/spanien/barcelona/forum/25861.aspx/spanien/barcelona/forum/25861.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona La Rambla
2005-12-08 22:50
Hehe Kharles, ja det också men vill inte såga honom helt. Välskriven artikel som sagt. :)
Barcelona Jontteee
2005-12-08 22:49
Saken e mellan Gio o Silvinho e att Silvinho vågar ta för sig saker mer, medans Gio får bollen så passar han på direkten.. Där emot så tycker jag att Gio e bättre deffensiv sen gillar jag hans kämparglöden han visar, medans Silvinho går bort enklare än Gio.. Det är vad jag tycker andra kanske inte håller med o andra kanske håller med =)
Oh Oh OleGuer
Barcelona (catalonia barca)
2005-12-08 22:49
alltså jag förstår mig inte på varför många är rädda för att möta rangers.
grabbar dom eksit mot oss fast dom är som djur.
skit i våra spelare är väldigt skickliga för att gå i deras felor.
jag vill att barca möter liverpool så dom får känna på lite spansk teknisk fotboll
inte bara bollar i luften.
och i finalen så e de petrol tjuvens chelsea som jag helst vill möta.
för förra året vann dom med tur.
men nu är det slut på det roliga.
Barcelona Kharles
2005-12-08 22:48
Själv tycker jag han överskattar PSVs förmåga att störa oss.
Barcelona La Rambla
2005-12-08 22:41
Kim

Måste passa på att ge beröm till synnerligen välskriven och balanserad artikel, kudos!

Det enda jag inte riktigt håller med om är det svåraste motståndet i åttondelen. Ser själv Bayern München som det svårsta hotet. Följt av Rangers, nog för att vi slår ut dem men det kan bli till priset av flera spelare utburna på bår.
Barcelona Fotbollspojke
2005-12-08 22:35
haha de va ignet:P
Barcelona Gabriel
2005-12-08 22:33
Fotbollspojke

hehe du får lära dig att skriva lite bättre, jag förstår verkligen ingenting :P
Barcelona Fotbollspojke
2005-12-08 22:19
Barcelona Fotbollspojke
2005-12-08 22:19
men om GIO är inne och vio ahr gjort 2 byten coh ingen en annan än sylvinho finns tillänglig när tex deco blir skadad så emna ja:)

vi ahr ju valdes i mål:)
Barcelona Gabriel
2005-12-08 22:16
La Rambla

Helt klart är han inte sin bästa Motta än. Minns när Antic var som tränare, då var Motta grym ! Och bättre kan han bli ifall han slipper skador.
Barcelona Gabriel
2005-12-08 22:15
Fotbollspojke

Oavsett om gio kan spela på andra positioner än vänsterbacken eller inte så ska han verkligen inte göra det då han inte kommer i närheten av våra andra spelares kapacitet på exempelvis mittfältet. Sylvinho är bättre än gio på vänsterbacken också, men ska gio spela så är det enbart på den positionen.

Sedan så tror jag att "ronnie10" främst syftade på dom frisparkar som vi kommer få emot oss mot fysiskt starka lag. Därför ser jag helst inte ett motstånd av Bayern München i 8:delen. Det är inte direkt dolt i arkiv X att vi är svaga på fasta situationer när det gäller att försvara oss.
Barcelona La Rambla
2005-12-08 22:11
Vi har ännu inte sett Mottas hela potential, han är kanske bara uppe i 75-80%, även om det egentligen är löjligt att beräkna den i siffror. Men han har en bit kvar till sin peak, hoppas bara han får vara hel och visa den. :)
Barcelona Fotbollspojke
2005-12-08 22:09
jag har inte sett så mcyket av sylvinho så ja kan inte gemföra mellan dem. men ja tycker GIO framför allt rutinen och att han kan spela på olika postioner i startelvan.

ronnie; vem skulle vi ta bort?
o sen så går frispkarna direkt in i mål;)
Barcelona Gabriel
2005-12-08 22:07
Det gäller att hitta balansen i laget mellan offensiv och defensiv och finner man den rätta laguppställningen som ger detta så spelar motståndet ingen roll då vi inte behöver spela efter hur våra motståndare är. Har man ett mittfält bestående utav det jag gav exempel på nedanför, dvs Xavi-Motta-Deco så får man alla kvalitéer och en bra balans. Balansen utgörs då självklart av Motta som är en väldigt fysiskt stark spelare och bra på huvudet. Sen så brukar vi helt ärligt inte ha mer än 3 riktigt huvudstarka spelare på plan.
Barcelona ronnie10
2005-12-08 22:01
Fotbollspojke, jag håller nog med dej, förutom att jag tycker att Sylvinho är duktigare än Gio.
Sen är ju Xavi långtidsskadad så honom får vi antagligen inte se något mer den här säsongen.

Men jag undrar, skulle du ställa upp sådär mot t.ex. Juventus eller Chelsea i CL?
Då kan ju 2 scenarior inträffa. Antingen att Xavi, Deco och Van Bommel med hjälp av sina tekniska och spelmässiga färdigheter fullständigt spelar ut Juve/Chelseas stora starka mittfältare så att de bara får jaga boll hela matchen. Eller att exempelvis Vieira och Emerson fullkomligt kör över vårt mittfält på grund av vår bristande fysik. Sen skulle vi vara totalt underlägsna på fasta situationer, då det i din elva bara finns tre huvudskickliga spelare i Van Bommel, Marquez och Puyol. Mot de lagen med riktigt duktiga huvudspelare kanske det skulle vara en tanke att ha någon/några av Oleguer, Edmílson och Motta på planen.
Barcelona Gabriel
2005-12-08 22:01
Motta ska ta en plats i startelvan som defensiv mittfältare. Mittfältet som bäst är Xavi-Motta-Deco.
Barcelona Ordem e Progresso
2005-12-08 21:57
Fotbollspojke//
Ja jag håller nog med dig på de mesta ställen, förutom vänsterbacken, tycker Sylvinho har visat att han förtjänar den platsen.
Barcelona Gabriel
2005-12-08 21:49
Jontteee

Som jag sa så ger det dig fortfarande ingen rätt att kalla någon för idiot även om jag håller med dig.
Barcelona Fotbollspojke
2005-12-08 21:46
Ämne: Fotbollspojke//
Och....
BARCAS bästa startelva enligt mitt tycke eller va tycker ni?
Barcelona HARE BRA
2005-12-08 21:44
Davidsito...

Jag håller med dig(även fast att jag inte såg matchen) de e så typiskt när inte eto eller ronaldinho så ska deco leka "kung".Han är ju bra på att dribbla men kan överdriva ibland....När han typ har ett bra läge o passa så kan han dribbla det har märkts,, han e så ibland mot eto också Ex när Sylvinho gjorde mål då hade han chansen att passa eto innan men dribblade o sen passa med lite tur passsade bollen till sylvinho som ghjorde mål de va ju bra men ETT EXEMPEL!


btw... jag tycker att när henke e inne på planen så ska man slå in mer långbollar i straffområdet så de skapas Nick/volley möjligheter....hare bra!
Barcelona Ordem e Progresso
2005-12-08 21:42
Fotbollspojke//
Och den startelvan vill du ha var/när?
Barcelona Jontteee
2005-12-08 21:41
Gabriel
Vafan ska man säga till nån som tar ut Rivlado till ett världslag.. SMART LR??
Barcelona Fotbollspojke
2005-12-08 21:39
VALDES
BELLETI PUYOL MARQUES GIO
XAVI
VAN BOMMEL DECO
MESSI ETO'O RONALDINHO


BÄNK:JORQUERA,OLEGUER,EDMILSON,SYLVINO,,INIESTA,LARSSON,GIULY
Barcelona Ordem e Progresso
2005-12-08 21:33
Gabriel

Det tycker jag, du verkar ha mycket att prata om, så sprid Blaugranas stolta ord över hela svenskafans! :D
Barcelona Gabriel
2005-12-08 21:30
Ordem e Progresso

Hehe jag har fått det förslaget innan, kanske gör det :)
Barcelona Ordem e Progresso
2005-12-08 21:28
Gabriel

Dags att börja skriva krönikor här på svenskafans snart, eh hombre? :D Om du inte redan gör det förstås..
Barcelona Gabriel
2005-12-08 21:23
ronnie10

Jag gick hårt åt på Cristiano Ronaldo men trots det så var jag rättvis i min bedömning av honom. Att han har bra kvalitéer, potenciall till att bli riktigt bra vet jag om och har inte sagt något emot det. Det jag ville säga är att han inte ännu är en världsspelare som han själv verkar tro i och med hans divafasoner, mediauppstorat som jag sa.

Håller med dig om att han påminner om Quaresma och det intressanta där är väll att när båda dessa spelade under samma period i sporting lissabon så var Cristiano Ronaldo enbart en backup till Quaresma. Det har naturligtvis att göra med att dom fick helt olika förtroende av respektiva tränare i Barça, Manchester. Dessutom matchedes C.Ronaldo långsamt men säkert in i laget (så som Rijkaard gör med Messi nu) och därför sattes ingen riktigt stor press på honom att leverera direkt eller hamna utanför. Denna pressen fick Quaresma av Rijkaard och det tycker jag var helt fel val av honom, men det verkar som att han har lärt sig av sitt "misstag" eftersom han kör helt rätt taktik med Messi nu istället. Att Ronaldo är den enda spelaren i Manchester United som kan göra långa löpningar med boll stämmer naturligtvis men det är fortfarande så att han måste lära sig att välja när han ska och inte ska utmana.

Håller med dig om att han är betydligt bättre i landslaget än vad han är i Manchester United så inget motargument där inte.

Självklart är det dessutom som du säger att han skulle utvecklats med så otroligt bra spelare som vi har i vårat lag men samtidigt, vilken spelare skulle inte det ? Sedan upprepar jag igen att jag gick hårt åt honom men även rättvist då jag bedömmer hur han är som spelare, lagkamrat och även person idag och inte om hur han skulle kunna bli i en framtid om han kommer till rätt lag med rätt spelare. Att han är en duktig spelare med potenciall att bli något stort erkände jag också, däremot sa jag att han inte är en världsspelare vilket han tror att han är, jag kanske går så hårt på honom som jag gör eftersom jag har svårt för personer som tror sig.

Din jämförelse mellan Ronaldinho och C.Ronaldo gör du inte riktigt rättvis (även om du har en poäng) eftersom Ronaldinho aldrig har varit en divig person som tror sig, gnäller och allt som C.Ronaldo har. Att han sedan hade en viss brist på lojalitet i och med att han festade på nattklubbar osv är en helt annan sak. Däremot så är det mycket värre med C.Ronaldo och det är vad jag vill komma till.

Som jag sa, han är en bra spelare men han är överskattad tack vare att media har gjort honom så stor. Potencial och kvalitéer har han.

Men, oavsett hur historien slutar så kommer den aldrig sluta med C.Ronaldo som en ny "Ronaldnho" då det enbart finns en kung, dom andra är bara prinsar ;)

Visca !
Barcelona La Rambla
2005-12-08 21:15
Ordem//
Haha, det minns jag med. Hur skönt som helst att se. :D

ronnie10//
Faktiskt, angående C.Ronaldo så tror banne mig du är något på spåren. Han hade lätt fått en bra "skola" i Barça. Helt perfekt miljö, killen behöver tekniker runt omrking sig. Hade vi inte haft Messi så. :)
Barcelona Ordem e Progresso
2005-12-08 21:05
ronnie10

Inge bullshit om Denilson, en artist! :D Glömmer aldrig när han hade 5 turkar på sig i VM... aaaah minnen.
Barcelona Gabriel
2005-12-08 21:00
Jontteee

Vad ger dig rätten att skriva "idiot" till någon ? Det är ett personligt påhopp och du bör lära dig att argumentera emot personer på ett mycket trevligare och mindra aggresivt sätt. Det finns inga bortförklaringar till det du sa och trots att det inte var riktat åt mig så läser jag ändå det som skrivs här inne och det är inte speciellt trevligt.
Annons: