än de andra på planen.
Sådana saker som bollmotagning, splitvision, teknik mm.

Eto har en fantastisk tajming han är väldigt snabb och har ett bra skott.
Han är dock ibland allt för dålig i spelet runt på planen tex mottagningar av bollen och enkla passar.
Barcelona La Rambla
12/21/2005 10:46
Ok, han hypas för mycket. Ett nyanserat och konstruktivt konstaterande. Själv låter Eto'o resultaten tala för sig självt, 17 mål på 17 matcher! Rätt hyfsad utdelning, för att inte tala om alla de målchanser han inte satt dit och de han skapar åt andra spelare tack vare sin rörlighet.

Om vi säger så här, tror att en del fans här på SF skulle kunna tänka sig Eto'o som anfallare i sitt lag. ;)
Spinbad
12/21/2005 10:43
"Eto'o är grymt bra men han hypas för mycket i det här forumet. Det är lite för många som ser med blåröda glasögon istället för att vara objektiv. "

Är det så? Jag har inte sett någon skriva att han är bäst i världen eller kommer bli ihågkommen som en av de bästa någonsin. Det mest vågade har varit att han är bättre än Ronaldo i dagsläget (vilket alla med hyfsad syn och någorlunda sunda vätskor kan se) samt att om han KAN bli riktigt stor om han fortsätter så här.
Barcelona Mr_Dinho
12/21/2005 10:41
Puyol_21

Här har du en länk till både hela matchen och till de 2 målen!
Barcelona Mr_Dinho
12/21/2005 10:39
Det är klart att Eto'o är världens just nu bästa forward. Om man jämför han med Ronaldo så är ju Eto'o många klasser bättre just nu, det är inget att diskutera. Ronaldo verkar ha blivit trött och omotiverad på sistone. Jag tycker det är konstigt för han vet att om han springer lite mer och kämpar under matcherna så kommer han att nå bättre resultat. Han vet trots allt vad han kan. Men just nu är Eto'o bättre.
Barcelona Puyol_21
12/21/2005 10:30
är det någon som kan länka målen från gårdagens sköna vinst?
Barcelona asfaltsbarn
12/21/2005 10:11
Eto'o är grymt bra men han hypas för mycket i det här forumet. Det är lite för många som ser med blåröda glasögon istället för att vara objektiv.
Barcelona Fredecó
12/21/2005 09:10
Jo, jag säger inget om att han var dålig eller så. Men innan skadan blev Ronaldo utsedd till världens bäste, så inte så konstigt att han var bättre än Eto'o är nu. Ronaldo var/är givetvis grymt bra, men jag tror att om Eto'o får lite mer rutin så kommer han också att en dag bli utsedd till världens bäste. Men ja, Ronaldo var nog bättre innan sin skada.
Barcelona Emperor of doom
12/21/2005 09:04
Fredecó:

Jag vill nog på stå att när Ronaldo var som bäst ja då var han någraklasser bättre än vad Eto'o är nu.
Barcelona Fredecó
12/21/2005 09:02
Tycker inte Barca ska "byta" Deco mot Lampard, Deco passar utmärkt in i Barcelonas spel. Frågan är om Lamps också skulle göra det.


Angånde om att Ronaldo skulle vara så otroligt mycket bättre än Eto'o innan sin skada, vet jag inte om jag håller med om. Ronaldo var/är en grym striker, men han är som sagt en lirare som både Ruud och Trezeguet som är grymma i straffområdet.
Eto'o är en jobbande forward, och jag gillar verkligen Eto'o grymt mycket.
Barcelona Rambo~
12/21/2005 08:47
Ronaldo var innan skadan mycket bättre en vad eto är just nu,, han var bättre på allt skott,dribbla, SNabbheten också!!! ni vet väll att om Ronaldo vill så kan han springa, och innan skadan sprang han mycket oftare och var självklart snabbare, det är möjöligt att eto är snabbare men det är inte mycket..plus att jag kans satsa pengar på att Ronaldo är snabbare en Eto med boll(innan och efter skadan) som sagt Ronaldo är en levande legend respekt!
Barcelona Fredecó
12/21/2005 08:43
Ämne: Tycker ändå att Deco....
Aldrig sälja Deco, han är en av dom bättre faktiskt, hans otroliga jobb båda offensivt och deffensivt är enormt. Sälj hellre nåra "strölirare" som Ezqurro. Han har inte mycket speltid, och jag tycker han inte är särskilt bra.
Spanien Romano Africano
12/21/2005 08:11
Pablo Ronaldo var grym inann skadan men Eto'o kan bli nästan like grym. Enda anledningen han kommer inte bli ihågkommen som Ronaldo är för att Kamerun kommer aldrig vinna VM. Ronaldo var bättre dribbler in skadan men Eto'o är snabbare och han har också en skott som är av världklass. Eto'o kan bli hur bra som helst men eftersom han inte kommer vinna VM kommer inte bli ihågkommen som Ronaldo är ihågkommen för han vann VM och har gjort 12 mål i VM. Ta bort det och han skulle inte bli ihågkomen inte heller mer än som en grym anfallare i hans klubbar.
Barcelona pablo escobar
12/21/2005 02:36
jag tycker att många av er måste besinna sig lite när det gäller etoo.
han har gjort enorm succe jag kan just nu inte tänka mig någon annan anfallare i världen som skulle kunna passa bättre än honom som center i barcelona MEN han hade inte gjort så mycket mål om det inte vore för att barcelona spelar så bra och skapar så mycket chanser och han är inte, och kommer aldrig bli i närheten av att vara lika bra som tex Ronaldo innan skadorna, som några jämför med och som ju var en av världens bästa spelare genom tiderna (även Batistuta var enligt mig en klass större än etoo).
Etoo har helt enkelt inte den kapaciteten, den enda egenskap som håller högsta världsklassnivå hos etoo är hans snabbhet. möjligen kan han bli lika bra som, eller bättre än weah var, och då efter sin karriär räknas som afrikas bäste genom tiderna vilket ju inte är fy skam. men han kommer aldrig att kunna jämföras med de allra största.
Barcelona Schubert
12/21/2005 02:09
Tycker ändå att Deco är det svagaste kortet av de fem offensiva spelarna. Han är heller inte ung och kan fortfarande inbringa en del pengar så det behöver inte vara fel att sälja honom om man kan få in en riktigt duktig ersättare. Det är iaf den spelare man i första hand skulle tänka på att sälja. Att ersätta honom med Lampard är dock uteslutet. Skulle dock värva tre nya backar i första hand, och det är osäkert om det finns några pengar kvar efter det.
Barcelona AlexC
12/21/2005 01:59
Angående Henry och Lampard.

Jag är negativt inställd till dessa båda värvningar. Man måste väga in hur mycket värde dessa skapar för klubben och om vi verkligen behöver dem. Det laget vi har nu är offensivt sett så pass bra och komplett. Med detta som grund tror jag att Henry & Lampard skulle rubba balansen i laget mer i förhållande till vad de skulle tillföra.

Oavsett vilken spelare som än anlände, skulle jag aldrig önska byta någon av våra fem offensivaste spelare; Ronaldinho, Eto'o, Messi, Deco & Xavi. Givet såklart att Riijkard fortsätter med samma spelsystem, vilket jag tror och hoppas. Dessa fem är i dagens lag mycket väl anpassade till spelsystemet och deras roller kompletterar varandra utmärkt i offensiven.

Enkelt uttryckt det finns enligt mig inte en spelare på denna planet som skulle skapa ett större värde för laget än någon av dessa fem herrar.

En liten reservation gör jag dock för att Messi inom kort anpassar sin enorma talang till än mer nytta för laget. Vilket jag tror och på så sett inte ser Henry skapa ett större värde med tanke tiden det skulle kräva att få fransmannen väl anpassad till laget.

Fotboll är en lagsport och dessa fem, givetvis tillsammans med övriga medspelare, skapar idag ett lag så bra att eventuella offensiva förstärkningar enligt mina önskemål enbart skall bredda lagtruppen. Det gör inte Henry & Lampard då dessa är för bra för att vara komplementspelare.
Barcelona Suñol_
12/21/2005 01:59
deco är underskattad han är helt klart en av mina favoriter på camp nou...
Barcelona Rolé
12/21/2005 01:31
helt riktigt Schubert.
Deco fixar också en massa frisparkar, även om nu många påstår att han lägger sig enkelt eller väger för lite osv.
Real Madrid Åskådarn
12/21/2005 01:31
Schubert och El commandante

Tack för era inlägg. Ni har redan sagt det jag vill skriva egentligen. Det var verkligen inte bara målen som gjorde r9 speciell. Den kraften, farten med boll han besatt var "fenomenal". Alla säger att etoo kommer att bli lika bra som ronaldo var. Det finns inte en chans för att den sortens spelare ronaldo var kan man inte träna sig till tyvärrt. Han var en otrolig naturbegåvning. Han föddes för att var överlägsen. Så är det bara. Men sen tycker jag att etoo håller lite högre klass för tillfället, men det beror nog mycket på att barca spelar sig till avslut hela tiden medans Real inte lyckas komma över på offensiv planhalva. Barcelona är tio ggr bättre än real just nu och då är det tacksamt att vara spjutspets i ett lag.
Barcelona Schubert
12/21/2005 01:24
Håller med, Deco gör ett stort jobb i defensiven. Lampard skulle inte göra ett bättre jobb defensivt. Dessutom gör han en hel del mål. Räkna bort Lampards frisparkar och straffar som han inte skulle få lägga i Barca och skillnaden är inte stor.
Barcelona Rolé
12/21/2005 01:24
okej förlåt det jag menade var att jag hade LÄST att de ville ha en spelare som kunde göra mål från mittfältet vilket står i länken!
Barcelona Rolé
12/21/2005 01:16
Varför en fysisk spelare? För att vinna tillbax bollen? Menar det är alltid motståndaren som behöver jaga. När vi tappar boll sätter vi hög press och på så sätt vinner vi bollen inte på fysiska spelare.
Föresten så springer och sliter deco minst lika mycket i barça än vad Lampard gör i chelsea.
Barcelona Ordem e Progresso
12/21/2005 01:14
Schubert

Håller med dig, det jag försökt få fram. Jaja god natt allihopa. Visca Barça !
Barcelona Schubert
12/21/2005 01:07
Lampard är inte särskilt fysisk, men han behärskar det engelska tempot. Många kreativa spelare, ex.vis Veron, har inte gjort det. De som gör det höjs lätt till skyarna men när de går utanför England ser man lätt hur begränsade de är (t ex Beckham). Men varken Beckham eller Lampard lyckades i England pga av att de spelade fysiskt, de hade bara lärt sig att spela ifrån sig bollen fort, till skillnad från t ex Veron. Lampard skulle inte vara en större bollvinnare än flera av de spelare vi redan har. Det är helt orealistiskt, alldeles för dyrt och han skulle inte ens platsa.
Barcelona Ordem e Progresso
12/21/2005 01:05
Hmm Rolé håller inte med dig, tror inte man skulle vilja köpa in Lampard för att kunna göra fler mål från mittfältet? Det är helt absurt, när vi har världens bästa anfall som sprutar in mål, så tror jag inte Rijkaard och Laporta känner att, nej nu måste vi göra fler mål från mittfältet! Håller nog med Polero här om att man skulle få in mer fysik på mittfältet och en riktig slitvarg.
Barcelona Rolé
12/21/2005 00:53
Tror ändå inte det handlar såå mycket om fysiken.
Alla våra spelare är otroligt skickliga på snabbt och kortpassningspel. Jag tror anledningen till att man vill ha Lampard är att man vill kunna göra fler mål från mittfältet. Jag anser inte att vi behöver det just eftersom vi är så skickliga på kortpassningsspel spelar vi oss altid igenom motståndarens försvar. Våra mittfältare (xavi,deco även motta) skjuter lika bra som lampard bara att de inte behöver "testa" skott lika ofta tack vare vårat rörliga anfall.

Annons: