/spanien/barcelona/forum/25880.aspx/spanien/barcelona/forum/25880.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mr_Dinho
12/21/2005 10:39
Det är klart att Eto'o är världens just nu bästa forward. Om man jämför han med Ronaldo så är ju Eto'o många klasser bättre just nu, det är inget att diskutera. Ronaldo verkar ha blivit trött och omotiverad på sistone. Jag tycker det är konstigt för han vet att om han springer lite mer och kämpar under matcherna så kommer han att nå bättre resultat. Han vet trots allt vad han kan. Men just nu är Eto'o bättre.
Barcelona Puyol_21
12/21/2005 10:30
är det någon som kan länka målen från gårdagens sköna vinst?
Barcelona asfaltsbarn
12/21/2005 10:11
Eto'o är grymt bra men han hypas för mycket i det här forumet. Det är lite för många som ser med blåröda glasögon istället för att vara objektiv.
Barcelona Fredecó
12/21/2005 09:10
Jo, jag säger inget om att han var dålig eller så. Men innan skadan blev Ronaldo utsedd till världens bäste, så inte så konstigt att han var bättre än Eto'o är nu. Ronaldo var/är givetvis grymt bra, men jag tror att om Eto'o får lite mer rutin så kommer han också att en dag bli utsedd till världens bäste. Men ja, Ronaldo var nog bättre innan sin skada.
Barcelona Emperor of doom
12/21/2005 09:04
Fredecó:

Jag vill nog på stå att när Ronaldo var som bäst ja då var han någraklasser bättre än vad Eto'o är nu.
Barcelona Fredecó
12/21/2005 09:02
Tycker inte Barca ska "byta" Deco mot Lampard, Deco passar utmärkt in i Barcelonas spel. Frågan är om Lamps också skulle göra det.


Angånde om att Ronaldo skulle vara så otroligt mycket bättre än Eto'o innan sin skada, vet jag inte om jag håller med om. Ronaldo var/är en grym striker, men han är som sagt en lirare som både Ruud och Trezeguet som är grymma i straffområdet.
Eto'o är en jobbande forward, och jag gillar verkligen Eto'o grymt mycket.
Barcelona Rambo~
12/21/2005 08:47
Ronaldo var innan skadan mycket bättre en vad eto är just nu,, han var bättre på allt skott,dribbla, SNabbheten också!!! ni vet väll att om Ronaldo vill så kan han springa, och innan skadan sprang han mycket oftare och var självklart snabbare, det är möjöligt att eto är snabbare men det är inte mycket..plus att jag kans satsa pengar på att Ronaldo är snabbare en Eto med boll(innan och efter skadan) som sagt Ronaldo är en levande legend respekt!
Barcelona Fredecó
12/21/2005 08:43
Ämne: Tycker ändå att Deco....
Aldrig sälja Deco, han är en av dom bättre faktiskt, hans otroliga jobb båda offensivt och deffensivt är enormt. Sälj hellre nåra "strölirare" som Ezqurro. Han har inte mycket speltid, och jag tycker han inte är särskilt bra.
Spanien Romano Africano
12/21/2005 08:11
Pablo Ronaldo var grym inann skadan men Eto'o kan bli nästan like grym. Enda anledningen han kommer inte bli ihågkommen som Ronaldo är för att Kamerun kommer aldrig vinna VM. Ronaldo var bättre dribbler in skadan men Eto'o är snabbare och han har också en skott som är av världklass. Eto'o kan bli hur bra som helst men eftersom han inte kommer vinna VM kommer inte bli ihågkommen som Ronaldo är ihågkommen för han vann VM och har gjort 12 mål i VM. Ta bort det och han skulle inte bli ihågkomen inte heller mer än som en grym anfallare i hans klubbar.
Barcelona pablo escobar
12/21/2005 02:36
jag tycker att många av er måste besinna sig lite när det gäller etoo.
han har gjort enorm succe jag kan just nu inte tänka mig någon annan anfallare i världen som skulle kunna passa bättre än honom som center i barcelona MEN han hade inte gjort så mycket mål om det inte vore för att barcelona spelar så bra och skapar så mycket chanser och han är inte, och kommer aldrig bli i närheten av att vara lika bra som tex Ronaldo innan skadorna, som några jämför med och som ju var en av världens bästa spelare genom tiderna (även Batistuta var enligt mig en klass större än etoo).
Etoo har helt enkelt inte den kapaciteten, den enda egenskap som håller högsta världsklassnivå hos etoo är hans snabbhet. möjligen kan han bli lika bra som, eller bättre än weah var, och då efter sin karriär räknas som afrikas bäste genom tiderna vilket ju inte är fy skam. men han kommer aldrig att kunna jämföras med de allra största.
Barcelona Schubert
12/21/2005 02:09
Tycker ändå att Deco är det svagaste kortet av de fem offensiva spelarna. Han är heller inte ung och kan fortfarande inbringa en del pengar så det behöver inte vara fel att sälja honom om man kan få in en riktigt duktig ersättare. Det är iaf den spelare man i första hand skulle tänka på att sälja. Att ersätta honom med Lampard är dock uteslutet. Skulle dock värva tre nya backar i första hand, och det är osäkert om det finns några pengar kvar efter det.
Barcelona AlexC
12/21/2005 01:59
Angående Henry och Lampard.

Jag är negativt inställd till dessa båda värvningar. Man måste väga in hur mycket värde dessa skapar för klubben och om vi verkligen behöver dem. Det laget vi har nu är offensivt sett så pass bra och komplett. Med detta som grund tror jag att Henry & Lampard skulle rubba balansen i laget mer i förhållande till vad de skulle tillföra.

Oavsett vilken spelare som än anlände, skulle jag aldrig önska byta någon av våra fem offensivaste spelare; Ronaldinho, Eto'o, Messi, Deco & Xavi. Givet såklart att Riijkard fortsätter med samma spelsystem, vilket jag tror och hoppas. Dessa fem är i dagens lag mycket väl anpassade till spelsystemet och deras roller kompletterar varandra utmärkt i offensiven.

Enkelt uttryckt det finns enligt mig inte en spelare på denna planet som skulle skapa ett större värde för laget än någon av dessa fem herrar.

En liten reservation gör jag dock för att Messi inom kort anpassar sin enorma talang till än mer nytta för laget. Vilket jag tror och på så sett inte ser Henry skapa ett större värde med tanke tiden det skulle kräva att få fransmannen väl anpassad till laget.

Fotboll är en lagsport och dessa fem, givetvis tillsammans med övriga medspelare, skapar idag ett lag så bra att eventuella offensiva förstärkningar enligt mina önskemål enbart skall bredda lagtruppen. Det gör inte Henry & Lampard då dessa är för bra för att vara komplementspelare.
Barcelona Suñol_
12/21/2005 01:59
deco är underskattad han är helt klart en av mina favoriter på camp nou...
Barcelona Rolé
12/21/2005 01:31
helt riktigt Schubert.
Deco fixar också en massa frisparkar, även om nu många påstår att han lägger sig enkelt eller väger för lite osv.
Real Madrid Åskådarn
12/21/2005 01:31
Schubert och El commandante

Tack för era inlägg. Ni har redan sagt det jag vill skriva egentligen. Det var verkligen inte bara målen som gjorde r9 speciell. Den kraften, farten med boll han besatt var "fenomenal". Alla säger att etoo kommer att bli lika bra som ronaldo var. Det finns inte en chans för att den sortens spelare ronaldo var kan man inte träna sig till tyvärrt. Han var en otrolig naturbegåvning. Han föddes för att var överlägsen. Så är det bara. Men sen tycker jag att etoo håller lite högre klass för tillfället, men det beror nog mycket på att barca spelar sig till avslut hela tiden medans Real inte lyckas komma över på offensiv planhalva. Barcelona är tio ggr bättre än real just nu och då är det tacksamt att vara spjutspets i ett lag.
Barcelona Schubert
12/21/2005 01:24
Håller med, Deco gör ett stort jobb i defensiven. Lampard skulle inte göra ett bättre jobb defensivt. Dessutom gör han en hel del mål. Räkna bort Lampards frisparkar och straffar som han inte skulle få lägga i Barca och skillnaden är inte stor.
Barcelona Rolé
12/21/2005 01:24
okej förlåt det jag menade var att jag hade LÄST att de ville ha en spelare som kunde göra mål från mittfältet vilket står i länken!
Barcelona Rolé
12/21/2005 01:16
Varför en fysisk spelare? För att vinna tillbax bollen? Menar det är alltid motståndaren som behöver jaga. När vi tappar boll sätter vi hög press och på så sätt vinner vi bollen inte på fysiska spelare.
Föresten så springer och sliter deco minst lika mycket i barça än vad Lampard gör i chelsea.
Barcelona Ordem e Progresso
12/21/2005 01:14
Schubert

Håller med dig, det jag försökt få fram. Jaja god natt allihopa. Visca Barça !
Barcelona Schubert
12/21/2005 01:07
Lampard är inte särskilt fysisk, men han behärskar det engelska tempot. Många kreativa spelare, ex.vis Veron, har inte gjort det. De som gör det höjs lätt till skyarna men när de går utanför England ser man lätt hur begränsade de är (t ex Beckham). Men varken Beckham eller Lampard lyckades i England pga av att de spelade fysiskt, de hade bara lärt sig att spela ifrån sig bollen fort, till skillnad från t ex Veron. Lampard skulle inte vara en större bollvinnare än flera av de spelare vi redan har. Det är helt orealistiskt, alldeles för dyrt och han skulle inte ens platsa.
Barcelona Ordem e Progresso
12/21/2005 01:05
Hmm Rolé håller inte med dig, tror inte man skulle vilja köpa in Lampard för att kunna göra fler mål från mittfältet? Det är helt absurt, när vi har världens bästa anfall som sprutar in mål, så tror jag inte Rijkaard och Laporta känner att, nej nu måste vi göra fler mål från mittfältet! Håller nog med Polero här om att man skulle få in mer fysik på mittfältet och en riktig slitvarg.
Barcelona Rolé
12/21/2005 00:53
Tror ändå inte det handlar såå mycket om fysiken.
Alla våra spelare är otroligt skickliga på snabbt och kortpassningspel. Jag tror anledningen till att man vill ha Lampard är att man vill kunna göra fler mål från mittfältet. Jag anser inte att vi behöver det just eftersom vi är så skickliga på kortpassningsspel spelar vi oss altid igenom motståndarens försvar. Våra mittfältare (xavi,deco även motta) skjuter lika bra som lampard bara att de inte behöver "testa" skott lika ofta tack vare vårat rörliga anfall.

Barcelona Ordem e Progresso
12/21/2005 00:44
Ja fysiska spelare kan göra succé. Men Lampard börjar komma till sig i åren, och som man brukar säga, "det är svårare att lära en gammal hund att sitta". Tror inte han skulle anpassa sig speciellt bra efter alla år i England, med tanke på att han började sin karriär och spelat där hela sitt liv. Däremot om en ung fysisk spelare köps in från England tror jag det kan vara en annan sak. Men som sagt så föredrar jag teknik före fysik ;). Och självklart har vi våra egna åsikter :). Visca Barça !
Barcelona Polero
12/21/2005 00:39
OeP
jag förstår din poäng och har också tänkt den tanken, men tror ändå Lampard skull göra succé i Barcelona. Att blanda tekniska och fysiska spelare brukar i allmänhet vara bra för ett lag.
Men detta är min åsikt. Och du har din , culé!
Viva Barcelona!
Barcelona Ordem e Progresso
12/21/2005 00:36
Polero

Aldrig ! Deco är perfekt för vårt mittfält. Okej Lampard är en bra spelare, men han skulle inte kunna prestera lika bra i Spanien, en alltför teknisk liga för honom, faktum är att Premier League är den enda ligan han är bra i, han är en fysisk spelare, och det föredras i England, men inte här i Spanien då teknik går före. Deco är långt före Lampard i tekniken och är därför mkt bättre för oss ! Visca Barça !
Barcelona Polero
12/21/2005 00:35
Lampard är FIGHTER...hehe
Barcelona El Comandante
12/21/2005 00:34
Det som är tragiskt med Ronaldo är att han har kapacitet att vara bättre än Eto'o. Eftersom han är effektivare i sitt målskytte, bättre i positionsspelet och har diciplinen att inte börja jaga boll på egen planhalva. Jag menar killen springer ifrån rätt många backar även fast han har 15 kg övervikt att släpa på. Men istället för att gå ner i vikt o kämpa sig i form går han mest runt o ser allmänt trött ut på livet i Madrid. Jag tror Ronaldo skulle må jävligt bra av en flytt till Chelsea där Mourinho skulle sätta han i hårdträning så han kom i topp form igen. Och ja e övertygad om att han skulle kunna göra 30+ mål/säsong i Chelsea.

Men som han ser ut idag kan man inte ens jämföra honom med Eto'o. Men ingen kan heller säga att Eto'o är lika bra som Ronaldo var när han spelade för Barça för det är han inte. Men ge honom en eller två säsonger så är han nog på den nivån.
Barcelona Rolé
12/21/2005 00:33
Det har ju också ryktas om att barcelona skulle vilja byta deco mot lampard.

Deco är ART
Barcelona Polero
12/21/2005 00:32
Rolé
något i den stilen. Lampard kommer aldrig att spela för oss. jag måste dock erkänna att jag föredrar honom framför Deco.
Barcelona Rolé
12/21/2005 00:29
Under sommaren när det skrevs att chelsea ville ha Xavi så skrattade vi.

Nu står det att barcelona vill ha Lampard och jag tror säkert att de skrattar.

Sannolikheten att det händer är alltså lika stora.
Annons: