/spanien/barcelona/forum/25832.aspx/spanien/barcelona/forum/25832.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Dieginho
2005-12-15 23:27
Tror vi vinner med 2-1 kanske 3-1. Dom verkar träna hårt nu och Robinho har kommit igång nu + att det är hemmaplan så dom vill nog visa upp sig. Men osasuna är inget dåligt lag, så säger 2-1.
Barcelona Gabriel
2005-12-15 23:22
Dieginho

Det kommer att bli dubbelt upp på det du tror. Missförstå mig inte, jag underskattar aldrig lag, speciellt inte ifrån La Liga då jag av erfarenhet vet att alla kan slå alla, men det är andra tider nu. Barcelona kommer vinna med 0-4.

Hur tror ni själv det går mellan er och Osasuna ? Tror på oavgjort, 1-1 men hoppas på Osasuna vinst !
Real Madrid Dieginho
2005-12-15 23:11
Tjena! Hur går det mot Cadiz tror ni? Vinner ni? Tror ni vinner med 2-0 ganska säker vinst. Vad tror ni själva?
MVH
Barcelona La Rambla
2005-12-15 23:07
Tyvärr, men klubbar har lite väl svårt att se saker och ting på ett objektvit sätt när de själva enligt dem har blivit förfördelade. De skulle i slutändan beklaga sig över varenda offsideavblåsning de skulle få emot sig. Hellre då ett regelverk med en yttre instans som övervakar och dömmer.

Era evenutella motståndare i CL visas på Viasat nu, deras vinstmatch idag i VM för klubblag.
Real Madrid Akram
2005-12-15 23:03
La Rambla

Att det skulle ta för mycket av deras tid håller väl inte, de får väl betalt för sitt arbete.

Men annars håller jag med om att ett stramare regelverk skulle hjälpa situationen till det bättre. Men skulle inte det funka eller ifall det inte blir av så får gärna klubbar anmäla olika incidenter under matchen, det är väl en rättighet man måste få ha som klubb.

Sepp Blatter ska alltid hålla käften, till och med när han har med saker att göra. ;-)
Barcelona La Rambla
2005-12-15 22:56
Akram

Självklart måste man ta itu med det här, något måste göras redan till VM som kommer. Det jag skulle vilja se är väl isf konsekventa regler i alla proffsligor världen över. Det är i vilket fall som helst en svår nöt att knäcka men spelare ska inte få agera hur huvudlöst som helst och komma undan med det. Det handlar ju om de drabbade spelarnas eventuella fortsatta karriärer om det vill sig riktigt illa.

Kanske skulle man ha en extra domare vid sidan av planen, inte den nuvarande 4:e domaren som har fullt upp med att hålla koll på att tränare uppför sig. Utan en ytterligare domare som ska ha som uppgift att i första hand ha koll på fult och vårdslöst spel som huvuddomaren missar. Att domaren ska se matchen i efterhand håller inte, det skulle uppta all för mycket av deras tid efter matchen. Annars skulle jag vilja ha klara regler i alla stora ligor (läs likvärdiga), att bestämande organ får videogranska sådana situationer och utdömma straff. Inte som i det här fallet på måfå bara för att det har skrivits om det och påpekats från Sepp Blatters håll. Han ska sköta sitt och enbart hålla käften om sånt som han inte har att göra med.
Real Madrid Akram
2005-12-15 22:44
La Rambla

Jag tror inte att jag missuppfattar det, tvärtom så förstår jag mycket väl vad du vill ha sagt.

Men för att ställa frågan på ett annat sätt:

Hur tycker du att man ska sköta såna här frågor? Det är väl alldeles uppenbart att det inte får fortsätta på det här sättet, nu var det väl lite typiskt att UEFA´s hatlag (Chelsea) blev de drabbade, men jag tycker hursomhelst att det ska vara nolltolerens mot sånt.

Du tycker alltså att spelare som sparkar ner någon medan domarna tittar åt annat håll inte ska kunna få något straff i efterhand?

Är det möjligen en idé då att låta domaren i efterhand se matchen och efter det får avgöra ifall någon spelare har gjort något som bör bestraffas? Alltså domaren ska se matchen direkt efter att matchen har spelats och därefter avgöra om någon har gjort något otillåtet? Efter att domaren har sett matchen, bedömt om något otillåtet har hänt och skickat in sin rapport till förbundet bör det vara otillåtet att anmäla tilltag.

Är det ett alternativ till hur man gör just nu?
Barcelona La Rambla
2005-12-15 22:37
Akram

Det gäller även om Totti får för sig att skicka iväg en loska mot någons frisyr.

Jag tror att du missuppfattar vad jag vill ha sagt. Såg tidigare Futbol Mundial, där var det ett reportage om några länder som hade kvalificerat sig till VM. En av spelarna som granskades var just Essien. De visade en del helt otroligt vårdslösa tacklingar från hans tid i Lyon. Killen har för vana att gå in med rakt ben och sträckt vrist. Tror visserligen inte att han är en medvetet ful spelare utan bara opolerad. Nåväl, att jämföra Ronaldo med det här fallet är inte rätt. Han fick sitt straff under match och även en avstänging som påföljd. Allt i sin ordning där. Det jag "protesterar" mot är att man kan udela avstängning för något som sker dagligen överallt i världen utan någon som helst påföljd i efterhand. Just det här ärendet stinker lång väg, skulle inte förvåna mig om det är bara för att det råkar vara Chelsea som det blir ett straff överhuvudtaget. Det är det jag opponerar mig emot. Självklart avskyr jag sådana kapningar vem det än gäller.
Real Madrid Akram
2005-12-15 22:28
Ska även ta tillfället i akt och berömma nivån på det här forumet.

Messí ska också ha lite cred för sitt jobb som Moderator.
Real Madrid Akram
2005-12-15 22:25
Gäller det bara filmningar eller också fula tilltag under matcher som till exempel att spotta på motståndare, sparka ner dom eller skalla någon?

OM det finns i Italien tycker jag att man bör ta efter det, i alla ligor. Det verkar vara ett bra initiativ.

Men det beror väl på hur man är som människa, vissa vill att domarna ska få jobba ifred, andra vill att de ska få all den hjälp de kan få in såna här frågor.

Barcelona La Rambla
2005-12-15 22:11
Akram

Tycker att du har fel, eller fel är väl FEL ord. Men du fattar vad jag syftar på. Det slutar i kaos och cirkus nu när Blatter har påverkat ett beslut indirekt, vi kan räkna med ett Lex Essien i framtiden. Bättre då att domare får direktiv från förbunden att stävja sånt här ordentligt.

I Italien kan man efter videogranskning stänga av spelare om det visat sig att de har filmat utan att domaren upptäckt det och stänga av dem upp till 3 matcher. Nytt för i år.
Barcelona Gabriel
2005-12-15 22:07
Ordem e Progresso

Jadå :) Inte yngre och inte äldre. Blev ju 18 dagen innan vi mötte real madrid, fick min present om man säger så ;) Vi kan fortsätta prata på pm om du vill så slipper vi störa här inne :)

Visca !
Real Madrid Akram
2005-12-15 22:04
La Rambla

Självklart ska den inte ändras på grund av att FIFA´s president tycker det, han ska heller inte uttala sig i ämnet. Där gjorde han fel men jag tycker att det ska vara möjligt ifall man som klubb anmäler en viss sekvens under matchen som domaren har missat.

I Italien är det väl så att man i efterhand kan gå in och ändra i beslut, till exempel ge avstänging och böter?

Håller med om att Ronaldos avstängning gick rätt till, det var en avskyvärd handling av en annars schysst spelare.

Barcelona Ordem e Progresso
2005-12-15 21:51
Gabriel

Jasså en kille i min ålder.. ;). Själv är jag 17 år fyllda. :D
Barcelona La Rambla
2005-12-15 21:50
Akram

Teoretiskt har du rätt, moraliskt också. Men du kan inte hävda att det är rätt att en föreseelse som inte renderat något som helst straff under match, ska kunna ändras i efterhand för att FIFA's president tycker den var avskyvärd? Tänk till lite, var är vi på väg om sånt skulle bli vardagsmat.

Måste få tillägga. Ronaldo blev utvisad, därmed hanterades ärendet korrekt. Om han så hade fått 1 års avstängning, även om det inte var motiverat så har alla regler följts. Klubben kan överklaga osv. I fallet Essien så har inte något straff utdömts under själva matchen, därmed faller hela diskussionen om rätt att dömma avstängning för något som inte finns.
Real Madrid Akram
2005-12-15 21:43
La Rambla

Nu grundar jag inte mina åsikter på hur det har sett ut tidigare och visst, jag håller med dig om att domar BÖR klara av sånt själva, det är sånt de får betalt för och det är inte ofta man missar såna grova tacklingar, man minns ju Ronaldos hjärnsläpp i CL förra året då han belönades med en lång avstängning men ifall domarna någon gång inte ser det som händer (de är faktiskt mänskliga) så tycker jag att UEFA ska kunna gå in och agera. Speciellt om tacklingen är av den kalibern som Essiens.

Jag är inte speciellt insatt i det som hände med Essien men jag har sett tacklingen och utifrån det har jag kommit fram till att det bör vara nolltolerans mot sånt, då måste man ibland ta till åtgärder som man annars inte vill.

För 40-50 år sen såg man säkert inte såna tacklingar och då fanns det ingen anledning till att blanda in olika instanser, nu är det annorlunda. Fotbollsspelare kan ibland få hjärnsläpp och alla spelar inte fair.

Barcelona Gabriel
2005-12-15 21:39
Ordem e Progresso

Tack så mycket hermano, roligt att ni uppskattar den. Imorgon läggs del 2 upp vid samma tid, dvs kl 18.00.

Jag är 18 år, själv då ?

Visca :)
Barcelona Ordem e Progresso
2005-12-15 21:34
Gabriel

Bra skrivet amigo, kudos! Mycket intressant läsning... en fråga, hur gammal är du? :)
Barcelona BatiGoal_!
2005-12-15 21:32
Gabbe och Messi_//

Välskrivna krönikor måste jag säga top notch!


Domarna måste vara stenhårda med att samtala med spelare som har den dära benbrytar mentalitet i skallen då de utför "idiot tacklingar" dag in och dag ut i deras respektive ligor när de väl anländer till CL borde de vara snabb på att påpeka att de inte kommer tillåta vad som helst. Finns mycket jag kan tillåta mycket men vi alla fotbolls älskare kan göra utan "idiot tacklingar" som 99% renderar i tuff skada. Jag menar hur ofta kan man utföra tacklingar som skadar motståndaren och ringa dagen efter och be om ursäkt för att man satt killen ur spel?
Barcelona La Rambla
2005-12-15 21:25
MeSSi__

En stor eloge till dig och din krönika även om den inte blev publicerad. Intressanta tankar och väl skrivet av dig trots att du är så ung. :)
Pelada
2005-12-15 21:23
Riktigt bra krönika Gabriel, intressant upplägg och framför allt bra skrivet, gött å se. Ser självklart fram emot del 2 och börjar genast tänka på den dokumentär som gick om Barcelona på svt i våras.
Barcelona Der Afro
2005-12-15 21:14
Intressant krönika av Gabbe. Ser fram emot nästa del. Bra jobbat!
Barcelona La Rambla
2005-12-15 21:11
Akram

Det märks att du inte verkar så värst insatt i just det här ärendet. Jag har följt det någorlunda och även sett tacklingen. För det första så var det Sepp Blatter som påpekade för UEFA att de visst kan se på händelsen i efterhand på video och dömma efter eget bevåg. Samma sak hände i PL, Essien tacklade en Boltonback vårdslöst utan åtgärd. Enligt FA-regler så får man inte lägga sig i det om ej domaren rapporterat händelsen.

Angående Dinho, där sätter du mig i en svår sits. Känslomässigt, visst skulle jag bli förbannad och kräva livstids avstängnin på en spelare som riskerar en annan spelares karriär med sådana tacklingar. Men trots det, vill jag lita och tro på domarens roll att stävja sådant spel. Har man 2 linjedomare och en extra vid sidan av planen ska inte sånna övertramp missas.
Real Madrid Akram
2005-12-15 21:03
Självklart ska inte media ha något inflytande, nu vet jag inte hur mycket hänsyn UEFA tar till mediatrycket efter någon händelse men om en klubb anmäler en händelse till UEFA angående någon vårdslös tackling eller liknande så tycker jag att UEFA ska ta tag i det på en gång.

Stänger man av en spelare en längre tid, till exempel två åttondelsfinaler i CL så är jag ganska övertygad om att den straffade spelaren inte upprepar hemskheten.

Du kanske skulle hålla med mig om Essien hade tacklat Dinho på samma sätt och det hade undgått domarna?
Barcelona La Rambla
2005-12-15 20:57
Akram

Jag håller inte med. Missförstå mig inte, sådant spel ska inte tillåtas. Poängen i det hela är att det sker sådana vårdslösa tacklingar dagligen som passerar utan åtgärd. Om nu en klubb i efterhand ska börja använda media för att få opinionen att se över förseelser i efterhand kommer att skapa kaos. Det är upp till det domarteam som finns på plats att stävja det vårdslösa spelet inte media.

Sen är det visst ett relativt nytt fenomen att en situation som inte ens givit en frispark ändras i efterhand. Det är en sak om varning eller utvisning har delats ut och det ändras i efterhand.
Barcelona Gabriel
2005-12-15 20:43
Emperor of doom

Barcelona vann inte ligan 96/97. Man kom på en andraplats med 2 poäng efter Real Madrid. Varför Bobby Robson sparkades är jag däremot lite osäker på, jag var enbart 7 år under den tiden och hade precis uppmärksammat mitt intresse för Barça, i efterhand har jag aldrig riktigt funderat på att ta reda på varför man sparkade honom. Men jag har för mig att man hade en överenskommelse redan innan med Luis Van Gaal, det kan dock vara helt fel så ta inte det för givet.

Inter betalade otroligt mycket för Ronaldo och Nuñez tänkte inte backa. Det var en rekordsumma på den tiden för Ronaldo, man köpte in Rivaldo ingen dålig ersättare precis.
Real Madrid Akram
2005-12-15 20:39
La Rambla

Att spelare stängs av i efterhand är inget nytt fenomen. Och ifall domaren missar någon situation så är det bra att en högre instans ingriper. Det är, enligt mig, på tiden att domarna får lite hjälp i sitt arbete för det är inte alltid de ser allt.

Barcelona MeSSi__
2005-12-15 20:27
taaaaaack (A)

haha jag vet men dom e inte heller 13 år visst ?
Barcelona HARE BRA
2005-12-15 20:26
Messi nice....Men folk som La Rambla skriver sånna där inlägg dagligen haha ;)
Barcelona BatiGoal_!
2005-12-15 20:21
Chelsea redaktionen gör sig lustiga om Barcelona, inget och vara sur över men är det bara jag som tror de känner av rädsla och försöker skämta sig förbi detta med torr engelsk humor?

Best joke is served cold you blue *B**stards
Annons: